Ο κύβος ερρίφθη!!! Ακολουθεί Σεντόνι....
Έπειτα από καθυστέρηση σχεδόν 3 μηνών αποφάσισα για το επόμενο αυτοκίνητο Leasing (4η τετραετία και 4ο αυτοκίνητο).
Αρχικά να πω ότι έχω τους τελευταίους 50 μήνες (από 07/2016) ένα Qashqai 1.5 Diesel Acenta Con και το αμέσως προηγούμενο ήταν ένα Volvo S60 2.0 D4 Summum.
Η εταιρεία μου έχει κάνει παγκόσμιο συμβόλαιο με τον όμιλο VW Group (εκτός Seat) και προφανώς θα έχει πετύχει εκπτώσεις και τιμές μπόμπα αν σκεφτείς ότι έχει περί τους 50.000 εργαζομένους σε πάνω από 100 χώρες. Eκτός αυτού έχει παγκόσμιο συμβόλαιο και με την BMW.
Έτσι τα αυτοκίνητα που είχα προς επιλογή ήταν όλα Diesel (κάνω περί τα 25.000ΚΜ το χρόνο) και απαγορεύονται ρητά τα SUV - (Μην ρωτάτε γιατί... φτάσαμε μέχρι τα κεντρικά να ρωτήσουμε για ποιο λόγο το έχουν κάνει αυτό περιορίζοντάς μας πολύ τις επιλογές και η απάντηση τους ήταν μην τυχόν διανοηθείτε να πάρετε ο,τιδήποτε σε SUV) :
1) Golf 2.0 150 HP DSG Life
-
VW Passat Executive 2.0 DSG 122HP
-
Skoda Octavia Style 2.0 DSG 150 HP
-
ΒΜW 116d Connected/Exclusive 116HP
Έχοντας οδηγήσει τα Golf/Passat και έχοντας δει στατικά τα Οctavia/116d είχα μέχρι προχθές αποφασίσει να πάω για το Octavia. Ως μισθωτός δεν με νοιάζουν κυβικά, μίσθωμα, ΛΤ παρά μόνο η ΛΤΠΦ. Ολα τα παραπάνω παίζουν μεταξύ 19700 (Golf) -21300 (Octavia)€.
Και έρχεται προχθές ένα e-mail ότι μπορούμε να πάρουμε και την BMW 216d GrandCoupe και μου γυρίζουν τα μάτια!!! Είναι το πιο ακριβό από όλα με 24990 ΛΤΠΦ αλλά πιστεύω δεδομένων των άλλων επιλογών, της πρόσφατης αλλαγής στον τρόπο υπολογισμού του φόρου και της κατάργησης της εισφοράς αλληλλεγγύης για το 2021 ότι το impact στα οικονομικά μου δεν θα είναι τόσο βαρύ και τράβηξα την σκανδάλη....
Έχω 2 επιλογές με την ίδια ακριβώς ΛΤΠΦ σαν διαμορφώσεις
-
Sportline Advanced
-
Business Advanced
Τα κοινά στοιχεία είναι το αυτόματο κιβώτιο, φώτα/προβολείς ομίχλης led, Μεταλλικό χρώμα, Connected Professional, Live Cockpit, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω.
Οι διαφορές είναι ότι το Sportline έχει μαύρο πλαίσιο παραθύρων και γρίλιας μάσκας, sport 17'' ζαντες, σπορ καθίσματα δέρμα/ύφασμα ενώ το Business Advanced (στηρίζεται στην Luxury έκδοση) και έχει χρωμιωμένο πλαίσιο παραθύρων και εμπρός μάσκας, πολυάκτινο σχέδιο17'' ζάντες, δερμάτινο διάτρητο σαλόνι Dakota χρώματος μαύρο/γκρι/μόκα.
Κλίνω προς την Business Advanced σε μαύρο εξωτερικό χρώμα και μόκα εσωτερικό δέρμα αλλά περιμένω να μου πουν τι υπάρχει σε ετοιμοπαράδοτα ως συνδυασμός πρώτα. Αν είναι συνδυασμός που δεν μου αρέσει θα πάω στην Sportline που υπάρχουν πολλά σε μια πρώτη ενημέρωση που είχα....δεν θέλω να περιμένω 4 μήνες ακόμα με το Qashqai το οποίο το βαρέθηκα....
Πιστεύω ότι είναι ένας συμβιβασμός σε επίπεδο επιδόσεων σε σχέση με την δίλιτρη Octavia αλλά θέλω μετά από 3 ευκαιρίες που είχα στο παρελθόν να πάρω για πρώτη φορά ένα BMW και να δω πόσο καλά στημένα οχήματα είναι σε τιμόνι,αναρτήσεις,φρένα όπως (δια)φημίζονται....Χωροταξικά σαν οικογένεια με ένα 9χρονο παιδί δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα και υποκειμενικά από όλα τα προς επιλογή αυτοκίνητα είναι το μόνο που με κάνει να θέλω να το βλέπω και να το οδηγήσω...
Θα επανέλθω με την τελική επιλογή έκδοσης/χρώματος λίαν συντόμως και με φωτογραφίες...