-
@elteo said in Toyota Corolla 2019:
Είναι κάτι ιδιαίτερο αυτά τα 0w16? πρώτη φορά τα ακούω.
Απλά πολύ λεπτόρευστα. Υπάρχουν και 0w-8 πλέον που βάζουν στα Γιάρις.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Σε κάποια site στο εξωτερικό διάβασα ότι τα 0w-16 έχουν θέματα με τις υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης προτείνεται να βάζουν 0w-16 για τα πρώτα 100000 km. Με κάθε επιφύλαξη.
-
@kozani76 said in Toyota Corolla 2019:
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Σε κάποια site στο εξωτερικό διάβασα ότι τα 0w-16 έχουν θέματα με τις υψηλές θερμοκρασίες. Επίσης προτείνεται να βάζουν 0w-16 για τα πρώτα 100000 km. Με κάθε επιφύλαξη.
Ναι,εχει μια λογικη να μπαινουν πιο παχυρευστα λαδια οταν το μοτέρ αποκτησει καποιες ανοχες με τη χρηση. Αυτη που παραμενει θολη ειναι η επιλογη της επισημης Toyota να χρησιμοποιει απο την αρχη 0w20 τη στιγμη που το manual τα προτείνει για "προσωρινη χρηση"
-
Καλησπερα,
εκανα και εγω το δευτερο service με λαδια 0-16 δικα μου,
πολλα τα εργατικα βρε παιδι μου, 83 ευρω πριν φπα ημαρτον!!τεσπα,
μου εδωσαν Καθαριστικό Μπεκ ψεκασμού με κωδικο PZ46300PB004 και ηθελα να ρωτησω, αυτο το βαζουμε ολο? με αδειο ντεποζιτο πριν γεμισουμε? καμια ιδεα?
δηλ στα 13κ χλμ ειναι υποχρεωτικο να βαζουμε καθαριστικο?υγ. ημουν στην εθνικη με 70 χλμ περιπου οταν σταματησε εντελλως και αποτομα ο μπροστινος μου που ηταν σε αποσταση 10 μετρα, (εαν θυμαμαι καλα). εκεινη τη στιγμη εγω δεν κοιταζα μπροστα, αλλα διπλα εναν χαζο με μια πορσε που εκανε βλακειες και ηθελα να δω τη φατσα του, ε ενταξει με εσωσε το αυτοματο φρεναρισμα. πραγματικα! μπλοκαραν και οι τροχοι. τωρα θα εκλαιγα!
απιστευτο πραγματικα συστημα!!! και εαν δεν κανω λαθος εχω στη τελευταια επιλογη τον αισθητηρα, δηλ στην χαμηλοτερη "ευαισθησια"υγ. αναφερομαι σε ts 2.0 εκδοση
-
https://www.car.gr/classifieds/taxis/view/22305718-taksi-limoyzinasedan-toyota-corolla
F/l 140ps Active+ 28.470€ λέει...
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
https://www.car.gr/classifieds/taxis/view/22305718-taksi-limoyzinasedan-toyota-corolla
Που ουσιαστικά είναι η περσινή active με + 4500€ 18ps +2" infotainment και φουλ ψηφιακά όργανα..
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Κάτι τέτοια βλέπω και σταυροκοπιέμαι που πήρα την δική μου MY21 Active με 22κ τον Απρίλιο '21 με την τότε προωθητική ενέργεια της Toyota. Μιλάμε για ένα κόστος συν 6.470€ !!!
-
Τυχερός είσαι, η αύξηση είναι μεγάλη. Βέβαια ας κανουμε σύγκριση με τα Golf, Focus, 308, C4, κλπ κλπ παραπλησιων τιμων χωρίς ίχνος υβριδικοτητας εκτός ελάχιστων περιπτώσεων. Πχ mhev Focus όμως με 1.0Τ, έλεος, 28500 για "χιλιαρη" κινητήρα.... Ή 1.2Τ. τα psa... Εξαίρεση τo Golf που έχει 1.5Τ xωρις να είναι καν mhev.... Αυτό χρεώνεται έξτρα βέβαια γιατι βάζουμε ένα e και γίνεται eTSI...
H Corolla, αν και ακριβή πια, είναι ανώτερη σε τεχνολογία από όσα προανέφερα, έχει υβριδικό σύστημα 5ης γενιάς με μοτέρ θερμικό 1.8, 2 ηλεκτρικά μοτερ αν δεν κάνω λάθος, μπαταρία, πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, πλήρες σετ συστηματων ασφαλείας ακόμα και ένα σωρό άλλα στον εξοπλισμό. Μόνο σε χώρους υστερεί και δεν είναι βέβαια τόσο "συμμετοχικο οχημα" στην οδήγηση... Είναι δε αυτόματο κατά κάποια έννοια...Πόσο θα κόστιζαν αυτά στα μοντέλα που προανέφερα;
-
Δεν ανέφερα την κατανάλωση και τις εγγυήσεις ορισμένων σε σύγκριση με αυτές της Τoyota.
11 χρόνια για μπαταρία, με την προϋπόθεση service στην εταιρεία.. Άλλωστε που αλλού να το πας, "τους παντρευεσαι"..
Ακριβή όντως, αλλά συγκριτικά μάλλον όχι...
Πάντα συγκριτικά... Κατά τα άλλα ένα hatchback με χώρους σχεδον σαν του Yaris για τους πίσω επιβατες και 360 λτ πορτμπαγκάζ..
Πολύ οικονομικό για την πολη -
@christostsp said in Toyota Corolla 2019:
Δεν ανέφερα την κατανάλωση και τις εγγυήσεις ορισμένων σε σύγκριση με αυτές της Τoyota.
11 χρόνια για μπαταρία, με την προϋπόθεση service στην εταιρεία.. Άλλωστε που αλλού να το πας, "τους παντρευεσαι"..
Πάντα συγκριτικά... Κατά τα άλλα ένα hatchback με χώρους σχεδον σαν του Yaris για τους πίσω επιβατες και 360 λτ πορτμπαγκάζ..
Πολύ οικονομικό για την ποληΗ sedan έχει καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες;
-
@nasosto said in Toyota Corolla 2019:
Πολύ οικονομικό για την ποληΗ sedan έχει καλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες;
Ναι
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
@nasosto said in Toyota Corolla 2019:
Ναι
Για τα κεφάλια ενήλικων επιβατών νομίζω χειρότερη είναι η σεντάν, η TS καλύτερη είναι σε αυτόν τον τομέα.
-
Κάπου είδα αυτό το αξεσουάρ και σκέφτομαι να το βάλω...
Στο site της Toyota το αναφέρει ως "Προστατευτική πλάκα οπίσθιου προφυλακτήρα - black plastic" (56,89 €+εγκατάσταση).
Είναι σαν πλαστικό πατάκι στο πάνω μέρος του πίσω προφυλακτήρα. Σε Corolla κόκκινο φαίνεται ωραιότερο.Πώς το βλέπετε ;
Στο λινκ αυτό φαίνεται καθαρά ... https://www.carpro.com/vehicle-reviews/2022-toyota-corolla-hatchback-xse-review -
-
@stavrapt said in Toyota Corolla 2019:
Στο site της Toyota το αναφέρει ως "Προστατευτική πλάκα οπίσθιου προφυλακτήρα - black plastic" (56,89 €+εγκατάσταση).
Είναι σαν πλαστικό πατάκι στο πάνω μέρος του πίσω προφυλακτήρα. Σε Corolla κόκκινο φαίνεται ωραιότερο.Πώς το βλέπετε ;
Στο λινκ αυτό φαίνεται καθαρά ... https://www.carpro.com/vehicle-reviews/2022-toyota-corolla-hatchback-xse-reviewΕγω εχω βαλει το αυτοκολλητο φιλμ στο συγκεκριμενο σημειο.Κανει μια χαρα τη δουλεια του και δεν αλλαζει καθολου την εμφανιση του αυτοκινητου.
-
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
Στο λινκ αυτό φαίνεται καθαρά ... https://www.carpro.com/vehicle-reviews/2022-toyota-corolla-hatchback-xse-reviewΕγω εχω βαλει το αυτοκολλητο φιλμ στο συγκεκριμενο σημειο.Κανει μια χαρα τη δουλεια του και δεν αλλαζει καθολου την εμφανιση του αυτοκινητου.
Το μαύρο όμως ;
-
@rn said in Toyota Corolla 2019:
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
Το μαύρο όμως ;
Βασικά το παίρνω μαύρο για να αλλάξει η εμφάνιση . Σε κόκκινο του πήγαινε πολύ το μαύρο .
-
-
Βέβαια στην Toyota κοστίζει €57 συν €13 η τοποθέτηση που φαντάζομαι θα κολλάει απλά με ταινία διπλής όψεως.
-
Βασικά το παίρνω μαύρο για να αλλάξει η εμφάνιση . Σε κόκκινο του πήγαινε πολύ το μαύρο .
Αν σου αρεσει εσενα φιλε μου βαλτο και μην ρωτας κανεναν.
Toyota Corolla 2019