-
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει τιμή ως ανταλλακτικό. Αν κάποιος τρακάρει τί κάνει, δεν τις αντικαθιστά;
Δεν βλέπω το λόγο να μη θέλει να μάθει κανείς την τιμή μπαταριών...
κι αν το αμάξι το πουλήσει, θα ενδιαφερθεί για το κόστος ο επόμενος, άνθρωπος είναι κι αυτός που αγοράζει μεταχειρισμένο. Αν και οι περισσότεροι πιστοί ΤΟΥΟΤΑδες έχουν στο μυαλό τους περισσότερα από 11 χρόνια ισιοκτησίας, αγοράζουν ΤΟΥΟΤΑ λόγω ονομαστικής αξιοπιστίας με σκόπο να το κρατήσουν μέχρι να μην πηγαίνει άλλο...
γι αυτό αν κάποιος ξέρει ας μας πει.
-
Πρόσφατα είδα ένα Lexus που έμεινε επειδή είχε πάρει νερά από τον πίσω προφυλακτήρα και πλημμύρισε όλος ο χώρος των μπαταριών , με στοργή και υπομονή το στέγνωσαν αφού έβγαλαν την μπαταρία και την άνοιξαν ,τελικά σώθηκε . Από ότι κατάλαβα αν πήγαινε στην αντιπροσωπία μάλλον το RX-450 θα είχε καταλήξει στην ανακύκλωση , θα του ζήταγαν να αλλάξει τα πάντα μέχρι και εγκέφαλο ! Το συνεργείο ( εξειδικευμένο ) ασχολήθηκε λόγω προσωπικής σχέσης ιδιοκτήτη πελάτη.
Άρα αυτοί που ρωτάτε πόσο κάνει η μπαταρία σωστά ρωτάτε ,ναι υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι και να μην σε καλύψει η αντιπροσωπεία . Φαναρτζοδουλειά στο αυτοκίνητο θα έκανα μόνο στην επίσημη Τoyota γιατί στο παράδειγμα είχε γίνει λάθος στην τοποθέτηση του προφυλακτήρα από άλλο φανοποιείο. Θα πρόσεχα επίσης σε τοποθέτηση ανεμοθραυστών στα παράθυρα , άνοιγμα στις πόρτες για άλλα ηχεία κλπ . όλα τα παραπάνω μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα με εισροή νερού στο αυτοκίνητο, ακόμα και αισθητήρες παρκαρίσματος θα τους πέρναγα μόνο αντιπροσωπεία .
Παρατήρηση ; έχετε προσέξει πως η Toyota δεν δίνει πια τα αυτοκίνητα με ανοιγόμενες ηλιοροφές , μόνο σταθερές πανοραμικές , τροφή για σκέψη.
Το βασικότερο όλων είναι να έχετε μικτή ασφάλεια **γιατί επισκευή φανοποιείας στην αντιπροσωπεία είναι 5 φορές ακριβότερη από εξωτερικό φανοποιό **, έχω προσωπική εμπειρία .
-
Παιδιά κάποιες ερωτήσεις αν μπορείτε να απαντήσετε γενικά για hybrid corolla και chr
A) πόσο στοιχίζουν οι μπαταρίες να τις αλλάξεις (τωρινές τιμές) αν λήξει η εγγύηση. Γιατί κάποιος μου είπε 9000 και του απάντησα άστο θα ρωτήσω αλλού που ξερω
Β) όταν αλλάξεις μπαταρία πόσα χρόνια εγγυηση έχει η καινούργια? Γιατί και δω είχα διαφωνία μου είπαν 1 ετος
2000€ περίπου μου είπαν στο προφορικό ότι κοστίζουν οι μπαταρίες με πτωτικές τάσεις.
Η ΤΟΓΙΟΤΑ ΔΙΝΕΙ 11 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ, αν λοιπόν τόχεις μετά από τόσα χρόνια το αυτοκίνητο και ΑΝ σου χαλάσουν οι μπαταρίες κανείς δεν ξέρει πόσο θα κάνουν ΤΟΤΕ....!!!!
Τώρα να σου πω τις σημερινές τιμές για το αν θα τις άλλαζες μετά από 12 χρόνια, ΛΙΓΟ ΚΟΥΦΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ..?? ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ...?? ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΟΟΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥ.........!!!!!!!!!!
Πάρτο εσύ και το 2032 μ.χ. και κάτι, ΑΝ υπάρχει ο πλανήτης γη ακόμα, βλέπουμε, ΑΝ χαλάσουν λέμε.....!!!!
Πολλά ΑΝ ρε φίλε.....πολλά.
Έκανες ολόκληρο θέμα τι θα γίνει ΑΝ μείνει στο δρόμο ολοκαίνουριο αυτοκίνητο χωρίς τρίγωνο. Εκεί δεν έχει ΑΝ;;
-
Οι ερωτήσεις μου έχουν τους εξής λόγους. Ένας που αγοράζει αυτοκίνητο κοιτάζει και αξιοπιστία και κόστος σέρβις και αξία μεταπωλησης(εγώ όχι τόσο) αλλά αν ισχύει κάτι από αυτά που έγραψα πριν το αυτοκίνητο δεν θα μπορείς να το πουλήσεις ούτε 9χρονια όχι στα 11 και 12 γιατί ο άλλος θα πει αντε και να βάλω μπαταρίες αν έχουν ένα χρόνο εγγύηση τι να το κάνω οποία να είναι η τιμή. Οπότε τα αυτοκίνητα θα είναι όπως γράφει και ο φίλος παραπάνω μόνο για ανακύκλωση. Εδώ έχουν στήσει στον τοίχο όσους θέλουν να πάρουν diesel γιατί σταματάνε τα diesel αλλά αν ισχύει έστω ένα από αυτά που λέω είναι καλύτερο να πάρεις diesel για οικονομία και όχι υβριδικο. Υβριδικο μόνο όπως λέει ο fanis75 μόνο με leasing. Και για να μην πέσετε να με φάτε μερικοί, Toyota έχω εδώ και 16 χρόνια και ήρθε η ώρα να αλλάξω αυτοκίνητο και σκέφτομαι για υβριδικο. Απλά ήθελα να δω αν το είχε ρωτήσει κάνεις από σας που το αγόρασε. Θα ρωτήσω από βδομαδα που θα παω
Υ. Γ Terry έκανες φασαρία για το τριγωνο των 20 ευρώ (καλά έκανες γιατί είναι τσιπια), αλλά να σε δω τι θα λες αν ισχύει έστω και ένα από αυτα(μακάρι να μην ισχύει τίποτα)
-
ΠΡΟΣ Kyr80
Φίλε μου,μην μπερδεύεις τα δύο θέματα.Το ένα αφορά καθαρά την συμπεριφορά ,γιαυτό έγραψα,επειδή έγραψαν και άλλοι πολλά για την αντιμετώπιση από την αντιπροσωπεία,και το άλλο αφορά καθαρά την αξιοπιστία,την εγγύηση και το after...!!! To δεύτερο εννοείται ότι είναι πολύ πιο σοβαρό.Όσον αφορά το πρώτο σας έγραψα ότι παράβλεψα πράγματα και έκανα την αγορά διότι αγόρασα το αυτοκίνητο ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ.Επίσης ότι είναι ξεκάθαρη η πολιτική της Τογιότα η οποία δημοσιεύει το κόστος όχι μόνο των σέρβις των 6 πρώτων ετών που είναι η εγγύηση μας αλλά των 12 ετών...!!! Επίσης σας έγραψα ότι δεν θα επηρεαζόμουν για την όποια αγορά με τίποτε από οποιονδήποτε πωλητή είτε αρνητικά,είτε θετικά.Αυτόν κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τον ξανάβλεπα στη ζωή μου....Δεν είναι της ίδιας βαρύτητας τα δύο θέματα, ας έχουμε και λίγο ΧΙΟΥΜΟΡ στη ζωή μας....
Μυαλό έχουμε όλοι,ο καθένας κρίνει,παραπάνω δεν γράφω.....
Τώρα για να απαντήσω και στον άλλον φίλο που μας έγραψε το απίθανο που συνέβη με το Λέξους.Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει η Λέξους αν ανακάλυπτε ότι τα πρέμιουμ αυτοκίνητα της που είναι πανάκριβα σε σχέση με τον ανταγωνισμό ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΕΡΑ από τους προφυλακτήρες.Για μένα το λιγότερο ΧΑΡΑΚΙΡΙ ...!! Αν ήμουν η Λέξους φίλε μου θα προτιμούσα να δώσω ένα καινούργιο αυτοκίνητο δώρο αν έμπαζε τόσο νερό ώστε να καταστρέψει τις μπαταρίες οι οποίες βρίσκονται πολύ καλά προφυλαγμένες.Αν έγινε αυτό σίγουρα το αυτοκίνητο βρέθηκε σε λίμνη για αρκετό χρόνο,και δεν μπήκαν τα νερά από καμμία τρύπα και καμμία κακοτεχνία οποιουδήποτε ....!!!
Είναι λοιπόν τόσο απίθανο το γεγονός που αν φοβάστε τόσο πολύ δίνετε 100-150 ευρώ το χρόνο παραπάνω και καλύπτετε τη μπαταρία,πείτε ότι πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας,γιαυτό είναι οι ασφάλειες για να καλύπτουν τις όποιες ανασφάλειες,όπως θεομηνίες,τρομοκρατικές ενέργειες,φυσικές καταστροφές κ.λ.π....!!!Αν γέμιζε νερά δηλαδή το αυτοκίνητο και κατέστρεφε το σαλόνι ΜΟΝΟ πόσο θα έκανε αυτό..?? Προσωπικά αν έμπαινε το αυτοκίνητο μου στα νερά για τόσο χρονικό διάστημα ώστε να γεμίσουν νερά και οι μπαταρίες ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΑΧΡΗΣΤΟ και όχι επισκευάσιμο για πράγματα που ίσως δεν θα ήταν ορατά και υποθέτω πως σε όσους έτυχε, από ανάγκη θα το κράτησαν οι άνθρωποι...!!! Κάτοχοι prius σε φόρουμ έγραψαν ότι το κόστος των υβριδικών μπαταριών είναι περίπου 2500 ευρώ, ΣΗΜΕΡΑ,corolla δε χάλασε μάλλον ακόμα οπότε που να ξέρουμε..?? Υποθέτω πως ούτε η αντιπροσωπεία θα έχει ακόμα τιμή ή εάν την ξέρει θα ντρέπεται να την πει...!!!! Πάντως βλέποντας στις αντιπροσωπείες πρώτη μούρη το 11 χρόνια εγγύηση,δεν άκουσα κανέναν να ρωτάει πόσα θέλει για αντικατάσταση.Ίσως είναι και σημεία των καιρών,η ζωή έγινε τόσο fast που κανείς δεν νοιάζεται για το τι θα γίνει μετά από 12 χρόνια, ή εάν πέσει σε μια λίμνη..!! Εδώ ζούμε τον 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ με άλλη μορφή,δε βλέπετε τι γίνεται..?? Έχουμε σχεδόν 14-15 μήνες και ακόμα καλά κρατεί...!!!!!! Πρώτα θα παίρνετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού και μετά θα μπαίνετε στην Τογιότα...!!!
Για δε το τι μου έχει τύχει σε αντιπροσωπείες κατά καιρούς στα σέρβις όπου πήγαινα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ λόγω εγγύησης αν σας τα γράψω θα εκδώσουμε βιβλίο...!!! Από ξεβίδωτα ελαστικά που κόντεψαν να φύγουν στο δρόμο,διαρροές λαδιών λόγω ξεβίδωτης τάπας,έχω φύγει χωρίς τον πάνω τάπα λαδιού και πιτσίλισε όλο το καπώ,μου έφυγε η ποδιά από κάτω επειδή ξέχασαν να την βιδώσουν και δίπλωσε στο δρόμο βγάζοντας τρομερό θόρυβο που νόμιζα ότι διαλύθηκε κάτι,ήμουν με 120 στην Εθνική,μου συνέδεσαν λάθος τους αισθητήρες παρκαρίσματος και έβλεπα τον αριστερό για δεξί,αυτό ειδικά για σένα φίλε μου που μας έγραψες,συναγερμοί τσαπατσούλικα πρόχειρα και αρπαχτά τοποθετημένοι κ.λ.π...κ.λ.π... διότι όταν πάτε σε κάποια αντιπροσωπεία το πρώτο που διαβάζετε εκεί ψηλά με μεγάλα γράμματα είναι το ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΡΓΑΤΩΡΑ...!!! Δεν θα πω κάτι για την ποιότητα των υπαλλήλων ως προς το γνωστικό αντικείμενο,αλλά έχω δει πολλούς από αυτούς να φεύγουν και να ανοίγουν συνεργεία δικά τους,τα οποία πλέον λιγοστεύουν λόγω ανταγωνισμού όπως έκλεισαν π.χ. τα μπακάλικα, για όσους τα πρόλαβαν..!!!!
Η γνώμη μου είναι,βρείτε κάποιον που να σας καλύπτει επισήμως ,αλλά προσπαθείστε να έχετε κάποια προσωπική σχέση με αυτόν που παραδίνετε το αυτοκίνητο για σέρβις ή ότι άλλο.Προσωπικά θα αναζητήσω τον πιο μικρό επίσημο στην πόλη μου ή σε κοντινή περιοχή έστω για αυτή την επαφή για μία φορά το χρόνο...!!!
Και κάτι τελευταίο,για τις ηλιοροφές. Είναι πολύ ωραίες,σε ανεβάζουν,αλλά όλες οι ανοιγόμενες κάποια στιγμή θα βγάλουν θέμα,λογικό είναι.Το slk-350 για παράδειγμα παρότι Μερσεντές ,όταν φυσάει και βρέχει πολύ, μπάζει από το πλάι της οροφής νερό ,ειδικά σταματημένος...!!! Πάρτε με πανοραμική,δε γίνεται να τα έχουμε όλα.
-
Εγώ πάντως που είχα κάνει κουβέντα με τον πωλητή πόσο κοστίζει η αλλαγή μπαταρίας μου είπε ότι συνήθως στα 7 χρόνια η πλειονότητα αλλάζει αμάξι και δεν τους νοιάζει. Ουσιαστικά απέφυγε να απαντήσει.
-
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει τιμή ως ανταλλακτικό. Αν κάποιος τρακάρει τί κάνει, δεν τις αντικαθιστά;
κι αν το αμάξι το πουλήσει, θα ενδιαφερθεί για το κόστος ο επόμενος, άνθρωπος είναι κι αυτός που αγοράζει μεταχειρισμένο. Αν και οι περισσότεροι πιστοί ΤΟΥΟΤΑδες έχουν στο μυαλό τους περισσότερα από 11 χρόνια ισιοκτησίας, αγοράζουν ΤΟΥΟΤΑ λόγω ονομαστικής αξιοπιστίας με σκόπο να το κρατήσουν μέχρι να μην πηγαίνει άλλο...
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ στο corolla ,κάτω από το πίσω κάθισμα,αν τρακάρει κάποιος πρώτα θα γίνουν κομμάτια αυτός και όσοι είναι μέσα,πρώτα θα διαλυθεί το αυτοκίνητο και μετά ίσως καταστραφεί και η υβριδική μπαταρία. Όσο για τον επόμενο αγοραστή .....όλα έχουν την τιμή τους αφαιρείς το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών και πουλάς.Παρεπιμπτόντως στην Τογιότα είδα ένα chr κομμάτια από μπροστά, ΑΧΡΗΣΤΟ πλέον και από πίσω άθικτο..!!! Να μια καλή περίπτωση,καινούργιες σχεδόν μπαταρίες υβριδικές........πιθανόν σε τιμή ευκαιρίας..!!!
Καλά ρε παιδιά,γιατί ψάχνετε όλοι ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..??
Εγώ πάντως τα ξεπέρασα όλα αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα και αγόρασα,τώρα με φοβίζετε...αλλά τι να κάνω...??? Πάει το κακό έγινε...!!!
-
Το Lexus παντως απο οτι καταλαβα, εβαλε νερα απο λαθος τοποθετηση προφυλακτηρα που εγινε σε ανεξαρτητο συνεργειο , μετα απο επισκευη. Δηλαδη καποιος μηχανικος εβαλε χερι στο αμαξι χωρις να κανει σωστη δουλεια και γι αυτο εβαλε νερα
-
piliourits wrote:
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ στο corolla ,κάτω από το πίσω κάθισμα,αν τρακάρει κάποιος πρώτα θα γίνουν κομμάτια αυτός και όσοι είναι μέσα,πρώτα θα διαλυθεί το αυτοκίνητο και μετά ίσως καταστραφεί και η υβριδική μπαταρία. Όσο για τον επόμενο αγοραστή .....όλα έχουν την τιμή τους αφαιρείς το κόστος αντικατάστασης των μπαταριών και πουλάς.Παρεπιμπτόντως στην Τογιότα είδα ένα chr κομμάτια από μπροστά, ΑΧΡΗΣΤΟ πλέον και από πίσω άθικτο..!!! Να μια καλή περίπτωση,καινούργιες σχεδόν μπαταρίες υβριδικές........πιθανόν σε τιμή ευκαιρίας..!!!
Εγώ πάντως τα ξεπέρασα όλα αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα και αγόρασα,τώρα με φοβίζετε...αλλά τι να κάνω...??? Πάει το κακό έγινε...!!!
Δεν θέλει κανείς να φοβίσει κανέναν άλλωστε όπως έχω πει πάμπολλες φορές ο κάθε ένας παίρνει αυτό που του αρέσει,συζητηση κάνουμε για μάθουμε, όπως κάνουμε για το πόσα καίει, πόσα είναι τα λίτρα στο χώρο αποσκευών, για το μενού της οθόνης και για άλλα πολλά που έχουμε μάθει εδώ μέσα έτσι είπα να ρωτήσω και γιαυυα τα 2 γιατί όπως έγραψες εσύ το πήρες, εγώ όμως είμαι υποψήφιος και όταν τα ακούω αυτά που μου είπαν είναι φυσιολογικό να κολλήσει και να θέλει να ρωτήσει τους έχοντες.
-
terryp117 wrote:
piliourits wrote:
Δεν θέλει κανείς να φοβίσει κανέναν άλλωστε όπως έχω πει πάμπολλες φορές ο κάθε ένας παίρνει αυτό που του αρέσει,συζητηση κάνουμε για μάθουμε, όπως κάνουμε για το πόσα καίει, πόσα είναι τα λίτρα στο χώρο αποσκευών, για το μενού της οθόνης και για άλλα πολλά που έχουμε μάθει εδώ μέσα έτσι είπα να ρωτήσω και γιαυυα τα 2 γιατί όπως έγραψες εσύ το πήρες, εγώ όμως είμαι υποψήφιος και όταν τα ακούω αυτά που μου είπαν είναι φυσιολογικό να κολλήσει και να θέλει να ρωτήσει τους έχοντες.
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΣ,απλά απάντησα λίγο χαλαρά ,με χιούμορ,αν με παρεξήγησες ζητώ να με συγχωρέσεις. Πάντως αν ανατρέξεις το φόρουμ θα μάθεις αρκετά πράγματα..
Για ότι χρειαστείς πάντως,μη διστάσεις να ρωτήσεις και να είσαι σίγουρος ότι θα σου απαντήσω με πολύ περσσότερη ειλικρίνεια από όση θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος ιδιοκτήτης που συνήθως θεωρούμε ότι το δικό μας είναι το καλύτερο.......
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
-
alex mix wrote:
terryp117 wrote:
piliourits wrote:
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΡΩΤΑΣ,απλά απάντησα λίγο χαλαρά ,με χιούμορ,αν με παρεξήγησες ζητώ να με συγχωρέσεις. Πάντως αν ανατρέξεις το φόρουμ θα μάθεις αρκετά πράγματα..
Για ότι χρειαστείς πάντως,μη διστάσεις να ρωτήσεις και να είσαι σίγουρος ότι θα σου απαντήσω με πολύ περσσότερη ειλικρίνεια από όση θα μπορούσε να απαντήσει κάποιος ιδιοκτήτης που συνήθως θεωρούμε ότι το δικό μας είναι το καλύτερο.......
ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Όχι φίλε ίσα ίσα εγώ νόμιζα πως εσύ νευριασες. Εννοείται πως τα έχω διαβάσει ολα
-
Στα λέξους κάνουν γύρω στις 6000 , αλλά παίζουν διάφορες βαλκανικές ιστορίες που είναι στις 2000 .
-
Ε για Λέξους 45-50000 ευρώ αυτοκίνητα νορμάλ ακούγεται.Μερσεντέ μου είπαν ότι ξεκινάνε από 18000 ευρώ....!!!!
-
@Alex Mix, κατανοώ τις ερωτήσεις σου και τον λόγο που τις κάνεις, αλλά πιστεύω (φιλικά πάντα έτσι) ότι δεν έχουν κανένα νόημα, για τους εξής λόγους:
-
11 χρόνια είναι πάρα πολύ μακριά και με την τρέχουσα εξέλιξη των τεχνολογιών αλλά και της ζήτησης για μπαταρίες λόγω των ηλεκτρικών. Οπότε σε 11 χρόνια μπορεί να έχουν τα μισά λεφτά από σήμερα ή τα διπλά (εαν υπάρχει έλλειψη μπαταριών!
-
Μπορεί η μπαταρία να χρειαστεί αλλαγή πριν τα 11 χρόνια, οπότε την καλύπτει η εγγύηση και ξενοιάζεις για άλλα 10 χρόνια.
-
Μπορεί η μπαταρία να κρατήσει 15 χρόνια.
-
ΟΚ έχω άλλη λογική, αλλά 10 χρόνια να κρατήσει κάποιος το ίδιο αυτοκίνητο μου φαίνεται πάρα πολύ, ειδικά με το πως τρέχουν οι εξελίξεις πλέον.
-
Ο πωλητής μου είχε πει €3.600 για τις μπαταρίες, αλλά α) δεν ήταν 100% σίγουρος και β) μου είπε 'αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα σας αφήσουμε έτσι, πάντα γίνεται κάτι καλύτερο'.
-
-
Φανή ξέρεις πολύ καλά πως ο λόγος σου για μένα μετράει, αυτό που με ανησύχησε περισσότερο ήταν η εγγύηση αν αλλάξεις μπαταρία όχι τόσο η τιμή της. Δηλαδή αν εγώ το πάρω και το κρατήσω 11 χρόνια και μετά αλλάξω μπαταρία αν έχουν 1 χρόνο εγγύηση δεν θα πουλιέται πουθενά αυτό θέλω να πω.
-
Φανή ξέρεις πολύ καλά πως ο λόγος σου για μένα μετράει, αυτό που με ανησύχησε περισσότερο ήταν η εγγύηση αν αλλάξεις μπαταρία όχι τόσο η τιμή της. Δηλαδή αν εγώ το πάρω και το κρατήσω 11 χρόνια και μετά αλλάξω μπαταρία αν έχουν 1 χρόνο εγγύηση δεν θα πουλιέται πουθενά αυτό θέλω να πω.
Καταρχάς σε ευχαριστώ! Αλλά δεν είναι θέσφατο ο λόγος μου όυτε διεκδικώ το αλλάθητο...ίσα ίσα!!
Για την εγγύηση έχεις δίκιο και δεν γνωρίζω πόσο είναι (θα έλεγα όμως τουλάχιστον 2 χρόνια όπως ορίζει ο νόμος). Από εκεί και πέρα η λογική λέει ότι μια νέα μπαταρία, ακόμα και εαν δεν είναι σε εγγύηση, θα κρατήσει όσο και η αρχική (αφού είναι ίδια), άρα ακόμα μια 10ετία. Οπότε δεν θα έπρεπε να ανησυχεί τον μελλοντικό αγοραστή του υβριδικού 10ετίας. Έτσι το βλέπω εγώ. Εξάλλου το βρίσκω παράλογο κάποιος να αγοράζει αυτοκίνητο 10+ ετών και να περιμένει να έχει οποιαδήποτε εγύηση.
-
Καλα κανετε και ρωτάτε.
Πρωτον ο μεσος ορος των αυτοκινητων στην ελλαδα ειναι ανω των 10 ετων. Οποτε οι περισσοτεροι κρατουν ανω των 10 ετων τα αυτοκινητα τους.
Η οικονομια στο παρελθον ειχε καλυτερη προοπτικη και αγοραζες ευκολοτερα αυτοκινητα..
Το κοστος στο μελλον ειναι καλο να ειναι γνωστο πριν καθε επενδυση. Διοτι ενα εκτακτο εξοδο στο μελλον ειναι παντα κατι το κακο.
Καλο ειναι να περιμενεις ενα εξοδο ασχετα αν δεν πραγματοποιηθεί.
Οσοι λενε ελα μωρε ποιος νοιαζεται ως τοτε..... Ποτε μη τους δανισετε χρηματα. Ποτε μη κανετε επενδυση μαζι τους.
Εδω τα ιδια λετε για το dsg... Γιατι οχι για τις μπαταριες;;;
-
piliourits wrote:
Κακό έγινε που αγόρασες ένα υπέροχο αυτοκίνητο;;;
-
16 χρόνια είναι ο μ.ο. της ηλικίας στην Ελλάδα.
-
Εδω τα ιδια λετε για το dsg... Γιατι οχι για τις μπαταριες;;;
Γιατί είναι μια τεχνολογία που εξελίσσεται ραγδαία και επίσης με απίστευτα αυξητική τάση σε ζήτηση. Άρα ΚΑΝΕΙΣ δεν ξέρει σε 10 χρόνια από τώρα τι μπαταρίες θα υπάρχουν και πόσο θα κοστίζουν. Το ό,τι σήμερα κοστίζει €3.500 δεν σημαίνει τίποτα απολύτως! Το 2031 μπορεί η ίδια μπαταρία να κοστίζει €500 ή €10.000 ή να μην υπάρχει καν! Όπως δεν ξέρουμε το 2031 την τιμή που θα έχει η βενζίνη ή το πετρέλαιο....είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα.
Toyota Corolla 2019