Κατ΄αρχάς διευκρίνισε τι εννοείς οδηγική απόλαυση. Γιατί αν για σένα οδηγική απόλαυση είναι η άνεση και η ευκολία οδήγησης , τότε μπορεί να έχεις δίκιο. Αν όμως βάλουμε στοιχεία όπως οδική συμπεριφορά, σπορτίφ αίσθηση, κράτημα και συνδυασμό αίσθησης τιμονιού, κιβωτίου και απόδοσης κινητήρα, τότε σίγουρα δεν είναι στην τριάδα.
Υ.Γ.: Ποια τριάδα; Focus, Civic, Leon, Mazda 2, BMW 1 δεν είναι ψηλότερα σε οδηγική απόλαυση;
Ως οδηγική απόλαυση εννοώ έναν συνδυασμό από: ποιότητα κύλισης (δλδ. να έχει καλό κράτημα χωρίς να σου φεύγουν τα σφραγίσματα), καλό κράτημα, συμμετοχική οδική συμπεριφορά (να ξέρεις που είναι το μπροστά και πίσω μέρος, να μπορείς να το τοποθετήσεις, να σου εμπνέει ασφάλεια και σταθερότητα), ακριβές και άμεσο τιμόνι, να μην αναπηδάει (και βγαίνει εκτός τροχιάς) την ώρα που στρίβει όταν ο δρόμος έχει σαμαράκια/εγκάρσιες ανωμαλίες. Σε όλα αυτά λοιπόν η Κορόλα ειναι στην κορυφή. Υστερεί σε κιβώτιο/κινητήρα σαφώς και για αυτό δεν είναι hot hatch. Αλλά στρίβει το ίδιο καλά (και σχεδόν το ίδιο γρήγορα) με ένα Φόκους π.χ.
Τριάδα: Φόκους, Κορόλα και Μαζντα 3 (χωρίς να το έχω οδηγήσει). BMW είναι πρίμιουμ, την βγάζω εκτός.
Όλα αυτά, καθαρά προσωπική άποψη, με τον τρόπο που οδηγώ εγώ και τι μου αρέσει σε ένα 'στριφτερό' αυτοκίνητο. π.χ. και το Μίνι (R56) έστριβε πολύ καλά και ήταν σπορ, αλλά για εμένα υπολείπεται του Φιέστα π.χ. γιατί όταν πάνω σε στροφή είχε ανωμαλία μετατοπιζόταν ολόκληρο το αυτοκίνητο (!!!) με αποτέλεσμα να είναι επικύνδυνο και να χάνεις τον έλεγχο. Αυτό για εμένα είναι μεγάλο μειον...για κάποιον άλλο μπορεί να είναι αδιάφορο.