-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τη giulia τη κόβουν τα ηλεκτρονικά όταν πας να πιέσεις σε μια διαδρομή οπότε δε μπορείς να την απολαύσεις.
Ναι, οκ έχεις τέλεια αίσθηση κλπ αλλά δε φτάνει μόνο αυτό.
Αν ο σκοπός είναι παντιλίκια στις πλατείες, έχεις δίκιο. Σε όλα τα άλλα, πολύ ανώτερη η Giulia.
Όχι όχι. Κάνεις λάθος. Δεν είναι αυτός ο σκοπός και ελεύθερα ηλεκτρονικά δε σου δίνουν αυτό μόνο.
Της giulia είναι πολύ παρεμβατικό και σε κόβει υπερβολικά σε κάθε στροφή.
Στα Μέγαρα ειμασταν μαζί με τον Μιχάλη από το drive. Αυτός με τη veloce εγώ με το 10αρι. Πριν μπούμε είχαμε πιάσει κουβέντα για την Ιουλία και μου έλεγε ακριβώς αυτό. Πας να το πιέσεις και σε κόβει. Δεν μπορείς να επιτεθείς σε μια στροφή και αυτό είναι απαράδεκτο.
Όταν δε μπήκαμε μαζί, στο warm-up lap μου ήταν μπροστά και φαινόταν στα Κ πόσο έκοβε.
Χρειάζεται οπωσδήποτε τρόπος να απενεργοποιηθουν και κάτι άκουσα ότι γίνεται με πρόγραμμα αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Sent from my G8141 using Tapatalk
Εκτός αν ο Μιχαλιός τα είπε διαφορετικά με σένα και με μένα, διαφωνώ. Τα ηλεκτρονικά της δεν είναι παρεμβατικά, αφήνουν μεγαλύτερες γωνίες σε σχέση με το 1ο στάδιο απενεργοποίησης του DCT της BMW. Επίσης οι BMW μαλάκωσαν πια. Δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο κοφτερές όσο η Giulia, ούτε ελέγχουν το αμάξωμα στον ίδιο βαθμό. Συμφωνώ όμως ότι θα έπρεπε να απενεργοποιούνται πλήρως τα ηλεκτρονικά. Ίσως στο facelift...
Λες να μη καταλάβαινα ρε συ?
Ας πούμε ότι δεν, φαινόταν στη πίστα πόσο έκοβε.
Μπροστά μου ήταν.
Και εδώ φαίνεται να συμβαδίζει με αυτό που λέω:
'Το όριο της πρόσφυσης είναι εξαιρετικά υψηλό. Όχι λόγω των ηλεκτρονικών, το κορυφαίο hardware κάνει τη δουλειά. Τουλάχιστον με το μπλοκέ δεν δυσκολεύεται να βάλει τη δύναμη κάτω, μειώνοντας έτσι την ανάγκη επέμβασης του ESP στα αργά κομμάτια και στις διαδοχικές αλλαγές κατεύθυνσης. Άρα και το σχετικό… ξενέρωμα.
Εκεί που πραγματικά το απολαμβάνεις πάντως είναι τα πατημένα κομμάτια. Εκεί πιάνεις τον εαυτό σου να ξεθαρρεύει. Ξεπερνάς το άγχος και δοκιμάζεις να κουβαλήσεις περισσότερη φόρα μέσα στη στροφή. Να περάσεις με μία πάνω. Και ως δια μαγείας, περνάει. Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται σταδιακά. Νιώθεις το αυτοκίνητο ζωντανό, να περιστρέφεται γύρω από τον εμπρός εσωτερικό τροχό, μέσα σε αυτό το μικρό περιθώριο που επιτρέπουν τα ηλεκτρονικά. Αν στρίψεις το τιμόνι περισσότερο ή πιο απότομα από όσο πρέπει, την υπερστροφή θα σβήσει το ESP. Στην υπερβολή στην ταχύτητα εισόδου, όταν πλέον το εμπρός εξωτερικό λάστιχο δεν θα αντέχει άλλη φόρα, θα αντιδράσει με ελαφρά υποστροφή. Και επειδή τα ηλεκτρονικά δεν αφήνουν την ουρά να παίξει το ρόλο της στην ισορροπία, αλλά και η δύναμη δεν είναι τόσο μεγάλη, διορθώνεται με «άσε».'
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... air-200-ps
Και εδώ δε βλέπω να αναφέρει αυτό που λες:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... s-bmw-320d
Sent from my G8141 using Tapatalk
Αν είναι να κοουτάρουμε Drive, να το κάνουμε σωστά:
Τελικός απολογισμός
Αυτό που ανέκαθεν χαρακτήριζε το DRIVE είναι η ευθύτητα. Aπαντάμε στις δύσκολες ερωτήσεις, αναλαμβάνοντας την ευθύνη. Έχοντας εμπιστοσύνη στη μεθοδολογία μας, συνδυάζουμε αριθμητικά δεδομένα και αίσθηση, όπως αυτή προκύπτει από την εμπειρία μας, και αναδεικνύουμε νικητές και χαμένους, πρώτους και δεύτερους, τα αυτοκίνητα που ξεκάθαρα προτιμάμε με βάση τις προτεραιότητες και την φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το περιοδικό μας. Αξίες που θεωρούμε ότι μοιραζόμαστε με τους αναγνώστες μας.Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η BMW υπερτερεί ελαφρώς σε κάποια ζητήματα που αφορούν στην ποιότητα κάποιων υλικών και στην πρακτικότητα. Ίσως και στην premium πτυχή της προσωπικότητας των δύο αυτοκινήτων. Αν και αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα, καθώς βγάζει αυτό τον αέρα φορτωμένη με πολύ περισσότερα και ακριβότερα έξτρα, ενώ είναι έτσι κι αλλιώς πιο ακριβή συγκρίνοντας βασικές εκδόσεις.
Από την άλλη, η Alfa, χωρίς να υστερεί ουσιαστικά στους παραπάνω τομείς, είναι σαφώς καλύτερη στο οδηγικό κομμάτι. Κι αυτό βαραίνει σαφώς περισσότερο καθώς μιλάμε για αυτοκίνητα και όχι για… έπιπλα. Είναι πιο σπορ στο βουνό, κερδίζει σε όλα τα δυναμικά τεστ ενεργητικής ασφάλειας και είναι πιο πειστική για τις δυνατότητές της στην πίστα. Τελικά χάνει στο γύρο, απλώς και μόνο επειδή δεν απενεργοποιείται το ESP. Και είναι πραγματικά κρίμα που οι Ιταλοί πήραν αυτή την ανεξήγητη απόφαση, περιορίζοντας το ρεπερτόριο του θεϊκού πλαισίου που δημιούργησαν. Ακόμη κι έτσι, είτε κρίνεις με την λογική είτε με το συναίσθημα, η Alfa Romeo Giulia είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη σπορ premium μπερλίνα. Χωρίς ναι μεν αλλά.
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... s-bmw-320d
-
Στα της πρακτικότητας:
Αρχικά αναφέρεις ότι θέλεις το αυτοκίνητο για ΣΚ και ταξιδάκια.
Και οτι στην πόλη παίζεις με Α1.Θεωρείς οτι στην πόλη δεν θα χρειαστείς εσύ ή η μαμά το αυτοκίνητο για το μωρο (είναι περπατήσιμα όλα κλπ);
Εαν ναι οκ.
Εαν όμως θα το χρειαζεσαι, τότε θα πρεπει ότι πάρεις να το βλέπεις και σαν καθημερινό (διότι το Α1 ειναι άβολο όταν μιλάμε για τριμελή οικογένεια με μωρό - καλα αμα πας σε τετραμελή σπλά το ξεχνάς). Οπότε εαν ισχύει αυτό, εγω θα πρότεινα κάτι σε οχι μαούνα/καυσιμοφάγο και ας μην εχει την δύναμη που θέλεις (πρακτικά αχρηστη, καθώς τα χλμ/ωρα πέφτουν τρελά όταν έχεις μωρο).
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ακριβως αυτος ειναι ο λογος για τον οποιον απέρριψα το S90 και sedan με μηκος 5 μετρα..
δε θα μπορω να κυκλοφορω μεσα στην πολη..
Για καθημερινη χρηση νομιζω οτι το Α1 με καλυπτει απολυτα...
80 βήματα (μετρημενα) ειναι η δουλεια απο το σπιτι... -
Το αφήνω εδώ μπας και σε ψήσω περισσότερο για το βολβο.
Youtube VideoΑν βρήκες το D4 στη τιμή που ανέφερες και είσαι όντως σίγουρος πως δεν παίζει τίποτα απο τις γνωστές μαμουνιες είναι μονόδρομος η αγορά του.
-
Υπαρχει αφθονη πληροφορια και πολλες επιλογες, μπορεις να χαθεις.
Βαλε κατω λιγο τα ζητουμενα και η απαντηση δεν θα ειναι τοσο δυσκολη
Γραφουμε εδω μεσα ο καθενας το κοντο του και το μακρυ του, Τι να το κανεις αμα ειναι πολυ οικονομικο αν δε σε ενδιφερει η οικονομια;
Παρε γιαπωνεζικο = αξιοπιστο
Παρε 4κινητο = SUV μονο ετσι αξιζει
Παρε AR = στριβει φοβερα
Παρε BMW = εχεις κυρος
Φτιαξε μια λιστα με τις πραγματικες σου προτεραιοτητες, δε γινεται να τα πετυχεις ολα
Πχ νουμερο #1 πχ χωροι, νουμερο #2 επιδοσεις κτλ τκλ
Δες πιο αμαξι σου δινει εναν καλο συνδιασμο σε αυτα και μονο τα ζητουμενα και εχεις την απαντηση
Μόνο που πρεπει να εισαι, με τον εαυτο σου ειλικρινης και να παραδεχθεις τι θες πραγματικα ετσι;
Αν ας πουμε δε ζεις στα midwests αλλα στο παγκράτι , εσυ η ή γυναικα σου δεν το εχετε με τα οχηματα μεγαλου ογκου, βαλε ενα Χ σε οσα ειναι μεγαλα και πας παρακατω
Αν γουσταρεις να εχεις γυρω σου αντικειμενα πολυτελειας, στο σπιτι καθεσαι μονο σε napa leather και θες μεσα στο αμαξι οτι πιανεις και βλεπεις να ειναι προσεγμενο, κοιτα τα πολυ premium με φουλ εξοπλισμο, αν ομως κατα βαθος σε νοιαζει να εχει σηματακι απεξω να βλεπει ο γειτονας και μεσα ας μην εχει ουτε τασακι, ξερεις που να κοιταξεις και τι να αποφυγεις. Μη μας το πεις εδω μεσα, δε χρειαζεται, αλλα μεσα σου πρεπει να ξερεις.
Αν στα ενδιαφεροντα σου ειναι τα βουνα και οι ραχουλες , κοιτα να εχει καμια τετρακινηση γιατι θα τη βρεις μπροστα σου . Αμα ομως παιζει να παρεις 4κινητο off road animal με λαστιχακι αγριο και ειναι το αμαξι παρκαρισμενο συνεχεια μονο για να νιωθεις στο midlife crisis ετοιμοπολεμος οτι ΑΜΑ θελω αυριο παω ενα Dakar, ξεχνα τις τετρακινησεις και δες τιποτα αλλο. -
Κιλο +1000 .
Ετσι είναι ξεκαθάρισμα των προτεραιοτήτων και καθάρισες .
Να πω κάτι πιο αιρετικό ?
Μήπως να δεις να αλλάξεις το Α1 σε κάτι πιο μικρομεσαίο 4πορτο , τύπου γκόλφ και να πάρεις ένα σούβ σαν το 3008 , Τιγκουάν σε λιγότερα λεφτά και έτσι να έχεις πολλαπλές επιλογές ?
Γιατί τα 2πορτα για οικογένειες είναι στριμόκωλα...
-
Ωραίοι οι 2 από πάνω!!
-
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 4160955007
Παίζει μια διαφήμιση στο φατσοβιβλιο από τον Ιωαννιδη έως - 6500€ για τη c class face-lift...
Δε ξέρω αν αρέσει -
Μιας και είσαι ελ. επαγγ. το leasing δε θα σε βόλευε;
Και οικονομικά και φορολογικά;
Αλλαγή ανά 2-3 χρόνια όχημα.. -
C-class Μου φαίνεται πολύ συντηρητική.... Ή 3πορτη είναι πανέμορφη αλλά δε βολεύει για παιδί
Q3.. Το σκέφτηκα.. Θα χρειαστεί να περιμένω αρκετά και από τα βίντεο δε με ενθουσίασε....
Leasing.. Ο λογιστής μου επιμένει ότι δε μπορώ να το περάσω σαν παραγωγική δαπάνη.... Σε ενδεχόμενο έλεγχο δηλαδή, θα μου το κόψουν
-
Κρίμα
Σαν απλός πελάτης; Θα μπορούσατε να μη σκάσετε τώρα τόσα χρήματα και για τα επόμενα 2-3 χρόνια να επιλέγατε ενα μάλλον όχι και τόσο φορτωμένο καλούδια όχημα, να βλέπατε πως πάει με το ζουζούνι και αν με το καλό έρθει κι άλλο να είστε πιο άνετα..και σε ενδεχόμενη αλλαγή...
Τώρα θα χρειάζεται λιγότερα απ ότι σε 2 χρόνια που θα αρχίσει να περπατάει και να τρέχει σιγά σιγά...
Ποδηλατάκι καρεκλάκι κτλ, γεροί να είστε ίσως και Χ2... -
(Ας πω και εγώ λοιπόν το μακρύ και το κοντό μου)
Σε 5αστερο που διακοπάρω 3/10 αυτοκίνητα είναι X1 , και γενικά βλέπω πολλά στο δρόμο αυτές τις ημέρες , μετά έρχονται σε πλήθος οι Mercedes διαφόρων τύπων και αμαξωμάτων , και μετά τα Volvo XC60 και υπάρχει εδώ και ενα μαύρο XC40 .
Λοιπόν, σε σχέση με την Χ1 δείχνει μικρότερης κατηγορίας σε μέγεθος , η Χ1 μοιάζει πιο μακριά και πιο πρακτική , σίγουρα το XC40 είναι πιο μοντέρνο και όμορφο και πολύ νεανικό. Πάντως και τα 2 χάνουν σε εμφάνιση πολύ άνετα από ένα λευκό 3008 που παρκάρει πιο δίπλα τους.Αν έπρεπε εγώ να βάλω τα λεφτά μου κάπου (μπαίνοντας στην θέση σου εννοώ γιατί εγώ θεωρώ πως το ανώτατο όριο για εμένα ώστε να μην χαρακτηριστικω προκλητικός είναι η VW) τελικά θα ήταν η X1 με καλό εξοπλισμό και αναβάθμιση σε αισθητικό επίπεδο για να πιάσω λίγο τον ανταγωνισμό στο κομμάτι αυτό. Η X1 δείχνει και είναι πολύ πρακτική , έχει την premiumιλα που αρμόζει αλλά δεν είναι προκλητική όπως άλλες BMW η Mercedes.
Edit: Τώρα θυμήθηκα πως δεν βρίσκεις αυτή την στιγμή διαθέσιμη X1 οπότε...εντελώς 'μακρύ και το κοντό μου ' το ποστ μου αλλα ίσως να αξίζει να περιμένεις αν δεν βιάζεσαι πολύ.
P.S.: υπάρχει παρκαρισμένο εδώ και ένα 4 grand coupe , ε...αυτό είναι πραγματικά premium και οικογενειακό αυτοκίνητο μαζί.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Σχετικά με την Χ1
Βρίσκω 2 αξιόλογα θεωρητικά αυτοκίνητα σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα...
Ειδικά αυτό στα Γιάννενα είναι τοπ... Θα στείλω φίλο να το δει και από κοντά...Ο πωλητής του Σφακιανάκη μου είπε ότι φέρνουν κάθε 6μηνο νέα αυτοκίνητα με πινακίδες (τα περισσότερα από Leasing) αλλά αφενός δε μπορεί να προβλέψει τι θα είναι διαθέσιμο και αφετέρου μου άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι στο ίδιο στυλ με ότι έχει ήδη (manual diesel, ψιλοαδεια κτλ)
-
Ο χρήστης panasol έγραψε:
C-class Μου φαίνεται πολύ συντηρητική.... Ή 3πορτη είναι πανέμορφη αλλά δε βολεύει για παιδίQ3.. Το σκέφτηκα.. Θα χρειαστεί να περιμένω αρκετά και από τα βίντεο δε με ενθουσίασε....
Leasing.. Ο λογιστής μου επιμένει ότι δε μπορώ να το περάσω σαν παραγωγική δαπάνη.... Σε ενδεχόμενο έλεγχο δηλαδή, θα μου το κόψουν
Τέτοιο αμάξι με leasing ως επαγγελματικό προφανώς δεν δικαιολογείται. Έχει δίκιο ο λογιστής σου.
Για τη Χ1 δεν χρειάζεται εγώ να πω κάτι, τα γράφουμε και εδω και στο αποκλειστικό φόρουμ.
Απλά μην κολλάς στον εξοπλισμό τόσο και γιατί δεν θα βρεις τόσο φόρτωμενα όσο και γιατί πολλά μπαίνουν μετά άνετα. -
Forester οπως προτάθηκε ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αυτοκίνητο. Επίσης, επιμένω στο 4κινητο Conpass, αξίζει πολύ περισσότερο απο τα χρήματα που ζητάει.
Το XC40 προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου και δεν θα το αγόραζα με τίποτα, αλλά ειναι καθαρα προσωπική άποψη. Δεν βρίσκω καποιο σημείο να υπερτερεί το βολβο εναντι του ανταγωνισμου σε αυτα τα χρήματα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Forester οπως προτάθηκε ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αυτοκίνητο. Επίσης, επιμένω στο 4κινητο Conpass, αξίζει πολύ περισσότερο απο τα χρήματα που ζητάει.Το XC40 προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου και δεν θα το αγόραζα με τίποτα, αλλά ειναι καθαρα προσωπική άποψη. Δεν βρίσκω καποιο σημείο να υπερτερεί το βολβο εναντι του ανταγωνισμου σε αυτα τα χρήματα.
Το Φόρεστερ του πρότεινα κ εγω αλλα είπε οτι δεν θελει Ιαπωνία μεριά. Κρίμα για μένα βεβαια, γιατι μπροστα του κατι δήθεν πριμιουμ SUV δεν πιάνουν μια. Κ απο την άλλη το νεο μοντέλο ειναι προ των πυλών.
Το compass ειναι αξιόλογη πρόταση εφόσον επαρκούν οι χωροι. Ειδικα ο αποσκευών ειναι πολυ μικρός για την κατηγορία πλέον. Επισης ο multi air ειναι αρκετα λαιμαργος κ υπό αντικατάσταση.Φίλε panasol απο όσα εχω διαβάσει να εχεις γράψει θεωρώ οτι μαλλον σε σεντάν πρεπει να κοιτάξεις κ δη στο νεο 508 (αφού δε σου αρέσει η giulia). Φαινεται να εχει ολα όσα ζητάς, εχει low profile, κ αποτι διαβαζω εινσι πολυ άνετο κ καλο στο δρόμο με εξαιρετικά μοτέρ. Για μένα αξιζει να περιμένεις λιγο για να το δεις.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Forester οπως προτάθηκε ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ αυτοκίνητο. Επίσης, επιμένω στο 4κινητο Conpass, αξίζει πολύ περισσότερο απο τα χρήματα που ζητάει.
Το XC40 προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου και δεν θα το αγόραζα με τίποτα, αλλά ειναι καθαρα προσωπική άποψη. Δεν βρίσκω καποιο σημείο να υπερτερεί το βολβο εναντι του ανταγωνισμου σε αυτα τα χρήματα.
Το Φόρεστερ του πρότεινα κ εγω αλλα είπε οτι δεν θελει Ιαπωνία μεριά. Κρίμα για μένα βεβαια, γιατι μπροστα του κατι δήθεν πριμιουμ SUV δεν πιάνουν μια. Κ απο την άλλη το νεο μοντέλο ειναι προ των πυλών.
Το compass ειναι αξιόλογη πρόταση εφόσον επαρκούν οι χωροι. Ειδικα ο αποσκευών ειναι πολυ μικρός για την κατηγορία πλέον. Επισης ο multi air ειναι αρκετα λαιμαργος κ υπό αντικατάσταση.Φίλε panasol απο όσα εχω διαβάσει να εχεις γράψει θεωρώ οτι μαλλον σε σεντάν πρεπει να κοιτάξεις κ δη στο νεο 508 (αφού δε σου αρέσει η giulia). Φαινεται να εχει ολα όσα ζητάς, εχει low profile, κ αποτι διαβαζω εινσι πολυ άνετο κ καλο στο δρόμο με εξαιρετικά μοτέρ. Για μένα αξιζει να περιμένεις λιγο για να το δεις.
Εχεις κολλήσει ρε συ με το Φόρεστερ. Σε κάθε νήμα το προτείνεις. Γιατί δεν παίρνεις εσυ ένα να ησυχάσουμε και οι υπόλοιποι; [emoji6]
-
Ω!!!!! Έριξε μεγάλη πρόταση ο Koralli , το 508!
Όντως αυτό δεν το σκεφτήκαμε , απίθανο μέσα έξω , (ειδικά μέσα είναι εξωπραγματικό , σαν supercar , θα φτιάχνει η διάθεσή σου με το που θα ανοίγεις την πόρτα, μην σου πω στα λίγα εκατοστά μόλις ανοίξεις την πόρτα ακούγοντας το φαπ των παραθύρων που κατεβαίνουν λίγο όπως στα κουπέ - κάμπριο ) και στα 40.000+ λογικά θα είναι σε καλή έκδοση εξοπλιστικά.
Τι μεγάλη μαγκια έχει κάνει αυτή η Peugeot , και με το 3008 αλλά και όπως φαίνεται με το 508 μπαίνει σφήνα σε εισαγωγικές εκδόσεις premium προτάσεων.P.S. Επίσης ως προς το Forester που επίσης προτείνεται από τον Koralli , πρώτη φορά ειδα αυτές τις μέρες κάνα δύο καινούργια , μιλάμε για πραγματικό SUV , γεμίζει τους καθρέφτες σου , δεν ήξερα πως είναι τόσο μεγάλο , περίπου ίδιο με KIA Sorento που επίσης είδα εδώ με ξένες πινακίδες.
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
, -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Εχεις κολλήσει ρε συ με το Φόρεστερ. Σε κάθε νήμα το προτείνεις. Γιατί δεν παίρνεις εσυ ένα να ησυχάσουμε και οι υπόλοιποι; [emoji6]
Άδικα πιστεύεις;
Εαν κάποιος θελει πραγματικό SUV τι του λείπει; Μονο τα -καλα- jeep ειναι στο ιδιο επίπεδο.
Πίστεψε με εαν μπορούσα θα το ειχα ηδη παρει ενα.
Η μαλλον τωρα που το ξανασκέφτομαι ειναι και η giulia στη μέση
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Επισης ο multi air ειναι αρκετα λαιμαργος κ υπό αντικατάσταση.Λαιμαργο δεν θα τον ελεγα
Υπο αντικατασταση? Κατι ειχανε πει για εναν 1300αρι που θα βαλουν στην Τζουλια, αυτον λες ?
Επιλογή οικογενειακού SUV / Sedan