-
Το αστείο είναι ότι τα πιστεύεις αυτά που λες. Το ίδιο το Κράτος επιτρέπει να υπάρχει "ευέλικτες μορφές εργασίας" και τέτοιοι μισθοί, κατ' εντολή των εργοδοτών! Ο Βακάκης (Jumbo) βγάζει άπειρα λεφτά και όμως το μαγαζί του είναι γαλέρα. Αυτός είναι ο Καπιταλισμός! Το Jumbo και το κάθε Jumbo!
-
Εν τω μεταξύ στην εστίαση τέλος Ιουνίου έγινε υποχρεωτική και η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των επισιτιστικων η οποία σε κάποιες περιπτώσεις λόγω διαφόρων επιδομάτων που προβλέπει ανεβάζει το μισθολογικό κόστος κυρίως μέσω των αυξημένων εισφορών αφού σε μαύρους μισθούς οι εργαζόμενοι έτσι και αλλιώς έπαιρναν περισσότερα, αλλά το κυριότερο είναι πως επέβαλε την υποχρέωση για πενθήμερη απασχόληση αντί για εξαημερη και μέσα σε αυτό το
ηδη βεβαρημένο κλίμα λόγω έλλειψης προσωπικού τους αποτελείωσε.
Βέβαια πριν λίγες μέρες το Υπουργείο εργασίας ήρθε εντελώς αυθαίρετα να ... διορθώσει τα πράγματα εισαγωντας διάταξη που επιτρέπει στον εργαζόμενο με δική του απόφαση (γελάνε και οι λάσπες) να ζητήσει από τον εργοδότη για λόγους προσωπικούς και οικογενειακού προγραμματισμού την δυνατότητα 6ημερης εργασίας (6ημερη εργασια σημαίνει 6ωρες και 40λεπτα ωράριο το οποίο φυσικά δεν τηρείται ποτέ ).
Επίσης φυσικά κανείς δεν ξέρει ακόμη πως γίνεται αυτό στην πράξη και ποια εγγραφή αίτηση και που, ενώ από την άλλη αυτοί που το σκαρφίστηκαν στο υπουργείο άνοιξαν ορθανοιχτη πόρτα για -εθελοντικά εννοείται - εξαημερο και στα ξενοδοχεία που έχουν νομοθετημένο 5ημερο.
Επίσης από την προσωπική μου εμπειρία και ότι βλέπω και ακούω γύρω μου , τα νέα παιδιά μέχρι 25 χρόνων έχουν... λίγο... επαναστατήσει, δεν σηκώνουν πολλά πολλά όπως εμείς που καθόμασταν κότες στους εργοδότες μας , δεν αφήνουν ούτε μια μέρα άδειας , ούτε μια ώρα υπερωρίας , έχουν έτοιμες εναλλακτικές και έχουν αρχίσει και πάλι να στρέφονται προς το εξωτερικό και πολύ καλά κάνουν. -
Οι ντοπιοι εργοδοτες ειναι σε μεγκενη. Δεν μιλαω για τα πολυεθνικα αφεντικα και γενικα τα μεγαλοαφεντικα που γαμιουνται ή τους κολλημενους ηλιθιους απομειναρια του παρελθοντος που θεωρουν τον εργαζομενο σκουπιδι.
Ο αφεντικος που θελει να προκοψει και να ειναι μακροχρονια η μπιζνα του προσεχει και αμοιβει τον εργαζομενο γιατί παιρνει πισω περισσοτερα. Η μεγγενη ομως δημιουργειται απο τον ανταγωνισμο που φορο-εισφοροδιαφευγει με τις ευλογιες του koulis και του cheaprus αλλα και απο τον σκασμο ασφαλιστικες εισφορες και φορους που βαρυνουν τον νομιμο.
Σαν ενα μετρο συγκρισης κρατηστε οτι σε αξιοπρεπη, ουτε καν σοβαρο, μισθο η καθε καθαρη αυξηση 100 ευρω κοστιζουν 300 και πανω στον εργοδοτη. -
@piliourits said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Σαν πείραμα μπες στο ντουλάπι κάτω απ το νιπτήρα σου και άλλαξε προληπτικά τα βανακια για ζεστό και κρύο νερό, άντε και σπιράλ.
Τι εννοείς σαν πείραμα? Το έχω κάνει αρκετές φορές, όπως έχω αλλάξει και μπαταρίες σε νιπτήρα μπάνιου και μπανιέρα. Αυτά τα απλά υδραυλικά τα κάνω πολλά χρόνια τώρα. Προφανώς τα δύσκολα δεν μπορώ και δεν γνωρίζω...έχω τον φίλου μου τον Άγγελο που είναι υδραυλικός και τα κάνει 30 χρόνια αυτά. Γενικά - λόγω θείου - έμαθα πολλά χειρονακτικά, γιατί μου αρέσουν...αλλά μόνο ως χόμπι.
-
@fanis75 said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Σαν πείραμα μπες στο ντουλάπι κάτω απ το νιπτήρα σου και άλλαξε προληπτικά τα βανακια για ζεστό και κρύο νερό, άντε και σπιράλ.
Τι εννοείς σαν πείραμα? Το έχω κάνει αρκετές φορές, όπως έχω αλλάξει και μπαταρίες σε νιπτήρα μπάνιου και μπανιέρα. Αυτά τα απλά υδραυλικά τα κάνω πολλά χρόνια τώρα. Προφανώς τα δύσκολα δεν μπορώ και δεν γνωρίζω...έχω τον φίλου μου τον Άγγελο που είναι υδραυλικός και τα κάνει 30 χρόνια αυτά. Γενικά - λόγω θείου - έμαθα πολλά χειρονακτικά, γιατί μου αρέσουν...αλλά μόνο ως χόμπι.
Φάνη καταλαβαίνεις τί θέλω να πω. Φαντάζεσαι αυτή να είναι η πιο ευκολη από τις εργασίες με τις οποίες πρέπει να γεμίζεις 10-12 ώρες τη μέρα μέχρι να πάρεις σύνταξη;
Όταν το κάνουμε μόνοι μας μια φορά το χρόνο ή την 5ετία, καλά είναι.
Η εργασία που συνδυάζει πολλή σωματική κόπωση και τεχνική κατάρτιση και καθαρό μυαλό κλπ. αρχίζει και γίνεται "καταδίκη" όσο περνούν τα χρόνια, κι ας είναι παραγωγική σε χρήμα. Που όσο παραγωγική και να είναι, αυτός που εμπορεύεται τις μπαταρίες και τα τεφλόν απ το γραφείο του, κερδίζει πολύ περισσότερα... -
Φάνη καταλαβαίνεις τί θέλω να πω. Φαντάζεσαι αυτή να είναι η πιο ευκολη από τις εργασίες με τις οποίες πρέπει να γεμίζεις 10-12 ώρες τη μέρα μέχρι να πάρεις σύνταξη;
Όταν το κάνουμε μόνοι μας μια φορά το χρόνο ή την 5ετία, καλά είναι.
Η εργασία που συνδυάζει πολλή σωματική κόπωση και τεχνική κατάρτιση και καθαρό μυαλό κλπ. αρχίζει και γίνεται "καταδίκη" όσο περνούν τα χρόνια, κι ας είναι παραγωγική σε χρήμα. Που όσο παραγωγική και να είναι, αυτός που εμπορεύεται τις μπαταρίες και τα τεφλόν απ το γραφείο του, κερδίζει πολύ περισσότερα...Δεν νομίζω πάντως μια απλή εργασία που εμείς την κάνουμε κάθε τρια - τεσσερα χρόνια έχει την ίδια δυσκολία με κάποιον που την κάνει κάθε μέρα.
Ο οργανισμός συνηθίζει, μαθαίνει , προσαρμόζεται και βρίσκει και ποιο εύκολους τρόπους με την επανάληψη.Είναι σαν να ζητάς απο κάποιον που δεν ασχολείται καθόλου με το excel ή το Autocad να κάνει υπολογισμούς και φίλτρα ή κάποιο σχέδιο και μετά να το ξανακάνει μετά από 5 χρόνια...
-
Ο πηλιος δεν στέκεται στο know how αλλά στην σωματική κόπωση, οκ αν έχεις την γνώση ζορίζεσαι λιγότερο αλλά δεν παύει στα 60+ να πέφτεις στα γόνατα ή να σκίβεις σαν "ζ" κάτω από νεροχύτες! Και αν έχει και καλέμι η δουλειά άστα να πάνε, θα πάρεις και ένα μικρό από το κοριό για να σε βοηθάει και πάει το μεροκάματο!
-
Έτσι είναι.... Το να βγάζεις λεφτά με το μυαλό σε ένα γραφείο που δεν απαιτεί σωματική κόπωση είναι ανώτερο επίπεδο εργασίας.
Και πάλι κουράζεσαι, πνευματικά. Και μάλιστα κάποιες έρευνες έδειξαν αν θυμάμαι καλά πως η πνευματική κούραση εξουθενώνει τον άνθρωπο.
Αλλά και πάλι το να εργάζεσαι υπό αντίξοες για το σώμα σου συνθήκες είναι πολύ δύσκολα.
Αυτό σκέφτονται όλοι και έχουν μικρότερες απολαβές από τα χειρονακτικα.Πάντα πρέπει να σεβόμαστε τους εργάτες ότι και αν κάνουν....
Όποιος βγαίνει σε μέρη που συχνάζει λαίκος κόσμος της εργασίας και τους βλέπει μετά την δουλειά πως είναι, θα καταλάβει. -
@yem said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Ο πηλιος δεν στέκεται στο know how αλλά στην σωματική κόπωση, οκ αν έχεις την γνώση ζορίζεσαι λιγότερο αλλά δεν παύει στα 60+ να πέφτεις στα γόνατα ή να σκίβεις σαν "ζ" κάτω από νεροχύτες!
Μα δεν χρειάζεται να δουλεύεις μέχρι τα 60 σου, σε τέτοιες δουλειές. Γιατί εαν ξεκινήσεις στα 18 (άντε 20), τα 37 χρόνια ενσήμων τα έχεις στα 57 σου!!! Εγώ που ξεκίνησα να εργάζομαι στα 25 (και μέχρι τότε είχα πληρώσει πολλά χρήματα σε σπουδές) για τα 37 χρόνια πρέπει να φτάσω 62.
-
62ετη >60 ετη
-
Εν τω μεταξύ οι άνθρωποι που κάνουν χειρωνακτικές εργασίες γκρινιάζουν λιγότερο για σωματική κούραση και την ζέστη από όσους/όσες δουλεύουν στα γραφεία με το air condition στους 25 βαθμούς. Για ρωτήστε τους οικοδόμους πως την έβγαζαν από το 2009 και μετά που έπεσε ο ρυθμός ανάπτυξης στην οικοδομή ;
-
Ο πηλιος δεν στέκεται στο know how αλλά στην σωματική κόπωση, οκ αν έχεις την γνώση ζορίζεσαι λιγότερο αλλά δεν παύει στα 60+ να πέφτεις στα γόνατα ή να σκίβεις σαν "ζ" κάτω από νεροχύτες!
Μα δεν χρειάζεται να δουλεύεις μέχρι τα 60 σου, σε τέτοιες δουλειές. Γιατί εαν ξεκινήσεις στα 18 (άντε 20), τα 37 χρόνια ενσήμων τα έχεις στα 57 σου!!! Εγώ που ξεκίνησα να εργάζομαι στα 25 (και μέχρι τότε είχα πληρώσει πολλά χρήματα σε σπουδές) για τα 37 χρόνια πρέπει να φτάσω 62.
Και θα πάρει στα 57 μειωμένη και βέβαια κακό του κεφαλιού τους αλλά ποιος κόλλαγε Full ένσημα?
Ίσα ίσα κολλαγαν για να παίρνουν τα δώρα και για να παίρνουν ΚΑΙ το ταμείο ανεργίας!
Όσο για τις σπουδές (αν και δεν έχω σπουδάσει) είναι λεφτά που τα δίνεις μπροστατζα και τα εξαργυρωνεις στην πορεία πολλαπλά, είναι από τις καλύτερες επενδύσεις -
Όσο για τις σπουδές (αν και δεν έχω σπουδάσει) είναι λεφτά που τα δίνεις μπροστατζα και τα εξαργυρωνεις στην πορεία πολλαπλά, είναι από τις καλύτερες επενδύσεις
Μην το λές....γιατί υπάρχουν γιατροί που μετά από 10-12 χρόνια σπουδών καταφέρνουν στα 35 τους να βγάζουν λιγότερα από τα μισά από όσα βγάζει ένας τεχνίτης στα 25 του!! Όλα σχετικά είναι. Να σου πω για "στελέχη" με σπουδές και μεταπτυχιακά να βγάζουν €1.000/μήνα και ο κολλητός τους ο ηλεκτρολόγος να καθαρίζει €4-5.000? Έχω και φίλο υδραυλικό, ΤΕΦΑΑ έχει τελειώσε αλλά είδε και απόειδε με τα σχολεία, τα παράτησε και συνέχισε το μαγαζί του πατέρα του (υδραυλικά, καλοριφέρ κλπ.) και πλέον έχει Τσερόκι και φουσκωτό των €100.000!
-
Έχεις 1000% δίκιο, εννοούσα σπουδές που ήθελαν να κάνουν και όχι απλά επειδή κάποιος πλήρωνε για να είναι 25-30 ετών φοιτητές.
-
Έχεις 1000% δίκιο, εννοούσα σπουδές που ήθελαν να κάνουν και όχι απλά επειδή κάποιος πλήρωνε για να είναι 25-30 ετών φοιτητές.
Μα και να θές να τις κάνεις, πολλές φορές (όπως π.χ. στα παραδείγματα παραπάνω) δεν υπάρχει αντίκρισμα στις απολαβές μετά.
-
Έχει δίκιο ο Φανης υπάρχει κόσμος που σπούδασε και ακόμα τίποτα, γιαυτό εγώ επιμένω για τον μικρό Σεπτέμβριο που τον καλέσανε Γερμανία να κάνει τα κονε του γιατί αν μείνει εδώ μεροκάματο θα πάει.
Υ. Γ Ούτε εγώ δεν έχω σπουδάσει από μ@λ@κει@-νοοτροπια του Έλληνα κομματική, αλλά ευτυχώς ξύπνησα τελευταία στιγμη -
Το 80% σπούδασε για να το λέει η μάνα του στο χωριό και πατέρας στο καφενείο,
τους βλέπεις σε μια δουλειά που βασανιζονται γιατί δεν την γουστάρουν και γιατί δεν μπορούν να ανταπεξελθουν αλλά δεν μπορούν και αλλιώς!
Υπάρχει και το 20% που χρησιμοποιεί αυτά τα "όπλα" που πήρε από τις σπουδές του και τα εξελίσσει συνεχώς.
Περισσότερο χαίρομαι με παιδιά που σπούδασαν και δεν βρήκαν δουλειά στην ειδικότητα τους και πήγαν σε χειρονακτικες ειδικότητες (στον κλάδο τους) μέχρι να βρουν κάτι καλύτερο και τα κατάφεραν να εξελιχθούν να φανεί η δουλειά τους και να προαχθουν, συνέβη πρόσφατα σε συνάδελφο που δουλεύαμε μαζί και πήρε πολύ καλή προαγωγή με καλή θέση στην εταιρεία. -
Το 80% σπούδασε για να το λέει η μάνα του στο χωριό και πατέρας στο καφενείο,
τους βλέπεις σε μια δουλειά που βασανιζονται γιατί δεν την γουστάρουν και γιατί δεν μπορούν να ανταπεξελθουν αλλά δεν μπορούν και αλλιώς!
Υπάρχει και το 20% που χρησιμοποιεί αυτά τα "όπλα" που πήρε από τις σπουδές του και τα εξελίσσει συνεχώς.
Περισσότερο χαίρομαι με παιδιά που σπούδασαν και δεν βρήκαν δουλειά στην ειδικότητα τους και πήγαν σε χειρονακτικες ειδικότητες (στον κλάδο τους) μέχρι να βρουν κάτι καλύτερο και τα κατάφεραν να εξελιχθούν να φανεί η δουλειά τους και να προαχθουν, συνέβη πρόσφατα σε συνάδελφο που δουλεύαμε μαζί και πήρε πολύ καλή προαγωγή με καλή θέση στην εταιρεία.Κοίτα Yem η άποψη μου είναι πως αν κάποιος θέλει να πετύχει θα το καταφέρει (οκ όχι Ωνάσης) αν ιδρώσει. Είτε αυτό είναι βιβλίο είτε γραφείο είτε χωράφι. Σαφώς και θα έχεις αναποδιές πολλές παααρα πολλές αλλά θέλει πείσμα και υπομονή. Εγώ δουλεύω από τα 20 συνεχόμενα χωρίς ούτε ένα μήνα παύση και είμαι 42 έχω περάσει αρκετά άλλα θεωρώ πως έχω καταφέρει πράγματα απεναντίας ο μικρός είναι 25 δεν έχει δουλέψει ούτε μια μέρα αλλά τα κατάφερε στο επιστημονικό κομμάτι και αυτή τη στιγμή είναι υποψήφιος διδάκτωρ, με επιτυχίες σε Κίνα Ελλάδα Γαλλία και τώρα Γερμανία εεε δεν είναι κρίμα αυτό το μυαλό να μείνει Ελλάδα και να χαθεί?
Υ. Γ Άσχετο προχθές περνάει δίπλα μου ένα captur με όχι ηπειρωτικες πινακίδες σαν το δικό σου και λέω... Έχει γούστο να είναι ο yem -
Στατιστικά από το μυαλό μας. Καλή φάση.
-
@super-t said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Στατιστικά από το μυαλό μας. Καλή φάση.
Φιλε super-t σε μένα αναφέρεσαι?
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]