-
@mastoras78 said in Toyota Corolla 2019:
Δεν είναι τίποτα θα το συνηθίσεις.. Λόγω μπαταρίας επειδή είναι υβριδικό και τις έχει μεγάλες, βαράει καρακούτελα το ρεύμα.
Με τα Tesla να δεις τι γίνεται..
Πραγματικά κάθε φορά σκέφτομαι πως θα κλείσω τη πόρτα..
-
Να μην φοβάσαι και να παραγγείλεις αυτά
Chrome Handles Cover Trim for Toyota Corolla
https://a.aliexpress.com/_mtKFGQAΓια ελεύθερα πιασίματα
-
Και τα κανονικά χερούλια πλαστικά είναι αλλά ότι μεταλλικό πιάσω μετά πχ γκαραζοπορτα με χτυπάει. Να βάλω καμία γείωση να κρέμεται από πίσω αλλά 80s;
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Καλημέρα.
Κάθε φορά που βγαίνω από το αμάξι με χτυπάει στατικός ηλεκτρισμός και μάλιστα πολύ δυνατά συμβαίνει και σε κάποιον άλλο;Δεν είναι καθόλου φυσιολογικό και δεν πρόκειται να φτιάξει μόνο του. Τώρα μπορεί να φαίνεται απλώς δυσάρεστο, αλλά δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί. Να το αναφέρεις στην αντιπροσωπεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ελέγξουν τις γειώσεις του αυτοκινήτου . Μην το αφήσεις έτσι, να τους το θέσεις και εγγράφως. Ειδικά αν μπαίνουν και παιδιά στο αυτοκίνητο.
-
@andya3 said in Toyota Corolla 2019:
Καλημέρα.
Κάθε φορά που βγαίνω από το αμάξι με χτυπάει στατικός ηλεκτρισμός και μάλιστα πολύ δυνατά συμβαίνει και σε κάποιον άλλο;Δεν είναι καθόλου φυσιολογικό και δεν πρόκειται να φτιάξει μόνο του. Τώρα μπορεί να φαίνεται απλώς δυσάρεστο, αλλά δεν ξέρεις πως μπορεί να εξελιχθεί. Να το αναφέρεις στην αντιπροσωπεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ελέγξουν τις γειώσεις του αυτοκινήτου . Μην το αφήσεις έτσι, να τους το θέσεις και εγγράφως. Ειδικά αν μπαίνουν και παιδιά στο αυτοκίνητο.
Εννοείται ότι θα το κάνω θέμα απλά ρωτάω αν συμβαίνει και σε κάποιον άλλο.. επίσης σκέφτομαι μήπως είναι από τα καθίσματα τα οποία είναι σαν νάιλον το ύφασμα και ίσως με τριβή δημιουργείται στατικός.
-
Και τα κανονικά χερούλια πλαστικά είναι αλλά ότι μεταλλικό πιάσω μετά πχ γκαραζοπορτα με χτυπάει. Να βάλω καμία γείωση να κρέμεται από πίσω αλλά 80s;
Αυτό με λαστιχάκι να κρέμεται από τον πίσω προφυλακτήρα θα του πήγαινε, μη το γελάς καθόλου πάντως
-
Αυτό με λαστιχάκι να κρέμεται από τον πίσω προφυλακτήρα θα του πήγαινε, μη το γελάς καθόλου πάντως
Χαχαχαχα καλό..
-
Καλημέρα.
Κάθε φορά που βγαίνω από το αμάξι με χτυπάει στατικός ηλεκτρισμός και μάλιστα πολύ δυνατά συμβαίνει και σε κάποιον άλλο;Και μενα μου συμβαίνει συνέχεια όταν βγαίνω από το αυτοκίνητο και πιάνω την πόρτα από την κολώνα του παραθύρου για να την κλείσω μετά.
Από το χερούλι όταν πάω να την ανοίξω, δεν το έχω παρατηρήσει.
Να πω ότι συμβαίνει και στο corolla hatchback 1.2 turbo που έχει συγγενής μου.
-
Καλημέρα.
Κάθε φορά που βγαίνω από το αμάξι με χτυπάει στατικός ηλεκτρισμός και μάλιστα πολύ δυνατά συμβαίνει και σε κάποιον άλλο;Η ταπεινή μου άποψη, έχει να κάνει με τα παπούτσια που φοράμε.
Αν κάνεις χρήση άλλου ζευγαριού παπουτσιών δεν θα έχεις εκφόρτιση του στατικού ηλεκτρισμού του σώματος σου μέσω του οχήματος ή οποιουδήποτε άλλου γειωμένου μέσου, αλλά μέσω των παπουτσιών προς την γή.
-
@rn said in Toyota Corolla 2019:
Η ταπεινή μου άποψη, έχει να κάνει με τα παπούτσια που φοράμε.
Αν κάνεις χρήση άλλου ζευγαριού παπουτσιών δεν θα έχεις εκφόρτιση του στατικού ηλεκτρισμού του σώματος σου μέσω του οχήματος ή οποιουδήποτε άλλου γειωμένου μέσου, αλλά μέσω των παπουτσιών προς την γή.
Σε αυτό που λες δεν έχεις άδικο, σίγουρα έχει κάποια βάση αλλά με το vw που έδωσα πριν 2-3 μήνες δεν το είχα πάθει , με τα ίδια παπούτσια.
-
Η αντιπροσωπεία μπορεί και πρέπει να κάνει ελέγχους και μετρήσεις για να αποκλείσει το ενδεχόμενο διαρροής ρεύματος από κάποιο φθαρμένο καλώδιο, ελαττωματική γείωση, ή θέμα με τη μπαταρία. Εδώ κάνουν τέτοιες μετρήσεις απλοί ηλεκτρολόγοι σε σπίτια. Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση μόνο θα χειροτερεύει με το χρόνο.
-
Στατικός ηλεκτρισμός είναι...δεν είναι κάτι.
-
@andya3 said in Toyota Corolla 2019:
Η αντιπροσωπεία μπορεί και πρέπει να κάνει ελέγχους και μετρήσεις για να αποκλείσει το ενδεχόμενο διαρροής ρεύματος από κάποιο φθαρμένο καλώδιο, ελαττωματική γείωση, ή θέμα με τη μπαταρία. Εδώ κάνουν τέτοιες μετρήσεις απλοί ηλεκτρολόγοι σε σπίτια. Αν υπάρχει τέτοια περίπτωση μόνο θα χειροτερεύει με το χρόνο.
Ηλεκτρολόγος μηχανικός τε είμαι αν ήταν κάτι σοβαρό δεν θα το συζητούσα θα είχα απευθυνθεί στην αντιπροσωπεία..
Θεωρώ ότι έχει να κάνει με τα καθίσματα τα οποία έχουν νάιλον απ'ότι φαίνεται στη πλέξη τους. -
Καλημέρα.
Κάθε φορά που βγαίνω από το αμάξι με χτυπάει στατικός ηλεκτρισμός και μάλιστα πολύ δυνατά συμβαίνει και σε κάποιον άλλο;Η ταπεινή μου άποψη, έχει να κάνει με τα παπούτσια που φοράμε.
Ότι παπούτσια και να βάλω πάλι με χτυπάει επίσης το κάνει μόνο σε αυτό και όλα τα παπούτσια θεωρητικά είναι μονωτές..
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Στατικός ηλεκτρισμός είναι...δεν είναι κάτι.
Απλά είναι σπαστικό πολύ ειδικά όταν ξεχνιέμαι και ακουμπάω μέταλο όταν βγω..
-
Όπως είπε και ο Fanis στατικός ηλεκτρισμός είναι και δεν προέρχεται από το αμάξι!
Σε εμάς πέφτει η ευθύνη λόγω αρνητικών και θετικών ιόντων και λόγω της ατμόσφαιρας.
Τον προηγούμενο μήνα και για 1 μήνα είτε ήμουν σπίτι, είτε στο αμάξι ήμουν τόσο φορτισμένος που όταν ακουμπούσα την γυναίκα μου ή το παιδί μου, τα τίναζα στον αέρα!
Το καημένο το παιδί μου παραπονιόταν συνέχεια... -
Καλημέρα.
Ότι παπούτσια και να βάλω πάλι με χτυπάει επίσης το κάνει μόνο σε αυτό και όλα τα παπούτσια θεωρητικά είναι μονωτές..
Αυτό ακριβώς, κάποια παπούτσια όμως π.χ δερμάτινη σόλα, έχουν άμεση γείωση.
-
This post is deleted! -
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@080422 said in Toyota Corolla 2019:
Διάβασα από τη σελίδα 180 και μετά και δε βρήκα κάποιο αντίστοιχο μήνυμα οπότε έχω μια ερώτηση. Έχετε παρατηρήσει τριγμούς στα μπροστινά παράθυρα όταν είναι μισοκατεβασμένα; Όταν το όχημα βρίσκεται προφανώς εν κινήσει. Και αν ναι, τι αντιμετώπιση είχατε απο την αντιπροσωπεία για την επισκευή του εν λόγω θέματος
Είναι γνωστό θέμα και υπάρχει οδηγία αντιμετώπισης από την Τογιότα (βασικά λίπανση κάνουν). Βάζω την σχετική τεχνική οδηγία, εαν δεν την ξέρουν στο συνεργείο σου μπορούν με τον κωδικό να την βρούν.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Πέμπτη θα πάω αντιπροσωπεία και θα δω τι θα γίνει
-
https://www.autoblog.gr/2022/04/12/meiwnetai-to-telos-taksinomhshs-twn-ybridikwn/
Μέσα στο όλο περιβάλλον μαυρίλας και ένα καλό (;) νέο....
Toyota Corolla 2019