ΠΡΟΣ Kyr80
Φίλε μου,μην μπερδεύεις τα δύο θέματα.Το ένα αφορά καθαρά την συμπεριφορά ,γιαυτό έγραψα,επειδή έγραψαν και άλλοι πολλά για την αντιμετώπιση από την αντιπροσωπεία,και το άλλο αφορά καθαρά την αξιοπιστία,την εγγύηση και το after...!!! To δεύτερο εννοείται ότι είναι πολύ πιο σοβαρό.Όσον αφορά το πρώτο σας έγραψα ότι παράβλεψα πράγματα και έκανα την αγορά διότι αγόρασα το αυτοκίνητο ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ ΠΩΛΗΤΗ.Επίσης ότι είναι ξεκάθαρη η πολιτική της Τογιότα η οποία δημοσιεύει το κόστος όχι μόνο των σέρβις των 6 πρώτων ετών που είναι η εγγύηση μας αλλά των 12 ετών...!!! Επίσης σας έγραψα ότι δεν θα επηρεαζόμουν για την όποια αγορά με τίποτε από οποιονδήποτε πωλητή είτε αρνητικά,είτε θετικά.Αυτόν κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τον ξανάβλεπα στη ζωή μου....Δεν είναι της ίδιας βαρύτητας τα δύο θέματα, ας έχουμε και λίγο ΧΙΟΥΜΟΡ στη ζωή μας....
Μυαλό έχουμε όλοι,ο καθένας κρίνει,παραπάνω δεν γράφω.....
Τώρα για να απαντήσω και στον άλλον φίλο που μας έγραψε το απίθανο που συνέβη με το Λέξους.Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να κάνει η Λέξους αν ανακάλυπτε ότι τα πρέμιουμ αυτοκίνητα της που είναι πανάκριβα σε σχέση με τον ανταγωνισμό ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΕΡΑ από τους προφυλακτήρες.Για μένα το λιγότερο ΧΑΡΑΚΙΡΙ ...!! Αν ήμουν η Λέξους φίλε μου θα προτιμούσα να δώσω ένα καινούργιο αυτοκίνητο δώρο αν έμπαζε τόσο νερό ώστε να καταστρέψει τις μπαταρίες οι οποίες βρίσκονται πολύ καλά προφυλαγμένες.Αν έγινε αυτό σίγουρα το αυτοκίνητο βρέθηκε σε λίμνη για αρκετό χρόνο,και δεν μπήκαν τα νερά από καμμία τρύπα και καμμία κακοτεχνία οποιουδήποτε ....!!!
Είναι λοιπόν τόσο απίθανο το γεγονός που αν φοβάστε τόσο πολύ δίνετε 100-150 ευρώ το χρόνο παραπάνω και καλύπτετε τη μπαταρία,πείτε ότι πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας,γιαυτό είναι οι ασφάλειες για να καλύπτουν τις όποιες ανασφάλειες,όπως θεομηνίες,τρομοκρατικές ενέργειες,φυσικές καταστροφές κ.λ.π....!!!Αν γέμιζε νερά δηλαδή το αυτοκίνητο και κατέστρεφε το σαλόνι ΜΟΝΟ πόσο θα έκανε αυτό..?? Προσωπικά αν έμπαινε το αυτοκίνητο μου στα νερά για τόσο χρονικό διάστημα ώστε να γεμίσουν νερά και οι μπαταρίες ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΑΧΡΗΣΤΟ και όχι επισκευάσιμο για πράγματα που ίσως δεν θα ήταν ορατά και υποθέτω πως σε όσους έτυχε, από ανάγκη θα το κράτησαν οι άνθρωποι...!!! Κάτοχοι prius σε φόρουμ έγραψαν ότι το κόστος των υβριδικών μπαταριών είναι περίπου 2500 ευρώ, ΣΗΜΕΡΑ,corolla δε χάλασε μάλλον ακόμα οπότε που να ξέρουμε..?? Υποθέτω πως ούτε η αντιπροσωπεία θα έχει ακόμα τιμή ή εάν την ξέρει θα ντρέπεται να την πει...!!!! Πάντως βλέποντας στις αντιπροσωπείες πρώτη μούρη το 11 χρόνια εγγύηση,δεν άκουσα κανέναν να ρωτάει πόσα θέλει για αντικατάσταση.Ίσως είναι και σημεία των καιρών,η ζωή έγινε τόσο fast που κανείς δεν νοιάζεται για το τι θα γίνει μετά από 12 χρόνια, ή εάν πέσει σε μια λίμνη..!! Εδώ ζούμε τον 3ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ με άλλη μορφή,δε βλέπετε τι γίνεται..?? Έχουμε σχεδόν 14-15 μήνες και ακόμα καλά κρατεί...!!!!!! Πρώτα θα παίρνετε το πιστοποιητικό εμβολιασμού και μετά θα μπαίνετε στην Τογιότα...!!!
Για δε το τι μου έχει τύχει σε αντιπροσωπείες κατά καιρούς στα σέρβις όπου πήγαινα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ λόγω εγγύησης αν σας τα γράψω θα εκδώσουμε βιβλίο...!!! Από ξεβίδωτα ελαστικά που κόντεψαν να φύγουν στο δρόμο,διαρροές λαδιών λόγω ξεβίδωτης τάπας,έχω φύγει χωρίς τον πάνω τάπα λαδιού και πιτσίλισε όλο το καπώ,μου έφυγε η ποδιά από κάτω επειδή ξέχασαν να την βιδώσουν και δίπλωσε στο δρόμο βγάζοντας τρομερό θόρυβο που νόμιζα ότι διαλύθηκε κάτι,ήμουν με 120 στην Εθνική,μου συνέδεσαν λάθος τους αισθητήρες παρκαρίσματος και έβλεπα τον αριστερό για δεξί,αυτό ειδικά για σένα φίλε μου που μας έγραψες,συναγερμοί τσαπατσούλικα πρόχειρα και αρπαχτά τοποθετημένοι κ.λ.π...κ.λ.π... διότι όταν πάτε σε κάποια αντιπροσωπεία το πρώτο που διαβάζετε εκεί ψηλά με μεγάλα γράμματα είναι το ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Η ΕΡΓΑΤΩΡΑ...!!! Δεν θα πω κάτι για την ποιότητα των υπαλλήλων ως προς το γνωστικό αντικείμενο,αλλά έχω δει πολλούς από αυτούς να φεύγουν και να ανοίγουν συνεργεία δικά τους,τα οποία πλέον λιγοστεύουν λόγω ανταγωνισμού όπως έκλεισαν π.χ. τα μπακάλικα, για όσους τα πρόλαβαν..!!!!
Η γνώμη μου είναι,βρείτε κάποιον που να σας καλύπτει επισήμως ,αλλά προσπαθείστε να έχετε κάποια προσωπική σχέση με αυτόν που παραδίνετε το αυτοκίνητο για σέρβις ή ότι άλλο.Προσωπικά θα αναζητήσω τον πιο μικρό επίσημο στην πόλη μου ή σε κοντινή περιοχή έστω για αυτή την επαφή για μία φορά το χρόνο...!!!
Και κάτι τελευταίο,για τις ηλιοροφές. Είναι πολύ ωραίες,σε ανεβάζουν,αλλά όλες οι ανοιγόμενες κάποια στιγμή θα βγάλουν θέμα,λογικό είναι.Το slk-350 για παράδειγμα παρότι Μερσεντές ,όταν φυσάει και βρέχει πολύ, μπάζει από το πλάι της οροφής νερό ,ειδικά σταματημένος...!!! Πάρτε με πανοραμική,δε γίνεται να τα έχουμε όλα.