-
ουχι απο περιθιωτισσα. κονδα ειναι το γυναικοχωριον. αλλα τα βουνα εκειθε τα παω με χιλια. και με τετρακουνητα και ανευ. βλεπε παλιοξαρι, ποτιδανια, τειχιο, δασος θερετρον, κατεβασμα μαραθια απο το βουνο, κουπακι, τηγανητα αυγα στο ρερεση. σκεψου πρωινο ξυπνημα με καφε απο το τέιστι στην επαχτος, τυροπιτακια απο το κεφαλοβρυσο και μετα απολαυση στον Αγιο Κωνσταντινο ποτιδανιας. στο στοουν σιτυ ποια ειναι η πεθερα σου? παλια? επι παξιμαδα? επι εξαταξιου στον ζαχαροπουλο? ε?
δέν είναι γένημμα θρέμμα, στα τελευταία του παξιμαδά πρέπει να ήρθε στην περιοχή.
έχει ώραία μέρη για βόλτες στα βουνά εκει. σταμάτα τις περιγραφές γιατί ζηλέυουμε. θα με αναγκάσεις να κάνω το ατόπημα να την πάω εγώ στα μέρη της για να χαρούμε κ λίγο φύση !
-
Επίσης η Land δίνει παρόμοιας φιλοσοφίας σύστημα μέχρι και στο disco ( εξ ανάγκης προφανώς για τη περιβόητη μείωση ρύπων), απλά στο σκληρό off road υπάρχουν κάποια μικρά παράπονα για την απότομη εναλλαγή της μετάδοσης από άξονα σε άξονα, πράγμα που δυσκολεύει τις απαραίτητες ισορροπίες σε τέτοιες καταστάσεις ( κριτής εκ του μακρόθεν από βιντεάκια είμαι ,προσωπική άποψη δε διαθέτω)
Στο Sport, όχι στο κανονικό Discovery.
Σχετικά με αυτά τα συστήματα, ο μόνος τρόπος να αδειάσεις την μπαταρία είναι να πηγαίνεις τελικές ή τάπα συνεχώς σε επιταχύνσεις με τέρμα γκάζι και χωρίς δυνατά φρεναρίσματα, ώστε να μπορέσουν να φορτίσουν. Οι μπαταρίες φορτίζουν είτε από τον θερμικό κινητήρα (στο μισό γκάζι π.χ.), ή από τα φρένα, ή από συνδυασμό αυτων των δύο. Στα πολύ σπορ αυτοκίνητα υπάρχουν και προγράμματα που επιτρέπουν να έχεις φουλ δύναμη για μερικούς qualifying γύρους στην πίστα ή να κάνει περισσότερη ανάκτηση, ώστε να σου βγάλει ολόκληρο σερί γύρων.
Πάντως γάτε μην το απορρίπτεις πριν το δοκιμάσεις στην λάσπη, τα καλύτερα off roaders είναι αρκετά βαριά πάντως. Ειναι πολυπαραγοντικό το θέμα (εδαφική πίεση ανα cm2, πρόσφυση από τα λάστιχα, κατανομή ροπής, σωστό ποσοστό σπιναρίσματος - ούτε πολύ ώστε να σκάψει, ούτε λίγο ώστε να κωλώσει, εδαφική ανοχή ώστε να μην βρει η κοιλιά κλπ κλπ).
-
Ωραία σχόλια , χωρίς γκρίνια , έτσι απλά να γουστάρουμε ...
Και ευτυχώς ο Γάτος είναι γλαφυρός στις περιγραφές του...
-
Είναι από τις περιπτώσεις που χαίρομαι τη PEUGEOT ως εταιρία . Είναι γαλλικό και το δείχνει. Δηλαδη καινοτομία, περίπλοκο και μοναδικό.
Ετσι ήταν και η Activa.
-
Πολύ περίπλοκα γίνονται τα αμάξια πλέον, θα χρειαζόμαστε manual για να οδηγήσουμε σε λίγο καιρό.
-
κατι περιεργον. οταν ειναι μονο ρευμα στο καντραν αναβει ας πουμε d ή Β. σκετο, χωρις νουμερακι διπλα. και τα πανω-κατω ταχυτηται δεν λειτουργουν στο τιμονι. οτασν μπει ο κινητηρ και δινει και κινηση, γιατι μπαινει και δεν δινει αλλα φορτιζει, τοτε τα d και b αποκτουν ενα μικρο νουμερακι διπλα, τη ταχυτητα, που υπο συνθηκες ανεβοκατεβαζεις απο το τιμονι. οκ, άι αντερσταντ οτι δεν παιζει το σασμαν με το ηλεκτρικο. πως διαολο ομως παιζει οταν δουλευει ο κινητηρας και ο ηλεχτροκινητηρας ταυτοχρονα? πολυ μπλεξιμο... επισης, πρωτο φάουλ. εκατσα μεχρι ξημερωματα δουλεια και ετρεχα να προλαβω μετα. με το που μπαινω μεσα πριν καν κατσω, αναβω, παταω φρενο και βαζω d και αμεσως γκαζι να φυγω... κατακοκκινο το καντραν 'ελεκτρικ συστεμ φολτ, καλλ σερβις' και δεν με αφηνε να κανω ρουπι. σβηνω, αναβω με ψυχραιμια και αφου ειχα βρισει τον ντελον και τον μακρον και πηρε κανονικα. τηλεφωνησα σε καποιον που μου δωσανε απο σερβις και μου ειπε οτι θελει 5 τουλαχιστον δευτερα απο αναμμα μεχρι πατημα γκαζιου να φυγει. φτουυυ.
α, εδω τι κανει - μην πειτε για τον ηλιο, ναι ακριβως κοντρα και ναι η καμερα του σαμσουνγκ ειναι μεσα στη μπιχλα
να θυμισω το στρογγυλο 10 που μου ειχε δωσει το τιγκουαν. που ομως αν περιμενει καποιος να βγαλει τη διαφορα τιμης, θα περιμενει μεχρι να πεσει ο επομενος μετεωριτης στη γη.
-
τηλεφωνησα σε καποιον που μου δωσανε απο σερβις και μου ειπε οτι θελει 5 τουλαχιστον δευτερα απο αναμμα μεχρι πατημα γκαζιου να φυγει. φτουυυ.
Λογικό είναι, μέχρι να γίνουν όλοι οι έλεγχοι του συστήματος.Υπάρχουν πολλές δικλείδες ασφαλείας ειδικά για το ηλεκτρικό σύστημα.
-
Γατε λογικά ο ηλεκτροκινητηρας βρίσκεται μεταξύ κινητηρα και κιβωτιου και μεταφέρει ροπη μέσω συμπλεξης
-
Οι ηλεκτροκινητήρες στα full hybrid σε αντίθεση με τα mild, συνδέονται απ' ευθείας στον άξονα (ή στους άξονες αν έχει μπρος-πίσω) μέσω ενός συμπλέκτη-μειωτήρα με σταθερή σχέση.
Η αλλαγή από κινητήρας-γεννήτρια και τούμπαλιν μπορεί να γίνει ανα πάση στιγμή (ανάλογα με το τι επιλέγει η μονάδα ελέγχου) μεταβάλλοντας το ηλεκτρικό πεδίο του κινητήρα έτσι ώστε είτε να χρησιμοποιείται η κινητική ενέργεια του αυτοκινήτου για να φρενάρεις (και ταυτόχρονα να φορτίσεις τις μπαταρίες) ή αντίστροφα η μπαταρία για να επιταχύνεις.
Ο βενζινοκινήτηρας δεν μπορεί να συνδέεται έμμεσα ή άμεσα με τον ηλετροκινητήρα, θα υπήρχαν θέματα συγχρονισμού. Λογικά σε συνθήκες κίνησης για να έχεις πάντα διαθέσιμη ηλεκτρική ενέργεια, από ένα όριο και κάτω θα στέλνεται ενέργεια από τον βενζινοκινητήρα προς τις μπαταρίες μέσω μιας μικρής γεννήτριας
-
Μια μικρα ενημερωσις...
1100 τα κμου πλεον
29 μωτ. 6.4 μεση καταναλωση + κατι κιλοβατωρες. τελικη μεχρι τωρα, ετσι να δουμε μονο, 243 κοντερ.
τραβαει ασυστολα και κανει κηδειες ανυποψιαστων. σημερα μου κολλησε προφυλακτηρα στην ανηφορα στις αφιδνες μετα το διοδια ενα καινουργιο φορεστερ(!), με παλευε ωρα αλλα και δεν ασχολιομουν και δεν περναω ποτες απο δεξια. περιμενα να κανει ακρια ο μπροστινος. πρεπει να τρομαξε ο τυπος. στις πρωτες δυο κολωνες αποσταση του εκανα επισης δυο κολωνες αποσταση. εχουμε ομως και στραβα. και εξοχως γαλλικα. οταν βρω χρονο θα αναφερω. μεχρι τοτε θεωρειστε οτι το μονο συστημα που εχω βρει να δουλευει σωστα με τη διαγραμμιση το τιμονι στο acc ειναι του φες λιφτ βιτ. και οι γαλλοι φέιλ, οπως και οι γερμανοι.
-
Αυτοκινηταρα. Αλλα ένα θα σου πω για να σου την μπω σε έναν τομέα που μπορώ να στην μπω......
25 χλμ μωτ,.... 4.2-4.3 λιτρα/100χλμ.
-
παμε λιγο στα χαλια μαυρα.
ινφοτέιμεντ. και γαμω τις οθοναρες με αχρηστες πληροφοριες. ακουγεται βεβαια καλα για τα μετρια γατωτα. το ραδιοφωνο ας πουμε ειναι χωρις ενδειξεις συχνοτητας. μια γραμμη μονο. δεν υπαρχει τροπος να κανει σικ απο το τιμονι. μονο να αλλαζει αποθηκευμενους σταθμους. που δεν εχω βρει ακομη τροπο αυτοματης αποθηκευσης! λειπουν ολες οι επιλογες του αρ ντι ες. ενω υπαρχει. η χρηση γιου ες μπι ειναι τρατζικ. δεν βρισκεις τιποτε ποτες. μονο με τη σειρα να πας. τιποτε αλλο. οπως και η αλλαγη πηγης. μονο απο την οθονη, οχι απο το τιμονι. στα εμ πι θρι οταν οι πληροφοριες ειναι ελληνικα, δειχν ει παπαδακια. μιλαμε ειναι ιδιο εκτος απο την οθοναρα με του 508 που ειχα 10 χρονια πριν. του τιγκουαν ας πουμε ειναι απειρα πιο ευχρηστη. αλλα αυτη που τελικα τα σπαει σε δυνατοτητες και ευχρηστια ειναι η ταπεινη του βιταρα. στις δοκιμες λενε δεν εχει ωραια γραφικα. παπαριες. κανει τα παντα και ευκολα. και γρηγορα. και απο της πι ες έι και απο της φάου.
-
Ηθελα να ξερα ποιος εγραψε τετοιες ακυρες αποψεις για τα γραφικα του βιτ? Θυμαμαι οταν ειδα τις οθονες σας εσενα και του γιατρου, ντραπηκα για τη δικη μου του ντουστ. Μαλιστα επειδη ηταν καλοκαιρινη μερα προς απογευμα ολες οι πληροφοριες ηταν ευδιακριτες ακομα και οταν επεφτε ο ηλιος πανω τους. Παρεμπιπτοντως κι εγω στην μερκ απο το τιμονι μπορω να αλλαξω μονο σταθμους.
-
Που να δείτε και τον 3d χάρτη τς πόλης που έχουν τα suzuki και ο οποίος δεν φτάνει που έχει 3d τα κτήρια τα εχει και με σχεδιαστική γραμμή σαν να τα ζωγράφισαν με πένα!!!!
-
τραβαει ασυστολα και κανει κηδειες ανυποψιαστων. σημερα μου κολλησε προφυλακτηρα στην ανηφορα στις αφιδνες μετα το διοδια ενα καινουργιο φορεστερ(!), με παλευε ωρα αλλα και δεν ασχολιομουν και δεν περναω ποτες απο δεξια. περιμενα να κανει ακρια ο μπροστινος. πρεπει να τρομαξε ο τυπος. στις πρωτες δυο κολωνες αποσταση του εκανα επισης δυο κολωνες αποσταση.
Εγώ όταν μου κατσικώνονται αργοί κομπλεξικοί στην **αριστερή **έτσι τσαμπουκά/συνδικαλιστικά τους προσπερνώ **Σ****ύριζα **από δεξιά..
-
Εγώ όταν μου κατσικώνονται αργοί κομπλεξικοί στην **αριστερή **έτσι τσαμπουκά/συνδικαλιστικά τους προσπερνώ **Σ****ύριζα **από δεξιά..
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, έγραψες!
-
gatoz wrote:
τραβαει ασυστολα και κανει κηδειες ανυποψιαστων. σημερα μου κολλησε προφυλακτηρα στην ανηφορα στις αφιδνες μετα το διοδια ενα καινουργιο φορεστερ(!), με παλευε ωρα αλλα και δεν ασχολιομουν και δεν περναω ποτες απο δεξια. περιμενα να κανει ακρια ο μπροστινος. πρεπει να τρομαξε ο τυπος. στις πρωτες δυο κολωνες αποσταση του εκανα επισης δυο κολωνες αποσταση.
Νομίζω δεν επιτρέπεται,υπάρχει και η μεγάλη σκάλα να παιξεις για να καταλάβει ο μπροστά.αν και δυσκολα να πετυχεις αριστερη λωρίδα αυτοκίνητο με μικρότερη ταχύτητα από 130 που είναι το ανώτατο όριο στους ελληνικους αυτοκινητοδρόμους
Υ. Γ τι είναι πιο επικινδυνο.να πηγαινεις με περισσότερα χλμ από τα όρια και να προσπερνας απο τα δεξιά η να μην φοράς ζώνη στον αστικό ιστο;ρητορικό το ερώτημα.
Υ. Γ μην με περασεις για κομπλεξικό που κάθεται αριστερά και παει με 70.δεν μ αρέσει απλα να μου λένε πως εγώ είμαι αμαρτωλός και ο άλλος αναμάρτητος
-
Ανεξαρτήτως ορίου ταχύτητας και ταχύτητας κίνησης του οχήματος του, ο **σωστός **οδηγός επιλέγει να κινείται στην δεξιότερη λωρίδα που είναι εφικτό σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
Κάποιοι που δε θέλουν να καταλάβουν το από πάνω και δε νιώθουν από σινιάλα υπόβαλλονται στην ταχεία εκπαίδευση-άμεση απονομή δικαίου με την απο-παραπάνω universal διαδικασία που postara και ακολουθώ.
Πάντα με εκπλήσσει το γεγονός ότι** κατέχουν άριστα **την νοηματική γιατί αντιδρούν στους χαιρετισμούς μου. Δε τους το είχα να πώ την αλήθεια βάση της οδηγικής βραδυπουσύνης που επιδεικνύουν για αυτό και έχω καταλήξει ότι στην πλειοψηφία τους είναι απλά κομπλεξικοί ..
ΥΓ 1 Φυσικά ζώνη παντού και πάντα. Τα αυτοκίνητα στα crash test κινούνται με χαμηλές ταχύτητες πόλης και γίνονται σμπαράλια, αυτό λέει πολλά! Ατυχήματα γίνονται κάθε μέρα και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τα όρια ταχύτητας, η ζώνη είναι must πρίν ακόμα ξεκινήσεις τον κινητήρα..
ΥΓ 2 Σε παραπέμπω στο πρώτη μου παράγραφο του παρόν post. Από εκεί και πέρα αν κάποιος απαιτεί να σε προσπεράσει σε σημείο που δεν έχεις χώρο να κινηθείς δεξιά με το στανιό απλά τον αγνοείς και συνεχίζεις την πορεία σου.
-
Το θεμα ειναι οτι αν του ερθει να κανει δεξια,(καθολου απιθανο γιατι περι μ@λ@κα προκειται) την ωρα που τον περνας απο δεξια, θα φταις εσυ .
Εχω σκεφτει πλεον να παιρνω ενα ηρεμιστικό πριν οδηγησω. Δεν την παλευω αλλιως στους δρομους, με τοσα ζωα . Με τιμονι και χωρις (εννοω τους πεζους)
-
Ποδηλάτες έχετε εκεί ? Εδώ είναι η νέα λαίλαπα..
Peugeot 3008 2016