-
Καλημέρα! Μόλις ενημερώθηκα οτι η παύση νέων παραγγελιών Corolla αφορά μόνο τη hatchback και sport tourer χωρίς ακόμα ενημέρωση πότε θα ανοίξουν.
Σε πρώτη φάση θα γίνει μόνο σε αυτές facelift και αργότερα στην sedan για την οποία συνεχίζουν να δέχονται παραγγελίες κανονικά. Η πληροφορία είναι από τον πωλητή που με εξυπηρετεί. -
Nαι έτσι είναι, το ερωτημά μου είναι το εξής, δεδομένου ότι δεν έχει κατασκευαστεί το αμάξι μου, παίζει να πάρω facelift μέχρι το Δεκέμβρη;
-
@jntaras said in Toyota Corolla 2019:
Nαι έτσι είναι, το ερωτημά μου είναι το εξής, δεδομένου ότι δεν έχει κατασκευαστεί το αμάξι μου, παίζει να πάρω facelift μέχρι το Δεκέμβρη;
Λογικά όχι γιατί οι νέες παραγγελίες θα αφορούν το facelift όταν ανοίξουν..
-
@izz said in Toyota Corolla 2019:
Λογικά όχι γιατί οι νέες παραγγελίες θα αφορούν το facelift όταν ανοίξουν..
Aμα είναι να φέρουν φειςλιφτ Γενάρη πχ ετοιμοπαράδοτο, θα περιμένω...εκτός αν τελικά έρθει το δικό μου πχ Σεπτέμβρη οπότε δεν με νοιάζει.
-
όταν λέμε facelift, δεν νομίζω να αλλάξουν και πολλά εκτός ίσως από αυτό που συζητάνε όλοι για τον 3cyl. Ελπίζω να βγει με λίγο καλύτερη ιπποδύναμη αν και πολύ πιθανό να τον βάλουν αυτούσιο, τότε θα έχουμε ένα μεγάλο κενό από τα 115 στα 185/200 των 2λιτρων
-
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
αν και πολύ πιθανό να τον βάλουν αυτούσιο, τότε θα έχουμε ένα μεγάλο κενό από τα 115 στα 185/200 των 2λιτρων
Εεε καλά δεν είναι και καμια μεγάλη διαφορά τα 122 σε σχέση με τα 116, ίδιο πράγμα είναι ουσιαστικά. Οποτε το κενό που λές υπάρχει ήδη, δεν θα αλλάξει κάτι. Θετικό θα ήταν να βγει μια έκδοση (όχι 2λιτρη) με περίπου 140-150 ίππους και αρκετά δυνατό ηλεκτροκινητήρα.
-
Αν δεν συνεχίσουν παράλληλη παραγωγή των 1.8 και μετά το άνοιγμα των σύστηματων για παραγγελίες, τα corolla του 22 θα είναι συλλεκτικά, παραγγελίες από τέλη Οκτώβρη με αρχές Φλεβάρη.
Όπως λέει και ο Φάνης, χωρίς να έχω μπει σε yaris, ακόμα και αν είναι ίδιος ο άτκινσον με το yaris, θα ναι πιθανόν φάουλ να μην βάλουν έναν πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα. (Αλλά να μου πεις εδω έβαλε τον 1.5 ατμόσφαιρα οττο του yaris στο sedan, εκεί θα κωλώσει η toyota...)
-
Θα το καταλαβεις,αν σου ζητησουν επιπλεον χρηματα
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
αν και πολύ πιθανό να τον βάλουν αυτούσιο, τότε θα έχουμε ένα μεγάλο κενό από τα 115 στα 185/200 των 2λιτρων
Εεε καλά δεν είναι και καμια μεγάλη διαφορά τα 122 σε σχέση με τα 116, ίδιο πράγμα είναι ουσιαστικά. Οποτε το κενό που λές υπάρχει ήδη, δεν θα αλλάξει κάτι. Θετικό θα ήταν να βγει μια έκδοση (όχι 2λιτρη) με περίπου 140-150 ίππους και αρκετά δυνατό ηλεκτροκινητήρα.
Aυτο μάλιστα και θα ήταν και σοβαρό δέλεαρ για μένα προσωπικά. Πιστεύω όμως ότι ελέω Euro 7 θα το πάει 115, αποκλείω να τον κάνει 122 γιατί δεν συμφέρει να διαφοροποιήσει έστω και χαρτογράφηση για 7 άλογα (ε βάλε +30 να γουστάρουμε), την συμφέρει να τον βάζει αυτούσιο σε πολλά μοντέλα.
-
Euro 7 ;
-
-
Πριν το τέλος του 2025 δεν θα ισχύσει.
-
δεν ειναι πολυ δυσκολο να δωσει ενα μοτερ 130-150 αλογα. Το θεμα ειναι που θα παει η τιμη...
ακομη πιο δυνατος ηλεκτροκινητηρας θα σημαινει αναγκαστικα μεγαλυτερη μπαταρια κτλ. Αρα παλι αυξηση στο κοστος.
και κατι ασχετο, η αδυναμια παραγγελιας νεων corolla (και οχι μονο) θα κρατησει ψηλα τις τιμες τους ως μεταχειρισμενα σε λιγα χρονια καθως δεν θα υπαρχουν αρκετα αυτοκινητα προς πωληση. Δεν μιλαω βεβαια για 15χρονια μετα.
-
@spiros-0 said in Toyota Corolla 2019:
ακομη πιο δυνατος ηλεκτροκινητηρας θα σημαινει αναγκαστικα μεγαλυτερη μπαταρια κτλ. Αρα παλι αυξηση στο κοστος.
Οχι απαραίτητα, αφού μεγαλύτερος ηλεκτροκινητήρας = γρηγορότερη φόρτιση. Οπότε θα μπορούσε να είναι ίδια η μπαταρία ή ελάχιστα μεγαλύτερη. Μην ξεχνάμε ότι το Yaris έχει πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα από την Κορόλα αλλά μικρότερη μπαταρία!
-
Έχει σημασία και το πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει αυτή η μπαταρία.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
Οχι απαραίτητα, αφού μεγαλύτερος ηλεκτροκινητήρας = γρηγορότερη φόρτιση. Οπότε θα μπορούσε να είναι ίδια η μπαταρία ή ελάχιστα μεγαλύτερη. Μην ξεχνάμε ότι το Yaris έχει πιο δυνατό ηλεκτροκινητήρα από την Κορόλα αλλά μικρότερη μπαταρία!
Το γιαρις ειναι πιο ελαφρυ ομως. Δεν εχει νοημα να βαλεις δυνατο ηλ/τηρα χωρις μεγαλυτερη μπαταρια γιατι θα την αποφορτιζει αμεσως. Γιαυτο το 2λιτρο εχει μεγαλυτερη.
Η ταχυτητα φορτισης εξαρταται απο το regeneration που μπορεις να κανεις.
-
Έχουν και γεννήτρια για φόρτιση, δεν είναι μόνο το regeneration.
-
@super-t said in Toyota Corolla 2019:
Έχουν και γεννήτρια για φόρτιση, δεν είναι μόνο το regeneration.
ναι αλλα απορροφα ισχυ.
-
Στις χαμηλές ταχύτητες σε συμφέρει να φορτίζεις μπαταρίες και να δίνεις ρεύμα λειτουργώντας τον κινητήρα.
-
Το γιαρις ειναι πιο ελαφρυ ομως. Δεν εχει νοημα να βαλεις δυνατο ηλ/τηρα χωρις μεγαλυτερη μπαταρια γιατι θα την αποφορτιζει αμεσως. Γιαυτο το 2λιτρο εχει μεγαλυτερη.
Tι σχέση έχει το βάρος? Τα KW του μοτέρ έχουν σημασία και λέω ότι το Γιάρις έχει 59αρι μοτέρ με μικρότερη μπαταρία από την Κορόλα με το 53αρι. Μάλιστα η διλιτρη Κορόλα με το 80αρι μοτέρ δεν έχει πολύ μεγαλύτερη μπαταρία, συγκριτικά με την διαφορά μπαταρίας Γιάρις με Κορόλα 1.8. Θέλω να πω ότι με το 59αρι μοτέρ μια χαρά είναι η μπαταρία της μικρής Κορόλα, ακόμα και με 65αρι μοτέρ.
Toyota Corolla 2019