ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ που μου υπέδειξες.Όταν αγόρασα το κορόλα πέτυχα την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ από την Πολίς που έχει 2 καταστήματα Αθήνα και 2 Θεσσαλονίκη και όχι από κάποιον τρίτο ντήλερ και φυσικά ετοιμοπαράδοτο.Ο έμπορος δεν έχει την ευελιξία ούτε διαθέτει τον πλουραλισμό του εισαγωγέα.Πόσα αυτοκίνητα να στοκάρει..?? Άσε που τώρα πλέον........
Μπορεί να ήμουν και τυχερός,δεν ξέρω.
Ευκαιρίες πάντα υπάρχουν,τα λεφτά δεν υπάρχουν πάντα...!!!
Σεπτέμβριος του 2020,active plus 1,8 ΗΒ ,22400 λευκό απλό, τελική τιμή με το κλειδί στο χέρι με δώρα, καλά πατάκια ακριβά,συναγερμό που τον είδα έξω στην αγορά στα 200 ευρώ χωρίς τοποθέτηση,σκάφη για το πορτ μπαγκάζ πλαστική, μία ασφάλεια ετήσια των 340 ευρώ και δύο έτη σέρβις δωρεάν υλικά και εργασία..!!
Πράγματα που θα μου κόστιζαν περίπου 1200 ευρώ εμένα,όχι την Τογιότα..!!
Μου κόστισε δηλαδή 21.200 το αυτοκίνητο με το κλειδί στο χέρι.Τέτοια τιμή,εκείνη την εποχή και ετοιμοπαράδοτο, ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ...!!
Ούτε στη Αθήνα.
Το είχαν και στην αυλή ,τελωνείο,το είδα και πλήρωσα αυτό που έβλεπα,το παρέλαβα δε γρήγορα..!!
Όταν πήγα για σέρβις ετήσιο,άψογοι μου έδωσαν και ένα λίτρο λάδι 0-16 που τους ζήτησα να βάλουν,ενώ κάποιοι εδώ μέσα διαμαρτυρήθηκαν πως δεν τους έβαλαν αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής, μήπως χρειαστώ συμπλήρωμα,λέμε τώρα, ΔΩΡΕΑΝ κι αυτό, 20 ευρώ το λίτρο είναι το 0-16..!!
Γιαυτό κάποιοι στα σέρβις βάζουν το 20άρι ,είναι αρκετά φθηνότερο..!!
Όσο για το μπέρδεμα που γράφεις ας το αφήσουμε καλύτερα ,εσύ μπορείς να λες ότι τα μπέρδεψα. Προτιμώ να έχω συναλλαγή με τον εισαγωγέα με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς τα υπέρ και τα κατά . Μπορεί ο Χ έμπορος κάθε μάρκας αυτοκινήτου να πουλάει ακόμα και με μηδενική προκαταβολή, η Τογιότα ΟΜΩΣ σε όσα υποκαταστήματα έχει στη χώρα πουλάει ζητώντας 10% προκαταβολή από τον πελάτη για παραγγελία για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους,η δε επιλογή ανήκει στον καθένα μας.
Το 10% όμως δεν είναι μπέρδεμα,είναι μια πραγματικότητα...!! Αν εγώ πάω να αγοράσω από τον φίλο μου,τον γνωστό μου ή τον ξάδερφο μου είναι άλλο θέμα,μπορεί να μου το δώσει και τζάμπα...!!!
Μόνος σου το είπες,για σένα ήταν 300 για μένα έγινε 500..!!
Όταν κάποιος αγοράζει με αυτόν τον τρόπο,με μακροχρόνια παράδοση, ελέγχει και άλλα πράγματα όχι μόνο πόσα και εάν θα δώσει τη μικρότερη προκαταβολή,τα σταθμίζει και αποφασίζει..!!
Η γενική πολιτική κάθε εισαγωγέα στο κομμάτι της λιανικής είναι φυσικά να μην καπελώνει τον κάθε ντήλερ και να μη τον κρεμάει πουλώντας φθηνότερα μια και έχει αυτό το περιθώριο, ΑΛΛΑ αυτό δεν σημαίνει ότι θα δίνει τα προιόντα του και φουσκωμένα...!!
Πάντα επί 35 χρόνια που αγόραζα αυτοκίνητα και μηχανές ο εισαγωγέας προσπαθούσε να μάθει από τον αγοραστή μέχρι που έφθανε η προσφορά του Χ ντήλερ και έκανε ακριβώς την ίδια αντιπροσφορά...!!!
Αντιλαμβάνεσαι τον λόγο που το έκανε.
Το γιατί η αντιπροσωπεία ζητάει 10% προκαταβολή και ο κάθε έμπορος αποφασίζει αυτός το να πάρει όση αυτός θέλει προκαταβολή,έχει να κάνει και με άλλα πράγματα που δεν προσφέρεται το σάιτ για να τα αναλύσουμε,
λόγοι ανταγωνισμού κ.λ.π...
Να είσαι σίγουρος πάντως πως δεν είμαι μπερδεμένος με όλους τους συγγενείς μου να είναι δικηγόροι και να έχουν δικηγορική εταιρεία.
Επίσης η Τογιότα είναι μια κορυφαία εταιρεία με κορυφαίες πωλήσεις που παρακαλάς για να βρεις αυτοκίνητο να αγοράσεις.
Όλοι το έχουν γράψει και εδώ μέσα κατά καιρούς.
Αυτό της χαρίζει μία δυναμική του ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους περισσέψει αυτοκίνητο και να μείνει αδιάθετο ούτε ώρα..!!
Στις άλλες εταιρείες αυτοκινήτων που έκανα κρούση η προκαταβολή ήταν ίσως και 15 έως 20% για παραγγελία και παράδοση αρκετών μηνών, μέχρι χρόνο σχεδόν...!!!
Γιαυτό και στη Νισσάν, πάντα στην εταιρεία, από Νισσάν Καλοχώρι Θεσσαλονίκης αγόρασα το κασκάι, έσκασα τα 4000 ευρώ για προκαταβολή,δηλαδή το 20%..!!