-
@andya3 said in VW Golf MK 8:
Αυτή η γενιά TSI είναι απλά απίστευτη σε κατανάλωση. Έχει φτάσει ο τετρακύλινδρος 1.5 με dsg με 150 άλογα να έχει μέση κατανάλωση 6lt/100 km. Ίδια με το πετρέλαιο τον 1.6 TDI που έχει 116 ίππους. Καίνε την ίδια ποσότητα καυσίμου, αν είχαν ίδιες τιμές πετρέλαιο-βενζίνη θα είχαν και το ίδιο κόστος μετακίνησης.
Οι καταναλώσεις που αναφέρεις είναι σε διαφορετικές συνθήκες.
Ο 1.5 150 πετυχαίνει λίγο υψηλότερη από αυτή που αναφέρεις (6.5 στα 100) σε επαρχιακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομο χωρίς ταχύτητες αυτοφώρου.
Το γνωρίζω από 1ο χέρι, υπάρχει στην οικογένεια karoq 1.5 150 manual.
Ο tdi στις ίδιες συνθήκες θα έγραφε 4άρια μη σου πω 3.5άρια. -
@limited_one said in VW Golf MK 8:
@vene24 said in VW Golf MK 8:
Καλησπερα στην ομαδα σκεφτομαι την αγοραε του golf etsi (υβριδικο) 1.0
ψαχνω κατι οικονομικο και ωραιο εμφανισακα μεσα-εξω...παραλληλα σκέφτομαι και για το corolla (υβριδικο)( και λογο εγγυήσεις) και γιατι λενε πως ειναι καλυτερα σε θεμα προβληματων... διαβασα πολλους που λενε για το dsg πως βγαζει προβληματα οπως επισης και για την μπαταρια που καποιος επαθε προβλημα...επισης η μπαταρια που εχει η 48v τι κοστος εχει αν χαλασει?το θεωρείται αξιοπιστο που τα βγαζουν ηπια υβδρηδικά?? σε βαση χρονου θεωρειται πως θα βγαζει προβληματα? δεν εχω ξανα παρει κανενα απο τα δυοΕγώ έχω το Golf 1.0 etsi εδώ και 2 μήνες. Αν έπρεπε να ξανά αγοράσω αυτοκίνητο αύριο το ίδιο θα έπαιρνα. Δεν έχω οδηγήσει το corolla όμως χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι γιατί μπορεί και να μην μου άρεσε.
Η κατανάλωση μου είναι 6,1 απο την στιγμή της αγοράς και 5,9 απο το τελευταίο γέμισμα.ισχύει το ήπιο υβριδικό πως προσφέρει όντως κάποια οικονομία?επισης με ένα γέμισμα ποσά χιλιόμετρα σου βγάζει?
Πολλοί λένε πως βγάζουν θέματα τα dsg αν δεν τα προσεχείς σωστά εσυ το δουλεύεις με κάποιο συγκεκριμένο τροπο?
Γενικά αν μπορείς να μου πεις κάποια αρνητικά που εχει σαν αμάξιΤο ήπιο υβριδικό σβήνει τον κινητήρα και αφήνει το αυτοκίνητο να ρολάρει. Χθες γέμισα και μου γράφει αυτονομία 820 χλμ για το ρεζερβουάρ 50 λίτρων. Έβαλα 40,39 λίτρα και είχα διανύσει 672 χιλιόμετρα.
Όσον αφορά το Dsg τώρα, επειδή υπάρχει το start & stop δεν βλέπω να χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προσοχή γιατί στο φανάρι πάντα σβήνει και δεν επιβαρύνεται το κιβώτιο. Αυτό που λένε ότι πρέπει να προσέχουμε είναι η εναλλαγή μεταξύ drive - Ν - reverse να γίνεται πάντα με το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο.Ωραία κατάλαβα γενικά χρειάζεται να προσέχω κάτι;επίσης τα σέρβις σε τι τιμές κυμαίνονται;
-
@lap said in VW Golf MK 8:
Άρα στα 6 λίτρα /100 χλμ
Εξαιρετικο για ένα τόσο γρήγορο και καλό αυτοκίνητο.Καίει λιγότερα απο το smart μου
-
@izz said in VW Golf MK 8:
Αυτή η γενιά TSI είναι απλά απίστευτη σε κατανάλωση. Έχει φτάσει ο τετρακύλινδρος 1.5 με dsg με 150 άλογα να έχει μέση κατανάλωση 6lt/100 km. Ίδια με το πετρέλαιο τον 1.6 TDI που έχει 116 ίππους. Καίνε την ίδια ποσότητα καυσίμου, αν είχαν ίδιες τιμές πετρέλαιο-βενζίνη θα είχαν και το ίδιο κόστος μετακίνησης.
Προσπαθεί φαίνεται το vag λίγα χρόνια πριν καταργηθούν από τους ηλεκτροκινητήρες να εξασφαλίσει την υστεροφημία του!Η αναφορά πιο πάνω με τα 6 λίτρα γίνεται για το 1.0 tsi..
Οκ 6lt/100km είναι και η προδιαγραφή για τον 1.5 tsi 150 ps και τον 1.6 TDI 116 ps.
Για το 1,0 eTSI η αναφορά είναι 5.1 και για το 1,5 eTSI η αναφορά είναι 5.6
-
Καλησπερα στην ομαδα σκεφτομαι την αγοραε του golf etsi (υβριδικο) 1.0
ψαχνω κατι οικονομικο και ωραιο εμφανισακα μεσα-εξω...παραλληλα σκέφτομαι και για το corolla (υβριδικο)( και λογο εγγυήσεις) και γιατι λενε πως ειναι καλυτερα σε θεμα προβληματων... διαβασα πολλους που λενε για το dsg πως βγαζει προβληματα οπως επισης και για την μπαταρια που καποιος επαθε προβλημα...επισης η μπαταρια που εχει η 48v τι κοστος εχει αν χαλασει?το θεωρείται αξιοπιστο που τα βγαζουν ηπια υβδρηδικά?? σε βαση χρονου θεωρειται πως θα βγαζει προβληματα? δεν εχω ξανα παρει κανενα απο τα δυοΕγώ έχω το Golf 1.0 etsi εδώ και 2 μήνες. Αν έπρεπε να ξανά αγοράσω αυτοκίνητο αύριο το ίδιο θα έπαιρνα. Δεν έχω οδηγήσει το corolla όμως χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι γιατί μπορεί και να μην μου άρεσε.
Η κατανάλωση μου είναι 6,1 απο την στιγμή της αγοράς και 5,9 απο το τελευταίο γέμισμα.ισχύει το ήπιο υβριδικό πως προσφέρει όντως κάποια οικονομία?επισης με ένα γέμισμα ποσά χιλιόμετρα σου βγάζει?
Πολλοί λένε πως βγάζουν θέματα τα dsg αν δεν τα προσεχείς σωστά εσυ το δουλεύεις με κάποιο συγκεκριμένο τροπο?
Γενικά αν μπορείς να μου πεις κάποια αρνητικά που εχει σαν αμάξιΤο ήπιο υβριδικό σβήνει τον κινητήρα και αφήνει το αυτοκίνητο να ρολάρει. Χθες γέμισα και μου γράφει αυτονομία 820 χλμ για το ρεζερβουάρ 50 λίτρων. Έβαλα 40,39 λίτρα και είχα διανύσει 672 χιλιόμετρα.
Όσον αφορά το Dsg τώρα, επειδή υπάρχει το start & stop δεν βλέπω να χρειάζεται καμία ιδιαίτερη προσοχή γιατί στο φανάρι πάντα σβήνει και δεν επιβαρύνεται το κιβώτιο. Αυτό που λένε ότι πρέπει να προσέχουμε είναι η εναλλαγή μεταξύ drive - Ν - reverse να γίνεται πάντα με το αυτοκίνητο ακινητοποιημένο.Ωραία κατάλαβα γενικά χρειάζεται να προσέχω κάτι;επίσης τα σέρβις σε τι τιμές κυμαίνονται;
Επειδή τα έχω πληρώσει ήδη μέσα στο χρηματοδοτικό, η χρέωση συνολικά για τα 4 χρόνια είναι 760€
-
@georgemit said in VW Golf MK 8:
Οι καταναλώσεις που αναφέρεις είναι σε διαφορετικές συνθήκες.
Ο 1.5 150 πετυχαίνει λίγο υψηλότερη από αυτή που αναφέρεις (6.5 στα 100) σε επαρχιακούς δρόμους και αυτοκινητόδρομο χωρίς ταχύτητες αυτοφώρου.
Το γνωρίζω από 1ο χέρι, υπάρχει στην οικογένεια karoq 1.5 150 manual.
Ο tdi στις ίδιες συνθήκες θα έγραφε 4άρια μη σου πω 3.5άρια.Έχεις δίκο μέχρις ενός σημείου, έγραψα τα νούμερα που θυμόμουνα, οπότε τα είδα στο internet και διορθώνω. Σε μικτό κύκλο κατά WLTP έχουμε:
1.6 TDI 116HP 250Nm - 4.7 l/100
1.0 eTSI MHEV DSG 110HP 200Nm - 5.1 l/100
1.5 eTSI MHEV DSG 150HP 250Nm - 5.6 l/100Και για να μη χανόμαστε στα νούμερα, συγκριτικά σε σχέση με τον TDI o 1.0 TSI καίει 0.4l/100 παραπάνω και ο 1.5 TSI 0.9 lt/100 και έχει και ίδια ροπή με τον TDI! E, αυτό το λες και τεχνολογικό κατόρθωμα δεν είναι συνηθισμένο. Και μάλλον είναι και ο λόγος που τον απέσυραν τον 1.6TDI, τον έφαγε λάχανο η βενζίνα!
Βέβαια για να είμαστε πιο ακριβείς, στη χαμηλή κατανάλωση του TSI παίζει ρόλο και το MHEV, αλλά κατά τη γνώμη μου κυρίως το DSG.
Παρά τη γκρίνια που υπήρχε για την αξιοπιστία του (και δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα, η VW ισχυρίζεται ότι το έφτιαξε), είναι ένα καταπληκτικό κιβώτιο που όπως φαίνεται από τις καταναλώσεις μπορεί και κρατάει υποδειγματικά τη λειτουργία του κινητήρα κοντά στη μέγιστη ροπή του.
Και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που θα το αγόραζα, παρότι προτιμώ να οδηγώ με χειροκίνητο κιβώτιο, δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό με χειροκίνητο, πρέπει να προσπαθείς συνέχεια να οδηγείς έτσι και είναι πολύ κουραστικό.
-
Τα νούμερα αυτά έχουν μικρή σχέση με την πραγματικότητα.
Αν μιλήσουμε για πραγματικές καταναλώσεις μόνο αυτή του tdi είναι σχετικά κοντά στην εργοστασιακή.
Στην βενζίνη υπολόγισε +2 λίτρα. -
Τα νούμερα αυτά έχουν μικρή σχέση με την πραγματικότητα.
Αν μιλήσουμε για πραγματικές καταναλώσεις μόνο αυτή του tdi είναι σχετικά κοντά στην εργοστασιακή.
Στην βενζίνη υπολόγισε +2 λίτρα.Ακόμα κι αν ισχύει αυτό που λες, μπορείς να το στηρίξεις κάπου? Υπάρχει κάτι ποιό αξιόπιστο από τις επίσης μετρήσεις? Αλλιώς με όλο το σεβασμό, ότι θέλει θα λέει ο καθένας!
-
Σου εξήγησα υπάρχει karoq 1.5 150 στην οικογένεια, το έχει ο γαμπρός μου, το οποίο είναι manual άρα οικονομικοτερο από dsg, όχι όμως mh.
Κατανάλωση στα 6.5 σε επαρχιακούς και ταξιδάκια. Πολύ καλά για αυτοκίνητο 150 ίππων δεν αντιλέγω, καμία σχέση με το 5.6 που αναφέρεις όμως σαν μέση κατανάλωση.
Αν οι διαδρομές του είχαν και πόλη θα βλέπαμε για μέση 8ρακια και 9ρακια.
Και μη μου πεις σε παρακαλώ ότι το mh κάνει τη διαφορά γιατί μιλάμε για μόλις 0,2 λίτρα μείωση σε σχέση με non hybrid. -
Σου εξήγησα υπάρχει karoq 1.5 150 στην οικογένεια, το έχει ο γαμπρός μου, το οποίο είναι manual άρα οικονομικοτερο από dsg, όχι όμως mh.
Κατανάλωση στα 6.5 σε επαρχιακούς και ταξιδάκια. Πολύ καλά για αυτοκίνητο 150 ίππων δεν αντιλέγω, καμία σχέση με το 5.6 που αναφέρεις όμως σαν μέση κατανάλωση.
Αν οι διαδρομές του είχαν και πόλη θα βλέπαμε για μέση 8ρακια και 9ρακια.
Και μη μου πεις σε παρακαλώ ότι το mh κάνει τη διαφορά γιατί μιλάμε για μόλις 0,2 λίτρα μείωση σε σχέση με non hybrid.Η εμπειρία για τις καταναλώσεις από τη χρήση του Karoq είναι αξιοσημείωτη. Δε βλέπω όμως πως μπορείς απ' αυτό να βγάλεις γενικά συμπεράσματα για τα επίσημα στοιχεία καταναλώσεων. Και σίγουρα δεν μπορώ να καταλάβω πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι οκ τα επίσημα στοιχεία χαμηλών καταναλώσεων ισχύουν για τον TDI αλλά όχι για τον TSI (αν κατάλαβα καλά απ'αυτά που έγραψες).
Ακόμα κι αν δεχτούμε όπως συμβαίνει συνήθως ότι οι πραγματικές καταναλώσεις είναι 1-2lt πάνω από τις προδιαγραφές, αυτό θα ισχύει και για τον TDI και για τον TSI, οπότε πάλι η μεταξύ τους διαφορά παραμένει μικρή και το συμπέρασμα πάλι παραμένει για την πολύ χαμηλή κατανάλωση του TSI.
-
Αλλά δεν έχει και διαίτερη σημασία τελικά να μιλάμε για το 1/2 και το 1lt παραπάνω. Το βασικό για μένα σε όλη αυτή τη συζήτηση είναι το dsg.
Με το χειροκίνητο κιβώτιο, ούτε εγώ, ούτε εσύ, ούτε άλλος μέσος οδηγός μπορεί να πλησιάσει τις καταναλώσεις των προδιαγραφών. Οπότε ότι και κατανάλωση και να μου γράψεις για το Karoq του συγγενή σου την πιστεύω.
Το dsg όμως φαίνεται ότι μπορεί. Κι εδώ σε συνδυασμό με το μοτέρ (άντε και με λίγη βοήθεια από το MHEV) έχεις έναν καταπληκτικό συνδυασμό οδηγικής ευχαρίστησης, άνεσης και οικονομίας! -
Η εμπειρία για τις καταναλώσεις από τη χρήση του Karoq είναι αξιοσημείωτη. Δε βλέπω όμως πως μπορείς απ' αυτό να βγάλεις γενικά συμπεράσματα για τα επίσημα στοιχεία καταναλώσεων. Και σίγουρα δεν μπορώ να καταλάβω πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι οκ τα επίσημα στοιχεία χαμηλών καταναλώσεων ισχύουν για τον TDI αλλά όχι για τον TSI (αν κατάλαβα καλά απ'αυτά που έγραψες).
Ακόμα κι αν δεχτούμε όπως συμβαίνει συνήθως ότι οι πραγματικές καταναλώσεις είναι 1-2lt πάνω από τις προδιαγραφές, αυτό θα ισχύει και για τον TDI και για τον TSI, οπότε πάλι η μεταξύ τους διαφορά παραμένει μικρή και το συμπέρασμα πάλι παραμένει για την πολύ χαμηλή κατανάλωση του TSI.
Τα επίσημα νούμερα βγαίνουν οδηγώντας το αμάξι έτσι,
οπότε οτιδήποτε που δεν είναι ίδιο προφανώς θα είναι διαφορετικό;
-
@super-t said in VW Golf MK 8:
Η εμπειρία για τις καταναλώσεις από τη χρήση του Karoq είναι αξιοσημείωτη. Δε βλέπω όμως πως μπορείς απ' αυτό να βγάλεις γενικά συμπεράσματα για τα επίσημα στοιχεία καταναλώσεων. Και σίγουρα δεν μπορώ να καταλάβω πως βγάζεις το συμπέρασμα ότι οκ τα επίσημα στοιχεία χαμηλών καταναλώσεων ισχύουν για τον TDI αλλά όχι για τον TSI (αν κατάλαβα καλά απ'αυτά που έγραψες).
Ωραία καμπύλη. Δεν την έχω ξαναδεί, αλλά την αποδέχομαι προς χάρη της κουβέντας. Το ερώτημα ποιο είναι σε σχέση με το θέμα που συζητάμε?
-
Ωραία καμπύλη. Δεν την έχω ξαναδεί, αλλά την αποδέχομαι προς χάρη της κουβέντας. Το ερώτημα ποιο είναι σε σχέση με το θέμα που συζητάμε?
Ξέρω γω, ίσως ότι επιμένεις ότι οι καταναλώσεις που δίνει η εταιρία είναι οι σωστές και δεν δέχονται αμφισβήτησης και αυτά που σου γράφουν άτομα που έχουν αμάξια με τους συγκεκριμένους κινητήρες για την κατανάλωση που έχουν δεν είναι σωστά.
-
Ξέρω γω, ίσως ότι επιμένεις ότι οι καταναλώσεις που δίνει η εταιρία είναι οι σωστές και δεν δέχονται αμφισβήτησης και αυτά που σου γράφουν άτομα που έχουν αμάξια με τους συγκεκριμένους κινητήρες για την κατανάλωση που έχουν δεν είναι σωστά.
Λάθος κατάλαβες φίλε. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Οι καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές είναι μετρήσεις υπό συγκεκριμένες τυποποιημένες συνθήκες, για να μπορείς να συγκρίνεις διαφορετικά μοτέρ διαφορετικών αυτοκινήτων δίκαια. Από κει και πέρα αυτές τις συνθήκες δεν τις βρίσκεις στην πραγματική ζωή - υπάρχουν ανηφόρες, κατηφόρες, ζέστη, κρύο, διαφορετικοί οδηγοί, διαφορετικοί τρόποι οδήγησης, ελαφρύ πόδι στο γκάζι, βαρύ πόδι στο γκάζι, γρήγορη αλλαγή ταχύτητας, αργή αλλαγή ταχύτητας και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, αυτό που είπα στον αγαπητό συμφουρίτη, είναι ότι αυτός είναι ο μόνος δίκαιος τρόπος να συγκρίνεις καταναλώσεις στον TSI και τον TDI, όπως και όποια άλλα μοτέρ θέλεις μεταξύ τους.
Άμα είναι να βγάζουμε συμπεράσματα από το που και πως οδηγεί ο καθένας το αυτοκίνητό του και να γενικεύουμε καήκαμε, ούτε στο μεσαίωνα να είμασταν. -
Λάθος κατάλαβες φίλε. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Οι καταναλώσεις που δίνουν οι κατασκευαστές είναι μετρήσεις υπό συγκεκριμένες τυποποιημένες συνθήκες, για να μπορείς να συγκρίνεις διαφορετικά μοτέρ διαφορετικών αυτοκινήτων δίκαια. Από κει και πέρα αυτές τις συνθήκες δεν τις βρίσκεις στην πραγματική ζωή - υπάρχουν ανηφόρες, κατηφόρες, ζέστη, κρύο, διαφορετικοί οδηγοί, διαφορετικοί τρόποι οδήγησης, ελαφρύ πόδι στο γκάζι, βαρύ πόδι στο γκάζι, γρήγορη αλλαγή ταχύτητας, αργή αλλαγή ταχύτητας και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω, αυτό που είπα στον αγαπητό συμφουρίτη, είναι ότι αυτός είναι ο μόνος δίκαιος τρόπος να συγκρίνεις καταναλώσεις στον TSI και τον TDI, όπως και όποια άλλα μοτέρ θέλεις μεταξύ τους.
Άμα είναι να βγάζουμε συμπεράσματα από το που και πως οδηγεί ο καθένας το αυτοκίνητό του και να γενικεύουμε καήκαμε, ούτε στο μεσαίωνα να είμασταν.Φίλε ο μόνος τρόπος να συγκρίνεις την κατανάλωση μεταξύ των δύο κινητήρων είναι να οδηγηθούν στον ίδιο ακριβώς δρόμο, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, να έχουν ακριβώς το ίδιο βάρος και μια δυο ακόμα άλλες προϋποθέσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έβλεπες ότι ναι μεν οι σύγχρονοι TSI είναι οικονομικοί κινητήρες και έχουν αφήσει και πολλά προβλήματα τους στο παρελθόν, αλλά απέχουν αρκετά ως προς την κατανάλωση με τους αντίστοιχους TDI.
Δεν υπάρχει λόγος διαφωνίας γενικά, άλλο σκοπό εξυπηρετεί ένας TDI κινητήρας και άλλο ο TSI. Καθενας διαλέγει αυτό που πιστεύει ότι τον συμφέρει. -
Προσπαθεί φαίνεται το vag λίγα χρόνια πριν καταργηθούν από τους ηλεκτροκινητήρες να εξασφαλίσει την υστεροφημία του!καλημερα φιλε , που το στηριζεις αυτο το 6l/100 km για τους 1.5 etsi εισαι κατοχος? Στο γραφω γιατι ενδιαφερομαι για αγορα etsi 1.0 η etsi 1.5 (μαλλον λογω οικονομικων το 1.0) και εχω ακουσει/δει καλες καταναλωσεις στο youtube!
-
Τι άλλο να πω βρε παιδιά για το θέμα των καταναλώσεων, τα έχω γράψει αναλυτικά παραπάνω. Υπάρχουν οι τιμές που δίνουν οι προδιαγραφές.
Άντε εμπειρικά βάλτε και 1-2lt/100km παραπάνω στις τιμές WLTP για να είστε πιο κοντά στην πραγματικότητα της καθημερινής οδήγησης.
Που κι αυτό σχετικό είναι, γιατί από δοκιμές των αυτοκινήτων με dsg έχει προκύψει ότι οι τιμές πλησιάζουν αρκετά αυτές των προδιαγραφών, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί με χειροκίνητο κιβώτιο.
Τώρα άλλος βλέπει το Karoq του συγγενή του, άλλος θέλει να γίνει δοκιμαστής μόνος του και να τεστάρει τα αυτοκίνητα δίπλα-δίπλα στην ίδια διαδρομή, όπως νομίζετε. -
Τι άλλο να πω βρε παιδιά για το θέμα των καταναλώσεων, τα έχω γράψει αναλυτικά παραπάνω. Υπάρχουν οι τιμές που δίνουν οι προδιαγραφές.
Άντε εμπειρικά βάλτε και 1-2lt/100km παραπάνω στις τιμές WLTP για να είστε πιο κοντά στην πραγματικότητα της καθημερινής οδήγησης.
Που κι αυτό σχετικό είναι, γιατί από δοκιμές των αυτοκινήτων με dsg έχει προκύψει ότι οι τιμές πλησιάζουν αρκετά αυτές των προδιαγραφών, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί με χειροκίνητο κιβώτιο.
Τώρα άλλος βλέπει το Karoq του συγγενή του, άλλος θέλει να γίνει δοκιμαστής μόνος του και να τεστάρει τα αυτοκίνητα δίπλα-δίπλα στην ίδια διαδρομή, όπως νομίζετε.Αδερφέ η διαφορά στην κατανάλωση μεταξύ TDI και TSI είναι αισθητή. Και με τον 1.6 TDI και ακόμα περισσότερο με τον καινούριο δίλιτρο TDI. Ναι, οι TSI είναι οικονομικοί βενζινοκινητηρες αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με τους αντίστοιχους TDI.
-
Σκέφτομαι για αγορά του νέου golf αλλά δεν ξέρω ποια από τις δυο εκδόσεις να πάρω…γιατί έχουν αρκετή διαφορά τιμής.. τι έξτρα έχει 2η έκδοση από την απλή; Ρωτάω πιο πολύ για τα έξτρα που αξίζουν όχι για τις ζάντες για παράδειγμα που μπορώ και μόνος μου να τις αλλάξω κάπου…επίσης η πρώτη έκδοση έχει τα μέτρα όπως να σταματάει το αμάξι μόνο του αν δει κάποιο εμπόδιο ή να κρατάει αυτόματη αποσταση(κάπου το είδα αυτό δρν ξεβρ αν ισχύει) όλα αυτά ακόμα και να τα έχει τα έχει δοκιμάσει κάποιος;
VW Golf MK 8