-
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
@izz said in Toyota Corolla 2019:
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
Αν πατε σε εξουσιοδοτημενα για τετοιες εργασίες θα σας πιουν το αίμα!
Ασε που και η περλα γινεται τοπικα!Εκτός αντιπροσωπείας θα γίνει η επισκευή με τα μισά χρήματα αλλά τοπικά δεν το προτείνει κανένας όπου ρώτησα είπαν όλο το κομμάτι.
Ειδικα στο πλαστικό του προφυλακτηρα γινεται και τοπικη από paintbull
Ειχα κανει πολλές φορες στο γιαρις της γυναίκας με αυτό το χρώμα!Δεν έχω και την καλύτερη εικόνα για την paintbull ειδικά για το κατάστημα Περιστερίου αν έμενα ακόμα Αθήνα ξέρω που θα πήγαινα για τέτοια δουλειά..
-
Δεν έχω και την καλύτερη εικόνα για την paintbull ειδικά για το κατάστημα Περιστερίου αν έμενα ακόμα Αθήνα ξέρω που θα πήγαινα για τέτοια δουλειά..
Μη το κρατάς μέσα σου,πέστο μας
-
Για τα μπροστινά παράθυρα που τρίζουν όταν είναι μισάνοιχτα…διάβασα αυτό…
καθάρισα τα κανάλια (τσιμούχες) των παραθύρων…και ψέκασα με λιπαντικό σπρέι σιλικόνης , και το αποτέλεσμα ήταν 80% βελτίωση…
Τρίζουν μόνο σε μεγάλες λακκούβες πια. -
Για το υπόλοιπο 20% πάρε φτυάρι και πισα και φτιάξε τις λακούβες.....
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Για το υπόλοιπο 20% πάρε φτυάρι και πισα και φτιάξε τις λακούβες.....
Αυτό κοστίζει πολλά όμως...
Εαν ο νεός δήμαρχος δεν κάνει κάτι...τον βλέπω για μαύρισμα...
-
Κάτοχος του αμαξιού εδώ και λίγες μέρες.
Αντιμετωπίζω το εξής "πρόβλημα"
όποτε πατάω φρένο με σκοπό το αυτοκίνητο να ακινητοποιηθεί ακούω ένα "γκαπ-γκουπ" το ίδιο και όταν αφήνω το πόδι μου από το φρένο για να ξεκινήσω..μόνο όταν ακινητοποιείται..όχι όταν πατάω φρένο για να κόψω ταχύτητα..μόνοόταν σταματάω τελείως
Δεν ακούγεται πάντα αλλά τις περισσότερες φορές, επίσης όταν το αμαξι δουλέυει σερι χωρίς να το σβήσω δηλαδή ο θόρυβος φεύγει..
Το αμάξι έχει 1.700χλμ.
Επίσης όταν ξεκινάμε με το που ανάψει η ένδειξη Ready μπορόυμε να βάλουμε D, σωστα; -
Για τον θόρυβο 1η φορά του ακούω και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να ειναι. Ρώτησες σε κάποιο συνεργείο, να το ακούσουν μήπως και ξέρουν από που προέρχεται?
@mister-gatonis said in Toyota Corolla 2019:
Επίσης όταν ξεκινάμε με το που ανάψει η ένδειξη Ready μπορόυμε να βάλουμε D, σωστα;
Σωστά, αν και καλό ειναι να περιμένεις 1-2 δευτερόλεπτα.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Για τον θόρυβο 1η φορά του ακούω και δεν έχω ιδέα τι μπορεί να ειναι. Ρώτησες σε κάποιο συνεργείο, να το ακούσουν μήπως και ξέρουν από που προέρχεται?
Επίσης όταν ξεκινάμε με το που ανάψει η ένδειξη Ready μπορόυμε να βάλουμε D, σωστα;
Σωστά, αν και καλό ειναι να περιμένεις 1-2 δευτερόλεπτα.
Το πόδι από το φρένο το αφήνω και το ξαναπατάω όταν ειναι να βάλω D ή πατημένο από την ώρα που θα το ανάψω μέχρι την ώρα που θα βάλω D.
Επίσης όταν το σβήνω πατάω φρένο;
Ο θόρυβος με έχει στεναχωρέσει πολυ...σήμερα παρατήρησα πως όταν πατάω πιο αποφασιστικά φρένο δεν το κάνει...
Με hold ο θόρυβος όταν ξεκινάω περιορίζεται...τι να πω...μήπως έχω ξεχάσει να πατάω φρένο με το σαράβαλο που οδηγούσα τόσα χρόνια... -
Με πατημένο φρένο και ακινητοποιημένο πλήρως το όχημα...βάζεις P στο σασμάν και μετά σβήνεις.
Ο θόρυβος όπως λες είναι από τα τακάκια δίσκους όταν το έχεις στο Drive η Reverse...αν δεν πατάς καλά τα φρένα έχει μια τάση να κινηθεί (crawling) το όχημα λόγω αυτόματου σασμάν.
Επίσης τα φρένα έχουν δύο στάδια...το ηλεκτρικό φρένο στην αρχική διαδρομή στο πεντάλ (Regen) και μετά πατώντας πιο δυνατά το πεντάλ ενεργοποιούνται τα τακάκια.
Οπότε πάτα δυνατά τα φρένα όταν είσαι ακίνητος ή κάνεις μανούβρες. -
@georgekn said in Toyota Corolla 2019:
Με πατημένο φρένο και ακινητοποιημένο πλήρως το όχημα...βάζεις Ρ στο σασμάν και μετά σβήνεις.
Ο θόρυβος όπως λες είναι από τα τακάκια δίσκους όταν το έχεις στο Drive η Reverse...αν δεν πατάς καλά τα φρένα έχει μια τάση να κινηθεί (crawling) το όχημα λόγω αυτόματου σασμάν.
Επίσης τα φρένα έχουν δύο στάδια...το ηλεκτρικό φρένο (Regen) και μετά πατώντας πιο δυνατά το πεντάλ ενεργοποιούνται τα τακάκια.
Οπότε πάτα δυνατά τα φρένα όταν είσαι ακίνητος η κανείς μανούβρες.Διαβάζοντας το εγχειρίδιο καταλάβαινω και εγω πως θέλει πατημένο φρένο για να σβήσει όπως μου λες και εσυ...
Συνάδελφους που ρώτησα ο καθένας τα δικά του...(ταξί)
Καταλαβαίνω τι εννοείς σχετικά με το φρενάρισμα καταρχάς όταν αφήνω το πόδι από το γκάζι το αμάξι κόβει(ακόμα και σε κατηφόρα με μικρή κλίση) και το υβριδικό στροφόμετρο είναι στην ζώνη charge..
Άυριο θα δοκιμάσω να πατάω πιο αποφασιστικά το φρένο..δεν έχω εμπειρία σε αυτόματο και αν συνεχίσει ο θόρυβος θα επισκεφτώ την ανιπροσωπέια που το αγόρασα -
@Mister-Gatonis εννοείται ότι θα πάς αντιπροσωπεία αν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που συζητήθηκε.
Επίσης αν κατάλαβα καλά για ταξί την έχεις πάρει?
Θα έχει ενδιαφέρον η συμβίωση μαζί τής...για αυτό εάν θες γράφε εμπειρίες οπότε μπορείς
Την facelift πήρες? Σε ποια έκδοση?
Καλά χιλιόμετρα !!!
-
@Mister-Gatonis εννοείται ότι θα πάς αντιπροσωπεία αν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που συζητήθηκε.
Επίσης αν κατάλαβα καλά για ταξί την έχεις πάρει?
Θα έχει ενδιαφέρον η συμβίωση μαζί τής...για αυτό εάν θες γράφε εμπειρίες οπότε μπορείς
Την facelift πήρες? Σε ποια έκδοση?
Καλά χιλιόμετρα !!!
Ναι για τα ταξί.
Η έκδοση είναι η facelift sedan active plus -
https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/214340-2021-hybrid-18-front-brakes-short-squeaks/
Ακριβώς ο θόρυβος που κάνει στο βίντεο.. -
https://www.toyotaownersclub.com/forums/topic/214340-2021-hybrid-18-front-brakes-short-squeaks/
Ακριβώς ο θόρυβος που κάνει στο βίντεο..Έχω την εντύπωση πώς έτσι κάνουν όλα...θα δω και το δικό μου το πρωί.
Είναι μάλλον αυτό που σου έγραψα πιο πάνω...και επειδή στο αυτοκίνητο δεν λειτουργεί ο κινητήρας τού...το ακούμε πιο έντονα το τρίξιμο των φρένων.
-
Ηχος μεταλλαγής απο μαγνητικά σε υδραυλικά φρένα.. Στο βιντεο ακούγονται και το ρελέ και η βαλβίδα ενεργοποίησης.
Το έχω ακουσει και σε αλλα toyota ειναι φυσιολογικό πάντως.Ακουστε στο 0.38 οταν κανει πισω και φρεναρει αποτομα γιατι ερχεται φορτηγο..
Youtube Video -
Το πόδι από το φρένο το αφήνω και το ξαναπατάω όταν ειναι να βάλω D ή πατημένο από την ώρα που θα το ανάψω μέχρι την ώρα που θα βάλω D.
Επίσης όταν το σβήνω πατάω φρένο;-
Δεν έχει σημασία, μπορείς να το αφήσει ή να το κρατάς πατημένο δεν κάνει κάποια διαφορά. Απλά θέλει πατημένο φρένο για να πάει από P se D.
-
Σταματάς, έχεις πατημένο φρένο, βάζεις Ρ, περιμένεις να πιάσει το ηλεκτρικό χειρόφρενο (εφόσον το έχει στο αυτόματο, αλλλιώς πρέπει να το ενεργοποιήσεις εσύ) και μετά αφήνεις το φρένο. Σε μεγάλη κλίση, καλό ειναι να βάλεις πρώτα χειρόφρενο, μόλις πιάσει να αφήσεις το φρένο να πάρει τα "μπόσικα" και μετά να το ξαναπατήσεις για να βάλεις Ρ.
Έχω την εντύπωση πώς έτσι κάνουν όλα...θα δω και το δικό μου το πρωί.
Εμένα σίγουρα δεν κάνει έτσι, ούτε η Κορόλα ούτε το Γιάρις.
-
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Έχω την εντύπωση πώς έτσι κάνουν όλα...θα δω και το δικό μου το πρωί.
Εμένα σίγουρα δεν κάνει έτσι, ούτε η Κορόλα ούτε το Γιάρις.
Θα το ψάξω μετά καλύτερα Φάνη...στο υπόγειο γκαράζ πάντως όταν κάνω ελιγμούς με σβηστό κινητήρα ακούω τα πάντα σε υπερθετικό βαθμό .
-
Με πατημένο φρένο και ακινητοποιημένο πλήρως το όχημα...βάζεις Ρ στο σασμάν και μετά σβήνεις.
Επίσης τα φρένα έχουν δύο στάδια...το ηλεκτρικό φρένο (Regen) και μετά πατώντας πιο δυνατά το πεντάλ ενεργοποιούνται τα τακάκια.
Οπότε πάτα δυνατά τα φρένα όταν είσαι ακίνητος η κανείς μανούβρες.Διαβάζοντας το εγχειρίδιο καταλάβαινω και εγω πως θέλει πατημένο φρένο για να σβήσει όπως μου λες και εσυ...
Συνάδελφους που ρώτησα ο καθένας τα δικά του...(ταξί)
Καταλαβαίνω τι εννοείς σχετικά με το φρενάρισμα καταρχάς όταν αφήνω το πόδι από το γκάζι το αμάξι κόβει(ακόμα και σε κατηφόρα με μικρή κλίση) και το υβριδικό στροφόμετρο είναι στην ζώνη charge..
Άυριο θα δοκιμάσω να πατάω πιο αποφασιστικά το φρένο..δεν έχω εμπειρία σε αυτόματο και αν συνεχίσει ο θόρυβος θα επισκεφτώ την ανιπροσωπέια που το αγόρασαΜήπως προέρχεται απ την αυτόματη εμπλοκή-απεμπλοκή του χειρόφρενου;
αλλά μάλλον τα παιδιά που την έχουν ξέρουν καλύτερα.Αν επιτρέπεται πόσο πήγε το τιμολόγιο πλην ΦΠΑ;
Καλούς δρόμους. καλορίζικη.
-
Λοιπόν σήμερα που πάταγα το φρένο πιο "αποφασιστικά" δεν το έκανε σχεδόν ποτέ. Δεν ξέρω αν είναι αυτή η λύση. Θα το έχω υπόψιν και αν επανέλθει θα το πάω στην αντιπροσωπεία. Ούτε το θεωρώ λογικό σε άλλα τογιοτα να κάνει σε άλλα όχι(μήπως είναι θέμα οδήγησης-πατήματος φρένου??)
Μήπως είχαν μαζευτεί "βρωμίτσες σαν κρούστα" στις δισκόπλακες και με το πιο δυνατό πάτημα "καθάρισαν;" Τι να πω δεν ξέρω..Στο γκαραζ πάντως που χωράει ίσια-ίσα και πατάω-αφήνω φρένο στην απίσθεν το κάνει ακόμα.
Τώρα παραθέτω κάποια ερωτήματα που έχω.
1)Γνώμη σας για αγορά κουκούλας (αν φθείρει το χρώμα ή εγκλωβίζει ζέστη και γενικά αν αξίζει η αγορά της)
2)Είναι ασφαλές να πλύνω το αυτοκίνητο σε πλυντήρια self service (λόγω πίεσης νερού). Στα λάστιχα, δισκόπλακες ρίχνω άφοβα;(εφόσον έχουν κρυώσει)
3)Οπόιος μπορεί να μου προτείνει προίοντα για τον καθαρισμό και την προστασία του αυτοκινήτου.
4)Υπάρχει κάτι σαν ταπετσαρία για την προστασία του ταμπλό και της οθόνης από το ήλιο;
5)Τι βενζίνη βάζετε;
Εγώ 98 shell
Ευχαρίστω
Υστερόγραφο
Η τιμή χωρίς φπα 22.700 -
2)Είναι ασφαλές να πλύνω το αυτοκίνητο σε πλυντήρια self service (λόγω πίεσης νερού). Στα λάστιχα, δισκόπλακες ρίχνω άφοβα;(εφόσον έχουν κρυώσει)
3)Οπόιος μπορεί να μου προτείνει προίοντα για τον καθαρισμό και την προστασία του αυτοκινήτου.
5)Τι βενζίνη βάζετε;Να απαντήσω σε όσα έχω άποψη (όχι απαραίτητα σωστή....χαχα!!)
-
Ναι είναι. Εγώ εκεί το πλένω (έχει ένα δίπλα στο σπίτι μου) με σχετική απόσταση την πίεση του νερού. Ρίχνεις κανονικά, αρκεί να έχουν κρυώσει τα φρένα.
-
Υπάρχουν πάρα πολλά. Εγώ χρησιμοποιώ προϊόντα: Turtle Wax και De Turner τα τελευταία χρόνια. Αλλά υπάρχουν σουπερ ειδικοί εδώ να σου πουν, έχουμε και ειδικό θέμα εαν σε ενδιαφέρουν λεπτομέρειες.
-
Κανονική, απλή αλλά προσπαθώ από καλό σταθερό βενζινάδικο. Η 98αρα δεν χρειάζεται.
-
Toyota Corolla 2019