-
Corolla sedan 2021, 7 μήνες και 11.000 χλμ. έχω παρατηρήσει χαλάρωση στα αμορτισέρ. Δεν είναι όσο σφιχτά ήταν. Έχει προσέξει άλλος αυτή την χαλάρωση; Τι προτείνετε; Έχει κάνει κάποιος αλλαγή και σε τι μάρκα-τύπο;
-
@rn said in Toyota Corolla 2019:
Corolla sedan 2021, 7 μήνες και 11.000 χλμ. έχω παρατηρήσει χαλάρωση στα αμορτισέρ. Δεν είναι όσο σφιχτά ήταν. Έχει προσέξει άλλος αυτή την χαλάρωση; Τι προτείνετε; Έχει κάνει κάποιος αλλαγή και σε τι μάρκα-τύπο;
11.000χλμ ειναι ελαχιστα,εκτος αν εβγαλες κανενα Παρισι-Ντακαρ. Θα ελεγα να κανεις μια μετρηση αποσβεσης πριν απο ολα.
-
https://toptirereview.com/dedicated-ev-tire-michelin-primacy-4-vs-michelin-e-primacy/
Με δεδομένες τις υπέρ του διαφορές (ειδικά στο βρεγμένο μου φάνηκαν επικίνδυνα μεγάλες!) θα έβαζε κάνεις σε hybrid τα "e" αντί των κανονικών primacy 4; Τέλος έχει κάνει κανείς έρευνα αγοράς ώστε να ξέρει διαφορά τιμής 4αδας μεταξύ των δύο σε διάσταση 17" πχ;
-
Τα έχω βάλει εγώ και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
-
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
Απο θορυβο κυλησης πως ειναι? Πριν ειχες τα "μαμα" Falken?
-
Πριν είχα τα πρώτης τοποθέτησης ecopia Bridgestone. Είναι λίγο πιο ήσυχα και κυρίως με λιγότερο ενοχλητική χροιά. Δώσε έμφαση στο λίγο.
-
Προφανώς εννοείς τα "e". Τι σε έστρεψε σε αυτά και όχι στα primacy 4 ενώ αν θυμάσαι ή είχες ρωτήσει τι διαφορά τιμής είχαν;
-
Μαγκες εχετε καμια γνώμη για gardx σε βάθος χρόνου?
-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
Προφανώς εννοείς τα "e". Τι σε έστρεψε σε αυτά και όχι στα primacy 4 ενώ αν θυμάσαι ή είχες ρωτήσει τι διαφορά τιμής είχαν;
Τα e-primacy ήταν λίγο ακριβότερα (περίπου 50€ η τετράδα, αν θυμάμαι καλά). Θα μπορούσα να είχα πάρει και τα 4, αλλά επειδή τα είχα στο προηγούμενο αυτοκίνητό μου (και ήμουν πολύ ευχαριστημένος), επειδή τα e-primacy είναι πιο καινούργια, ήταν ετοιμοπαράδοτα και μειώνουν την κατανάλωση, είπα να τα δοκιμάσω. Νομίζω πως όποια και από τα δύο να αγοράσει κανείς, ευχαριστημένος θα μείνει. Νομίζω πως στον χαρακτήρα του αυτοκινήτου και στον τρόπο που οδηγώ πλέον, τα e-primacy ταιριάζουν λίγο περισσότερο.
-
Με την χρηση του a/c στις ΕΟ, δεν εχω δει διαφορα στην καταναλωση.
Στην πολη, επισης δεν φαινεται να ειναι μεγαλυτερη απο 0,2lt/100.Ειναι και η δικη σας εικονα αυτη;
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
Με την χρηση του a/c στις ΕΟ, δεν εχω δει διαφορα στην καταναλωση.
Στην πολη, επισης δεν φαινεται να ειναι μεγαλυτερη απο 0,2lt/100.Ειναι και η δικη σας εικονα αυτη;
Ναι και είναι λογικό αφού δεν επιβαρύνει τον θερμικό κινητήρα, είναι ηλεκτρικός ο συμπιεστής.
-
το ξερω αυτο αλλα και παλι ειναι εντυπωσιακο.
-
Ναι είναι!! Τόσα χρόνια αναπτύσει η Τογιότα το υβριδικό σύστημα...το έχει φτάσει σε εξαιρετικό βαθμό απόδοσης. Οσο ζω το αυτοκίνητο τόσο με εντυπωσιάζει με το πόσο απλό είαι στην καθημερινότητα αλλά ταυτόχρονα πόσο μελετημένο και την απίστευτη τεχνολογία και μηχανική που κρύβει από πίσω, πραγματικά εντυπωσιακό!
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Ναι είναι!! Τόσα χρόνια αναπτύσει η Τογιότα το υβριδικό σύστημα...το έχει φτάσει σε εξαιρετικό βαθμό απόδοσης. Οσο ζω το αυτοκίνητο τόσο με εντυπωσιάζει με το πόσο απλό είαι στην καθημερινότητα αλλά ταυτόχρονα πόσο μελετημένο και την απίστευτη τεχνολογία και μηχανική που κρύβει από πίσω, πραγματικά εντυπωσιακό!
Αυτο πιστευω κι εγω οτι ειναι το κλειδι.Οι Ιαπωνες καταφεραν να φτιαξουν ενα τρομερα περιπλοκο συστημα το οποιο ειναι εξαιρετικα απλο στην χρηση του.Χρειαζεται 3 ωρες για να εξηγησεις σε καποιον πως περιπου λειτουργει αλλα σε 3 λεπτα του εχεις δειξεις πως να το οδηγησει.
Το A/C οντως επιβαρύνει ελαχιστα στην καταναλωση και πρακτικα καθολου στις επιδοσεις.Κι αυτο χωρις να εχει διακοπες στην αποδοση,οπως για παραδειγμα αυτο του νεου υβριδικου της Suzuki (strong hybrid) στο οποιο το A/C δε λειτουργει οσο το μοτερ βενζινης ειναι κλειστο (!). Αναμενω εντυπωσεις (βλ.κραξιμο) απο τους χρηστες,κατακαλοκαιρο μεσα στην πολη -
Μαλακά πλαστικά έχει;
Κύρος;
-
@lap said in Toyota Corolla 2019:
Μαλακά πλαστικά έχει;
Κύρος;
Μαλακά έχει και ζουληχτούλια.
Από Κύρος, έχει τον Κύρο Γρανάζη!
-
@tzimakos-0 said in Toyota Corolla 2019:
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Αυτο πιστευω κι εγω οτι ειναι το κλειδι.Οι Ιαπωνες καταφεραν να φτιαξουν ενα τρομερα περιπλοκο συστημα το οποιο ειναι εξαιρετικα απλο στην χρηση του.Χρειαζεται 3 ωρες για να εξηγησεις σε καποιον πως περιπου λειτουργει αλλα σε 3 λεπτα του εχεις δειξεις πως να το οδηγησει.
Το A/C οντως επιβαρύνει ελαχιστα στην καταναλωση και πρακτικα καθολου στις επιδοσεις.Κι αυτο χωρις να εχει διακοπες στην αποδοση,οπως για παραδειγμα αυτο του νεου υβριδικου της Suzuki (strong hybrid) στο οποιο το A/C δε λειτουργει οσο το μοτερ βενζινης ειναι κλειστο (!). Αναμενω εντυπωσεις (βλ.κραξιμο) απο τους χρηστες,κατακαλοκαιρο μεσα στην ποληTιιιιι??? Αν είναι δυνατόν, ζω με κλιματιστικό μόνιμα στο αυτοκίνητο, ειδικά για το μωρό ένας λόγος παραπάνω...τρομερό ατόπημα αν όντως ισχύει.
-
Έχω κουραστεί να το λέω. Ειδικά μέσα στη πόλη δεν έχει αντίπαλο σε ευκολία χρήσης άνεση και οικονομία, τουλάχιστον στα 20-25Κ.
Σήμερα, 50χλμ μέσα στη πόλη, εννοείται a/c, κανονική οδήγηση όχι αργή, μέση κατανάλωση 3,7.
-
ατανά
Εγώ, 3.4lt/100 (θηβών-παραλιακή και πίσω). Επίσης πρόσεξα, ότι και ο κινητήρας ανοίγει μετά τα 10.000χλμ. και έχω και χαμηλότερες καταναλώσεις.
-
@rn said in Toyota Corolla 2019:
ατανά
Εγώ, 3.4lt/100 (θηβών-παραλιακή και πίσω). Επίσης πρόσεξα, ότι και ο κινητήρας ανοίγει μετά τα 10.000χλμ. και έχω και χαμηλότερες καταναλώσεις.
Υπαρχει παντως αξιοσημειωτη διαφορα οταν η θερμοκρασια ανεβαινει.Στα χειμωνιατικα πρωινα το μοτερ δουλευε αρκετα περισσοτερο απ οτι το τελευταιο διαστημα.
Toyota Corolla 2019