-
Το διάβασα πριν από λίγο και ήμουν σίγουρος για το συμπέρασμα του Drive. Φυσικά διαφωνώ...η Κορόλα είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο και φυσικά σε αξιοπιστία η μέρα με τη νύχτα. Γενικά υπάρχει μια προακτάληψη (και από τον ειδικό τύπο) προς τα υβριδικά της Τογιότα, επειδή θυμούνται το Πρίους πριν 15 χρόνια και ακόμα είναι κολλημένοι σε αυτό.
-
agpr wrote:
Το διάβασα πριν από λίγο και ήμουν σίγουρος για το συμπέρασμα του Drive. Φυσικά διαφωνώ...η Κορόλα είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο και φυσικά σε αξιοπιστία η μέρα με τη νύχτα. Γενικά υπάρχει μια προακτάληψη (και από τον ειδικό τύπο) προς τα υβριδικά της Τογιότα, επειδή θυμούνται το Πρίους πριν 15 χρόνια και ακόμα είναι κολλημένοι σε αυτό.
Φανή συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και χωρίς να είμαι τόσο γνωστής τιη αυτοκινησης. Χάχα μόνο φώτο έλειπε από το άρθρο να ανάβουν κεράκι στην wv
-
Αν και μιλάει για μοντέλα Τoyota υβριδικά της Αμερικής,ωραίο βιντεάκι που αναφέρει τις διαφορές μεταξύ μπαταρίας νικελίου (νομίζω μέχρι και τα πρώτα CHR και Corolla που ήρθαν είχαν τέτοιες,διορθώστε με αν κάνω λάθος) και μπαταρίας λιθίου.
Αυτό που βγάζει σαν συμπέρασμα,είναι πως μην διαλέγεις μοντέλο με βάση τι μπαταρία έχει,αλλά αν εξυπηρετεί τον τρόπο χρήσης σου. Πολύ σημαντικό για τη ζωή της μπαταρίας, να γίνεται κι η σωστή συντήρηση του μηχανισμού ψύξης της μπαταρίας με αλλαγές του φίλτρου κ.τ.λ. κι επίσης απ'ότι κατάλαβα, η ζέστη τις καταπονεί περισσότερο από το κρύο.
-
Τσεκάρετε και τι ηχομόνωση έχει εργοστασιακά. Επένδυση στο καπό, ποιότητα τζαμιών κτλ. Μερικές φορές οι πιο ακριβές εκδόσεις ενός μοντέλου έχουν καλύτερα υλικά/ηχομόνωση από τις οικονομικότερες.
Μάλλον κάπου εκεί πρέπει να βρίσκεται το πρόβλημα. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Χάζευα πριν λίγο ένα κανάλι στο youtube που οδηγά ένας τύπος στην Γερμανία στον ίδιο δρόμο (autobahn) αυτοκίνητα και τα τελικιάζει. Έχει πολύ ενδιαφέρον το βίντεο με το Corolla. Ειδικά αν συγκριθεί με τα αντίστοιχα άλλων κατασκευαστών π.χ. Focus, Golf κλπ...
Αρκετός (ενοχλητικός θα έλεγα) ο θόρυβος στο εσωτερικό μετά τα 120km/h.
-
Οπως είπα, ίσως να είναι επίτηδες (γιατί η πλατφόρμα είναι εξαιρετική), αφού μετά τα 130χαω το υβριδικό σύστημα εκτός του ότι δεν είναι αποδοτικό, καταπονεί την μπαταρία προκαλώντας πρόωρη φθορά.
Αν και μιλάει για μοντέλα Τoyota υβριδικά της Αμερικής,ωραίο βιντεάκι που αναφέρει τις διαφορές μεταξύ μπαταρίας νικελίου (νομίζω μέχρι και τα πρώτα CHR και Corolla που ήρθαν είχαν τέτοιες,διορθώστε με αν κάνω λάθος) και μπαταρίας λιθίου.
Είναι εξαιρετικός αυτός! Όσο για τις μπαταρίες τα 1.8 φοράνε Λιθίου, τα 2λιτρα Νικελίου. Τουλάχιστον για την Ευρωπαϊκή αγορά.
-
Η Toyota είναι μια εταιρία κολοσσός που μελετάει με ακρίβεια την παραμικρή λεπτομέρεια στα παράγωγά της μεγιστοποιώντας τα κέρδη της. Δεν θα με εξέπληττε το γεγονός η ίδια να βάζει εις γνώση της χαμηλής ποιότητας ηχομόνωση στα οχήματά της καθώς γνωρίζει ότι εκπροσωπούν συγκεκριμένο οδηγικό προφίλ.
Αυτός που μελετάει την αγορά και παίρνει Corolla γι'αυτό εκπροσωπεί (και όχι πχ γιατί είχε ο μπαμπάς, ο θείος και ο παππούς του κάποια Toyota κάποτε η οποία έβγαλε 300κ χιλιόμετρα απροβλημάτιστα) σήμερα ως hybrid ίσως (καλό θα ήταν) να αποδέχεται εκ των προτέρων το γεγονός ότι είναι όχημα ήπιου/ήρεμου οδηγικού προφίλ με έμφαση στις χαμηλές ταχύτητες και την οικονομία. Ειδικά το 1.8 hybrid ΔΕΝ είναι κατασκευασμένο ούτε για υψηλές ταχύτητες, ούτε για μεγάλα φορτία και κατά την άποψή μου ούτε καν για cruising αποστάσεων.
Για όλους τους υπόλοιπους που θέλουν κάτι διαφορετικό υπάρχουν άλλοι κατασκευαστές ή/και η Lexus. Δεν έχει νόημα η γκρίνια για τα όσα προσφέρει το συγκεκριμένο brand σε αυτά τα λεφτά. Ξέρουμε όλοι εκ των προτέρων τι προσφέρει/εκπροσωπεί..
-
Την γνώμη για το corolla την έχω εκφράσει εδώ αρκετές φορές. Δεν είναι το αυτοκίνητο που θα το αγοράσει κανείς για τις επιδόσεις σε ταχύτητα. Ωστόσο, είναι πολύ καλύτερο απ' ό,τι αρκετοί πιστεύουν και γράφουν. Σε αυτό το τεστ δεν κρύβεται η προτίμηση στην ww, αλλά και έτσι μπορεί κανείς να σχηματίσει μια αρκετά καλή και κολακευτική εικόνα για το corolla.
Π.χ., ενώ αναφέρουν πόσο καλό είναι το διπλοσύμπλεκτο και πως το corolla κάνει θόρυβο και είναι απρόθυμο, αλλά αν διαβάσεις τις μετρήσεις οι διαφορές είναι τρία δέκατα του δευτερολέπτου στα 50-80 και 80-110, έξι δέκατα του δευτερολέπτου στο 0-100. Μιλάμε για δέκατα του δευτερολέπτου! Μόνο στα 110-140 η διαφορά είναι αξιοσημείωτη (2,3 δευτερόλεπτα).
Θυμάμαι εδώ κάποιος να αμφισβητεί γλαφυρά την ικανότητα του corolla να φρενάρει λόγω συστήματος ανάκτησης ενέργειας. Εδώ φαίνεται να ακινητοποιείται λίγο καλύτερα από το golf.
Διαβάζω για το 'άνιωθο', playstation και δεν ξέρω τι άλλο τιμόνι του corolla, αλλά γράφουν 'Το τιμόνι και στις δύο περιπτώσεις είναι αρκετά γρήγορο, με αυτό του Golf να προσφέρει λίγη παραπάνω πληροφορία.'
Έχω βαρεθεί να διαβάζω εδώ για το corolla που δεν στρίβει και το περιοδικό από την μια γράφει για το συμμετοχικό golf και την ακλόνητη τροχιά του, αλλά λίγο πιο κάτω γράφουν 'Το πίσω μέρος του Golf δεν θα εμπλακεί με την ίδια ευκολία που το κάνει η Corolla και ο ημιάκαμπτος πίσω άξονας δεν θα αναπηδήσει ποτέ. Αναντίλεκτα όμως, η ανεξάρτητη πίσω διάταξη της Corolla εξασφαλίζει πιο ραφιναρισμένη λειτουργία.'
Εν ολίγοις, δεν ξέρω αν θέλουν να βγάλουν καλύτερο το golf ή αν πιστεύουν όντως πως είναι καλύτερο. Τελικά, για μένα δεν έχει σημασία. Αν προσέξεις λίγο περισσότερο τις διατυπώσεις και δεν σταθείς μόνο στα συμπεράσματα, μπορείς να βγάλεις μια αρκετά ακριβή εικόνα για το corolla. Δεν είναι το πιο γρήγορο, αλλά δεν είναι και αργό για οικογενειακό αυτοκίνητο (ας γράφεται χάριν στυλ πως είναι μόνο αυτοκίνητο πόλης). Δεν έχει τους μεγαλύτερους χώρους, αλλά δεν είναι και ανεπαρκές. Προσφέρει ένα πολύ πολιτισμένο περιβάλλον, είναι ασφαλές, άνετο, στρίβει και φρενάρει παραπάνω από ικανοποιητικά. Διαπρέπει στην οικονομία καυσίμου. Νομίζω πως έχει πετύχει ικανοποιητική ισορροπία και έχει το κοινό του.
My 2 AUD cents.
-
Εμένα η Κορόλα μου έκανε εξαιρετική εντύπωση σε ποιότητα κύλισης, κράτημα και άνεση. Την έστριψα, την στραμπούληξα και το μόνο αρνητικό είναι το σύστημα μετάδοσης που δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοια οδήγηση. Το πλαίσιο και οι αναρτήσεις είναι στην κορυφή, εγώ δεν το περίμενα! Είναι πραγματικά καλό αυτοκίνητο (για τα δικά μου δεδομένα), ειδικά εαν λάβουμε υπόψιν και την τιμή και τον εξοπλισμό. Το θέμα είναι όποιος την επιλέξει να το κάνει συνειδητά και να την οδηγησει πρώτα αρκετά.
ΥΓ: Το συγκεκριμένο τεστ το τραβάει από τα μαλλιά (φαίνεται) για να βγεί σώνει και ντε καλύτερο το Γκόλφ.
-
Aν δείτε το βιντεάκι που πόσταρα παραπάνω με τον πρώην -αν κατάλαβα καλά- τεχνικό της Toyota θα δείτε ότι συμπερασματικά λέει αυτό που υποστηρίζουν ο Fanis κι ο Sabas. Δηλ. η Toyota δεν βάζει τον x εξοπλισμό ή την y ηχομόνωση,σκοπεύοντας να έχει τη βέλτιστη απόδοση σε αυτό για το οποίο πρωτίστως επιλέγουν τα υβριδικά οι αγοραστές της. Την κατανάλωση.
Πόσες φορές θα πατήσει τέρμα γκάζι και πάνω από τα 120-130 ο οδηγός ενός υβριδικού; Άρα δεν χρειάζεται η ιδαίτερα υψηλή ηχομόνωση που το μόνο που θα έκανε θα ήταν να προσθέτει βάρος κι επομένως κι αυξημένη κατανάλωση.
-
Btw το να βάζεις στο ίδιο τέστ τα Golf/Corolla το λες και λίγο πρόκληση. Είναι ακριβώς τα δύο άκρα στο φάσμα της αξιοπιστίας. Δεν πιστεύω πλέον σε καμιά εκ των δύο εκπροσωπούμενων φιλοσοφιών έχοντας 'περάσει' ως ιδιοκτήτης και από Corolla και από VAG (ακόμα δυστυχώς). Πλην όμως η διαφορά έγκειται στο εξής. Την Toyota πάντα θα την σέβομαι ακόμα και αν δεν μου ταιριάζει, δεν θα επέλεγα ξανά, ότι εκπροσωπεί. Ο VAG θα είναι πάντα για εμένα το αντιπαράδειγμα.
Συγνώμη για τον εκφυλισμό του νήματος με 'θεωρίες' αλλά αν είναι ένα όχημα το οποίο πρέπει να το επιλέξεις για αυτό που εκπροσωπεί ακριβώς αυτό είναι το Corolla. Όλοι υποψήφιοι αγοραστές να το συνειδητοποιούν αυτό και τότε η επιλογή τους δεν θα τους απογοητεύσει ποτέ.
-
Κι όμως το συγκεκριμένο συγκριτικό είναι εξαιρετικά εύστοχο. Δύο σχολές από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές με τελείως διαφορετική προσέγγιση στο ίδιο segment.
Το ένα Υβριδικό 1.8 cvt πολλαπλοί , το άλλο Χιλιάρι τουρμπάκι dsg ημιάκαμπτος. Σχεδόν 200 κιλά διαφορά μεταξύ τους σύμφωνα με το περιοδικό. Πιο αποτελεσματικό στο φρενάρισμα το Toyota Χαιβριντ, καλύτερη αίσθηση το Golf eΤΣΙ. Πιο γρήγορο το Golf πιο οικονομικό το Corolla και άλλες διαφορές σύμφωνα με τον αρθρογράφο.
Εγώ προσωπικά θα οδηγούσα και τα δύο πρίν αποφασίσω. Λογικά οι ανήσυχοι θα κατέληγαν στο Golf ενώ οι πιο νορμάλ στην corolla..
PS Εγώ στο Golf θα πήγαινα μόνο και μόνο λόγω της ποιότητας βαφής που κάνει μπαμ ακόμα και από τις φωτογραφίες
-
Εμένα η Κορόλα μου έκανε εξαιρετική εντύπωση σε ποιότητα κύλισης, κράτημα και άνεση. Την έστριψα, την στραμπούληξα και το μόνο αρνητικό είναι το σύστημα μετάδοσης που δεν είναι σχεδιασμένο για τέτοια οδήγηση. Το πλαίσιο και οι αναρτήσεις είναι στην κορυφή, εγώ δεν το περίμενα! Είναι πραγματικά καλό αυτοκίνητο (για τα δικά μου δεδομένα), ειδικά εαν λάβουμε υπόψιν και την τιμή και τον εξοπλισμό. Το θέμα είναι όποιος την επιλέξει να το κάνει συνειδητά και να την οδηγησει πρώτα αρκετά.
ΥΓ: Το συγκεκριμένο τεστ το τραβάει από τα μαλλιά (φαίνεται) για να βγεί σώνει και ντε καλύτερο το Γκόλφ.
Fanis75 θα συμφωνήσω με όλα όσα έχεις αναφέρει. Αν εξαιρέσεις το αλλοπρόσαλο σχήμα του χώρου αποσκευών (με αποδεκτό μεν όγκο), την απουσία θηκών για μικροαντικείμενα και τον θόρυβο στα 90+, το αυτοκίνητο είναι κορυφαία επιλογή.
Για τον θόρυβο όμως (ο οποίος κυρίως προέρχεται από τους τροχούς) πιστεύω ότι εύκολα η Toyota θα μπορούσε να τον μειώσει αρκετά, βάζοντας καλύτερα λάστιχα και περισσότερη μόνωση, χωρίς να προσθέσει βάρος στο όχημα. Άλλωστε η μόνωση είναι ελαφριά. Σε σύγκριση με το Polo που έχω, αν και είναι αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας, το δεύτερο έχει πολύ καλύτερη μόνωση (και συνολικά καλύτερη ποιότητα κατασκευής). Με το Yaris δεν το συγκρίνω καν, ο θόρυβος που παράγει το μικρό Ιαπωνικό μετά τα 80 είναι τραγικός.
Αυτό που με εξέπληξε στην Corolla είναι το στήσιμο του αυτοκινήτου. Το βάζω στα ίσια απέναντι στο Focus (που είναι και το κορυφαίο στον τομέα) και θεωρώ ότι είναι καλύτερο από το Golf.
Όσον αφορά το CVT, το θεωρώ εξαιρετικό για καθημερινή χρήση. Ειδικά για την πόλη είναι κορυφή. Και ναι, το DSG έχει σαφές πλεονέκτημα στις επιταχύνσεις (είναι πραγματικά απίστευτο) αλλά δεν ενδείκνυται για την κίνηση στην πόλη.
Έχοντας οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα, η Corolla είναι η απόλυτη επιλογή για όσους θέλουν ένα άνετο οικονομικό αυτοκίνητο με εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο για καθημερινή μικτή χρήση και συμβιβάζονται με το να κινούνται με ταχύτητες έως 120-130 χαω.
Για όποιον κάνει πολλά χλμ σε αυτοκινητόδρομο και θέλει να πηγαίνει 130-180 χαω και να μαζεύει κλήσεις, το Focus Diesel είναι σαφώς κaλύτερη επιλογή και ακολουθεί κοντά το Golf με τον νέο δίλιτρο κινητήρα Diesel. Και τα 2 είναι σαφώς ακριβότερες επιλογές και το Focus δεν έχει και το καλύτερο αυτόματο κιβώτιο (άσε που βασικά δεν το φέρνουν στην Ελλάδα).
-
Αυτό που με εξέπληξε στην Corolla είναι το στήσιμο του αυτοκινήτου. Το βάζω στα ίσια απέναντι στο Focus (που είναι και το κορυφαίο στον τομέα) και θεωρώ ότι είναι καλύτερο από το Golf.
και το Focus δεν έχει και το καλύτερο αυτόματο κιβώτιο (άσε που βασικά δεν το φέρνουν στην Ελλάδα).
-
Συμφωνώ...και εγώ την βάζω δίπλα στο Φόκους, τόσο καλή είναι.
-
Γιατί το λές αυτό για το κιβώτιο? Ειναι 8αρι με μετατροπέα, καλύτερο από το Powershift.
-
Στα υπόλοιπα συμφωνώ 100% επίσης (τα έσβησα για να μικρύνει το quote).
-
-
Εντάξει με έστειλε ο μάστορας εκεί με την ποιοτητα της βαφής από τις φώτο. Δεν περιγράφω άλλο.
-
ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ, ό τύπος εδώ και χρόνια το έχει χάσει το παιχνίδι.Το τελευταίο πράγμα που θα κοίταγα αν πήγαινα σε αγορά αυτοκινήτου θα ήταν τα σχόλια του τύπου, γραπτού ηλεκτρονικού τα πάντα......!!!
Βλέπω πάντως πως όλο και περισσότεροι συμφωνείτε μαζί μου σε ότι αφορά τον θόρυβο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.....
-
Αυτό που γράφει περί Β και ανάκτησης ενέργειας είναι λάθος.
-
Εγω παντως το βρηκα λιγο biased το συγκριτικο κεκαλυμενα παντα, υπερ golf.
Καταρχην η corolla δεν ειναι 1400 κιλα...τοσα ειναι το CHR. Η corolla hybrid 1.8 συμφωνα με τον κατασκευαστη ειναι 1285-1295 κιλα, συνεπως δεν εχουν 200 κιλα διαφορα με το golf αλλα ουτε 100.
Μετα δυσκολευομαι να πιστεψω τα νουμερα ξαταναλωσης που βγαλανε και στα 2. Το corolla το βγαλανε πολυ ψηλα και το golf πολυ χαμηλα για να προκυψει αυτο το 0.8 διαφορα ωστε πολλοι αναγνωστες να το θεωρησουν αμελητεο. Δε λεω μπορει να μην παιξανε καθου πολη και ηδη να χαντακωσαν την εικονα του corolla, και συνηθως στο drive τα νουμερα καταναλωσης ειναι ανεβασμενα γιατι τα σκιζουν τα αυτοκινητα, αλλα αν ειναι αυτες οι συνθηκες τοτε το golf με καμια παναγια δε βγαζει το νουμερο που βγαλανε...
-
Η δοκιμή μου φαίνεται ακριβοδίκαια.
ΥΓ: Το βάρος είναι προφανώς από την μέτρηση του ίδιου περιοδικού.
-
Καλά τα λές! Αλλά ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ γνωρίζουν πως δουλεύει η λειτουργία Β και ότι τελικά ΔΕΝ φορτίζει την μπαταρία αλλά την αδειάζει!!
-
ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ, την χρησιμότητα της επιλογής Β στο λεβιέ...!!!
Δοκίμασα όπως περιγράφεται στις οδηγίες και το μόνο που κέρδισα ήταν ένας δυνατός θόρυβος στην κατηφόρα,το μοτέρ να δουλεύει πάνω από 4000 στροφές και η φόρτιση του υβριδικού να μην είναι στο πράσινο...!!! Αντίθετα όταν κατέβαινα με D και ελαφρό φρένο πρασίνιζε η μπαταρία και φόρτιζε σχεδόν όλα τα τεραγωνάκια αν ήταν η κατάβαση περίπου δεκάλεπτη...!!!
Αν είναι να φρενάρει το μοτέρ μουγκρίζοντας με τόση φασαρία και να μη φορτίζει κιόλας η υβριδική μπαταρία,τι να το κάνω,να φροντίζω μη πιεστούν τα φρένα..?? Η μόνη χρησιμότητα...!!!
Δε νομίζω ότι θα το χρησιμοποιήσω ποτέ ξανά,εκτός αν μου μυρίσουν κάποια στιγμή τα φρένα,ακραίο πράγμα...!!!
Πάντως ο θόρυβος δεν αντέχεται,θυμίζει αρχάριο που ξεκινάει το αυτοκίνητο και δεν ξέρει να χειριστεί τον συμπλέκτη,που πατινάρει....!!! Φαντασθείτε τώρα να κατεβαίνετε ένα βουνό με έλατα,πουλιά κ.λ.π...και να έχετε ανοχτό παράθυρο να ακούτε το μοτέρ στις 4000 στροφές να μουγκρίζει συνέχεια φρενάροντας το αυτοκίνητο....!!!
Αν κάνει κάτι άλλο αυτό το Β ας μας γράψει όποιος το δοκίμασε,αλλιώς δεν θα ξαναδουλέψει σε μένα....!!!!
Όλα αυτά δεν θα μπορούσε ποτέ να τα δει κάποιος με μια απλή βόλτα σε τεστ,νομίζω πως τα τεστ ντράιβ είναι πιο πολύ για το παραμύθι.Θεωρώ τον καλύτερο τρόπο αν κάποιος θέλει όντως να δοκιμάσει πριν αγοράσει ,αντί να κάνει μια βολτούλα,τις περισσότερες φορές με τον πωλητή δίπλα ή αγχωμένος να γυρίζει σε 20 λεπτά, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, το να ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει για ένα Σαββατοκύριακο και να το ξεψαχνίσει,αφού έχει προηγουμένως διαβάσει τα υπέρ και τα κατά.
Toyota Corolla 2019