-
gerry wrote:
Για ποιο λόγο να ασχοληθεί με το 1.2 308 όχι με το χιλιάρι focus? Αν εννοείς επιδόσεις το δευτερο ειναι πιο γρηγορο παντού (δες πχ τις δοκιμες απο τo drive). Και γενικά είναι απλά καλύτερο αυτοκίνητο σε όλα εκτός από το χώρο πορτ παγκαζ. Λογικό αφου ειναι και πολύ πιο καινουριο. Προσωπικά όταν έψαχνα αυτοκίνητο είχα κοιτάξει και τα δυο και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης μεταξύ των δυο.
Επίσης (φιλικά και χωρίς ίχνος ειρωνίας) η Ford ειναι πολυεθνική και ως τέτοια δεν νομίζω ότι έχει αξίες. Ως καταναλωτές νομίζω πρέπει να κοιτάμε πρακτικά τι μας προσφέρει το κάθε προϊόν και μέχρι εκεί.
Συγνώμη αλλά διάλογο με Fordάκια δεν ανοίγω πλέον. Δεν έχω κάτι μαζί σου απλά είμαι σχετικά πρόσφατα εγχειρησμένος και δεν θέλω να μου γίνουν τα νεύρα κρόσσια, πρέπει να παραμείνω ήρεμος. Δεν θα βγάλει και πουθενά η κουβέντα.
Περαστικά φίλε μου
-
Δε θεωρώ 'βλάκα' κάποιον που το 2020 θα πάρει ενα 1.2 τουρμπο με 116 άλογα αντι για υβριδικό, απο τη στιγμή που αυτό τον καλυπτει, και αυτό του αρέσει.
Φυσικά και ΔΕΝ είναι 'βλάκας', ίσα ίσα. Απλά Corolla (και γενικά Toyota) εν έτη 2020 αγοράζεις κατά 90% (μην πω 100%) λόγω του υβριδικού κινητήριου συνόλου. Σε μη υβριδικά υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα, χωρίς τα μειονεκτήματα της Corolla, τα οποία εύκολα παραλείπονται χάρη της οικονομίας και ευκολίας οδήγησης του υβριδικού.
-
https://www.car.gr/21187897-toyota-corolla-h-b-live
Με 16500 € πάντως και αυτό το corollaκι μια χαρά είναι , ζάντες αισθητήρες παρκαρίσματος και οθόνες βάζεις και αφτερ μάρκετ και μένεις με όλο το πακέτο των σύγχρονων βοηθημάτων οδήγησης και την εγγύηση του καινούργιου.
Παίζει έτσι ελαφρύ και με μικρές ζάντες να είναι απρόσμενα οικονομικό στο ταξίδι και σίγουρα το γρηγορότερο corolla της τελευταίας γενιάς .
και είναι τετρακύλινδρο
-
Απλά Corolla (και γενικά Toyota) εν έτη 2020 αγοράζεις κατά 90% (μην πω 100%) λόγω του υβριδικού κινητήριου συνόλου.
Αυτό μάλλον είναι το λογικό αλλά στην πράξη δεν ισχύει. Ο περισσότερος κόσμος ψωνίζει Toyota λόγω του καλού ονόματος στην Ελληνική αγορά και της αξιοπιστίας που τα συνοδεύει. Μάλιστα οι περισσότεροι ψωνίζουν το Toyota τους όπως ένα προιόν από τον Κωτσόβολο. Δεν πολυασχολούνται, πάνε βλέπουν, λένε αυτό μου αρέσει, toyota είναι, καλό θα είναι, άρα το κλείνω!
-
Με τα νεα τελη ταξινόμησης αξιζουν πλεον οι εκδοσεις 1.8 sedan hybrid style και Lounge
-1.870ευρώ
-1870€ είτε Style είτε Lounge; Καλή διαφορά αν ισχύει. Η Lounge αλλάζει επίπεδο το αμάξι αλλά δεν θα ήθελα να 'φορτωθω' τις 18'. Ειδικά σε ένα αμάξι με τόσο χαμηλές επιδόσεις.
-
techguru wrote:
Με τα νεα τελη ταξινόμησης αξιζουν πλεον οι εκδοσεις 1.8 sedan hybrid style και Lounge
-1.870ευρώ
-1870€ είτε Style είτε Lounge; Καλή διαφορά αν ισχύει. Η Lounge αλλάζει επίπεδο το αμάξι αλλά δεν θα ήθελα να 'φορτωθω' τις 18'. Ειδικά σε ένα αμάξι με τόσο χαμηλές επιδόσεις.
-1.380 στην style. Ακριβως με τις 18 θα κοπανάει κιολας σε λακουβες.
-
-1.870ευρώ
-
Για Style ήμουν έτσι και αλλιώς αν στο τέλος καταλήξω σε Toyota. Και μόνο γτ AHB αξίζει.
-
@MONMAN2 η οθονη δυστυχως δεν μπορει να αντικατασταθει.Ζαντες και αισθητηρες πισω οαντως δεννυπαρχει θεμα
-
giAcid wrote:
Δε θεωρώ 'βλάκα' κάποιον που το 2020 θα πάρει ενα 1.2 τουρμπο με 116 άλογα αντι για υβριδικό, απο τη στιγμή που αυτό τον καλυπτει, και αυτό του αρέσει.
Φυσικά και ΔΕΝ είναι 'βλάκας', ίσα ίσα. Απλά Corolla (και γενικά Toyota) εν έτη 2020 αγοράζεις κατά 90% (μην πω 100%) λόγω του υβριδικού κινητήριου συνόλου. Σε μη υβριδικά υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα, χωρίς τα μειονεκτήματα της Corolla, τα οποία εύκολα παραλείπονται χάρη της οικονομίας και ευκολίας οδήγησης του υβριδικού.
Ποια θεωρείς καλυτερα αυτοκινητα - στα ίδια χρήματα πάντα και με το πακέτο που δίνει το active plus, σε ασφάλεια, ανέσεις και οδήγηση? Ειναι ουσιαστική ερώτηση οχι ρητορική/ειρωνική. Προφανως έχει δυναμικούς αντιπάλους, το θέμα ειναι με βάση ποιά κριτήρια το κρίνεις εσυ, αυτό ρωτάω.
-
Ότι βάζεις τον εαυτό σου σε παγίδα.. προτιμότερο να ζητήσεις γνώμη για αντικειμενικά πλεονεκτήματα των Χ και Ψ αυτοκινήτων η/ και μειονεκτήματα του ζ αυτοκινήτου που σε ενδιαφέρει.
-
Ποια θεωρείς καλυτερα αυτοκινητα - στα ίδια χρήματα πάντα και με το πακέτο που δίνει το active plus, σε ασφάλεια, ανέσεις και οδήγηση? Ειναι ουσιαστική ερώτηση οχι ρητορική/ειρωνική. Προφανως έχει δυναμικούς αντιπάλους, το θέμα ειναι με βάση ποιά κριτήρια το κρίνεις εσυ, αυτό ρωτάω.
Δεν μπορώ να σου απαντήσω γιατί δεν ξέρω το πακέτο active plus τι προσφέρει και μάλλον έχουμε διαφορετικά κριτήρια. H Corolla είναι ένα αρκετά καλά στημένο αυτοκίνητο με το βασικό της πλεονέκτημα να είναι το υβριδικό σύνολο (πολύ χαμηλή κατανάλωση ειδικά μέσα στην πόλη, ευκολία οδήγησης, άνετη και ήρεμη οδήγηση). Στα υπόλοιπα είναι στον μέσο όρο ή κάτω από αυτόν (π.χ. κινητήρας, επιδόσεις, κατανάλωση, χώροι, οδική συμπεριφορά), δηλαδή δεν ξεχωρίζει σε κάποιον τομέα ως μη υβριδική (για εμένα πάντα).
Ένα Φόκους για παράδειγμα είναι καλύτερο σαν αυτοκίνητο (οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης, άνεση, χώροι) και έχει και μεγαλύτερη εγγύηση. Επίσης μια Giuletta είναι καλύτερη στον δρόμο και σε επιδόσεις αλλά και σε χώρους. Οπότε είναι καθαρά θέμα του τι μετράει περισσότερο στον καθένα, γιατί λογικό είναι στα μεσαία hatchback να μην υπάρχει το τέλειο και να χρειάζονται συμβιβασμοί κάπου. Πάντως ακόμα και η αξιοπιστία και το after sales της Toyota γράφεται τελευταία ότι δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε.
-
Active Plus παρά πολύ καλά εξοπλισμένη έκδοση και με 17αρες ζαντες.
Αν πήγαινα στην κορολα αυτήν θα είχα πάρει. -
@iceman7 πεσμου σε παρακαλώ αν ξέρεις διάφορες Active - Active plus γιατί δεν πήρα απάντηση από πουθενά...
-
Πήγαινε στην ιστοσελίδα της Toyota, επίλεξε τις δύο εκδόσεις και πάτα την εμφάνιση διαφορών. Νομίζω πως την active την έχει μόνο για το δίλιτρο. Έχουν μικρές διαφορές αισθητικής φύσεως και διαφορές στον καθρέφτη και στους αποθηκευτικούς χώρους.
-
@iceman7 πεσμου σε παρακαλώ αν ξέρεις διάφορες Active - Active plus γιατί δεν πήρα απάντηση από πουθενά...
Απο το configuartor τα ειχα δει και εγω .. ιδανικό σπεκ η active plus..
To ζαχαρωνα μιας και δεν ελειπε τιποτα
-
Ok τώρα κατάλαβα γιατί δεν το έβρισκα εγώ. Στον configurator τουλάχιστον δεν υπάρχει Active plus στο sedan και εγώ θεωρητικά αυτό κοιτούσα
-
Hatchback κοίταζα εγώ
-
Καλησπέρα στην παρέα,
Έχω στείλει και μνμ στην Toyota Hellas και δεν έχω λάβει απάντηση ακόμα, όπως επίσης και στην διαμόρφωση δεν αναφέρει πουθενά αν το υβριδικό HB έχει σε κάποια έκδοση επαγωγικό φορτιστή και αν ναι σε ποιά;
Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να απαντήσει;
-
Επαγωγικό φορτιστή εννοείς για ασύρματη φόρτιση κινητού?
Toyota Corolla 2019