-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
ποια ειναι η ταχυτητα κινησης σε αυτο το σημειο;
πολύ μικρή, της τάξης των 10km/h και η εκκιηση αντιστοιχα ιδια με πριν
δε μπορω να βρω τι μπορει να έχει επηρεάσει αυτή την αλλαγή -
Ευχαριστώ, η διαδρομή που κάνω θα είναι εντελώς σταθερή καθημερινά (Κηφισίας για 11 χλμ) οπότε θα τα δούμε, με τρώει λίγο για κανένα δίλιτρο ετοιμοπαράδοτο κατά καιρούς, αλλά δεν θα υποκύψω
-
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
Ευχαριστώ, η διαδρομή που κάνω θα είναι εντελώς σταθερή καθημερινά (Κηφισίας για 11 χλμ) οπότε θα τα δούμε, με τρώει λίγο για κανένα δίλιτρο ετοιμοπαράδοτο κατά καιρούς, αλλά δεν θα υποκύψω
Το 2λιτρο είναι αρκετά πιο γρήγορο (και απολαυστικό). Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι ο λόγος που το 2λιτρο έχει "χειρότερη" μπαταρία από πλευράς τεχνολογιας (Ni-Mh αντί για Li-Ion). Εαν δεν σε νοιάζει το οικονομικό (φόρος πολυτελείας) και γενικά είσαι άνετα, προφανώς το 2λιτρο είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Εαν όμως το θές κυρίως για πόλη, τότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα...το 1.8 είναι υπεραρκετό και λιγο πιο οικονομικό.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Το 2λιτρο είναι αρκετά πιο γρήγορο (και απολαυστικό). Αυτό που δεν έχω καταλάβει είναι ο λόγος που το 2λιτρο έχει "χειρότερη" μπαταρία από πλευράς τεχνολογιας (Ni-Mh αντί για Li-Ion). Εαν δεν σε νοιάζει το οικονομικό (φόρος πολυτελείας) και γενικά είσαι άνετα, προφανώς το 2λιτρο είναι καλύτερο αυτοκίνητο. Εαν όμως το θές κυρίως για πόλη, τότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα...το 1.8 είναι υπεραρκετό και λιγο πιο οικονομικό.
Ναι αυτή είναι η αλήθεια πως κυρίως κινούμαι εντός πόλης και θέλω να περιορίσω-εως να κόψω το σκούτερ. Είναι η λογική αγορά το 1,8.
-
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
δε μπορω να βρω τι μπορει να έχει επηρεάσει αυτή την αλλαγήμηπως ειχες ανοιχτο το a/c?
-
δε μπορω να βρω τι μπορει να έχει επηρεάσει αυτή την αλλαγήμηπως ειχες ανοιχτο το a/c?
ούτε....
-
ούτε....
αν δεν εχει πεσει καπως η μπαταρια ή αν το μοτερ δεν ειναι κρυο, δεν βλεπω λογο γιατι να δουλευει.
-
Μερικές φορές μου φαίνονται περίεργες οι επιλογές που κάνει ο εγκέφαλος. Πχ., σε κατηφορική διαδρομή αφήνω το γκάζι και ο κινητήρας σβήνει. Φρενάρω απαλά για ανάκτηση ενέργειας και στο τέλος της κατηφόρας ακολουθούν δύο διαδοχικές στροφές. Με το που μπαίνω στην στροφή ανάβει ο θερμικός. Δεν βλέπω λογική σε αυτό, αλλά έτσι κάνει
Αν δεν σας ενοχλεί στο αναπνευστικό ο κλιματισμός, ίσως είναι καλύτερα να μην τον κλείνετε. Προσφέρει καλύτερη ατμόσφαιρα, λιγότερο θόρυβο και καλύτερη ψύξη στην μπαταρία. -
@agpr said in Toyota Corolla 2019:
Μερικές φορές μου φαίνονται περίεργες οι επιλογές που κάνει ο εγκέφαλος. Πχ., σε κατηφορική διαδρομή αφήνω το γκάζι και ο κινητήρας σβήνει. Φρενάρω απαλά για ανάκτηση ενέργειας και στο τέλος της κατηφόρας ακολουθούν δύο διαδοχικές στροφές. Με το που μπαίνω στην στροφή ανάβει ο θερμικός. Δεν βλέπω λογική σε αυτό, αλλά έτσι κάνει
Βασικά εδώ δεν μπαίνει ο θερμικός, απλά το αυτοκίνητο μπαίνει μόνο του σε "Β" mode για να βοηθήσει το φρενάρισμα (το καταλαβαίνει από την κλίση και το πάτημα του φρένου). Για αυτό βλέπεις τις στροφές να ανεβαίνουν, όμως ο θερμικός στο Β δεν δουλευει ουσιαστικά (δεν καίει βενζίνη), γυρνάει με την βοήθεια του ηλεκτροκινητήρα.
-
ενας αλλος λογος που σε κατηφορικη διαδρομη γυρναει ο θερμικος κινητηρας ειναι οτι αν η μπαταρια εχει γεμισει, δεν μπορει να στειλει αλλη ενεργεια εκει, οποτε την "καταναλωνει" με το να γυρναει τον κινητηρα.
-
Για ποιο λόγο να μην γυρνούν τον κινητήρα οι τροχοί άμεσα και να πρέπει να πάει από τον ηλεκτροκινητήρα για να φρενάρει;
-
@super-t said in Toyota Corolla 2019:
Για ποιο λόγο να μην γυρνούν τον κινητήρα οι τροχοί άμεσα και να πρέπει να πάει από τον ηλεκτροκινητήρα για να φρενάρει;
Εχει συζητηθεί εκτενώς και υπάρχουν και τα σχετικά βίντεο. Η απλή απάντηση (γιατί τεχνικά ειναι πιο πολύπλοκο) είναι ότι δεν γίνεται διότι ο θερμικός δεν είναι άμεσα συνδεδεμένος με τους τροχούς. Οπότε δεν είναι εφικτό οι τροχοί να περιστρέφουν τον θερμικό κινητήρα.
-
Στην περίπτωση μου, η μπαταρία δεν είναι πλήρως φορτισμένη, αλλά είναι μία ή δύο γραμμές πριν το 100%. Έχω την εντύπωση (θα το επιβεβαιώσω και θα επανέλθω) πως καταναλώνει καύσιμο.
Όπως και να έχει, το έχω αποδεχτεί και είμαι ευχαριστημένος από την συνολική του απόδοση. -
Σημερα, μεση καταναλωση 3,8 (παντα κυκλικη διαδρομη) που περιλαμβανε τα παντα, ανοιχτο δρομο, στενα πολης & πολυ κινηση.
Με αλλα αυτοκινητα θα εβλεπα περιπου 7-8. -
Σημερα, μεση καταναλωση 3,8 (παντα κυκλικη διαδρομη) που περιλαμβανε τα παντα, ανοιχτο δρομο, στενα πολης & πολυ κινηση.
Με αλλα αυτοκινητα θα εβλεπα περιπου 7-8.Εχθές είχα συζήτηση με κάτοχο 1,2 τούρμπο και προσπαθούσε να με πείσει πως η μέση πραγματική του είναι 5,5.
-
Με αλλα αυτοκινητα θα εβλεπα περιπου 7-8.Εχθές είχα συζήτηση με κάτοχο 1,2 τούρμπο και προσπαθούσε να με πείσει πως η μέση πραγματική του είναι 5,5.
μπορει να ειναι. Εξαρταται που και πως κινειται. Πχ, βγαινει απο το σπιτι του, μπαινει Αττικη Οδο, παει με 90χαω στη δουλεια του και επιστρεφει.
-
μπορει να ειναι. Εξαρταται που και πως κινειται. Πχ, βγαινει απο το σπιτι του, μπαινει Αττικη Οδο, παει με 90χαω στη δουλεια του και επιστρεφει.
E ναι αυτό έλεγα, δεν είναι κατανάλωση εντός πόλης αυτό.
-
Εγώ έκανα 805 χλμ με 31 λίτρα μετρημένο στην αντλία δλδ 3,85λ/100 από τα 805 χλμ τα 50 πόλη και τα υπόλοιπα περιφερειακό (σπίτι-δουλειά) και ένα γρήγορο Θεσσαλονίκη- Καλλικράτεια και πίσω. Νομίζω είναι πολύ καλά στις ίδιες διαδρομές είχα 3,5 με το Panda 95 diesel της γυναίκας μου αλλά είναι πολύ μικρότερο και ελαφρύτερο..
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@super-t said in Toyota Corolla 2019:
Εχει συζητηθεί εκτενώς και υπάρχουν και τα σχετικά βίντεο. Η απλή απάντηση (γιατί τεχνικά ειναι πιο πολύπλοκο) είναι ότι δεν γίνεται διότι ο θερμικός δεν είναι άμεσα συνδεδεμένος με τους τροχούς. Οπότε δεν είναι εφικτό οι τροχοί να περιστρέφουν τον θερμικό κινητήρα.
Δεν ξέρω τι εννοείς άμεσα συνδεδεμένος αλλά μια χαρά συνδέεται μέσω 4-5 σετ γρανάζια ο κινητήρας στις ρόδες.
-
Άσχετο - σχετικό...
Αυτός ο...απόκοσμος ήχος διαστημοπλοίου των corolla και των chr όταν κινούνται ηλεκτρικά, που πλέον έχουν γίνει πάρα πολλά έχει αρχίσει να ... με στοιχειώνει!
Τον ξεχωρίζω πλέον απο μακρυά και παντού!
Μου δημιουργεί σκέψεις για το πώς θα είναι ο θόρυβος της κίνησης απο αυτοκίνητα στα στενά των πόλεων και των περιοχών της Αττικής σε μελλοντική επικράτηση των ηλεκτρικών , και με τρομάζει λίγο αυτό το υπόκωφο βουητό που θα τρυπάει λίγο λίγο τα αυτιά μου...
Toyota Corolla 2019