-
@sabas_thess said in Toyota Corolla 2019:
@kos9120 said in Toyota Corolla 2019:
Σε στοπ σε φανάρι, τι συνηθιζετε να κανετε για να μην κανει crawl
Τι είναι αυτό πάλι;ολα τα hsd έχουν ένα κουμπάκι (auto hold) που ακυρώνουν το creep/crawl. Εμφανίζεται στο ταμπλό η ενδειξη HOLD μόλις το πατήσεις και ενεργοποιείται όταν αντιληφθεί ότι το αυτοκίνητο σταμάτησε (θέλει 2/10sec να είναι ακινητοποιημένο) τότε κάτω από το hold βγαίνει και άλλη μία ενδειξη που σου επιτρέπει να τραβήξεις το πόδι από το φρένο χωρίς να σπρώξει προς τα εμπρός, μόνο αν πατήσεις γκάζι ξεκινάει.
Σε κάποιες συνθήκες βολεύει το creep (παρκάρισμα), σε άλλες το hold (φανάρια).
-
Μαγκες μια ερώτηση. Σε στοπ σε φανάρι, τι συνηθιζετε να κανετε για να μην κανει crawl, αν δεν θέλετε να πατάτε φρενο?
Autohold? Ηλεκτρικο χειρόφρενο στο drive? Ή στο parking με χειρόφρενο?Θενξ!
μόνο autohold, η ακινητοποίηση γίνεται με την μετάδοση ενώ με το χειρόφρενο γίνεται με τα φρένα και η μετάδοση συνεχίζει να λειτουργεί καταναλώνοντας ενέργεια.
το p είναι για στάθμευση θα το βάλεις αν σταματήσεις πάνω από 5 λεπτά.
(αν είσαι σε hold πολύ ώρα σε βάζει από μόνο του σε park) -
@leonidas26 said in Toyota Corolla 2019:
Σορρυ creeping εννοούσα, αλλά για το ίδιο λέμε. Μου κάνει εντύπωση που δεν το έκανε στο cross...
Και εγώ στο test drive που είχε το corolla hybrid gr sport, επαιζα με το autohold. Απλά μετά μου ρθε φλασιά, μήπως και με το ηλεκτρονικό χειρόφρενο είναι το ίδιο. Ειμαι σχεδόν σίγουρος ότι άμα το βάλεις στο drive, ηλεκτρονικο και γκαζάρεις απενεργοποιείται αυτόματα, αλλά δεν θέλω να το δοκιμάσω και στο δικό μου... Ουτε αν ειναι καλη πρακτική να το κάνεις γενικώς...Btw παραλαβή hybrid active plus μεσα του επόμενου έτους. Αναμένω εντυπώσεις για τις 17αρες και το αντίστοιχο ελαστικό από τους φίλους του φόρουμ μέχρι τότε με το καλό...
Καλοτάξιδο με πολλά και καλά χιλιόμετρα!! Θα σου πω εντυπώσεις για τις 17αρες τον Απρίλιο που έχω κι εγώ παραλαβή (hybrid style - sedan).
Καλοτάξιδο επίσης, χαλάλι η αναμονή αν είναι απροβληματιστο. Πολύ ωραίο το style στο sedan, ο συνδυασμός led, χρωμιων και ζάντας τα σπάει.
Πάντως στο hatchback η 17αρα ζαντα της active plus, μοιάζει αλλά δεν ειναι ακριβώς ίδια με της style. Τα λάστιχα έχουν ίδιο προφίλ, αλλά απο μάρκες κτλπ ποιος ξέρει τι γίνεται μεταξύ των εκδόσεων.. -
@ataim said in Toyota Corolla 2019:
Μαγκες μια ερώτηση. Σε στοπ σε φανάρι, τι συνηθιζετε να κανετε για να μην κανει crawl, αν δεν θέλετε να πατάτε φρενο?
Autohold? Ηλεκτρικο χειρόφρενο στο drive? Ή στο parking με χειρόφρενο?Θενξ!
μόνο autohold, η ακινητοποίηση γίνεται με την μετάδοση ενώ με το χειρόφρενο γίνεται με τα φρένα και η μετάδοση συνεχίζει να λειτουργεί καταναλώνοντας ενέργεια.
το p είναι για στάθμευση θα το βάλεις αν σταματήσεις πάνω από 5 λεπτά.
(αν είσαι σε hold πολύ ώρα σε βάζει από μόνο του σε park)Είσαι άρχοντας.
Αυτό ήθελα κάτι εμπειρικό από τους κατόχους. Όχι δα τίποτα άλλο προσπαθώ να διώξω τις ιδέες από τα παλιά manual που επαιζαν χειρόφρενα και ιστορίες. Πλέον με τα νέα δεδομένα, πλην στάθμευσης ή έκτακτου μποτιλιαρίσματος στο ίδιο σημείο το ηλεκτρονικό δεν έχει καποια άλλη χρηστικότητα..
Αυτό ειδικά που είπες πιο πάνω για πότε συμφέρει creep ή autohold πολύ καλό tip -
καλησπέρα. Υπάρχει κάποια διαφορά στο στήσιμο οχήματος / οδήγηση μεταξύ sedan και h/b?
Επίσης ποιοτικά η sedan style με την h/b active+ έχουν διαφορά; -
@leonidas26 said in Toyota Corolla 2019:
Σορρυ creeping εννοούσα, αλλά για το ίδιο λέμε. Μου κάνει εντύπωση που δεν το έκανε στο cross...
Και εγώ στο test drive που είχε το corolla hybrid gr sport, επαιζα με το autohold. Απλά μετά μου ρθε φλασιά, μήπως και με το ηλεκτρονικό χειρόφρενο είναι το ίδιο. Ειμαι σχεδόν σίγουρος ότι άμα το βάλεις στο drive, ηλεκτρονικο και γκαζάρεις απενεργοποιείται αυτόματα, αλλά δεν θέλω να το δοκιμάσω και στο δικό μου... Ουτε αν ειναι καλη πρακτική να το κάνεις γενικώς...Btw παραλαβή hybrid active plus μεσα του επόμενου έτους. Αναμένω εντυπώσεις για τις 17αρες και το αντίστοιχο ελαστικό από τους φίλους του φόρουμ μέχρι τότε με το καλό...
Καλοτάξιδο με πολλά και καλά χιλιόμετρα!! Θα σου πω εντυπώσεις για τις 17αρες τον Απρίλιο που έχω κι εγώ παραλαβή (hybrid style - sedan).
Καλοτάξιδο επίσης, χαλάλι η αναμονή αν είναι απροβληματιστο. Πολύ ωραίο το style στο sedan, ο συνδυασμός led, χρωμιων και ζάντας τα σπάει.
Πάντως στο hatchback η 17αρα ζαντα της active plus, μοιάζει αλλά δεν ειναι ακριβώς ίδια με της style. Τα λάστιχα έχουν ίδιο προφίλ, αλλά απο μάρκες κτλπ ποιος ξέρει τι γίνεται μεταξύ των εκδόσεων..Έτσι είναι όπως τα λες..!!
-
@spiros75 said in Toyota Corolla 2019:
καλησπέρα. Υπάρχει κάποια διαφορά στο στήσιμο οχήματος / οδήγηση μεταξύ sedan και h/b?
Επίσης ποιοτικά η sedan style με την h/b active+ έχουν διαφορά;Μεγάλη, καθώς το sedan (και το touring sports) έχει 6cm μεγαλύτερο μεταξόνιο. Αυτό από μόνο του δίνει άλλο (καλύτερο) πάτημα στο αμάξι. Συν του ότι οι πίσω επιβάτες είναι πιο άνετοι αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το στήσιμο του αυτοκινήτου που ρωτάς.
Από εκεί και ύστερα το ίδιο πάτωμα και αμάξωμα έχουν και τα 2 με εξαίρεση όπως είπαμε το μεταξόνιο που είναι σημαντικός παράγοντας.
Ανάμεσα στις style και active plus, η style είναι λίγο πιο πλούσια έκδοση. Μπορείς να μπεις στο site της Τoyota και να βάλεις "Σύγκριση" δίπλα δίπλα τις 2 εκδόσεις και θα δεις καθαρά όλες τις διαφορές.
Εγώ στη style το πήρα αλλά η active plus δεν παύει να είναι μία εξαιρετικά καλή και γεμάτη έκδοση.
Υ.Γ: Εγώ το πήρα σε sedan οπότε δεν είχα επιλογή active plus όμως, ακόμα και αν είχα τη style θα επέλεγα. Προσωπικά και μόνο... -
Full range ACC εχετε τσεκαρει κανείς σε εθνικο δρόμο ή αττικη οδο?
Φαντάζομαι θα θέλει χέρια όλη την ωρα, ειδικα σε μεγαλες ταχύτητες... Βαραει ολη την μπιπ μπιπ καθε τρεις και λιγο στις διαγραμμισεις?Καλά ολα επικουρικά είναι, αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι αν το δοκιμάζει κανεις ή παειψμε το κλασικο cruise control με fixed ταχύτητα που δεν θελει το lane assist...
-
ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥΣ, επειδή διαβάζω ότι πολλοί έχετε ενδοιασμούς,ούτε το αυτοκίνητο διαλύουν,ούτε το ταμπλώ βεβαίως ξηλώνουν..!!
Σήμερα όλοι φοράμε συναγερμούς τεχνολογίας can bus έτσι το λένε οι οποίοι συνεργάζονται συνήθως ΑΨΟΓΑ με τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου.Ανάλογα λοιπόν με την τιμή τους διαθέτουν και συστήματα ασφαλείας,από ένα απλό ρανταράκι στο εσωτερικό όπου θα χτυπήσει και θα κάνει φασαρία αν σου σπάσουν το τζάμι ή παραβιάσουν την πόρτα ,μέχρι εξωτερικά ογκομετρικά, gps που ανιχνεύουν τη θέση του αυτοκινήτου,αισθητήρες ανίχνευσης κίνησης,ύψους,κραδασμικά, κ.λ.π.
ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ τον όποιο συναγερμό,σίγουρα είναι αποτρεπτικός για τον κλέφτη και την ψυχολογία του από τη στιγμή που θα κάνει φασαρία.
Ένας καλός συναγερμός και ένα μπαστούνι στο τιμόνι είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα στείλουν τον κλέφτη στο επόμενο αυτοκίνητο.
Εννοείται πως εάν είσαι ΑΝΟΗΤΟΣ και αφήσεις κάποιο πράγμα αξίας σε εμφανές σημείο,θα σου το σπάσουν σίγουρα το αυτοκίνητο όσο και να βαράει ο συναγερμός..!!
Και μην ξεχνάτε με την εφαρμογή που έχουμε το MyT που μας παρέχει η Τογιότα ΔΩΡΕΑΝ, βλέπουμε κάθε στιγμή που βρίσκεται το αυτοκίνητο μας..!!
Αν λοιπόν έχουμε έναν καλό συναγερμό ,ένα μηχανικό μπαστούνι στο τιμόνι και την εφαρμογή πιστεύω ότι στέλνουμε τον κλέφτη σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο που θα το παραβίαζε πολύ πιο εύκολα..!! -
έχει κανείς να προτείνει καλά led για το active (πορείας/μεγάλη σκάλα) ? αν ξέρετε και κάποιο καλό μαγαζί που θα το ρυθμίσει ακόμα καλύτερα.
τι λάμπες παίρνει Η?
επίσης έχει ειδοποίηση το αμάξι αν έχει καεί κάποια λάμπα?
-
@georpapa said in Toyota Corolla 2019:
έχει κανείς να προτείνει καλά led για το active (πορείας/μεγάλη σκάλα) ? αν ξέρετε και κάποιο καλό μαγαζί που θα το ρυθμίσει ακόμα καλύτερα.
τι λάμπες παίρνει Η?
xenonlights.gr
Μίλα με το Γιαννη εκει! -
@iceman7 said in Toyota Corolla 2019:
τι λάμπες παίρνει Η?
xenonlights.gr
Μίλα με το Γιαννη εκει!οκ σε ευχαριστώ!
-
έχει κανείς να προτείνει καλά led για το active (πορείας/μεγάλη σκάλα) ?
Εεεε.....το Active εχει φώτα LED...τι εννοείς!?!?!
-
@fanis75 said in Toyota Corolla 2019:
οχι το sedan! πιο ηλιθια επιλογη του τυπου που έφτιαξε έτσι τομ εξοπλισμο στο sedan δε το εχω ξαναδει. εχεις πισω led, εχεις προβολεις led ΑΛΛΑ τα πορειας ειναι αλογονου!!!
-
οχι το sedan! πιο ηλιθια επιλογη του τυπου που έφτιαξε έτσι τομ εξοπλισμο στο sedan δε το εχω ξαναδει. εχεις πισω led, εχεις προβολεις led ΑΛΛΑ τα πορειας ειναι αλογονου!!!
Ααα συγνώμη!! Δεν κατάλαβα ότι μιλάς για το sedan και επίσης δεν ήξερα ότι το sedan εχει αλογόνου...πόσο ηλιθια επιλογή της εισαγωγικής!!
-
Ααα συγνώμη!! Δεν κατάλαβα ότι μιλάς για το sedan και επίσης δεν ήξερα ότι το sedan εχει αλογόνου...πόσο ηλιθια επιλογή της εισαγωγικής!!
ναι δε το διευκρινισα.
δε ξερεις τι βρισιδια εχω ριξει για αυτο το θεμα. δηλαδη πραγματικά ας μη βαζανε οντως τους led οδηγους αλλα το να βαλεις Led λαμπα δε μπορει να ειναι τοσο ακριβο πια -
Πάντως, από εμπειρία μου, η πιο οικονομική απ τις σοβαρές λύσεις, είναι η βασική σειρά LED της Phillips. (Γύρω στα 70€ το ζεύγος).
Τα LED με σωστό σχεδιασμό που ακολουθεί τα πρότυπα, δεν διαχέουν φως και έχουν καθαρή cut-off γραμμή. Αν έχετε κι έναν καλό ηλεκτρολόγο για να ρυθμίσει ακριβώς το φανάρι στο όργανο, θα εντυπωσιαστειτε. Και λίγο πιο ακριβά, νομίζω η σειρά 5000 έχουν πάρει πιστοποίηση στη Γερμανία για νόμιμη χρήση στο δρόμο, ως λάμπες αντικατάστασης. Γι αυτό στις περιπτώσεις που ο εργοστασιακος φωτισμός δεν είναι αρκετός, γίνεται και να βλέπεις σωστά και ευσυνείδητος να είσαι και να μην τυφλώνεις τον κόσμο. Αρκεί να αποφεύγονται τα no name κινέζικα με τα αμέτρητα watt και τα custom xenon χωρίς "αυτόματο οριζοντα"... -
η παρακάτω οθόνη στα όργανα σε ποιά εκδοση υπάρχει?
την βλέπω κατά καιρούς σε διάφορα βιντεακια -
η παρακάτω οθόνη στα όργανα σε ποιά εκδοση υπάρχει?
την βλέπω κατά καιρούς σε διάφορα βιντεακιαΝομίζω σε καμία στην Ελλάδα, εκτός εαν την έχει το 2λιτρο. Σε όσες έχω οδηγήσει (Active+, Style, GR Sport) δεν την έχω δει.
-
Καλημέρα σας.Ηθελα να ρωτήσω αν ξέρει κανένας τι λάστιχα φοράει το Corolla Hybrid Sedan?Το περιμένω από μέρα σε μέρα.Και τι δωράκια έχετε πάρει από αντιπροσωπεία ΤΟΥΟΤΑ , Θεσσαλονίκης
Toyota Corolla 2019