-
Πάντως η τεχνολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ και η ζωή μας γίνεται όλο και καλύτερη χρησιμοποιώντας την. Η Toyota δεν έχει να ζηλέψει από άλλες εταιρείες και το λέω αυτό γιατί στη Κομοτηνή σήμερα με πήγε ο αντιπρόσωπος της εταιρίας που επίσης έχει και το κατάστημα bmw στην περιοχή μας. Πήγαμε με ένα bmw X1 plug in 1500 κυβικά. Πολύ όμορφο πολύ ξεκούραστο την απόλαυσα τη διαδρομή αλλά το ίδιο ξεκούραστα και απολαυστικά ήταν και η διαδρομή μου στην επιστροφή με την corolla!!! Επίσης το X1 μικρότερο μέσα στο σαλόνι του. Δε θέλω να τα συγκρίνω ποιο είναι το καλύτερο, αλίμονο απλά την εμπειρία μου μεταφέρω γιατί με bmw πήγα, με Toyota γύρισα!!!!!
-
-
Καλοτάξιδο Ζώρζ !
-
-
@bill_hsd said in Toyota Corolla 2019:
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Μετα απο 3 επισκεψεις στη Β. Ευβοια κυριολεκτικα -τερμα γκαζι-, στα ανηφορικα & κατηφορικα κομματια, περα απο αυτα που εχω ηδη γραψει, πρεπει να πω για την αντοχη των φρενων που ειναι πολυ καλη & δεν ειναι μονο λογω ανακτησης ενεργειας.
Αν εμπιστευτεις το πλαισιο η προσφυση ειναι αφθονη & η αναρτηση ελεγχει το αμαξωμα πολυ καλα. Λειπει βεβαια η δυναμη & το τιμονι ακριβες μεν αλλα χωρις πολυ αισθηση οταν πηγαινεις πολυ γρηγορα. Το μεγαλυτερο μειον ειναι το σασμαν που δεν σε αφηνει να περασεις οση ακριβως δυναμη θελεις στο δρομο ακριβως τη στιγμη που θες.
Φαντάσου να μην ήταν και εστιασμένο στην άνεση και την οικονομία, τι θα έκανε...
Επειδή έχω κάνει αντίστοιχες διαδρομές (στο πρόγραμμα Sport που πριμοδοτει τη λειτουργία του βενζινοκινητήρα) θεωρώ πλεονέκτημα το eCVT, το οποίο παρέχει άμεσα δύναμη χωρίς ανεβοκατεβασματα και την ανάλογη απώλεια χρόνου μεταξύ των αλλαγών σχέσεων.Εγω το ειχα στο normal, γιατι στο sport με το παραμικρο πατημα του γκαζιου δινει πολλη ισχυ με αποτελεσμα να μην μπορεις ακριβως να δωσεις ακριβως οσο θες εσυ.
-
Έχω μια απορία σαν αρχάριος! Όταν σταματήσει το αυτοκίνητο σε φανάρι η οπουδήποτε, γιατί κάποιες φορές συνεχίζει να ακούγεται ότι δουλεύει ο θερμικός δε θα έπρεπε να σταματήσει και να μπει το EV?
-
Μπορεί να μένει ο θερμικός, για να κρατά τον θερμικό στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας ή για να φορτίσει την μπαταρία.
-
Μου έκανε εντύπωση γιατί ενώ σταμάτησα και συνέχισα να πατάω φρένο το αυτοκίνητο συμπεριφερόταν σαν να πατάω το γκάζι κι ειχε και λίγες στροφές στό στροφόμετρο...
Άρα κάνει ότι νομίζει ότι είναι καλύτερο για τη λειτουργία. -
@george-2 said in Toyota Corolla 2019:
Μου έκανε εντύπωση γιατί ενώ σταμάτησα και συνέχισα να πατάω φρένο το αυτοκίνητο συμπεριφερόταν σαν να πατάω το γκάζι κι ειχε και λίγες στροφές στό στροφόμετρο...
Άρα κάνει ότι νομίζει ότι είναι καλύτερο για τη λειτουργία.Ακριβώς! Εφόσον λειτουργεί όταν εισαι σταματημένος είναι για 2 λόγους (και μόνο):
-
Να φορτίσει την μπαταρία γιατί έχει χαμηλό φορτίο (καί ίσως και μεγάλη κατανάλωση, π.χ κλιματισμός, θέρμανση, αντιστάσης τζαμιού κλπ.)
-
Να φέρει τον κινητήρα στην σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Αυτό συμβαίνει επίσης εαν έχεις μόλις ξεκινήσει και έχει ανάψει ο θερμικός, εαν σταματήσεις μετά από 1' δεν θα σβήσει ο κινητήρας, θα λειτουργήσει όσο χρειαστεί για να φτάσει την σωστή θερμοκρασία (όσο πιο κρύο τόσο περισότερη ώρα).
Οι ηψηλότερες στροφές (λίγο πάνω από τις 1.000σαλ) είναι φυσιολογική λειτουργία για την φόρτιση και για να ζεσταθεί πιο σύντομα και το παραγώμενο έργο δεν πάει χαμένο (ώς ένα %), αλλά φορτίζει.
-
-
Πολύ σωστά τα είπες. Μου το έκανε και στις δύο φορές όταν σταμάτησα μετά από λίγα λεπτά λειτουργίας. Ευχαριστώ πολύ.
Αναλυτικότατος -
Καλησπερα. Ειμαι κατοχος toyota chr εδω και 1,5 μηνα. Σημερα δυστυχως με χτυπησαν απο πισω και πρεπει να αλλαχτει ο προφυλακτηρας. Η αντικατασταση θα γινει στην αντιπροσωπεια. Γνωριζει καποιος αν το ανταλλακτικο ερχεται βαμμενο η βαφεται εδω γιατι στο προσπεκτους αναφερει οτι η βαψη εχει μια τελευταια στρωση που αυτοεπιδιορθωνει απαλες γρατσουνιες.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Άρα κάνει ότι νομίζει ότι είναι καλύτερο για τη λειτουργία.Ακριβώς! Εφόσον λειτουργεί όταν εισαι σταματημένος είναι για 2 λόγους (και μόνο):
-
Να φορτίσει την μπαταρία γιατί έχει χαμηλό φορτίο (καί ίσως και μεγάλη κατανάλωση, π.χ κλιματισμός, θέρμανση, αντιστάσης τζαμιού κλπ.)
-
Να φέρει τον κινητήρα στην σωστή θερμοκρασία λειτουργίας. Αυτό συμβαίνει επίσης εαν έχεις μόλις ξεκινήσει και έχει ανάψει ο θερμικός, εαν σταματήσεις μετά από 1' δεν θα σβήσει ο κινητήρας, θα λειτουργήσει όσο χρειαστεί για να φτάσει την σωστή θερμοκρασία (όσο πιο κρύο τόσο περισότερη ώρα).
Οι ηψηλότερες στροφές (λίγο πάνω από τις 1.000σαλ) είναι φυσιολογική λειτουργία για την φόρτιση και για να ζεσταθεί πιο σύντομα και το παραγώμενο έργο δεν πάει χαμένο (ώς ένα %), αλλά φορτίζει.
Για την ακρίβεια, σε φάση φόρτισης/ζεστάματος κινητήρα, οι στροφές λειτουργίας του βενζινοκινητήρα ανέρχονται σε 1300 σ.α.λ. και η διαδικασία σταματάει μόλις η μπαταρία φορτιστεί στο 40%.
Σε περίπτωση μποτιλιαρίσματος, οπότε και η μπαταριά δεν φορτίζει εύκολα από την κύλιση ή το φρενάρισμα, η μετάβαση στην παραπάνω λειτουργία του βενζινοκινητήρα είναι συχνή, με αποτέλεσμα αύξηση της μέσης κατανάλωσης στη συγκεκριμένη διαδρομή, η οποία όμως είναι και πάλι αισθητά μικρότερη από τη μέση κατανάλωση που θα είχε σε αντίστοιχες συνθήκες ένα συμβατικο αυτοκίνητο (έστω και με σύστημα start-stop). -
-
Και τώρα που χειμωνιάζει δηλαδή θα το βλέπουμε περισσότερο να συμβαίνει!
-
ηδη τις βραδυνες & πρωινες ωρες η καταναλωση εχει ανεβει λογω θερμοκρασιας. Μην ξεχασετε να ελεγξετε τις πιεσεις των ελαστικων διοτι εχουν πεσει λογω θερμοκρασιας.
-
@kostasbar said in Toyota Corolla 2019:
Καλησπερα. Ειμαι κατοχος toyota chr εδω και 1,5 μηνα. Σημερα δυστυχως με χτυπησαν απο πισω και πρεπει να αλλαχτει ο προφυλακτηρας. Η αντικατασταση θα γινει στην αντιπροσωπεια. Γνωριζει καποιος αν το ανταλλακτικο ερχεται βαμμενο η βαφεται εδω γιατι στο προσπεκτους αναφερει οτι η βαφη εχει μια τελευταια στρωση που αυτοεπιδιορθωνει απαλες γρατσουνιες.
Πιστεύεις στους μονόκερους και στις νεράιδες;
Εννοείται ότι ο νέος προφυλακτήρας έρχεται άβαφος και βάφεται εδώ.
-
Πολύ σωστά τα είπες. Μου το έκανε και στις δύο φορές όταν σταμάτησα μετά από λίγα λεπτά λειτουργίας. Ευχαριστώ πολύ.
ΑναλυτικότατοςΩραίος ο Φάνης! Αλλά να διαβάζουμε και το manual...
-
@groover1972 said in Toyota Corolla 2019:
ΑναλυτικότατοςΩραίος ο Φάνης! Αλλά να διαβάζουμε και το manual...
Το διαβάζουμε απλά με πρόλαβε η πράξη κι δεν πρόλαβα να τα διαβάσω στη θεωρία...
-
Και τώρα που χειμωνιάζει δηλαδή θα το βλέπουμε περισσότερο να συμβαίνει!
Όχι απαραίτητα και όχι όλες τις ώρες της ημέρας.
Γενικά εάν η υβριδική μπαταρία έλθει σε σωστή θερμοκρασία λειτουργίας δεν επηρεάζεται πολύ από το κρύο.
Η χρήση κλιματισμού τον χειμώνα το επηρεάζει αρκετά, σε αντίθεση με το καλοκαίρι, γιατί με το που ενεργοποιηθεί, συνήθως παρακάμπτει τη full ηλεκτρική λειτουργία.
Σε αυτές τις συνθήκες, τα θερμαινόμενα καθίσματα, που πολλοί τα θεωρούν υπερβολή για την Ελλάδα, κάνουν τη διαφορά, αφού αποτρέπουν τη χρήση του κλιματισμού και την αντίστοιχη λειτουργία του βενζινοκινητήρα.
Όλα τα παραπάνω ισχύουν ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή οικονομία καυσίμου, γιατί και τον χειμώνα το αυτοκίνητο γενικά παραμένει εξαιρετικά οικονομικό με απόλυτα κριτήρια -
Εσείς κάθε πότε μηδενιζετε τον μετρητή μέσης κατανάλωσης? Γενικά το αυτοκίνητο είναι πολύ οικονομικο φαίνεται αλλά πώς καθορίζουμε το πόσο? Σταθερά κι όσο γράφει? Πριν από κάποιο ταξίδι? Κάθε 1000 χιλιόμετρα?
-
Εσείς κάθε πότε μηδενιζετε τον μετρητή μέσης κατανάλωσης? Γενικά το αυτοκίνητο είναι πολύ οικονομικο φαίνεται αλλά πώς καθορίζουμε το πόσο? Σταθερά κι όσο γράφει? Πριν από κάποιο ταξίδι? Κάθε 1000 χιλιόμετρα?
Στο C-HR μου μηδενιζει αυτόματα τον μετρητή κατανάλωσης σε κάθε ανεφοδιασμό καυσίμου.
Στατιστικά μέσης κατανάλωσης τηρούνται αυτόματα και από την εφαρμογή MyT ανά διαδρομή και ανά εβδομάδα/μήνα/έτος.
Πληροφοριακά, στο C-HR μου (έκδοση GR Sport Ultimate με 19ρες ζάντες και τον πιο πλήρη εξοπλισμό του μοντελου , συνεπώς και το αντίστοιχο βάρος, γυρω στον 1,5 τόνο), στα πρώτα 23.000km, έχω ετήσια μέση κατανάλωση 4,9 lt/100km με overall χρήση (πόλη,ταξίδια κλπ. με ζωηρή οδηγηση), με το 66% του συνολικου χρόνου οδήγησης και το 48% της συνολικής απόστασης οδήγησης σε full ηλεκτρική λειτουργία (EV mode).
Toyota Corolla 2019