-
Και εγώ για αγριογούρουνο το διαβασα.... Αλλάζει το πράγμα
-
@lap said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
. Τις προάλλες περνούσα από επαρχία το βράδυ και μύριζε κάτι σαν μυρωδικό ξύλο σε όλα τα χωράφια. Μια τέλεια μυρωδιά....Εεε λογικα θα καινε κλαδεματα και αλλα πολλα τωρα που επιτρεπεται
-
Θυμίζε η μυρωδιά ακριβά πουρακια
-
Μήπως ήταν η ποικιλία του χόρτου, που είχε αυτή την μυρωδιά ?
-
Δεν τα καίνε αυτά τα χόρτα!!! Είναι πολύ ακριβά για να τα κάψουν με τα κλαδέματα!!!
Ρε που ζείτε;;; Υπάρχει περίπτωση ο ανηψιός που καλλιεργεί στο χωράφι του θείου ακριβό χορτάρι να αφήσει άλλους να πάνε να κλαδέψουν και να κάψουν;;;
Και βέβαια αυτός @alex-mix δεν θα έρθει να κλαδέψει στα δικά σου χωράφια!!! -
@nickthetrib said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Δεν τα καίνε αυτά τα χόρτα!!! Είναι πολύ ακριβά για να τα κάψουν με τα κλαδέματα!!!
Ρε που ζείτε;;; Υπάρχει περίπτωση ο ανηψιός που καλλιεργεί στο χωράφι του θείου ακριβό χορτάρι να αφήσει άλλους να πάνε να κλαδέψουν και να κάψουν;;;
Και βέβαια αυτός @alex-mix δεν θα έρθει να κλαδέψει στα δικά σου χωράφια!!!Αυτον δεν τον θελω και γω να ερθει
-
Αναλυτικα μεροκαματο.
Κλαδεμα 2 ευρω το δεντρο (βαζω ελαχιστη τιμη).
Ανετα κλαδευεις μολις μαθεις 20 με 30 την μερα.
2μηνες δουλεια.
60×30 =1800×2=3600 αντε 3000.
Ραντισμα 5 με 6 η ψεκαστηρα σε 3 με 4 ωρες ριχνεις 10 .
50 ευρω αν θες το κανεις οσο μπορεις πας και αλλου δηλαδη ,150
Αραιωμα 35 ευρω την μερα ειναι καπου 1 μηνας επι 2 φορες.
35×25(βαζω και ρεπο ) 875×2=1750
Μεσινεζα 25 ευρω το στρεμμα αναλογα τα στρεμματα και την αντοχη αλλα ας βαλουμε 3×25 =75
την ημερα .
Λιπασματα δεν ξερω εχω υδρολιπανση .
Μαζεμα 7με 8 λεπτα το κιλο -2 σιγουρα που ειναι αυτος που εχει συνεργεια παμε στα 5λεπτα.
Ολα τα παραπανω ειναι για τα ακτινιδια που ασχολουμαι εγω.Δεν μιλαω για πορτοκαλιες ελιες τριφυλλι.
Ξερω ατομο που ξεσκιστηκε ολο το καλοκαιρι για δεματα τριφυλλι και εβγαλε κοντα στα 10χιλιαρικα αλλα 3 μηνες ξεχασε να μιλαει .
Υ.Γ δεν λεω να πεθανουν στην δουλεια αλλα μπορει να βγει
μεροκαματο ανετα.
Οποτε χονδρικα ειναι καπου στα 6000?Νομιζω καπου εκει βγαινει με χαλαρη δουλεια να μην την κυνηγας ολη μερα .Στο εξαμηνο.
Αυτα τα ολιγα που ξερω και ζω καθημερινα εγω
Αν εχεις και μηχανηματα τρακτερ κτλ βγαζεις το 6 μηνο για πλακα 200 με 300 τη μερα αν εισαι καλος και δικτυωθεις. -
@criuser said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Μήπως ήταν η ποικιλία του χόρτου, που είχε αυτή την μυρωδιά ?
Η αλήθεια είναι ότι το βράδυ στον ύπνο μου έβλεπα fiat multipla να κάνουν drift show .....χμμμμμ
-
@alex-mix said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Καθε χρονο τα ιδια γραφω.Δεν μου αρεσει που σχεδον τα περισσοτερα ελληνοπουλα ηλικιας 17 εως 30 τα περιμενουν ετοιμα στο πιατο και δεν πανε για μεροκαματο.
Εγώ βλέπω κάτι Ελληνόπουλα 25-30 χρόνων με τέτοια βιογραφικά και τέτοια εμπειρία να ντρέπεσαι να τους αναθέσεις καθήκοντα.
-
@realzeus said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Αν φάτε την ύπαιθρο και την λάσπη με το κουτάλι, θα αλλάξετε γνώμη...
+1
-
@red_monster said in Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]:
Εγώ βλέπω κάτι Ελληνόπουλα 25-30 χρόνων με τέτοια βιογραφικά και τέτοια εμπειρία να ντρέπεσαι να τους αναθέσεις απλές εργασίες.
Δεν βλεπουμε τους ιδιους μαλλον.
-
Είναι γνωστό ότι οι νεολαίοι είναι τεμπελχανάδες, όχι όπως παλιά που ήταν προκομμένοι και δουλευταράδες
-
Είναι γνωστό ότι οι νεολαίοι είναι τεμπελχανάδες, όχι όπως παλιά που ήταν προκομμένοι και δουλευταράδες
Εγραψα παραπανω πως δεν αναφερομαι στα παιδια που σπουδαζουν ή που τρεχουν με βιογραφικα.Ειπα γιαυτους που ολη μερα καθονται και πινουν καφεδακι στο καφε και ποτακι το βραδυ εχοντας ενα iphone στο χερι αλλα κανοντας αναπαντητη γιατι δεν εχουν καρτα.Οι σημερινοι νεοι ειναι τετραπερατοι σε σχεση με μας εμενα μαλλον γιατι δεν ξερω ηλικιες..Αλλα.....
-
Αν όλη αυτή τη φαιά ουσία την χρησιμοποιούσαμε για να γίνουμε καλύτεροι, θα είχαμε σταθμό στο φεγγάρι….
-
Από το 2008 τώρα δικάστηκε;;;;;;
-
Εγραψα παραπανω πως δεν αναφερομαι στα παιδια που σπουδαζουν ή που τρεχουν με βιογραφικα.Ειπα γιαυτους που ολη μερα καθονται και πινουν καφεδακι στο καφε και ποτακι το βραδυ εχοντας ενα iphone στο χερι αλλα κανοντας αναπαντητη γιατι δεν εχουν καρτα.Οι σημερινοι νεοι ειναι τετραπερατοι σε σχεση με μας εμενα μαλλον γιατι δεν ξερω ηλικιες..Αλλα.....
Όχι, έγραψες κατά λέξη "Καθε χρονο τα ιδια γραφω.Δεν μου αρεσει που σχεδον τα περισσοτερα ελληνοπουλα ηλικιας 17 εως 30 τα περιμενουν ετοιμα στο πιατο και δεν πανε για μεροκαματο"
Έχεις σκεφτεί ότι οι "τεμπελχανάδες" αυτοί μπορεί να μην θέλουν να κάνουν αρπαχτές ? Γιατί περί αρπαχτής πρόκειται με μέτριο κακό για τα δεδομένα της αρπαχτής μεροκάματο. Δοκίμασες να δώσεις όλο το χρόνο μεροκάματο και δεν ήρθε κανένας "τεμπελχανάς" ?
-
Αν το δούμε όμως ως "side gig" κι όχι αρπαχτή, μπορεί και να ρθουν.
Υστερουμε στο μάρκετινγκ... -
Όχι, έγραψες κατά λέξη "Καθε χρονο τα ιδια γραφω.Δεν μου αρεσει που σχεδον τα περισσοτερα ελληνοπουλα ηλικιας 17 εως 30 τα περιμενουν ετοιμα στο πιατο και δεν πανε για μεροκαματο"
Έχεις σκεφτεί ότι οι "τεμπελχανάδες" αυτοί μπορεί να μην θέλουν να κάνουν αρπαχτές ? Γιατί περί αρπαχτής πρόκειται με μέτριο κακό για τα δεδομένα της αρπαχτής μεροκάματο. Δοκίμασες να δώσεις όλο το χρόνο μεροκάματο και δεν ήρθε κανένας "τεμπελχανάς" ?
Επειδη δεν ξερω που το πας .Αλλα δεν γραφω στο 1ο μνμ που εγραψα αλλα παραπανω γραφω μπλα μπλα μπλα.Δηλαδη .Διορθωνω το 1ο μνμ που εγραψα και συμπληρωνω με το επομενο πως ετσι ετσι και ετσι.Οκ ευχαριστημενος?
Παμε παρακατω τωρα.Δεν μπορω εγω να κρατησω καποιον ολο το χρονο αλλα αν το ειχε κανει επαγγελμα θα ειχε αλλους 5 6 10 να τον θελουν για δουλεια.Οποτε εβγαζε για ολη την χρονια.
Εδω φαινεται πως δεν ξερεις τι εστι αγροτικο μεροκαματο γραφω παραπανω σε μνμ(προσοχη οχι στο 1ο)πως εκτος απο συνεργεια που εκει τους πληρωνει αυτος που εχει το συνεργειο και οχι ο αγροτης και σιγουρα πεφτει εκμεταλλευση στις υπολοιπες εργασιες πλεον την τιμη την βγαζει ο εργατης,γιατι δεν υπαρχουν πλεον χερια.
Εκτος αν νομιζεις πως ο αγροτης ειναι σαν τα επιδοματα που δινει το κρατος.Να καθονται και να πληρωνουμε.
Μαλλον εχεις καιρο να ασχοληθεις με την γη εκτος απο την αμμο της θαλασσας.Πλεον η αγροτια δεν εχει χερια και πληρωνεται αδρα σκληρη δουλεια αλλα αδρα.Δεν ζουμε σε ταινια του Κουρκουλου με Κατρακη και Βογλη.
Επισης εσενα δηλαδη σου αρεσει ενας αντρας της επαρχιας να ζητα λεφτα απο τον πατερα και τον παππου και να μην βγαζει δικα του?
Το χρημα ειναι αλυσιδα
Εγω απο εργατες ειμαι φουλ γιατι πληρωνω και με το παραπανω απλα βλεπω αλλοδαπους που ερχονται για δουλεια το βραδυ να ειναι κυριοι εξω με οικογενεια ,γκομενα κτλ και τα ελληνοπουλα να ειναι σπιτι (των γονιων) να παιζουν στον υπολογιστη.
Αυτα τα ολιγα ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.
Υ.Γ Την λεξη τεμπελχανας δεν την εχω γραψει σε κανενα παραπανω μνμ -
Ρε συ red τι γράφεις?
Δεν ξέρεις ότι η αγροτια είναι εποχικό επάγγελμα?
Δεν είναι αρπακτες. Τα ξαδερφια μου αγροτες είναι και δεν έχουν πολλά χωράφια δικά τους οπότε ΟΛΟ τον χρόνο πάνε σε τέτοιες δουλειες δουλεύοντας σε χωράφια άλλων. Αρπαχτες το θεωρεις αυτό? Ετσι ζουν πάντως και έχουν αρκετα στόματα να θρέψουν!!! και κει τα ιδια προβλήματα μου είπαν οτι δεν βρίσκουν αρκετά άτομα. Πάνε κάποιοι Ελληνες, κάποιοι Αλβανοι αλλα χρειάζονται και άλλους.
Δεν είναι εταιρία να δίνει μηνιάτικο. Ολο τον χρόνο ομως βγαίνουν δουλειες που χρειάζονται χέρια και πηγαίνουν. Αλλες εποχες βγαινουν πολλές δουλειες και για πάρα πολλές ώρες και άλλες λιγότερες και λιγότερες ώρες
Αν δεν γνωρίζεις για πως λειτουργει το πράγμα στην αγροτια μην γραφεις. Και γω δεν ξέρω πάρα πολλά, δεν θελω να φανω ότι το παίζω έξυπνος γιατι πραγματικα αγνοω πολλά.
Οσον αφορά τεμπελχανάδες στην Αθήνα που τα ξύνουν ενώ τους προτείνω πολύ καλή εργασία με τεράστιο μισθο (αρκεί να είναι με πτυχίο πάνω στον τομέα) ασε γιατι έχω και γω κακα παραδείγματα και νεους που θέλουν 2000ευρώ πρώτη δουλειά και να κάνουν ελάχιστα πράγματα.............. να συνελθουμε λίγο
-
Ρε συ red τι γράφεις?
Δεν ξέρεις ότι η αγροτια είναι εποχικό επάγγελμα?
Δεν είναι αρπακτες. Τα ξαδερφια μου αγροτες είναι και δεν έχουν πολλά χωράφια δικά τους οπότε ΟΛΟ τον χρόνο πάνε σε τέτοιες δουλειες δουλεύοντας σε χωράφια άλλων. Αρπαχτες το θεωρεις αυτό? Ετσι ζουν πάντως και έχουν αρκετα στόματα να θρέψουν!!! και κει τα ιδια προβλήματα μου είπαν οτι δεν βρίσκουν αρκετά άτομα. Πάνε κάποιοι Ελληνες, κάποιοι Αλβανοι αλλα χρειάζονται και άλλους.
Δεν είναι εταιρία να δίνει μηνιάτικο. Ολο τον χρόνο ομως βγαίνουν δουλειες που χρειάζονται χέρια και πηγαίνουν. Αλλες εποχες βγαινουν πολλές δουλειες και για πάρα πολλές ώρες και άλλες λιγότερες και λιγότερες ώρες
Αν δεν γνωρίζεις για πως λειτουργει το πράγμα στην αγροτια μην γραφεις. Και γω δεν ξέρω πάρα πολλά, δεν θελω να φανω ότι το παίζω έξυπνος γιατι πραγματικα αγνοω πολλά.
Οσον αφορά τεμπελχανάδες στην Αθήνα που τα ξύνουν ενώ τους προτείνω πολύ καλή εργασία με τεράστιο μισθο (αρκεί να είναι με πτυχίο πάνω στον τομέα) ασε γιατι έχω και γω κακα παραδείγματα και νεους που θέλουν 2000ευρώ πρώτη δουλειά και να κάνουν ελάχιστα πράγματα.............. να συνελθουμε λίγο
Να ζησεις χιλια χρονια αδερφε μου.
Αυτο λεω και γω αλλα την εχουν δει ολοι Μαρινος Αντυπας(ηρωας) χωρις καν να γνωριζουν
Μου Αρέσει - Δεν μ’ αρέσει [#10]