-
Μου αρέσει που περιμένω στο αεροδρόμιο την πτήση για Αθήνα,
δεν μου αρέσει που δεν θα μείνω για πολύ στην Αθήνα
-
Μου αρέσει
Που γνωρίζομαι διαδικτυακά με ανθρώπους που έχουν κάτι να πουν και να μοιραστούν γνώσεις και πληροφορίες.
Δε μου αρέσει
Που αξιόλογοι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν την τρέχουσα πραγματικότητα με βάση τη λογική και το κοινό συμφέρον της κοινωνίας, αλλά επιλέγουν να την ερμηνεύουν μέσα από ένα φίλτρο πολιτικών εμμονών και δογμάτων στα οποία προσκολλούνται, ακόμη και ενάντια στο προσωπικό τους συμφέρον και την κοινή (όχι και τόσο, πλέον) λογική.
-
Μου αρέσει το βήμα ανταλλαγής απόψεων και το ελεύθερο πνεύμα του forum.
Δεν μου αρέσει που στην Ελλάδα το συμφέρον συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων βαφτίζεται αδιάκριτα 'κοινό καλό'.
Δεν μου αρέσει που η επίλυση των προβλημάτων γίνεται με την επίκληση μιας ομιχλώδους 'κοινωνικής αλληλεγγύης'
η οποία εξαφανίζεται κάθε Ιούνιο όταν η κοινωνία υποβάλλει ένα σωρό ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις.
Δεν μου αρέσει που θέματα όπως η δημόσια παιδεία, η υγεία, η εθνική άμυνα, η υπογεννητικότητα (που αδιαμφισβήτητα έχουν
να κάνουν με το 'κοινό καλό' όλων μας και το μέλλον μας ως κρατική οντότητα) θεωρούνται εξ ορισμού ελάχιστης προτεραιότητας και θεωρείται ότι ο προϋπολογισμός πρέπει πρωτίστως να καλύπτει συγκεκριμένα συμφέροντα χωρίς κανείς να έχει μελετήσει για να μας πει ότι όντως τα συμφέροντα αυτά έχουν αποδεδειγμένα μεγαλύτερη σπουδαιότητα από τα δημόσια αγαθά. -
Δεν μου αρέσει ο κομματικός αυτοματισμός.
Δεν μου αρέσει ότι πρέπει να εξηγούνται τα αυτονόητα.
Δεν μου αρέσει ότι οι προτεραιότητες του πολιτικού συστήματος δεν ταυτίζονται με τις προτεραιότητες της κοινωνίας.
Δεν μου αρέσει η χώρα μου όπως την έχουν στο μυαλό τους να την διαμορφώσουν ντόπιοι και ξένοι ισχυροί.
Δεν μου αρέσει που επιβουλεύονται τη χώρα μου οι γνωστοί αταξίες της περιοχής γύρω της.
Μου αρέσει η δουλειά που κάνω.
Μου αρέσει που με αγαπάνε και με σέβονται οι γιοί μου και οι πραγματικοί φίλοι μου.
Μου αρέσουν η πίτσα και τα κέικ που φτιάχνει η γυναίκα μου.
-
Μου αρέσει αυτό που σπούδασα (αρχιτεκτονική).
Δεν μου αρέσει ότι στα χρόνια της κρίσης έχασα ένα τεράστιο ποσοστό δημιουργίας (στο επάγγελμα μου) και μεταλλάχτηκα σε εισπράκτορα του δημοσίου, κάνοντας δηλώσεις αυθαιρέτων κτλ.
-
Να πω κι εγώ τον πόνο μου:
Μου αρέσει που λόγο κρίσης κινητοποιήθηκα και κυνήγησα το όνειρο να δουλέψω στην αυτοκινητοβιομηχανία, που ίσως αν ήμουν 'βολεμένος' να μην το έκανα!
Μου αρέσει που στη χώρα που ζω τα αυτοκίνητα που ούτε στον ύπνο μου δε θα τα είχα δει, μπορώ να τα αγοράζω και να τα ζω όσο ακόμα προλαβαίνω!
Δε μου αρέσει που για όλα τα παραπάνω έπρεπε να αφήσω την Ελλάδα. Δε μου αρέσει που τέλειωσα πολυτεχνείο εκεί για να το εκμεταλλευτούν οι Άγγλοι.
Δε μου αρέσει που δεν βλέπω τρόπο επιστροφής σύντομα, ακόμα κι αν αλλάξω αντικείμενο εργασίας και συμβιβαστώ σε πολλά...
-
Κάτσε εκεί που είσαι καλά και σε σέβονται για την προσωπικότητα και την εργασία σου, τα πάντα δεν είναι το χρήμα, είναι και η αξιοπρέπεια και η αξιοκρατία που στη χώρα μας είναι αγαθό σε ανεπάρκεια.
-
Να πω κι εγώ τον πόνο μου:
Μου αρέσει που λόγο κρίσης κινητοποιήθηκα και κυνήγησα το όνειρο να δουλέψω στην αυτοκινητοβιομηχανία, που ίσως αν ήμουν 'βολεμένος' να μην το έκανα!
Μου αρέσει που στη χώρα που ζω τα αυτοκίνητα που ούτε στον ύπνο μου δε θα τα είχα δει, μπορώ να τα αγοράζω και να τα ζω όσο ακόμα προλαβαίνω!
Δε μου αρέσει που για όλα τα παραπάνω έπρεπε να αφήσω την Ελλάδα. Δε μου αρέσει που τέλειωσα πολυτεχνείο εκεί για να το εκμεταλλευτούν οι Άγγλοι.
Δε μου αρέσει που δεν βλέπω τρόπο επιστροφής σύντομα, ακόμα κι αν αλλάξω αντικείμενο εργασίας και συμβιβαστώ σε πολλά...
Αγγλία ή Γερμανία; Ή αλλού;
-
Μου αρέσει η οπτική ίνα στο σπίτι και το ίντερνετ που πετάει.
Δε μου αρέσει που μου έκλεψαν για δεύτερη φορά σε 6 μήνες καινούριο αυτοκίνητο.
-
Δε μου αρέσει που μου έκλεψαν για δεύτερη φορά σε 6 μήνες καινούριο αυτοκίνητο.
Πάλι;;
Ή έχουν βάλει στο μάτι το baleno ή η περιοχή που παρκάρεις είναι άκρως επικίνδυνη.
Όπως και να'χει εύχομαι την καλύτερη λύση -τουλάχιστον η ασφαλιστική αποζημιώνει 2 κλοπές σε σύντομο διάστημα ή θα σε πρήξουν κι αυτοί;-
-
Πόσο επικίνδυνος να είναι ο Περισσός, το φελεκι μου;
-
Χαλάω το θέμα αλλά είναι πολύ στενάχωρο αυτό που διάβασα. Δύο φορές κλοπή αυτοκινήτου. Πραγματικά δεν έχω λόγια.
-
Πλάκα κανεις;;;
-
Σου ευχήθηκε ο Μητσοτάκης??? ή κάποιος συγγενής του???
Δεν εξηγείτε αλλιώς. Περισσό κιόλας?
η άλλη εξήγηση είναι να σε έχουν σταμπαρησμένο, μήπως???
-
δεν μου αρεσει που ο κουαντρα δεν ριχνει σχολια
δεν μου αρεσει που πηζω ανεπανορθωτα
δεν μου αρεσει που ψαχνω να προσλαβω δυο τζουνιορ άι τι και τα παιδια που κανουν τις συνεντευξεις, σε μερικες και εγω παρων, διαπιστωνουν οτι τα πτυχια ειναι για τον μπεο. οχι του βολου. ΑΣΧΕΤΟΙ, μα ΑΣΧΕΤΟΙ. ο χρονος της ακαδημαικης επιμορφωσης πρεπει να λειτουργει μαζι με τη προσωπικη ορεξη για μαθηση. αντι για αυτο βλεπω εξαιρετικες γνωσεις μαγειρικης, ντυσιματος κλπ. και εκπαιδευτικο συστημα σκατα. δεν μπορει να με ρωταει ο μεταπτυχιακος της πληροφορικης τι ειναι ο σι κου ελ σερβερ τι το νον ες κιου ελ, τι σημαινει ραντ.... γαμω τη τρελα μου, ασε τα δικα μου που αν και υγειονομικοι ασχολιουνται με μπιγκ ντατα, η κορη του συνεταιρου μου στα 12 γραφει ηδη σε σε πλας πλας, τα δεκατετραχρονα ανηψια μου στο σικαγκο σίτυ εχουν φτιαξει αντροιντ απ για το σχολειο. και οι 30αρηδες που μου ερχονται σαν γαματοι εχουν δει κωδικα μονο στο ματριξ. και οχι νεαρε, δεν γκρινιαζω, οι ιδιοι φταιτε που εισαστε ακαλλιεργητα ραπανακια και προτιματε την ξυσαρχιδε λάιφ, το νετφλιξ, το μπράουζερ και αποψη για καθε τι και το επιδομα του αλαξις
-
O Quadra σταμάτησε τα σχόλια γιατί με είχαν σε σιωπηλό ban 3 ημέρες, μάλλον δεν τους αρέσει να βλέπουν τα χάλια μας στα Ελληνοτουρκικά και ξορκίζουν το κακό αγνοώντας το μέχρι να κάνουν παρέλαση η Τούρκοι στον Άγνωστο και να νομίζουν ότι είναι 25η Μάρτη, και μετά ? Ε ! μετά θα κλαψουρίζουν ότι δεν το είχαν αντιληφθεί και ότι έγινε - έγινε.
Πάμε μετά για Μύκονο με το φραπόγαλο στο χέρι και όλα καλά, εκεί θα είναι και οι επίδοξοι και παρ΄ολίγο ( βοηθοί σου ) και θα σε σχολιάζουν ότι είχες απαιτήσεις ( sic)
Μου αρέσει που πήρα μια μεγάλη για τα μέτρα μου δουλειά για να περάσει πιστοποίηση από το Πολυτεχνείο, η υπέρβαση των προσωπικών ορίων ήταν πάντα το δυνατό μου σημείο και το χαίρομαι αφού το επιδιώκω συνέχεια γιατί έτσι γίνεσαι καλύτερος και ξεπερνάς τον εαυτό σου και τα δικά σου όρια.
**Κανένα 'σιωπηλό ban 3 ημέρες' δεν υπήρξε. Δεχθήκατε κανονική κι αιτιολογημένη ποινή 24 ωρών, η οποία ανακοινώθηκε στο σχετικό Θέμα: **
https://forum.4troxoi.gr/comment/2105745395#comment-2105745395
[Admin]
-
δεν μου αρεσει που ψαχνω να προσλαβω δυο τζουνιορ άι τι και τα παιδια που κανουν τις συνεντευξεις, σε μερικες και εγω παρων, διαπιστωνουν οτι τα πτυχια ειναι για τον μπεο. οχι του βολου. ΑΣΧΕΤΟΙ, μα ΑΣΧΕΤΟΙ. ο χρονος της ακαδημαικης επιμορφωσης πρεπει να λειτουργει μαζι με τη προσωπικη ορεξη για μαθηση. αντι για αυτο βλεπω εξαιρετικες γνωσεις μαγειρικης, ντυσιματος κλπ. και εκπαιδευτικο συστημα σκατα. δεν μπορει να με ρωταει ο μεταπτυχιακος της πληροφορικης τι ειναι ο σι κου ελ σερβερ τι το νον ες κιου ελ, τι σημαινει ραντ.... γαμω τη τρελα μου, ασε τα δικα μου που αν και υγειονομικοι ασχολιουνται με μπιγκ ντατα, η κορη του συνεταιρου μου στα 12 γραφει ηδη σε σε πλας πλας, τα δεκατετραχρονα ανηψια μου στο σικαγκο σίτυ εχουν φτιαξει αντροιντ απ για το σχολειο. και οι 30αρηδες που μου ερχονται σαν γαματοι εχουν δει κωδικα μονο στο ματριξ. και οχι νεαρε, δεν γκρινιαζω, οι ιδιοι φταιτε που εισαστε ακαλλιεργητα ραπανακια και προτιματε την ξυσαρχιδε λάιφ, το νετφλιξ, το μπράουζερ και αποψη για καθε τι και το επιδομα του αλαξις
Καταλαβαίνεις ότι το junior IT σαν όρος καλύπτει πολλούς τομείς (προγραμματισμό για ανάπτυξη εφαρμογής, διαχείριση db, δίκτυα, web development εως και τεχνικούς για κατσαβιδιασμα). Πχ εγώ παίζω σε τεχνικό κομμάτι, δίκτυα και βασικό troubleshooting, γιατί με τον καθηγητή των προγραμματισμών είχαμε βριστεί πριν καν φτάσουν τα εξάμηνα των μαθημάτων κλπ κλπ
Έχεις mail, προφανώς απαντάς αν θες, αν όχι δεν χάθηκε ο κόσμος.
-
γιου χαβ μέιλ του...
προφανως και ζητω με αγγελια συγκεκριμενα πραγματα, παρ'αυτα δεν μπορει ενας άι τι να μην γνωριζει βασικες αρχες απο ολους του τομεις. οχι εξπερτ, αλλα αρχες το κερατο μου, τι διαολο ειναι το rdbms τι client server, τι σημαινει file server τι σημαινει n tier... αλφα βητα, σαν να σου λεει φιλολογος οτι δεν μπορει να κανει σπελ το λα λα η λολα.
επισης, παραπανω γραφω ενα 'και οχι νεαρε, δεν γκρινιαζω', ελπιζω κατανοητο να ειναι το γκλομπαλιτυ της δηλωσης και οχι η προσωποποιηση, υπαρχει μεγαλο προβλημα στην εκπαιδευση που δωσαμε στη γενια των τωρινων εργασιακων διαδοχων μας, τα πανεπιστημια παρεχουν σκατοσακουλες αχρηστων θεωριων και δεν εχουν συνδεση με τη παραγωγη και τη πραγματικοτητα, εχουμε και για δασκαλους αριστεροδεξουληδες φιλουντες βρωμικους κομματικους κωλους και καταντησαμε τη τριτοβαθμια μια αναβολη στρατευσης και μονο.
-
Τα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται να παράγουν κομματικούς διαδόχους των κομμάτων, αν είχαν άλλο ενδιαφέρον, πχ να προσφέρουν γνώση θα είχαν πετάξει έξω τις κομματικές νεολαίες, όλος ο χώρος των ΑΕΙ είναι δυστυχώς ένα κομματικό μελίσσι, όσοι θέλουν γνώση την βρίσκουν γιατί υπάρχουν καθηγητές αφιερωμένοι στο έργο τους, δυστυχώς όμως τη μεγάλη δύναμη μέσα στα ΑΕΙ την έχουν τα κόμματα που βρίσκουν ευήκοα ώτα στα αμούστακα παιδιά και τα γαλουχούν στις ιδεολογίες προσφέροντας διασκέδαση κάθε είδους σε παιδιά διψασμένα να απομακρυνθούν από την πίεση των γονιών τους, τα υπόλοιπα είναι τα συνήθη επακόλουθα, έλεγχος μέσα στο πανεπιστήμιο, καταλήψεις για το τίποτα, και το κόμμα να είναι καλά.
Αυτά εισπράττει η κοινωνία από τη μεταπολίτευση και μετά, τα ΑΕΙ έχουν ξεπέσει στα μάτια του απλού πολίτη γιατί τα έχει συνδυάσει στο μυαλό του με τα κόμματα και προσπερνάει αδιάφορα τα εκεί συμβαίνοντα, οι πολιτικοί όλων των κομμάτων ακόμα και των ακραίων το γνωρίζουν καλά το παιγνίδι που λαμβάνει μέρος μέσα στα ΑΕΙ γιαυτό και τα καμάρια τους τα στέλνουν στο εξωτερικό, γιατί δεν θέλουν να τα αφήσουν μέσα στον ιδεολογικό χυλό και στην απαξία που οι ίδιοι δημιουργούν για το κομματικό τους όφελος.
-
γιου χαβ μέιλ του...
προφανως και ζητω με αγγελια συγκεκριμενα πραγματα, παρ'αυτα δεν μπορει ενας άι τι να μην γνωριζει βασικες αρχες απο ολους του τομεις. οχι εξπερτ, αλλα αρχες το κερατο μου, τι διαολο ειναι το rdbms τι client server, τι σημαινει file server τι σημαινει n tier... αλφα βητα, σαν να σου λεει φιλολογος οτι δεν μπορει να κανει σπελ το λα λα η λολα.
επισης, παραπανω γραφω ενα 'και οχι νεαρε, δεν γκρινιαζω', ελπιζω κατανοητο να ειναι το γκλομπαλιτυ της δηλωσης και οχι η προσωποποιηση, υπαρχει μεγαλο προβλημα στην εκπαιδευση που δωσαμε στη γενια των τωρινων εργασιακων διαδοχων μας, τα πανεπιστημια παρεχουν σκατοσακουλες αχρηστων θεωριων και δεν εχουν συνδεση με τη παραγωγη και τη πραγματικοτητα, εχουμε και για δασκαλους αριστεροδεξουληδες φιλουντες βρωμικους κομματικους κωλους και καταντησαμε τη τριτοβαθμια μια αναβολη στρατευσης και μονο.
Πήρα το mail και απάντησα στο θέμα με το true off roading.
είναι μια αγγελία που όντως ζητάει συγκεκριμένα πράγματα (πολύ σπάνιο αυτό, οι περισσότερες δεν ξεκαθαρίζουν τι ζητάνε ή θέλουν κάποιον να τα ξέρει όλα σε high level και προφανώς αυτό δεν γίνεται)
διαφωνώ με κάποια πράγματα σε σχέση με την κατάντια των πανεπιστημίων (αλλά πρόκειται σίγουρα για κατάντια), πχ οι δεξιούληδες καθηγητές δεν ευθύνονται? το επίπεδο παρεχόμενης μόρφωσης είναι πολύ χαμηλό με ευθύνη και των καθηγητών (σε πολλούς τομείς, πχ πελατιακές κομματικές σχέσεις, μη ικανότητα μετάδοσης των γνώσεών τους κλπ) και των φοιτητών (σε πολλούς τομείς, πχ πελατιακές κομματικές σχέσεις, μη διάθεση για περαιτέρω μελέτη κλπ). Επίσης η διάθεση για περαιτέρω μελέτη δεν πρέπει να σταματάει ΠΟΤΕ, ούτε και μετά από 30+ χρόνια εργασιακής εμπειρίας
το 'και όχι νεαρέ, δεν γκρινιαζω' είναι απόλυτα κατανοητό.
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]