-
Δοκίμασα χτες να κλειδώσω με παράθυρο οδηγού ανοιχτό, μου γκρίνιαξε όταν έβγαινα αλλά κλείδωσε.
-
Αν θες πες μας λίγο στο ταξίδι πως σ φάνηκε από θόρυβο στη καμπίνα (όχι από κιβώτιο σε επιταχύνεις κτλ) που έχει αναφερθεί αρκετές φορές, από πόρτες η ελαστικά και γενική ηχομόνωση. Ενοχλητικό η σε νορμάλ πλαίσια;
Καθόλου ενοχλητικό δεν θα έλεγα. Βέβαια όλα είναι σχετικά με το αυτοκίνητο που συγκρίνεις. Μετά τα 140χαω αρχίζουν αεροδυναμικοί θόρυβοι, σε λογικά πλαίσια (αντίστοιχα της 116 που είχα και πιο χαμηλά από το Κούγκα). Σύγκριση με ΜιΤο δεν κάνω, σαφώς λιγότερο θόρυβο το υβρίδιο. Γενικά πολύ άνετο ταξίδι. Η ηχομόνωση άριστη (σαφώς ανώτερη από όλα τα B hatch που είχα οδηγήσει), λάστιχα μέτρια και θόρυβο κάνουν σε τραχύ οδόστρωμα (το καταλβαίνει στην Ε.Ο που αλλάζει σε πολλά σημεία πως αυξάνεται και ο θόρυβος).
-
Φανη έχασα επεισόδια, πήρες κορολλα; Ή απλά το έκανες βόλτα;
-
Φανη έχασα επεισόδια, πήρες κορολλα; Ή απλά το έκανες βόλτα;
Το πήρα! Δεν είχες δει το θέμα που έψαχνα αυτοκίνητο? Έγραψα σήμερα το αποτέλεσμα της αναζήτησης.
https://forum.4troxoi.gr/forum/peri-aytokinisis/diadikasiakritiria-agoras-aytokinitoy
-
Μπράβο καλοταξιδο! Θα μπω να σε διαβάσω. Να το ευχαριστηθεις όσο επιθυμείς!
Το διαβασα το θεμα που ανοιξες και πως κατέληξες! δεν μας είπες πια εκδοση πήρες και πόσο σου βγήκε!
-
Στα Γιάννενα πάντως σου βάζουν τους αισθητήρες πίσω με 150 ευρώ. Μου είπε ο πωλητής οτι είναι της Toyota....??????
Και αν θέλεις και τους μπροστά το αυτοκίνητο έχει κενά κουμπιά για να σου βάλουν και τον διακόπτη και να μην το καταλαβαίνεις. Τέλος μου είπε ότι τους βάζουν εδώ και 3-4 χρόνια και δεν έχει ακούσει κάποιο παράπονο.
Πάντως στον configurator είδα ότι μπορείς να προσθέσεις μπρος/πίσω αισθητήρες με περί τα τσουχτερά 800 ευρώ.
Φανη πως και δεν πήρες το CHR; Το οδήγησες ; Αν ναι κάνε μας ένα mini συγκριτικό με το Corolla.
-
Φάνη σε περιμένω.. με το φλόγιστρο..
Πέρα από την πλάκα αν και τα έχουμε πεί , καλορίζικη να είναι με πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα . Να τη χαρείς φίλε!
Έκανες την καλύτερη επιλογή μέχρι την επόμενη.. αν και κάτι μου λέει ότι δύσκολα θα βρεθεί κάτι για να την αποχωριστείς συντομα.
-
Εγώ ρε παιδιά που το πήρα σε μαύρο και μου αρέσει το μαύρο χρωμα σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα έκανα χαζομάρα ; Έχω βέβαια κλειστο πάρκινγκ
-
ΟΣΟΙ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΣΚΟΥΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, δύο πράγματα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας.
Πρώτον ότι αν μετρήσετε ένα αυτοκίνητο που κάθεται μία ώρα στον ήλιο σκουρόχρωμο με ένα άλλο άσπρο για παράδειγμα, η διαφορά θερμοκρασίας που θα δείτε στο εσωτερικό τους τουλάχιστον για 5-6 μήνες στην Ελλάδα από Μάρτιο Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο θα σας αφήσει ΑΦΩΝΟΥΣ...!!!
Και δεύτερον και σοβαρότερο ,έχει φανεί σε πειράματα ότι ο χρόνος απόκρισης ενός οδηγού είναι αρκετά πιο γρήγορος βάσει του τι βλέπει και ένα ανοιχτόχρωμο αυτοκίνητο θα μπορούσε να του δώσει αυτά τα ελάχιστα δεύτερα που ίσως θα ήταν σωτήρια για την αποφυγή ατυχήματος...!!!
Γιαυτό και τα κράνη των μοτοσυκλετιστών είναι πολύχρωμα....!!!
Χειρότερο χρώμα σε αυτόν τον τομέα ,το γκρι, ασημί, το χρώμα που χρησιμοποιούν τα πολεμικά αεροπλάνα όταν έρχονται κόντρα από τον ήλικο και δεν μπορείς να τα δεις με τίποτε....ειδικά όταν έχουν το χρώμα της ασφάλτου....!!!
Βέβαια σήμερα πλέον σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα έχουν αναμμένα φώτα ΣΥΝΕΧΩΣ, παρόλα αυτά όμως δεν παύει να υπάρχει αυτή η διαφορά χρόνου στην αντίδραση του οδηγού.....
-
Δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ μόνο για την ζέστη ρώτησα αλλά έχω καψούρα με τα μαύρα αμάξια δλδ τα περισσότερα μοντέλα σε μαύρα θα τα αγόραζα
-
Καλοτάξιδο και απροβλημάτιστο Φάνη! Να το ευχαριστηθείς!
-
Φανη εκει που εισαι ημουν και μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι θα βγει για εσενα το πιο απροβληματιστο αυτοκινητο που πηρες ποτε. Μια ΤΟΥΟΤΑ ο μονος λογος να την αλλαξεις ειναι απλα να τη βαρεθεις. Αν και με ολα τα καλουδια που ειναι φορτωμενο δε ξερω αν μετα μονο με διαστημοπλοιο ή ενα ταπεινο Τεσλα.
-
Το μαύρο είναι το πιο βρώμικο χρώμα που υπάρχει. Η παραμικρή σκόνη γίνεται αμέσως αντιληπτή, μαγνητίζει το βλέμα και ενοχλεί. Το τρίτο μειονέκτημα του εν λόγω χρώματος.
-
Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ για τις ευχές!!
ΥΓ: Δια ξέρω οτι θες να το σπάσεις και εσύ σαν τον γάτο....αχαχα!
Το διαβασα το θεμα που ανοιξες και πως κατέληξες! δεν μας είπες πια εκδοση πήρες και πόσο σου βγήκε!
Το έχω γράψει αρκετές φορές!! Active+ (προ αναβάθμισης εξοπλισμού και τιμής) στα €21.500.
Πάντως στον configurator είδα ότι μπορείς να προσθέσεις μπρος/πίσω αισθητήρες με περί τα τσουχτερά 800 ευρώ.
Φανη πως και δεν πήρες το CHR; Το οδήγησες ; Αν ναι κάνε μας ένα mini συγκριτικό με το Corolla.Ναι για αυτούς τους αισθητήρες λέω, εμφανίζονται στο configurator αλλά τοποθετούνται εδώ, στην Ελλάδα δεν είναι από το εργοστάσιο. Εαν έμπαιναν στο εργοστάσιο θα τα πλήρωνα τα €800. Για εδώ το σκέφτομαι, αν και είναι οι γνήσιοι της Toyota. Ίσως στο μέλλον, θα δω πως θα είμαι με την κάμερα. Προς το παρόν δεν με προβληματίζει.
Για το CH-R, είναι η πιο συχνή ερώτηση που μου κάνουν!!! Το έχω ξαναγράψει σε διάφορα θέματα, αλλά θα κάνω και εδώ μια σύνοψη γα τους λόγους που προτίμησα την Corolla (καθαρά προσωπική άποψη):
-
Ενώ ουσιαστικά είναι το ίδιο αυτοκίνητο η Corolla είναι λίγο καλύτερη σε όλα. Πιο ελαφριά (άρα πιο σβέλτη και οικονομική), λίγο καλύτερη οδική συμπεριφορά και λίγο πιο άνετη. Το υβριδικό σύστημα του CHR (λόγω βάρους? ρύθμισης?) μου φάνηκε λίγο πιο νωχελικό.
-
Το εσωτερικό της Corolla (ειδικά το ταμπλό) μου αρέσει περισότερο, του CHR μου φαίνεται λίγο 'παλιό'. Επισης πίσω είναι πιο κλειστοφοβικό από την Corolla.
-
Είναι αρκετά πιο ακριβό (με ίδιο εξοπλισμό ήθελα €3-4.000 παραπάνω) και δεν βρίσκω τον λόγο πέρα του ότι είναι της μόδας τα SUV. Δεν προσφέρει (σε εμένα) κάτι παραπάνω για να το προτιμήσω.
-
Φτιάχνεται στην Τουρκία (ΟΚ σιγά το πράγμα, απλά είναι το κερασάκι στην τούρτα).
Συμπερασματικά για εμένα (το τονίζω) η Corolla είναι ένα λίγο καλύτερο αυτοκίνητο σε αρκετά χαμλότερη τιμή, αυτό είναι το ζουμί της επιλογής μου.
Φανη εκει που εισαι ημουν και μπορω να πω με βεβαιοτητα οτι θα βγει για εσενα το πιο απροβληματιστο αυτοκινητο που πηρες ποτε. Μια ΤΟΥΟΤΑ ο μονος λογος να την αλλαξεις ειναι απλα να τη βαρεθεις. Αν και με ολα τα καλουδια που ειναι φορτωμενο δε ξερω αν μετα μονο με διαστημοπλοιο ή ενα ταπεινο Τεσλα.
Σε ευχαριστώ Σπύρο! Αλλά ξέρεις πως τα βαριέμαι...και εντάξει δεν είναι διαστημόπλοιο η Corolla ένα πολύ τίμιο αυτοκίνητο για τα λεφτά της. Αλλά γλυκάθηκα λίγο με την ηλεκτρική κίνηση και ναι σκέφτομαι ήδη το επόμενο να είναι ηλεκτρικό!!
-
-
Τo CHR δυστυχώς είναι σαν αυτοφερόμενη φυλακή... Πραγματικά χάλασαν ένα ολόκληρο μοντέλο με τα πίσω παράθυρα... Αν ήταν διαφορετικό θα το σκεφτόμουν και εγώ για αγορά.
1000 φορές η corolla.
Αυτό με τους αισθητήρες δεν είναι λιγο περίεργο; Είναι δυνατόν με τόση τεχνολογία, ολοκαίνουριο μοντέλο να μην έχει στάνταρ αισθητήρες τουλάχιστον πίσω; Σε όλες τις εκδόσεις έτσι είναι; Ρώτησα και πιο πριν αλλά δεν απάντησε κάποιος.
-
Αυτό με τους αισθητήρες δεν είναι λιγο περίεργο; Είναι δυνατόν με τόση τεχνολογία, ολοκαίνουριο μοντέλο να μην έχει στάνταρ αισθητήρες τουλάχιστον πίσω; Σε όλες τις εκδόσεις έτσι είναι; Ρώτησα και πιο πριν αλλά δεν απάντησε κάποιος.
Νομίζω απάντησα εγώ, αλλά ίσως και να μπερδεύτηκα.
Ναι, στην Ελλάδα δεν έχει αισθητήρες (ούτε πίσω) σε καμία έκδοση. Στην Ευρώπη έχει σε κάποιες εκδόσεις. Και για το συγκεκριμένο θέμα είχα μιλήσει με τον Product Manager της Toyota Hellas (μεγάλη ιστορία) ο οποίος δεν είναι πια στην εταιρεία. Μου είχε εξηγήσει ότι επειδή υπάρχει επίσημο κιτ για εγκατάσταση μετά (είναι κωδικός στα επίσημα αξεσουάρ της Toyota) δεν τα φέρνουν Ελλάδα με τους αισθητήρες ώστε να μην αυξάνεται η ΛΤΠΦ, προτιμούν να βάζουν άλλο εξοπλισμό που δεν μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων.
-
Σε άλλες αγορές υπάρχουν οι αισθητήρες στανταρ, και επιπλέον με το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος σε συνθήκες πάρκινγκ, και επίσης με σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος. Στην Ελλάδα η μόνη έκδοση που γνωρίζω είναι η Lounge του Touring Spots που τους έχει. Δες στο νήμα κάποιες σελίδες πίσω ανάρτηση του s2000.
-
Καλοτάξιδο να ευχηθώ στο Φάνη και εγώ,αλλά θα ήθελα να επισημάνω το εξής:Όσα άτομα έθαβαν το 1.8 στους προηγούμενους κατόχους για το βουητό του e-cvt, ότι είναι τάφος κτλ ελπίζω να μην άλλαξαν αντιμετώπιση προς το αμάξι επειδή το πήρε ο Φάνης.
Να συνεχίζουν να το θάβουν.
-
Καλοτάξιδο να ευχηθώ στο Φάνη και εγώ,αλλά θα ήθελα να επισημάνω το εξής:Όσα άτομα έθαβαν το 1.8 στους προηγούμενους κατόχους για το βουητό του e-cvt, ότι είναι τάφος κτλ ελπίζω να μην άλλαξαν αντιμετώπιση προς το αμάξι επειδή το πήρε ο Φάνης.
Να συνεχίζουν να το θάβουν.
Ευχαριστώ!
Γιατί να αλλάξουν, τι είμαι εγώ ο θεός της αυτοκίνησης ή κανέας γκουρού!?!?! Ένας απλός χρήστης/οδηγός είμαι όπως όλοι μας.Απλά θα σημειώσω ότι το βουητό δεν είναι τόσο έντονο όσο περιγράφεται γενικά και επίσης μειώνεται πάρα πολύ όταν μάθεις να οδηγείς το αυτοκίνητο σωστά. Πλέον στο δικό μου δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου και όσο ακούγεται είναι γιατί το αυτί συνηθίζει την ησυχία της ηλεκτροκίνησης.
-
Δεν το έχω ψάξει τόσο πολύ μόνο για την ζέστη ρώτησα αλλά έχω καψούρα με τα μαύρα αμάξια δλδ τα περισσότερα μοντέλα σε μαύρα θα τα αγόραζα
H διαφορα στην θερμοκρασια της λαμαρινας αν ειναι μαυρη σε σχεση με ασπρη κατω απο ηλιο ειναι πολυ μεγαλη. Γιαυτο και τα περισσοτερα γιωτ ειναι ασπρα.
Toyota Corolla 2019