Την γνώμη για το corolla την έχω εκφράσει εδώ αρκετές φορές. Δεν είναι το αυτοκίνητο που θα το αγοράσει κανείς για τις επιδόσεις σε ταχύτητα. Ωστόσο, είναι πολύ καλύτερο απ' ό,τι αρκετοί πιστεύουν και γράφουν. Σε αυτό το τεστ δεν κρύβεται η προτίμηση στην ww, αλλά και έτσι μπορεί κανείς να σχηματίσει μια αρκετά καλή και κολακευτική εικόνα για το corolla.
Π.χ., ενώ αναφέρουν πόσο καλό είναι το διπλοσύμπλεκτο και πως το corolla κάνει θόρυβο και είναι απρόθυμο, αλλά αν διαβάσεις τις μετρήσεις οι διαφορές είναι τρία δέκατα του δευτερολέπτου στα 50-80 και 80-110, έξι δέκατα του δευτερολέπτου στο 0-100. Μιλάμε για δέκατα του δευτερολέπτου! Μόνο στα 110-140 η διαφορά είναι αξιοσημείωτη (2,3 δευτερόλεπτα).
Θυμάμαι εδώ κάποιος να αμφισβητεί γλαφυρά την ικανότητα του corolla να φρενάρει λόγω συστήματος ανάκτησης ενέργειας. Εδώ φαίνεται να ακινητοποιείται λίγο καλύτερα από το golf.
Διαβάζω για το 'άνιωθο', playstation και δεν ξέρω τι άλλο τιμόνι του corolla, αλλά γράφουν 'Το τιμόνι και στις δύο περιπτώσεις είναι αρκετά γρήγορο, με αυτό του Golf να προσφέρει λίγη παραπάνω πληροφορία.'
Έχω βαρεθεί να διαβάζω εδώ για το corolla που δεν στρίβει και το περιοδικό από την μια γράφει για το συμμετοχικό golf και την ακλόνητη τροχιά του, αλλά λίγο πιο κάτω γράφουν 'Το πίσω μέρος του Golf δεν θα εμπλακεί με την ίδια ευκολία που το κάνει η Corolla και ο ημιάκαμπτος πίσω άξονας δεν θα αναπηδήσει ποτέ. Αναντίλεκτα όμως, η ανεξάρτητη πίσω διάταξη της Corolla εξασφαλίζει πιο ραφιναρισμένη λειτουργία.'
Εν ολίγοις, δεν ξέρω αν θέλουν να βγάλουν καλύτερο το golf ή αν πιστεύουν όντως πως είναι καλύτερο. Τελικά, για μένα δεν έχει σημασία. Αν προσέξεις λίγο περισσότερο τις διατυπώσεις και δεν σταθείς μόνο στα συμπεράσματα, μπορείς να βγάλεις μια αρκετά ακριβή εικόνα για το corolla. Δεν είναι το πιο γρήγορο, αλλά δεν είναι και αργό για οικογενειακό αυτοκίνητο (ας γράφεται χάριν στυλ πως είναι μόνο αυτοκίνητο πόλης). Δεν έχει τους μεγαλύτερους χώρους, αλλά δεν είναι και ανεπαρκές. Προσφέρει ένα πολύ πολιτισμένο περιβάλλον, είναι ασφαλές, άνετο, στρίβει και φρενάρει παραπάνω από ικανοποιητικά. Διαπρέπει στην οικονομία καυσίμου. Νομίζω πως έχει πετύχει ικανοποιητική ισορροπία και έχει το κοινό του.
My 2 AUD cents.