-
Οι λογοι ειναι κυιως και για τους αλλους ρυπους που παραγει το diesel ακομα και με το adblue ως καταλυτη για την μειωση των Nox.
Το γνωριζουν πολυ καλα αυτο οι αυτοκινητοβιομηχανιες, απλα τρεναρουν οσο μπορουν και οσο τους το επιτρεπει η αξιολογηση των παραγωμενων ρυπων απο τις αρχες καθε αγορας.
Η toyota θελει να γινει η πιο 'καθαρη' αυτοκινητοβιομηχανια του πλανήτη, μαζι και οι υπολοιπες Ιαπωνικες απο πισω της, για αυτο επενδυουν τοσο πολυ σε αυτο που το θεωρουν ως 'το μελλον'.
Πλεον δινουν τις πατεντες τους και σε ολους τους αλλους κατασκευαστες.
Αλλωστε η συνθηκη περιβαλλοντος που αλλαξε πολλα ηταν στο Κιότο.
-
Οι λογοι ειναι κυιως και για τους αλλους ρυπους που παραγει το diesel ακομα και με το adblue ως καταλυτη για την μειωση των Nox.
Το γνωριζουν πολυ καλα αυτο οι αυτοκινητοβιομηχανιες, απλα τρεναρουν οσο μπορουν και οσο τους το επιτρεπει η αξιολογηση των παραγωμενων ρυπων απο τις αρχες καθε αγορας.
Η toyota θελει να γινει η πιο 'καθαρη' αυτοκινητοβιομηχανια του πλανήτη, μαζι και οι υπολοιπες Ιαπωνικες απο πισω της, για αυτο επενδυουν τοσο πολυ σε αυτο που το θεωρουν ως 'το μελλον'.
Πλεον δινουν τις πατεντες τους και σε ολους τους αλλους κατασκευαστες.
Αλλωστε η συνθηκη περιβαλλοντος που αλλαξε πολλα ηταν στο Κιότο.
Η toyota ήταν η μόνη εταιρία όταν έψαχνα που στο φυλλάδιο της είχε αναλυτικά τους ρύπους.Ενω στις άλλες έβρισκα μόνο για CO2 όπου ένα πετρέλαιο έχει χαμηλά άρα δε μολύνει πολύ το περιβάλλον όμως τα Nox ειναι στο θεό σε σχέση με βενζίνη και τα οποία μολύνουν τον άνθρωπο εξού και ο λόγος απαγόρευσης από τις μεγαλουπόλεις.
-
harisma23 wrote:
terryp117 wrote:
ένα είναι σίγουρο ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ για όλους. Ότι αν κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους με μέση ωριαία μέχρι και 70-80 χλμ. τότε είναι πιο οικονομικό και από το πετρέλαιο και τα μειονεκτήματα που κουβαλάει αυτό.Και όταν λέμε μέση ωριαία 70-80 εννοούμε ότι αν πηγαίνεις κάποια λεπτά με 60,αντίστοιχα πρέπει να πας και τα ίδια με 100. Σε πόσους επαρχιακούς δρόμους μπορείς να κινείσαι με 100 και για πόσο..??
Τώρα γι' αυτά που γράφεις, έχω ένα θεματάκι και δεν τα θεωρώ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ. Με δύο διαφορετικά diesel hatchbacks της ίδιας κατηγορίας και (πάνω - κάτω) ιπποδύναμης με την Corolla έχω κάνει αρκετές φορές τη δοκιμή αυτή σε επαρχιακή διαδρομή 20 χιλιομέτρων με μέση ταχύτητα περί τα 70-75 Km/h (όχι με το μάτι αλλά με το trip computer). Και τα δύο έβγαλαν μέση κατανάλωση 3 lt/100Km. Αν συνυπολογίσουμε και τη διαφορά στην τιμή του λίτρου της βενζίνης έναντι του diesel (μέσες πανελλήνιες τιμές 17/11: 1,415 - 1,128), για να είναι πιο οικονομική η Corolla πρέπει να καίει κάτω από 2,4 lt/100Km. Συμβαίνει αυτό;
ΥΓ. Θα ήταν πιο ΔΙΚΑΙΟ να μην απομονώνεις την μισή μου πρόταση υπογραμμίζοντας την και κάνοντας την με πιο έντονα μαύρα γράμματα,διότι αλλάζει εντελώς το νόημα των όσων θέλω να τονίσω,έγραψα και..........ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΑΥΤΟ, εννοώντας φυσικά το πετρέλαιο..!!
Καλησπέρα φίλε μου!
Κατ' αρχάς νομίζω ότι δεν χρειαζόταν να γράψεις όλα αυτά τα γενικά περί πετρελαίου (και ενγένει σωστά) για να δικαιολογήσεις την άποψη σου. Μπορούσες πολύ απλά να πεις ότι πάνω στον ενθουσιασμό σου για το καινούριο σου αυτοκίνητο, υπερέβαλλες στα περί κατανάλωσης σε επαρχικαό δρόμο σε σχέση με diesel.
Κατά τ' άλλα δε νομίζω ότι σε αδίκησα (το τόνισες κιόλας) απομονώνοντας δύο (και όχι μισή όπως γράφεις) προτάσεις σου. Ποιο νόημα άλλαξα παραθέτωντας αυτά; 'Ότι αν κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους με μέση ωριαία μέχρι και 70-80 χλμ. τότε είναι πιο οικονομικό και από το πετρέλαιο και τα μειονεκτήματα που κουβαλάει αυτό.Και όταν λέμε μέση ωριαία 70-80 εννοούμε ότι αν πηγαίνεις κάποια λεπτά με 60,αντίστοιχα πρέπει να πας και τα ίδια με 100'. Δεν στέκουν από μόνες τους οι προτάσεις αυτές; Για κατανάλωση δεν μιλάς;
Είμαι άνθρωπος με θετική εκπαίδευση (πολυτεχνείο) και πρακτικό μυαλό και ως εκ τούτου προσπαθώ να παραθέτω τις απόψεις μου με ακρίβεια και να ερμηνεύω τις καταγραμμένες απόψεις των άλλων επίσης με ακρίβεια, να είμαι δίκαιος και να δέχομαι τα λάθη μου, εφόσν τα έχω κάνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο παρερμηνείας και δεν αισθάνομαι ότι έχω να απολογηθώ για τίποτα.
Υ.Γ.: Δεν παραθετω ολόκληρα τα ποστ, για λόγους συντομίας. Επιλέγω τα σημεία που θέλω να αναφερθώ και μόνο ότι έχει σχέση με αυτά.
-
agpr wrote:
piliourits wrote:
Είχαν προσφορά το καλοκαίρι το C3 Aircross σε φουλ έκδοση ντήζελ αυτόματο (γιαπωνέζικο κιβώτιο) με grip control, λείπουν τα λεντ και το ACC (μόνο διαβάζει σήματα), αλλά έχει 300Nm ροπή, 120άλογα και πατάω και λίγο παλιόδρομο σε χωριά, γι αυτό απομακρύνθηκα από Κορόλα, αν και είχα σκεφτεί σοβαρά τη βάγκον. Το CHR το πήρε εργένης στην οικογένεια, θα μας ζόριζε στις οικογενειακές μετακινήσεις το μικρό πορτμπαγκάζ. Το Yaris Cross το χω ακόμη στο νου μου για το μέλλον.
Είναι τόσο χαμηλό που θα το έσπαγες. Και μόνο γι'αυτό έπρεπε να το απορρίψεις. Για τη χρήση που του κάνω είναι το σημαντικότερο μειονέκτημα του.
;;??;; Σε τι αναφέρεσαι;
Το έκανα bold, στο ότι πατάς παλιόδρομο. Το corolla είναι τόσο χαμηλό που βρίσκει πολύ εύκολα. Εγώ έχω βρει μερικές φορές, μολονότι προσέχω πολύ. Η χαμηλή απόσταση απο το έδαφος είναι το μεγαλύτερο του μειονέκτημα για εμένα και με εμποδίζει να πάω σε μέρη που θα ήθελα. Ευτυχώς για αυτά έχουμε άλλο όχημα.
-
terryp117 wrote:
harisma23 wrote:
terryp117 wrote:
ένα είναι σίγουρο ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ για όλους. Ότι αν κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους με μέση ωριαία μέχρι και 70-80 χλμ. τότε είναι πιο οικονομικό και από το πετρέλαιο και τα μειονεκτήματα που κουβαλάει αυτό.Και όταν λέμε μέση ωριαία 70-80 εννοούμε ότι αν πηγαίνεις κάποια λεπτά με 60,αντίστοιχα πρέπει να πας και τα ίδια με 100. Σε πόσους επαρχιακούς δρόμους μπορείς να κινείσαι με 100 και για πόσο..??
Τώρα γι' αυτά που γράφεις, έχω ένα θεματάκι και δεν τα θεωρώ ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΑ. Με δύο διαφορετικά diesel hatchbacks της ίδιας κατηγορίας και (πάνω - κάτω) ιπποδύναμης με την Corolla έχω κάνει αρκετές φορές τη δοκιμή αυτή σε επαρχιακή διαδρομή 20 χιλιομέτρων με μέση ταχύτητα περί τα 70-75 Km/h (όχι με το μάτι αλλά με το trip computer). Και τα δύο έβγαλαν μέση κατανάλωση 3 lt/100Km. Αν συνυπολογίσουμε και τη διαφορά στην τιμή του λίτρου της βενζίνης έναντι του diesel (μέσες πανελλήνιες τιμές 17/11: 1,415 - 1,128), για να είναι πιο οικονομική η Corolla πρέπει να καίει κάτω από 2,4 lt/100Km. Συμβαίνει αυτό;
ΥΓ. Θα ήταν πιο ΔΙΚΑΙΟ να μην απομονώνεις την μισή μου πρόταση υπογραμμίζοντας την και κάνοντας την με πιο έντονα μαύρα γράμματα,διότι αλλάζει εντελώς το νόημα των όσων θέλω να τονίσω,έγραψα και..........ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΑΥΤΟ, εννοώντας φυσικά το πετρέλαιο..!!
Καλησπέρα φίλε μου!
Κατ' αρχάς νομίζω ότι δεν χρειαζόταν να γράψεις όλα αυτά τα γενικά περί πετρελαίου (και ενγένει σωστά) για να δικαιολογήσεις την άποψη σου. Μπορούσες πολύ απλά να πεις ότι πάνω στον ενθουσιασμό σου για το καινούριο σου αυτοκίνητο, υπερέβαλλες στα περί κατανάλωσης σε επαρχικαό δρόμο σε σχέση με diesel.
Κατά τ' άλλα δε νομίζω ότι σε αδίκησα (το τόνισες κιόλας) απομονώνοντας δύο (και όχι μισή όπως γράφεις) προτάσεις σου. Ποιο νόημα άλλαξα παραθέτωντας αυτά; 'Ότι αν κινείσαι σε επαρχιακούς δρόμους με μέση ωριαία μέχρι και 70-80 χλμ. τότε είναι πιο οικονομικό και από το πετρέλαιο και τα μειονεκτήματα που κουβαλάει αυτό.Και όταν λέμε μέση ωριαία 70-80 εννοούμε ότι αν πηγαίνεις κάποια λεπτά με 60,αντίστοιχα πρέπει να πας και τα ίδια με 100'. Δεν στέκουν από μόνες τους οι προτάσεις αυτές; Για κατανάλωση δεν μιλάς;
Είμαι άνθρωπος με θετική εκπαίδευση (πολυτεχνείο) και πρακτικό μυαλό και ως εκ τούτου προσπαθώ να παραθέτω τις απόψεις μου με ακρίβεια και να ερμηνεύω τις καταγραμμένες απόψεις των άλλων επίσης με ακρίβεια, να είμαι δίκαιος και να δέχομαι τα λάθη μου, εφόσν τα έχω κάνει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν θεωρώ ότι υπάρχει περιθώριο παρερμηνείας και δεν αισθάνομαι ότι έχω να απολογηθώ για τίποτα.
Υ.Γ.: Δεν παραθετω ολόκληρα τα ποστ, για λόγους συντομίας. Επιλέγω τα σημεία που θέλω να αναφερθώ και μόνο ότι έχει σχέση με αυτά.
KΑΛΗΣΠΕΡΑ
Όταν γράφω φίλε μου ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,στην ίδια πρόταση, εννοώ φυσικά αυτό που εσείς τα θετικά μυαλά λέτε, ότι συνυπολογίζω τα πάντα ανά χλμ. στα έξοδα. Γιαυτό το έγραψα.Αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο σίγουρα θα υπολογίζεις και τη συντήρηση,τα τέλη, κ.λ.π.έξοδα ανά χλμ. Αν δεν έγινα κατανοητός εγώ φταίω.Εννοείται ότι δεν υπάρχει λόγος για να αισθάνεσαι ότι πρέπει να απολογηθείς για κάτι ,ήταν σχήμα λόγου.
ΟΜΩΣ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ψάχνοντας στην αγορά δεν βρήκα αυτοκίνητο με πετρέλαιο παρόμοιο και αντίστοιχο του corolla που να καταναλώνει λιγότερο λαμβάνοντας υπόψιν τα 30 λεπτά της διαφοράς τιμής βενζίνης από πετρέλαιο, και παραθέτω.......
Κια ceed, αρκετά ακριβότερο σε αντίστοιχο εξοπλισμό 27000 ευρώ 1,6 πετρέλαιο με κατανάλωση 5-6 λίτρα στα 100 χλμ,έτσι γράφει στο σάιτ,ανάλογα με την ταχύτητα.
Χιουντάι Ι-30 1,6 με 115 άλογα ,23500 ευρώ και κατανάλωση 4,1 λίτρα στα 100 χλμ.
Χόντα....ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ..??
Νισσάν, μόνο κασκάι τον 1,5 παλιό καλό της Ρενώ λόγω συνεργασίας,εντελώς γυμνό 22400, κατανάλωση 5,3
Βόλβο..?? ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ..??
Πεζώ 308 με παλιό μοτέρ το 1,5 και πληρώνει τέλη, αλλά το καινούργιο αυτόματο κιβώτιο EAT 8 και εξοπλισμό παρόμοιο με το corolla,όχι όμως σε συστήματα ασφαλείας , στα 22000 ευρώ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ, και 3,5 λίτρα όντως εδώ καίει λιγότερο σχεδόν 1 λίτρο στα 100 χλμ. 4,76 ευρώ στα 100 χλμ. έχουμε για το corolla, 3,85 για το πεζώ,αν υπολογίσουμε τον μέσο όρο τα 12000χλμ.το χρόνο,τότε βάζοντας και τα τέλη είμαστε ακριβώς στα ίδια.
Τα 3,4 λίτρα βενζίνης που δίνει η Τογιότα αντιστοιχούν με 4,3 λίτρα σε πετρέλαιο λόγω διαφοράς τιμής.
Εγώ δεν βρήκα κάποιο αυτοκίνητο αντίστοιχο του corolla,όχι βέβαια κάποιο φιατάκι ή φιέστα ή οποιοδήποτε άλλο μικρό που να έχει κατανάλωση μικρότερη του corolla.Συνυπολογίζοντας και όλα τα υπόλοιπα που έγραψα και γιαυτό τα έγραψα, δεν γίνεται να τα παραβλέψουμε σαν στρουθοκάμηλοι που βάζουν το κεφάλι στην άμμο και νομίζουν ότι κρύφτηκαν,θεωρώ ότι το corolla ίσως είναι οικονομικότερο και από κάποια μικρά πετρελαιοκίνητα σε ότι αφορά το κόστος κίνησης ανά χλμ.,το γράφω έτσι για να μην έχουμε πάλι παρανοήσεις.Μιλάμε πάντα για αυτοκίνητα από Euro 5 και πάνω που κυκλοφορούν σε Αθήνα Θεσσαλονίκη.
Αν δεν σημαίνει τίποτε το ότι η Τογιότα με παραγωγή 12+ μύρια αυτοκίνητα,πρώτη στον κόσμο,γυρίζει πλάτη στο πετρέλαιο τότε δεν μπορώ να πείσω κανέναν ότι το πετρέλαιο είναι πλέον μόνο για ειδικές περιπτώσεις ,όπως αγροτικά,τρακτέρ,φορτηγά,πλασιέ που γράφουν πολλά πολλά χλμ.και κάποιες άλλες περιπτώσεις.Το υβριδικό είναι το μέλλον έως ότου φτάσουμε στο πλήρως ηλεκτρικό που θα φορτίζει στο πεντάλεπτο το πολύ.
Η άποψη μου λοιπόν είναι πως θα πρέπει όταν μιλάμε να συνυπολογίζουμε το κάθε έξοδο ανά χλμ. και όχι μόνο το καύσιμο.
Ίσως να παρασύρθηκα όπως είπες από τον ενθουσιασμό μου διότι ειλικρινά έχω βάλει πολύ λιγότερα καύσιμα από ότι έβαζα πριν με το άλλο μου αυτοκίνητο.
ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΟΛΟΙ.
-
Σωστός στις σκέψεις σου.
-
Παραδίνομαι...
χαχαχα, δεν έχει ξαναγίνει...ή έχει ξαναγίνει;
-
Συνηθως σε εμενα παραδινεται....
Υπαρχει αντιζηλος στο forum;;;;;
-
Εγώ κρατάω την προτελευταία παράγραφο και σταματάω τη συζήτηση γιατί δεν έχω κουράγιο να αντιπαραθέσω στοιχεία στο σεντόνι που διάβασα.
Να είσαι καλά και να χαίρεσαι το αυτοκίνητο σου, με τον ίδιο ενθουσιασμό.
-
Παραδίνομαι στη δύναμη της λογικής!
-
Ενταξει, για μενα το λεει.
Ηρέμησα.
-
Μετά από πολύ ψάξιμο και διάβασμα κατέληξα στη Sedan Corolla 1.8 hybrid Active και την περιμένω τέλη του μήνα (MY21 έκδοση, ελπίζω με Android Auto). Εννοείται μόλις βρω ευκαιρία θα γράψω μια εκτενή κριτική για το αυτοκίνητο, κάτι που χρωστάω στο forum, μιας και βοηθήθηκα πολύ στο να καταλήξω στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο.
Μεταξύ των επιλογών μου ήταν τα Toyota Corolla, Audi A3 sedan, Mazda 3 sedan, Hyundai i30 Fastback, Hyundai Kona, Ford focus, και το CHR της Toyota. Από τα παραπάνω απέκλεισα νωρίς τα Α3 και Focus μιας και η εγγύηση που δίνουν οι εταιρίες είναι πολύ μικρή σε σχέση με το κόστος των αυτοκινήτων και επίσης από θέμα αξιοπιστίας δεν εντυπωσιάστηκα από όσα διάβασα. Το Kona το απέκλεισα μιας και η Hyundai δεν έχει την εμπειρία της Toyota στο χώρο των υβριδικών. To Mazda 3 πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά δυστυχώς τσιμπημένη η τιμή του. Έμειναν τα i30, CHR και Corolla. Για να είμαι ειλικρινής εδώ η επιλογή ήταν δύσκολη. Το CHR μου άρεσε περισσότερο απ' όλα, αλλά δυστυχώς οι χώροι του με έκαναν να το απορρίψω. Επίσης, ο δίλιτρος κινητήρας που του ταιριάζει περισσότερο έρχεται κουτί με φόρο πολυτελείας... Τελικά μεταξύ των i30 και Corolla επέλεξα το 2ο μιας και στην οδήγηση μου έδωσε την εντύπωση πιο στιβαρού αυτοκινήτου, αλλά και λόγω του υβριδικού του συστήματος.
Τι να πω για το Corolla...στα χαρτιά τουλάχιστον είναι εντυπωσιακό (αν αφήσουμε έξω τις επιδόσεις της 1.8 έκδοσης). Κατανάλωση στα επίπεδα των diesel, αλλά με βενζίνη, πλήρη συστήματα ασφαλείας, eCVT κιβώτιο χωρίς καδένες, αλυσίδες κλπ, αξιοπιστία στα επίπεδα του Prius, 6 χρόνια εγγύηση (11 η μπαταρία). Ας ελπίσουμε να είναι εντυπωσιακό και στην πράξη και να αποδειχθεί ότι έκανα σωστή επιλογή.
Αυτά, και μια ερώτηση! Όσοι κινείστε αυτοκινητόδρομο με το Corolla με 130 περίπου τι μέση κατανάλωση έχετε;
-
Με το καλό να παραλάβεις! Μια μικρή παρατήρηση μόνο....έγραψες ότι απέρριψες το Φόκους λόγω μικρής εγγύησης...ξέρεις, η Φορντ δίνει 8 χρόνια....
-
Αντε καλοταξιδο και ασφαλη ταξιδια.
Και εμενα μ αρεσει πολυ το sedan του corolla μοιαζει με lexus... μ αρεσουν και τα sedan.
Επισης, η ford νομιζω εχει 8 ετη εγγυησης.
-
Να είστε καλά!
Ισχύει όντως αυτό με τα 8 χρόνια της Ford; Γιατί από ότι είχα δει τα 8 χρόνια που διαφήμιζαν κάλυπταν μόνο το σασι (12 στο Focus), όχι τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, που αυτά καλυπτόταν από 2 χρόνια εγγύηση (τουλάχιστον τον Αύγουστο που έκανα την παραγγελία). Βέβαια μπορεί να έκανα και λάθος...
-
Καλησπέρα σε όλους,
Διαβάσω ότι πολλοι φίλοι από εδώ μέσα έβαλαν παραγγελία πριν 2-3 μήνες και ήδη μερικοί από αυτούς έχουν παραλάβει ή όπου να'ναι.
Η δικιά μου ιστορία υπομονής ξεκίνησε 10 Αυγούστου με παραγγελία για. Ts2.0 και σύμφωνα με χθεσινή ενημέρωση από Toyota παραλαμβάνω τέλος Δεκεμβρίου!!!!
Τι να πω... Γιατί τόσους μήνες για το συγκεκριμένο μοντέλο?!?!
Τέλος πάντων...
Ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζει κάποιος τι αλλαγές έχει το συγκεκριμένο μοντέλο. Ts2.0 στην νεα έκδοση ΜΥ21. Δηλαδή όταν το παραλάβω πως θα καταλάβω εάν είναι ΜΥ20 ή ΜΥ21???
-
Ισχύει όντως αυτό με τα 8 χρόνια της Ford; Γιατί από ότι είχα δει τα 8 χρόνια που διαφήμιζαν κάλυπταν μόνο το σασι (12 στο Focus), όχι τα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, που αυτά καλυπτόταν από 2 χρόνια εγγύηση (τουλάχιστον τον Αύγουστο που έκανα την παραγγελία). Βέβαια μπορεί να έκανα και λάθος...
Όντως έκανες λάθος! 8ετής πανευρωπαϊκή εγγύηση από τη Ford που καλύπτει μηχανικά μέρη.
Κατά τ' αλλά με το καλό να παραλάβεις και καλοτάξιδο, εύχομαι.
-
Απορώ με τις αναμονές που διαβάζω.
Τόσος καιρός για στοκ αμάξια ; -
Αυτό με τις εγγυήσεις θέλει ψάξιμο και διάβασμα τα ψιλά γράμματα , κάποτε που είχα ford τα 5 χρόνια εγγύηση ήταν εικονικά γιατί ότι χάλαγε ήταν στα ψιλά γράμματα και είχαν χαλάσει μπόλικα .
Επίσης και της Toyota θέλει διάβασμα γιατί όλα τα συστήματα ασφαλείας ,οι οθόνες ,κλιματισμοί κλπ μπιχλιμπίδια δεν έχουν εγγύηση 6 χρόνια στα 3 τέλος έτσι γράφει το δικό μου βιβλίο τουλάχιστον.
-
Απορώ με τις αναμονές που διαβάζω.
Τόσος καιρός για στοκ αμάξια ;Είναι λόγω του τρόπου που δουλεύει η Τογιότα και φυσικά της εξαιρετικά μεγάλης ζήτησης. Η εισαγωγική παραγγέλνει συγκεκριμένα αυτοκίνητα (έκδοση και χρώμα) και αυτά έχουν περίπου 3 μήνες παράδοση (κάποια και μεγαλύτερη!), λόγω αυξημένης ζήτησης. Εαν τώρα ο αγοραστής θέλει αυτοκίνητο που δεν είναι στον συνδυασμό που έχει ήδη παραγγείλει η Toyota Hellas, τότε πρέπει να βρεθεί το πρώτο διαθέσιμο slot, το οποίο συνήθως είναι στο 6μηνο. Μπορεί π.χ. να σου πούν, εαν πας σήμερα, ότι Corolla Style σε περλέ λευκό θα έρθει τον Ιανουάριο αλλά σε κόκκινο τον Μάρτιο. Εμένα μου είπαν π.χ. ότι Yaris Hybrid Chic θα έρθουν τον Μάρτιο ενώ Style προς το τέλος Ιανουαρίου.
Toyota Corolla 2019