Latest posts made by dilliget
-
RE: Hyundai Tuscon Hybrid 2022 ή Τoyota Corolla Hybrid Sedan
Καλημέρα.
Επειδή μιλάς για ένα παιδί κ στο άμεσο μέλλον ίσως κ δευτερο, εγώ στην θέση σου θα πήγαινα σε κάτι πιο οικονομικό από το τουσον αλλά τουλάχιστον αρκετά ευρύχωρο κ πρακτικό. Πχ καμικ, κροσσλαντ ή το κορολλα το στετιον.
Κ όταν με το καλό μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά παίρνεις ένα αμάξι να βγάζεις τα γούστα σου
Η γνώμη μου είναι ότι το αμάξι με μωρά παιδιά πρέπει να το βλέπεις σαν εργαλείο δουλειάς, με ανεκτους χώρους κ ασφαλές κ όχι να λυπάσαι πως θα γίνει το σαλόνι με τον πρώτο έμετο, χυμενο γάλα κλπ
Εκτός αν έχεις τα γκαφρά να στηρίξεις παιδί, στυλατο κ μεγάλο αυτοκίνητο κ 9 λίτρα στα 100 +τέλη
Εγώ το 2019 στην ίδια κατάσταση με εσένα ήμουν μεταξύ κροσσλαντ κ ρενςγκειτ αυτόματα ντιζελ (δεν συμπαθώ γερμανικά). Μπορούσα να παίξω βολβο ή πεζό 3008 αλλά κατέληξα στο ρενεγκειτ για τους λόγους που ανέφερα κ την αίσθηση απλετοσυνης μέσα στην καμπίνα. Λυπόμουν να πληρώσω τόσα πολλά για να γίνεται από το μωρό κωλος το αμάξι κ να κουβαλάω κάθε ημέρα ένα μεγάλο σκαρί ενώ στην ουσία τον εξτρα χώρο θα τον χρειαζόμουν μόνο 2 με τρεις φορές τον χρόνο
Τωρα όμως χωρίς ντίζελ, δεν βρίσκω νόημα να πάρεις μεγάλο σουβ βενζίνης ενώ σε πέντε χρόνια θα έχουν ισοσκελιστει οι τιμές των ηλεκτρικών.
Το χιουνται ( κ κάθε τέτοιου μεγέθους σουβ βενζίνης ) είναι γκάζια κ ταληρο.
Το αντέχεις? Καλύτερα να τα φας σε παμπερς!
-
RE: Peugeot 3008 2016
ουχι απο περιθιωτισσα. κονδα ειναι το γυναικοχωριον. αλλα τα βουνα εκειθε τα παω με χιλια. και με τετρακουνητα και ανευ. βλεπε παλιοξαρι, ποτιδανια, τειχιο, δασος θερετρον, κατεβασμα μαραθια απο το βουνο, κουπακι, τηγανητα αυγα στο ρερεση. σκεψου πρωινο ξυπνημα με καφε απο το τέιστι στην επαχτος, τυροπιτακια απο το κεφαλοβρυσο και μετα απολαυση στον Αγιο Κωνσταντινο ποτιδανιας. στο στοουν σιτυ ποια ειναι η πεθερα σου? παλια? επι παξιμαδα? επι εξαταξιου στον ζαχαροπουλο? ε?
δέν είναι γένημμα θρέμμα, στα τελευταία του παξιμαδά πρέπει να ήρθε στην περιοχή.
έχει ώραία μέρη για βόλτες στα βουνά εκει. σταμάτα τις περιγραφές γιατί ζηλέυουμε. θα με αναγκάσεις να κάνω το ατόπημα να την πάω εγώ στα μέρη της για να χαρούμε κ λίγο φύση !
-
RE: Peugeot 3008 2016
πεμπτη τελικως. θα παω να αναψω κερακι να συχωρεθω για την ημερομηνια, προληπτικος μεχρι και την 7 ζωη.
λογικα σουκου θα γινει η πρωτη βολταρα, μαλλον επαχτος και κατι λάιτ χωματα στο τρικορφο πανω απο τη περιθιωτισσα
Καλοτάξιδο Γάτε !
Από Περιθιώτισσα είσαι? όταν ξαναπάς πέρνα από Στόουν Σίτυ να πάρεις κ την πεθερά μου ρε συ. να πάτε παρέα με ει σι σι και το κόβω στα μισά της διαδρομής να βγάζεις το κρούζ κοντρόλ κ να πατάς τέρμα γκάζι για να φτάσετε όσο πιο γρήγορα γίνεται !
-
RE: Αγορα B-Suv , ιδεες?
Επειδή κ εγώ ήμουν πριν έναν χρόνο ακριβώς στην ίδια κατάσταση με εσένα (αγόρασα λόγω νέου μέλους στην οικογένεια το renegade σαν σήμερα πριν ένα χρόνο, γεννήσαμε φέτος τον Ιούνιο) να σου πω την ταπεινή άποψη μου.
Πιστεύω πως αν το τωρινό σου αμάξι δεν είναι κάποιο ερείπιο κ έχει κάποιους στοιχειώδεις χώρους, είναι καλύτερα να περιμένεις λίγο ακόμα γιατί :
Α. Covid κ περιορισμός μετακινήσεων μέχρι την άνοιξη έτσι όπως πάει το πράγμα (άρα δεν θα το χαρείς όσο θέλεις το καινούριο) + υπάρχει μια οικονομική αβεβαιότητα για ανοίγματα στην αγορά γενικότερα
Β. Με το νεογέννητο δεν θα κάνετε μετακινήσεις τουλάχιστον για το πρώτο δίμηνο. Άρα τους χώρους για το μωρό δεν θα τους χρειαστείτε αμεσα
Γ. Αφού πετρέλαιο δεν κολλάει στην περίπτωση σου κ σε ενδιαφέρει να πάρεις αμάξι με ορίζοντα δεκαετίας, γιατί να μην περιμένεις να ψαχτείς με υβριδικά (τύπου τογιοτα ή mild) που σε ένα χρόνο από τώρα θα υπάρχουν περισσότερα μοντέλα? Άρα λιγότερο καύσιμο κ λιγότερα τέλη
-
RE: Jeep Renegade 2015
Εχεις ρωτήσει στην αντιπροσωπεία αν υπάρχει αυτή η επιλογή ακόμα διαθέσιμη?
Εχω την εντύπωση ότι έχει σταματήσει η παραγωγή diesel για να πουσαρουν την ηλεκτρική έκδοση. Μονο οτι υπάρχει σε ετοιμοπαραδοτο. Οποτε υπαρχει περίπτωση αν δεν υπάρχει Ελλάδα με άσπρα καθίσματα κάποιο εκτελωνισμενο, να μην το βρεις πουθενά.
Μπες στο renegade hellas group στο fb κ ρώτησε .τα παιδιά είναι πολύ ενημερωμένα
-
RE: Nissan Juke 2019
Όχι δεν έχει να κάνει με τα τζιπ του ναυτικού. Ήταν οι Dodge του ΕΣ που φτιάχνονταν στον Καναδά - μπορεί να τις έχετε ακούσει ως 'Ντόιτζ' (με βλάχικη προφορά).
Τέσπα, η 290 που αναφέρω είναι τουρμποντίζελ, με 5άρι αυτόματο. Δεν υπάρχει αμφιβολία.΄Έρχονταν δε με χωμάτινα Pirelli Scorpion και ήταν εξαιρετικές εκτός δρόμου. Είχα παραλάβει καινούριες τέτοιες.
Θυμάμαι ότι στις ασκήσεις όπου πήγαιναν τα αυτοκινούμενα ακολουθούσαν.
Σε κάτι λάκους που εγώ δίσταζα μην γίνει καμια λακαμία να μου λεει ο λοχαγός, προχώρα ρε μην το λυπάσαι
-
dilliget wrote:
Αλήθεια θυμάται κανείς τι τύπου αυτόματο είχαν οι mercedes καναδέζες στο στρατό? Τι ωραια εργαλεία ήταν αυτά ρε γμτ
5άρια, πλανητικά αυτόματα, με μετατροπέα. Τα πρόλαβα για 1-2 χρόνια πριν αποστρατευτώ. Το καλό ήταν ο τουρμποντίζελ τους, σε σχέση με τους ατμο ντίζελ που είχαμε πριν στα 240.
Δλδ ποια μοντέλα εμπορίου χρησιμοποιούν αυτόν το τύπο?
Δεν θυμάμαι να μας είχε κολλήσει το αυτόματο η να μύρισε δίσκος ποτε. Σε οτι άσκηση κ να είχα πάει. Βέβαια ήταν καινούργιο σχετικά πριν 15 χρόνια.
Η οδηγηση για ένα χρόνο αυτού του μοντέλου από κατσαβραχα μέχρι Εξάρχεια (κ μια βόλτα ενός αυτοματου touareg) με έκανε να γουστάρω τα αυτόματα.
-
Είναι απότομο στο σταμάτα ξεκίνα και φθείρεται με αυτή τη χρήση πιο εύκολα από κανονικό αυτόματο torque converter. Με όχι ασήμαντο κόστος επισκευής.
Δε περίμενα ποτέ να πω κάτι τέτοιο αλλά ακόμα και CVT είναι καλύτερο για αυτοκίνητο πόλης/κίνησης
Εγω πάντως με διπλό συμπλέκτο renegade δεν έχω δει να είναι τόσο απότομο στην κίνηση. Αν μάθεις να ρολαρεις κ να ξεκινάς σωστά κ να μάθεις να διαβάζεις λίγα αυτοκίνητα πιο μπροστά δεν νομίζω ότι είναι τόσο τρομερό. Κ σε συνθήκες heavy traffic κέντρο δεν έχω δει να μυρίζει. Βέβαια όταν δω τα πολύ σκούρα δουλεύω με νεκρό κ εννοείται όχι start stop. Για να το λέτε όλοι μάλλον θα ισχύει αλλά νομίζω ότι πρέπει να είσαι μονίμως κέντρο Αθήνας με μόνιμη κίνηση κάθε μέρα για να σε επηρεάσει (μαλλον) . Cvt δεν έχω οδηγήσει. Το ΕΑΤ της πεζό σε δυο test drives σε 308 κ 3008 πέρυσι που έψαχνα τούτου δεν μου φάνηκε τόσο διαφορετικό.
Αλήθεια θυμάται κανείς τι τύπου αυτόματο είχαν οι mercedes καναδέζες στο στρατό? Τι ωραια εργαλεία ήταν αυτά ρε γμτ