-
Ούτε εγώ θα αγόραζα προσωπικά VAG!!! Το αναγκαίο κακό είναι ότι η εταιρεία που δουλεύω έχει κάνει παγκόσμιο συμβόλαιο στην Αμερική για όλα τα affiliates με το γκρουπ και μάλλον λόγω dieselgate με τιμές χώμα που ποτε δεν θα μάθουμε εδώ.....
Ετσι αναγκαστικά πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι ανα τον κόσμο να επιλέξουμε μεταξύ VW/AUDI/SKODA (την Seat δεν την έχουν στο συμβόλαιο γιατί μάλλον δεν έχει παρουσία σε πολλές χώρες).
Οι επιλογές που έχουμε για το επίπεδό μου στην εταιρεία είναι τα νέα Golf /A3/ Octavia 2.0 TDI ή Passat/Superb 1.6 tdi DSG.
-
Καλά εσένα αφού θα είναι με ληζινγκ, δε σε απασχολούν πιθανές βλάβες (στο μέτρο του λογικού πάντα διότι είναι και μπελάς να μένεις χωρίς αμάξι συχνά.).
-
Ούτε εγώ θα αγόραζα προσωπικά VAG!!! Το αναγκαίο κακό είναι ότι η εταιρεία που δουλεύω έχει κάνει παγκόσμιο συμβόλαιο στην Αμερική για όλα τα affiliates με το γκρουπ και μάλλον λόγω dieselgate με τιμές χώμα που ποτε δεν θα μάθουμε εδώ.....
Ετσι αναγκαστικά πρέπει όλοι οι εργαζόμενοι ανα τον κόσμο να επιλέξουμε μεταξύ VW/AUDI/SKODA (την Seat δεν την έχουν στο συμβόλαιο γιατί μάλλον δεν έχει παρουσία σε πολλές χώρες).
Οι επιλογές που έχουμε για το επίπεδό μου στην εταιρεία είναι τα νέα Golf /A3/ Octavia 2.0 TDI ή Passat/Superb 1.6 tdi DSG.
Από αυτά που αναφέρεις θα έπαιρνα το 2λιτρο Octavia χωρίς δεύτερη σκέψη! Ειδικά αν τους φόρους πολυτελείας κτλ τους πληρώνει η εταιρία και όχι εσύ!
-
Φόρο πολυτελείας πληρώνει η εταιρεία αλλά φόρο εισοδήματος σαν παροχή πληρώνω εγώ και αυτός εξαρτάται μόνο από την ΛΤΠΦ.
Περιμενω τις τιμές των A3/Octavia και τα επίπεδα εξοπλισμού τους σε συνδυασμό με τις ΛΤΠΦ για να πάρω την τελική απόφαση.Θελω να είναι με τα extras που σκεφτομαι (αν δεν τα έχουν) μέχρι 21.000 το πολύ....
-
Εαν βγαίνουν τα 'κουκιά' για το Α3, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση, εφόσον σε καλύπτουν οι χώροι του (έχεις και το Κούγκα για πιο μεγάλο).
-
Εαν βγαίνουν τα 'κουκιά' για το Α3, πιστεύω ότι είναι η καλύτερη λύση, εφόσον σε καλύπτουν οι χώροι του (έχεις και το Κούγκα για πιο μεγάλο).
ε ναι, δεν το συζητάμε. Δεν έπαιρνα Golf και 7.990ευρώ να έκανε..τα άλλα είναι πολύ μεγάλα, κανένας λόγος να μπλέκεις, και το Α3 πάει παντού πολύ καλά και βολεύει για ποιο 'στενές' καταστάσεις.
-
Φάνη Το Kuga ST Line με το προγραμμα της Rica που είχα το έχω πουλήσει από τον Φεβρουάριο 2019 (το είχα βάλει κι εδώ αγγελία) γιατί βρεθήκαμε με την σύζυγο με 2 εταιρικά και πλέον περίσσευε.Τουλαχιστον το πούλησα αρκετά καλά (23500€ από 27200€ αγορά) και δεν έχασα πολύ για αμαξι 2 χρόνων.
Τωρα που αλλάζω το δικό μου εταιρικό Qashqai έχω σκεφτεί εκτός της λύσης των άνωθεν να κάνω χρήση του car Allowance που μας δίνει η εταιρεία. Δηλαδή να μην πάρω εταιρικό αλλά να μου δίνουν ένα σταθερό μηνιαίο ποσο το οποίο μπορώ να το διαθέσω για να αγοράσω ένα δικό μου και να γλιτώσω τον φόρο του εταιρικού ( για αυτό και πηρα τιμές από το νέο Kuga -λεπτομέρειες στο thread του Kuga 2020).
Θελει μελέτη τι με συμφέρει περισσότερο γιατί δεν μου έχει απαντήσει ακόμα το HR το ύψος του μηνιαίου ποσού του car allowance και αν είναι και τα καύσιμα μέσα ή όχι...
Στο θέμα μας το νέο Α3 από τα video που έχω δει, μου αρέσει πολύ από έξω και από μέσα αλλά πρέπει να δω τιμές/εξοπλισμούς. Νομιζω είναι η χρυσή τομή στα μικρομεσαία premium και με τα ίδια χρήματα που η BMW και η Mercedes δίνουν τις 116d/A180d με 115 άλογα νομιζω εκεί γύρω στα 29-31.000 η Audi θα δίνει το δίλιτρο με τα 150. Για την αγορά leasing που δεν την νοιάζουν τα 2.000 ΚΕΚ είναι πολύ καλύτερη επιλογή.
-
Das auto!
Αυτοί όσο πάνε και το χειροτερεύουν αντί να το βελτιώνουν από τις προηγ. γενιές...
Υ.Γ. Ο.κ., είμαι λίγο χαιρέκακος προς το group κι αν και το συγκεκριμένο τεστ δε σημαίνει τα πάντα για ένα αμάξι, βάζει έναν προβληματισμό.
-
Χεχεχε
das ausgefallene Auto.
Υ.γ
Γιατρέ τα ουσιαστικά γράφονται με κεφαλαίο....
-
Das auto!
Αυτοί όσο πάνε και το χειροτερεύουν αντί να το βελτιώνουν από τις προηγ. γενιές...
Υ.Γ. Ο.κ., είμαι λίγο χαιρέκακος προς το group κι αν και το συγκεκριμένο τεστ δε σημαίνει τα πάντα για ένα αμάξι, βάζει έναν προβληματισμό.
Πω πω χάλι..και καλά φταίνε τα λάστιχα που βάζει η vw που το αμάξι δε μπορούσε να στρίψει. Τραγικό αποτέλεσμα 69 km/h.
-
Τα Turanza; Από προσωπική εμπειρία (τα έβαλα πέρσι μόλις βγήκαν τα καινούργια) και τα ειδικά τεστ, θα έλεγα ότι είναι εξαιρετικά λάστιχα (εκτός από λίγο αυξημένο θόρυβο σε σχέση με άλλα που έχω).
Το Ελληνικό τεστ που είναι ποιό αυστηρό απο τους Ισπανούς το έβγαλε 73 με 71,5 το παλιό. Νομίζω είναι ποιό λογικό νούμερο, και πάλι πολύ χαμηλό στην κατηγορία, αφού είναι πολύ πίσω(πάνω από 1,5χλμ) ακόμη και από αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει χρόνια, και πίσω και από τα καινούργια B suv (και κάποια παλιά).
Αν δείτε τι νούμερα δίνουν οι Ισπανοί σε αλλά αυτοκίνητα το αποτέλεσμα είναι σοκαριστικό.
Εδώ ο Thomas 'βγαίνει από τα ρούχα του' - για τα δεδομένα του - με το infotainment σε απόκριση (μιλάει για επεξεργαστές) και εργονομία.
-
ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ
Εδώ κινεζιά με καλυτερο αποτελεσμα στην αποφυγή και δέκα χιλιόμετρα μεγαλύτερη ταχύτητα στο σλάλομ.
Α και σχεδόν μισή τιμή αγοράς
-
Τωρα που αλλάζω το δικό μου εταιρικό Qashqai έχω σκεφτεί εκτός της λύσης των άνωθεν να κάνω χρήση του car Allowance που μας δίνει η εταιρεία. Δηλαδή να μην πάρω εταιρικό αλλά να μου δίνουν ένα σταθερό μηνιαίο ποσο το οποίο μπορώ να το διαθέσω για να αγοράσω ένα δικό μου και να γλιτώσω τον φόρο του εταιρικού ( για αυτό και πηρα τιμές από το νέο Kuga -λεπτομέρειες στο thread του Kuga 2020).
Θελει μελέτη τι με συμφέρει περισσότερο γιατί δεν μου έχει απαντήσει ακόμα το HR το ύψος του μηνιαίου ποσού του car allowance και αν είναι και τα καύσιμα μέσα ή όχι...
Συγνώμη αλλά κ με τον car allowance φορολογηθείς αφού αναγνωρίζεται ως εισόδημα μισθωτών. Σωστά?
Τλκ τι πήρες?
-
Τα Turanza; Από προσωπική εμπειρία (τα έβαλα πέρσι μόλις βγήκαν τα καινούργια) και τα ειδικά τεστ, θα έλεγα ότι είναι εξαιρετικά λάστιχα (εκτός από λίγο αυξημένο θόρυβο σε σχέση με άλλα που έχω).
Το Ελληνικό τεστ που είναι ποιό αυστηρό απο τους Ισπανούς το έβγαλε 73 με 71,5 το παλιό. Νομίζω είναι ποιό λογικό νούμερο, και πάλι πολύ χαμηλό στην κατηγορία, αφού είναι πολύ πίσω(πάνω από 1,5χλμ) ακόμη και από αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει χρόνια, και πίσω και από τα καινούργια B suv (και κάποια παλιά).
Αν δείτε τι νούμερα δίνουν οι Ισπανοί σε αλλά αυτοκίνητα το αποτέλεσμα είναι σοκαριστικό.
Εδώ ο Thomas 'βγαίνει από τα ρούχα του' - για τα δεδομένα του - με το infotainment σε απόκριση (μιλάει για επεξεργαστές) και εργονομία.
Δεν υπαρχει πιο αυστηρό τεστ, απλά είναι διαφορετικό τεστ με αλλο πρωτόκολλο.
Στο Ελληνικό, έχει πίσω βάρος και ο πίσω άξονας αλλάζει συμπεριφορά και δεν κάνει εύκολα τσαλίμια, αν και θα περίμενα διαφορετική συμπεριφορά, ίσως έχει να κανει και με τον κατανεμητή πέδησης.
Και Εδώ μου δίνεται μια σπάνια ευκαιρία να αναφερώ πως η xantia activa πέρασε το ελληνικό τεστ (ίδιο πρωτοκολλο) με 85 χιλ/ώρα χωρίς ηλεκτρονικο σύστημα ευστάθειας και 15αριδες τροχους με προφίλ μπαλόνι.
Ευχαριστώ πολυ
-
Το έχεις ξανακάνει το σχόλιο!
Την προηγούμενη εβδομάδα ο κολλητός μου πήρε Xantia γιατί του κόλλησε η προηγούμενη που είχε! Δεν έχεις καταλάβει με τι Citroen-ακηδες μιλάς..αφου νιώθω σχεδον προδότης..
Ευχαριστώ και εγώ (ότι να'ναι!)
Για το Ελληνικό, το λέω 'αυστηρό' επειδή βγάζει μικρότερα νούμερα από το Ισπανικό. Στο Ισπανικό έχουμε δει πολύ υψηλά νούμερα. Είναι άλλο πρωτόκολλο, όντως.
Τα 005 μια χαρά λάστιχα δεν είναι; Εγώ είδα μεγάλη διαφορά από τα Energy και Toyo και Yokohama και Dunlop που έχω στα μικρά (ή είχα πρόσφατα). Και από τα Primacy 4 ποιο στριφτερα μου φαίνονται.
-
Το σχολιο για την activa;;;; αποκλείεται
Ευχαριστώ ξανά.
Υ.γ που κολλησε η xantia, στη λασπη; και σου λεει τι να κουραζομαστε, παρά μια νέα.
Κύριοι μου........είστε πολύ ωραίοι τύποι.
-
Ναι φορολογείται κανονικά απλά κουμπώνει στο εισόδημα και ξέρεις ποσο φόρο θα πληρώνεις το μήνα.Ακόμα τίποτα ως προς την επιλογή μου!! Περιμένουμε τιμές για το Α3 για να δούμε πόσο θα είναι η ΛΤΠΦ.
Με κόβω να μην επιλέξω τίποτα και να ζητήσω car allowance ώστε να πάρω συμπληρωνοντας την μηνιαία δόση ως δικό μου ένα DS7 EAT8 να τελειώνουμε!!!
Ασχετο αλλά ακούστε τι λεφτά βγάζουν οι εταιρείες leasing (έχω και χειρότερο παράδειγμα αλλά αυτό είναι ένα λογικό από την εμπειρία μου με τις εταιρείες αυτές)
Το Qashqai που έχω από 07/2016 και αξιας 25450€ τότε, έχει πλεον 110.000Κμ και το πλήρωσε η εταιρεία 48Χ425=20400€ μέχρι σήμερα.Επειδη δεν μας βλέπω να παραγγέλνουμε καινούριο πριν τον Σεπτέμβριο και με παράδοση 3 μηνες μετά θα πληρώσει πες άλλους 5 μηνες Χ 425€=2125€+20400€=22525€
Μου έστειλε προσφορά η εταιρεία leasing αν θελω να το αγοράσω σε προνομιακή τιμή 13.300€.Λογικα κάπου εκεί θα το δώσει και στον έμπορο μεταχειρισμένων που θα το βγάλει στα 15.500-16.000€.
Δηλαδη ένα αυτοκίνητο που κόστιζε λιανική τιμή 25450€(προφανώς θα το αγόρασε φθηνότερα η leasing) μετά από 4,5 χρόνια θα έχει βάλει στα ταμεία της 35-36.000€.Τα κόστη της ήταν ούτε 1000€ το χρόνο όποτε βγάλτε τα συμπεράσματα σας...
-
Είναι μονόπλευρα τα συμπεράσματα σου, γιατί υπολογίζεις 1.000 Ευρώ ανά έτος ως μόνα λογικά έξοδα για την εταιρία leasing, το οποίο μπορεί να είναι από λογικά ως λίγα για τα λειτουργικά έξοδα του αυτοκινήτου (τέλη κυκλοφορίας, πλήρη μικτή ασφάλιση, πλήρη τακτική συντήρηση και επιπλέον έκτακτη συντήρηση για βλάβες εκτός εγγύησης).
Αγνοείς όμως ότι από αυτό που βλέπεις ως κέρδος πρέπει να πληρωθούν τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας leasing, οι επισφάλειες, κανόνια κτλ. και το κόστος του χρήματος (δε φαντάζομαι να νομίζεις ότι όλα αυτά τα χιλιάδες αυτοκίνητα αγοράζονται χωρίς δανεισμό). Και βεβαίως πρέπει να περισσέψει και το επιχειρηματικό κέρδος, το οποίο σαφώς πρέπει να είναι αρκετά ουσιαστικό για να αξίζει το επιχειρηματικό ρίσκο.
Αν τα υπολογίσεις όλα αυτά, θα καταλάβεις ότι η πραγματική εικόνα δεν ταιριάζει απόλυτα με αυτή που έχεις στο μυαλό σου...
-
Είναι μονόπλευρα τα συμπεράσματα σου, γιατί υπολογίζεις 1.000 Ευρώ ανά έτος ως μόνα λογικά έξοδα για την εταιρία leasing, το οποίο μπορεί να είναι από λογικά ως λίγα για τα λειτουργικά έξοδα του αυτοκινήτου (τέλη κυκλοφορίας, πλήρη μικτή ασφάλιση, πλήρη τακτική συντήρηση και επιπλέον έκτακτη συντήρηση για βλάβες εκτός εγγύησης).
Αγνοείς όμως ότι από αυτό που βλέπεις ως κέρδος πρέπει να πληρωθούν τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας leasing, οι επισφάλειες, κανόνια κτλ. και το κόστος του χρήματος (δε φαντάζομαι να νομίζεις ότι όλα αυτά τα χιλιάδες αυτοκίνητα αγοράζονται χωρίς δανεισμό). Και βεβαίως πρέπει να περισσέψει και το επιχειρηματικό κέρδος, το οποίο σαφώς πρέπει να είναι αρκετά ουσιαστικό για να αξίζει το επιχειρηματικό ρίσκο.
Αν τα υπολογίσεις όλα αυτά, θα καταλάβεις ότι η πραγματική εικόνα δεν ταιριάζει απόλυτα με αυτή που έχεις στο μυαλό σου...
οι ληζινγκ δουλευουν με ενα 3-10% επι του κεφαλαιου. οποτε δεν ειναι παραλογα τα ποσα τους. επιπλεον στα του χαρη να προσθεσω οτι το ποσο που βλεπεις ειναι με φπα, που δεν ειναι εκπιπτωμενο μεν απο την δικη σου εταιρεια, αλλα πρεπει να πληρωθει απο τη ληζινγκ, αρα ηδη -24% απο τη σεντρα. και φυσικα πολλα περισσοτερα.
-
οι ληζινγκ δουλευουν με ενα 3-10% επι του κεφαλαιου. οποτε δεν ειναι παραλογα τα ποσα τους. επιπλεον στα του χαρη να προσθεσω οτι το ποσο που βλεπεις ειναι με φπα, που δεν ειναι εκπιπτωμενο μεν απο την δικη σου εταιρεια, αλλα πρεπει να πληρωθει απο τη ληζινγκ, αρα ηδη -24% απο τη σεντρα. και φυσικα πολλα περισσοτερα.
Γάτε, είναι προφανές ότι πολύς κόσμος έχει μια πολύ 'στενή' οπτική γωνία των πραγμάτων...
VW Golf MK 8