-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
15 χρόνια είχαν πει , ότι θέλουν για να γίνουν πρίμιουμ . Πέρασαν 3-4 , βάλτε τα υπόλοιπα...Αν τα καταφέρουν...
Γιατί αρκετοί προσπάθησαν ή προσπαθούν και είτε απέτυχαν είτε βρίσκονται ακόμη στη μέση του δρόμου (π.χ. Volvo, Alfa Romeo).
Ο τελευταίος κατασκευαστής που κατάφερε να καταξιωθεί ως premium ήταν η Audi στη δεκαετία του 80.
Μακάρι πάντως να καταφέρει η DS να γίνει η νέα premium μάρκα για πολλούς λόγους! Πρώτα απ ' όλα για να σπάσει το γερμανικό μονοπώλιο και να δούμε και τη γαλλική άποψη και φινέτσα. Επίσης γιατί για να γίνει premium θα πρέπει να έχει επιτύχει κορυφαία απτή ποιότητα. Και τέλος γιατί θα έχει αναγνωριστεί η πρωτοτυπία και η τόλμη στο design. Τα χρειάζεται η εποχή μας.
-
Δλδ η merc,bmw,audi μας έχουν πλημμυρίσει από σχεδιαστικά επιτεύγματα; Η αουντι επί 10 χρόνια είχε το ίδιο σχέδιο από την α1 ως την αΧ! Όσο επιτυχημένο να ήταν κάποια στιγμή αλλάζει !
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο τελευταίος κατασκευαστής που κατάφερε να καταξιωθεί ως premium ήταν η Audi στη δεκαετία του 80.
Βασικά ακολούθησαν άλλοι 4 (σχεδόν) :
Ινφίνιτι, Λέξους, Άκιουρα, ΜίνιΣτον προθάλαμο έχει μπει άλλος ένας :
ΤζένεσιςΚαι ετοιμάζονται τα επόμενα χρόνια για αίτηση μερικοί άλλοι, από Κίνα αυτή τη φορά.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Βασικά ακολούθησαν άλλοι 4 (σχεδόν) :
Ινφίνιτι, Λέξους, Άκιουρα, ΜίνιΣτον προθάλαμο έχει μπει άλλος ένας :
Τζένεσις.Η Mini ανήκει στην BMW, οπότε δεν μετράει. Όσο για όλες τις υπόλοιπες που ανέφερες, καμία δεν θεωρείται προς το παρόν πλήρως premium στην Ευρώπη και αυτό αντανακλάται στις πωλήσεις τους. Είναι ακόμη στη μέση του δρόμου, ας πούμε στην Α2 κατηγορία, μαζί με Volvo και Alfa Romeo που προανέφερα.
Αντιθέτως BMW, Mercedes, Audi (από τους μεγάλους κατασκευαστές) θεωρούνται premium σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. -
Και η Άουντι ανήκει στο Βαγκ, αυτή γιατί μετράει? Το DS ανήκει στην ΠΣΑ, αυτή γιατί προαλείφεται να μετρήσει ως τέτοια σε μερικά χρόνια και όχι το Μίνι? οέο?
Στα σοβαρά τώρα. Μια χαρά πρίμιουμ είναι όλα τους, άσχετα τι θεωρείται πρίμιουμ ή ημί-πρίμιουμ από τον μέσο (κοντόφθαλμο) ευρωπαίο. Μάλιστα τα περισσότερα εξ' αυτών γεννήθηκαν (=δημιουργήθηκαν, σχεδιάστηκαν δηλαδή) από την αρχή τους ως τέτοια εσκεμμένα, δεν χρειάστηκε να περάσουν από την μακρόχρονη διαδικασία της Άουντι, να γεννηθούν δηλαδή ως κάτι το καθημερινό (τα Άουντι των φίφτυς) και να αλλάξουν σιγά σιγά κατηγορία (τα Άουντι των έιτις). Ή την συντομότερη διαδικασία της Πεμβέ όπου γεννήθηκε καραλαική, αλλά άλλαξε κατηγορία σύντομα και το ξαναγύρισε εν μέρει στο λαικό μετά τον πόλεμο για μια σύντομη περίοδο μέχρι να βρει κεφάλαια για να ξαναγίνει πρίμιουμ.
Τα Λίνκολν, Κάντιλακ, Τζάγκιουαρ, Ρέιντζ Ρόβερ είναι πρίμιουμ επίσης. Απλά δεν τα έγραψα γιατί προυπήρχαν των Άουντι. Γεννήθηκαν έτσι και αυτά και ποτέ δεν άλλαξαν 'διαμέτρημα'.Τυχαίο? Δε νομίζω.
Και υπάρχει και η εξαίρεση στον κανόνα, η Σιτροέν πάλι. Στα σίξτις είχε 3 αυτοκίνητα σε παραγωγή: Το 2CV, το DS και το SM. Μια χαρά πρίμιουμ ήταν τα 2 τελευταία, μια χαρά γκαζοντενεκές το πρώτο, σε παράλληλη παραγωγή μάλιστα δίπλα στα άλλα δύο.
Πως γινόταν αυτό? Ο (ίδιος) μέσος ευρωπαίος που δεν θεωρεί π.χ. τη Λέξους premium enough δεν θα της το επέτρεπε. Αλλά το έκανε για την Πεμβέ των φίφτυς. -
Διαφωνουμε πλήρως!
Πρώτα από όλα η αντιστοιχιση Mini με Audi δεν κολλάει! Είπα ότι η Mini δεν μετράει γιατί τη λάνσαρε ένας ήδη premium κατασκευαστής. Η VW όμως (στην οποία ανήκει η Audi) δεν είναι premium κατασκευαστής! Το ίδιο και η PSA που λανσάρει την DS. Το σκεπτικό είναι ότι μια premium μάρκα μπορεί πολύ όλα να λανσάρει και καθιερώσει μια νέα. Το είδαμε με τη Mercedes και το Smart, το οποίο απέκτησε αμέσως κάποιο status, χωρίς να έχει σε καμία περίπτωση την αντίστοιχη ποιότητα. Εξήγησα λοιπόν; Χωρίς οέο...Κατά τ' άλλα, όπως σωστά είπες υπάρχουν κι άλλες premium, αλλά είναι παλαιότερες της Audi. Οι γιαπωνέζικες όμως, είτε το θέλεις είτε όχι, δεν έχουν καταφέρει ακόμη να φτάσουν το status τους στο επίπεδο των premium. Και αυτό δεν έχει σχέση με το ποσό κοντόφθαλμος είναι ο μέσος Ευρωπαίος, αλλά με το χρόνο και τη διαδικασία που απαιτείται για να αναρριχηθεί μια μάρκα στο επίπεδο αυτό. Το αν έχει δίκιο ή άδικο ο μέσος Ευρωπαίος να μην θεωρεί την Infinity π.χ. στο επίπεδο της Mercedes και το αν η Infinity έχει πράγματι ποιότητα και design στο top premium επίπεδο είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης.
-
Είχε και το Dyane και το Ami8..
Τότε όμως δεν είχαν και πολλά μοντέλα . Για παράδειγμα η Μέρκ είχε μόνο την Ε και την S σε σεντάν και κάποιες κουπέ εκδόσεις . Χαμηλότερα μοντέλα εμφανίστηκαν στα τέλη του 70 αν θυμάμαι καλά .
Εύκολα η Ντι Ες θα γίνει πρίμιουμ , γιατί ξεκινάει με λογική λέξους . Δηλαδή ξεχωριστές εκθέσεις και σέρβις . Ακόμα μπορεί να παίξει και άλλα καλούδια και έτσι να περάσει πριμιουμ λογικές .
Κάτι που θέλω να πω για το αμάξι είναι ότι πατάει σε νέα πλατφόρμα , θα είναι πάνω σε αυτή τα νέα 208 και Κόρσα και έχει μικρότερο μεταξόνιο και χώρο αποσκευών από το αιρκρός , άρα το κοινό του , είναι λιγότερο οικογενειακό .
Θα μπορεί να είναι το δεύτερο αμάξι πλουσίων οικογενειών , που πηγαίνει η σύζυγος στο Σ/Μ αλλά και στα ψώνια , όπως και στο κέντρο της πόλης για βραδυνή έξοδο . Θα μπορούσε να είναι γενικά ένα γυναικείο αμάξι κάθε ηλικίας , αλλά και πρώτο αμάξι πιτσιρικά που έχει φράγκα και θέλει αμάξι για βόλτες και εκδρομές με την κοπέλα του ή με την παρέα του .
Γενικά η 4άδα των Β-σουβ του ομίλου έχει εντελώς διαφορετική λογική και δεν χτυπιέται μεταξύ της , ενώ δημιουργεί ένα σκαλοπάτι στα κρός όβερ και σουβ που γεμίζει όλη την αγορά .
Κάκτος , 3 αιρκρός , κροςλαντ , 2008 , 3 κρος μπακ , 5 αιρκρος , γκρανλαντ , 3008 , 7 κρος μπάκ .
Προφανώς η τοποθέτηση της σιτροέν στο επίπεδο τιμών με την όπελ έχει να κάνει με τις αγορές , όπου η όπελ πουλάει εκεί που έχει όνομα , Γερμανία , αγγλία κλπ , ενώ η σιτροέν πουλάει στις δικές της .
-
Έδειξα στη γυναίκα μου το DS3, και με νωπές τις μνήμες του DS7 , το έβαλε στο #1 της υποθετικής της λίστας για 2ο αυτοκίνητο:-)
-
Μακάρι να έχεις δίκιο criu και να αναρριχηθεί σύντομα η DS στο επίπεδο της Lexus. Πολύ θα το χαρώ, αλλά νομίζω ότι θα είναι πολύ πιο δύσκολο από ότι πιστεύεις και σίγουρα πολύ πιο χρονοβόρο από τα 15 χρόνια (από τα οποία έχουν ήδη περάσει τα 5) που εκτιμά η διοίκηση της PSA.
-
Κλώνοι του 2CV είναι και αυτοί.
Εύκολα η Ντι Ες θα γίνει πρίμιουμ , γιατί ξεκινάει με λογική λέξους . Δηλαδή ξεχωριστές εκθέσεις και σέρβις .
Για εύκολα δεν ξέρω, με το ξεκίνημα ήδη τα βρήκαν μπαστούνια. Αλλά το πλάνο είναι όντως το γνωστό της Λέξους. Το οποίο ξεπατίκωσε και η Τζένεσις, ενώ το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και οι Κινέζοι που αυτή τη στιγμή κάνουν προθέρμανση. Δεν είναι τυχαίο.
-
Εντάξει ο Κίλο είναι ακόμα υπό την επήρεια της 5άρας και δεν τον υπολογίζουμε , αφού είναι οικογενειακά συμπαθούντες .
Αμα όμως αρχίσουν οι αυστριακές φίλες και γνωστές της συζύγου να το βλέπουν έτσι , τότε θα πάμε καλά ...Για το αν θα φτάσουν τα 15 χρόνια δεν το ξέρουμε ακόμα . Αν διαβάσουμε το αρθρο του ΣΧ , μάλλον θα το πετύχουν κυρίως γιατί ετοιμάζουν πολλά μοντέλα και γιατί τα μοντέλα αυτά δεν θα είναι τόσο κλώνοι των αντίστοιχων των άλλων του ομίλου όπως τα 4 και το 5 .
Δηλαδή σε καμία περίπτωση δεν θεωρούσα ότι το Ντι Ες 5 ήταν πιο πρίμιουμ από την δική μου υδροπνευματική 5άρα . Και το ότι ήταν ακριβότερο ήταν σε βάρος του . Ούτε είχε κινητήρες να το στηρίξουν , αφού η εταιρεία μεταξύ των κατηγοριών ρύπων 4 και 6 είχε ένα κενό στις βενζίνες και στα μεγάλα ντίζελ .
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Δεν ήταν και τόσο κλώνοι . Μην σταθείς στους κινητήρες . Είχαν διαφορετικές χωρητικότητες και μεγέθη . Ειδικά το Αμι .
Αλλωστε και σήμερα έχουμε ίδιους κινητήρες και πατώματα , αλλά διαφορετικά μοντέλα .
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εύκολα η Ντι Ες θα γίνει πρίμιουμ , γιατί ξεκινάει με λογική λέξους . Δηλαδή ξεχωριστές εκθέσεις και σέρβις .
Για εύκολα δεν ξέρω, με το ξεκίνημα ήδη τα βρήκαν μπαστούνια. Αλλά το πλάνο είναι όντως το γνωστό της Λέξους. Το οποίο ξεπατίκωσε και η Τζένεσις, ενώ το ίδιο σκοπεύουν να κάνουν και οι Κινέζοι που αυτή τη στιγμή κάνουν προθέρμανση. Δεν είναι τυχαίο.
Ασχετο αλλα μια κ μιλαμε για λεξους και ds...
Rx400h αγορα το 2008
Mεχρι σημερα με 250χιλ χλμ ζημιες ουτε μια για πλακα...τιποτα το εννοω..
το αμαξι παει οπως τη πρωτη μερα...και το εσωτερικο του με καποιες φυσιλογικες φθορες χρησης...οχι καταστασεις π βλεπω σε αλλα να κρεμονται η να τριζουν τα παντα μεσα...Αυτο δε ξερω αν το κανει πριμιουμ η οχι αλλα τα χρηματα του τα αξιζε...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Δεν είχαν κοινά μόνο τον κινητήρα και το κιβώτιο, αλλά και ένα σωρό άλλα πράγματα.Ιδιαίτερα το Dyane, το οποίο ψάχνεις κυριολεκτικά με το φακό του Κλουζώ για να βρεις διαφορές στα μηχανικά και ηλεκτρικά με το ντεσεβώ, όλη η βιβλιογραφία το κατατάσσει στα μοντέλα της οικογένειας 2CV.
Και να προσθέσω ότι τότε κοστολογικά το 50% του αυτοκινήτου ήταν ΄το μοτέρ και η μετάδοση. Η δε Σιτροέν ήταν σε τέτοια δεινή θέση που δεν είχε φράγκο για να σχεδιάσει νέους κινητήρες, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στο λανσάρισμα της GS, αν όχι το σοβαρότερο, με αποτέλεσμα η διαδικασία σχεδιασμού και δοκιμών του μοντέλου αυτού να πάρει 13 χρόνια για να ολοκληρωθεί, περίοδος ρεκόρ. -
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Ασχετο αλλα μια κ μιλαμε για λεξους και ds...
Rx400h αγορα το 2008
Mεχρι σημερα με 250χιλ χλμ ζημιες ουτε μια για πλακα...τιποτα το εννοω..
το αμαξι παει οπως τη πρωτη μερα...και το εσωτερικο του με καποιες φυσιλογικες φθορες χρησης...οχι καταστασεις π βλεπω σε αλλα να κρεμονται η να τριζουν τα παντα μεσα...Αυτο δε ξερω αν το κανει πριμιουμ η οχι αλλα τα χρηματα του τα αξιζε...Αυτό ήταν το επόμενο το οποίο ήθελα να γράψω:
Σκεφτείτε ότι οι γιαπωνέζοι premium κατασκευαστές δεν κατάφεραν να ανέβουν στην Α1 premium κατηγορία, απέχοντας ένα μάλλον μικρό, αλλά σίγουρα υπαρκτό, βήμα, παρόλο που είχαν ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των τριών γνωστών γερμανίδων: την παραδοσιακή γιαπωνέζικη αξιοπιστία! Ένα χαρακτηριστικό που θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον ισάξιο με την απτή ποιότητα και το Design για την κατάταξη στην premium κατηγορία. Αλλά δεν είναι και αυτό δείχνει ότι τα κριτήρια για την premium κατηγορία δεν είναι αυστήρα ορθολογικά.Ως εκ τούτου, η άποψη μου είναι ότι πιθανώς η DS θα καταφέρει να αναρριχηθεί στα επίπεδα που βρίσκεται τώρα η Infinity σε ένα διάστημα που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα είναι τα εκτιμώμενα 15 χρόνια.
-
Ξεχνάμε στην όλη συζήτηση τις ΗΠΑ, γιατί καλά λέμε για Ευρώπη, αλλά lexus & infinity φτιάχτηκαν κυρίως για την Αμερικάνικη αγορά και εκεί θεωρούνται μια χαρά premium και μάλιστα επι δεκαετίες (δεν ξέρω εάν ισχύει ακόμα) είχαν σαφώς υψηλότερες πωλήσεις από το γερμανικό τρίπτυχο και οι αγοραστές τα θεωρούσαν εξίσου premium. Άρα στην αγορά για την οποία φτιάχτηκαν, μια χαρά πέτυχαν.
-
Εγώ πάντως το DS5 όπου το βλέπω το χαζεύω ακόμη.
Άσχετα με το πώς τα πάει σε ποιότητα κύλισης ή υλικών (αν και το εσωτερικό του ήταν πολύ μπροστά το 2008 που κυκλοφόρησε) δεν μπορώ να βρω πολλά αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα και να το ξεπερνούν σε αισθητική.Σχεδίαση το έχουν, ποιότητα κατασκευής κρίνοντας από τα τελευταία Peugeot την έχουν και είναι κάτι που βελτιώνεται εύκολα ειδικά τώρα που θα πάρουν και δύο-τρια μαθηματακια από τους μηχανικούς της Opel για γδουπ και βντουπ πορτων και πορτπαγκαζ,και κλικ και κλακ χειριστηρίων , άνεση και ποιότητα κύλισης είναι ο τομέας τους και φαίνεται πως το ψάχνουν αρκετά ( βλέπε διπλές αναρτήσεις Citroen)
Τις τιμές να προσέξουν μόνο και θα κερδίσουν όλους όσους θέλουν κάτι στυλάτο και ξεχωριστό , διαφορετικά με τιμές ίδιες με BMW και Mercedes θα νικάει πάντα ο παράγοντας πουλμουρ για τον οποίο δεν φτάνουν 15 χρόνια.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Άψογη τοποθέτηση VAGKIRK!
-
Αππ εξοπλισμο εχει τα παντα, αναρτηση βεβαια δεν ειδα να λεει.
Δηλαδη με ολα μεσα θα φτανει το 30αρι.
Καλα οι χειρολαβες ολα τα λεφτα.
-
Μόνο εμένα δεν μου άρεσε καθόλου ....? Μιλάω για μέσα έξω. Στην κατηγορία για εμένα δαγκωτό Q2
-
Γούστα ειναι αυτά! Εμένα πχ το Q2 δεν μου αρεσε καθολου οταν το ειδα στην έκθεση, πανάκριβο και μέτριο εσωτερικο τοσο ποιοτικά οσο και σε σχεδίαση. Εξωτερικά ψιλοαδιάφορο με πολλες ομοιότητες με Polo.
NEO DS3-CROSSBACK