-
Φιλε ετσι οπως τα λες εγω θα πω καλοριζικο το xc40! Ειδα κι ενα μαυρο εδω στην Τηνο πριν λιγες μερες και ηταν ονειρο
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Αν μιλάμε για suv θεωρώ πολύ καλύτερο το 3008 από το xc40 που βλέπω ότι πολλοί προτείνουν.
Σε τι είναι καλυτερο ακριβως; Ενα δήθεν SUV ειναι... Τουλαχιστον το βολβο προσφέρει κ τετρακινητες εκδόσεις που του δίνουν κάποιες εκτος δρομου δυνατότητες.
Σε ποιότητα,χώρους και οδηγικά. Δεν ήξερα ότι xc40 είναι off road animal
-
Δεν ξέρω, αλλά εγώ δε θα έδινα τόσα πολλά λεφτά σε αμάξι τόσο μικρής κατηγορίας και μάλιστα στο συγκεκριμένο (XC40). Μου φαίνεται ότι δεν τα κάνει τα λεφτά του. Σε Χ1 θα τα έδινα πιο εύκολα (τη θεωρώ άλλωστε και πολύ καλύτερο αυτοκίνητο) από ότι στο Volvo αλλά τελικά ούτε εκεί θα έδινα τόσα λεφτά.
Μάλλον θα πήγαινα σε αμάξι της επόμενης κατηγορίας.
Εσύ -από τα γραφόμενα σου- προς τα εκεί έκλινες από τα πρώτα ποστ, οπότε σε συμβουλεύω να ψωνίσεις αυτό, αφού ενδόμυχα (ή συνειδητά) το ήθελες από την αρχή και σε ευχαριστεί πιο πολύ. -
τα λεφτα που δινω (που ειλικρινα ειναι με με υπερβαση) δε φτανουν για να ανεβω κατηγορια..
οκ..βρισκω Χ3 και XC 60 αλλα προηγουμενης γενιάς..
κινουμαι σε ενα οριο που το ποσο ειναι μεγαλο για low entry και μικρο για την επομενη κατηγορια..
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Αν μιλάμε για suv θεωρώ πολύ καλύτερο το 3008 από το xc40 που βλέπω ότι πολλοί προτείνουν.
Σε τι είναι καλυτερο ακριβως; Ενα δήθεν SUV ειναι... Τουλαχιστον το βολβο προσφέρει κ τετρακινητες εκδόσεις που του δίνουν κάποιες εκτος δρομου δυνατότητες.
Σε ποιότητα χειροτερο το βολβο απο το 3008; Οκ...
Μπροστα στο 2κινητο 3008 ναι μαλλον το (4wd) Βόλβο ειναι Land Rover (που λέει ο λόγος, για να μην αγριέψει κ ο Δίας... )
Κ για να σου απαντήσω στο δικό σου ύφος, δεν ήξερα οτι το 3008 ειναι το type-r των περιπτέρων .
-
το 3008 δεν είναι το type r των περιπτέρων απλώς τα Volvo είναι βάρκα στον γυαλο.
Όσο αφορά την τετρακίνηση η την χρειάζεται κάποιος όποτε παίρνει βαρβάτο τετρακίνητο η δεν την χρειάζεται άρα δεν έχει λόγο να φορτωθεί τα έξτρα έξοδα της,αυτό βέβαια είναι δίκη μου άποψη και δεν είναι αναγκαστικό να συμφωνούν όλοι. -
Ο χρήστης panasol έγραψε:
τα λεφτα που δινω (που ειλικρινα ειναι με με υπερβαση) δε φτανουν για να ανεβω κατηγορια..οκ..βρισκω Χ3 και XC 60 αλλα προηγουμενης γενιάς..
κινουμαι σε ενα οριο που το ποσο ειναι μεγαλο για low entry και μικρο για την επομενη κατηγορια..
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα .
Μήπως λοιπόν να κοιτάξεις να δώσεις λίγο λιγότερα και να πάρεις ένα λογικό low entry ?
Η να δεις τι μπορείς να φέρεις από έξω ?
Πάντως επειδή οδηγώ 9+ χρόνια ένα αυτοκίνητο σεντάν με 4,80 μήκος και πριν οδηγούσα μεγάλα σουβ ανάλογου μήκους για 8 χρόνια , μπορώ να σου πω ότι δεν έχουν κανένα θέμα για τις στροφές . Κόβουν πολύ και τα όρια τους τα βλέπεις .
Το μόνο πρόβλημα είναι ότι συχνά στα διπλοπαρκαρισμένα πρέπει να κλείνεις τους αναδιπλούμενους καθρέπτες .
Για τα Βόλβο έχω εκφραστεί και άλλες φορές , ότι τα θεωρώ υπερτιμημένα και αυτό φαίνεται όταν παλιώσουν .
Δες πόσο πωλούνται τα 90άρια δεκαετίας και θα καταλάβεις . Το δε 40άρι προσωπικά δεν μου αρέσει καθότι είναι μπερδεμένο αισθητικά , αλλά αυτό είναι προσωπικό γούστο και δεν λέει κάτι .
Εγώ θα κοίταζα Χ1 και 3008 με πλούσιο εξοπλισμό , αλλά ίσως και εναλλακτικά σουβ , όπως το Χ-trail , Crv κλπ και βέβαια θα έψαχνα για καινούργιο , γιατί αυτά τα μτχ ίσως τελικά να είναι πιο ακριβά από τα καινούργια .
Ακόμα δες και μτχ Μέρκ GLC . Παντού παίζουν προσφορές , όταν έχεις το χρήμα ...
-
δε με παιρνει να δωσω περισσοτερα..το αρχικο budget ηταν 40...αντε πηγε 42-43 για ενα Τ4 momentum με νορμαλ εξοπλισμο...μεχρι που εσκασε προσφορα για το συγκεκριμενο D4 AWD που εχει τα παντα μεσα και εκανα την υπερβαση
Η volvo μετα το XC90 αλλαξε χαρακτηρα...ανεβηκε κλαση,,,,ΟΚ..δεν ειναι Γερμανος αλλα στεκεται καλυτερα πια στην αγορα...
Θα δω και για το 3008....εκει μονο σε κινητητρα 1600 cc με 180 αλογα (τον Οκτωβριο θα βγει)
Αισθητικα ειναι αριστο...GLC δυστυχως ξεφευγει....η πιο φτηνη μεταχειρισμενη παει 60000 ευρω....
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τη giulia τη κόβουν τα ηλεκτρονικά όταν πας να πιέσεις σε μια διαδρομή οπότε δε μπορείς να την απολαύσεις.Ναι, οκ έχεις τέλεια αίσθηση κλπ αλλά δε φτάνει μόνο αυτό.
Αν ο σκοπός είναι παντιλίκια στις πλατείες, έχεις δίκιο. Σε όλα τα άλλα, πολύ ανώτερη η Giulia.
-
VW
To t-roc νομίζω το απορρίπτεις
Το tiguan αξίζει όμως λίγη προσοχή .. έρχεται και το νέο μοντέλο σε λίγο καιρό ...
Υπάρχει και το touran αλλά και πάλι νομίζω ότι θα το απέρριπτες
Audi Q2-Q3
SKODA Kodiaq + Karoq
Επίσης
Ford Kuga st line
Premium Merceda GLA - Jeep Compass -
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Μπορεί να μην είναι off road animal, αλλά δεν θα κολλήσει στην πρώτη αμμουδιά, όπως ένα οποιοδήποτε χαμηλό, δικίνητο, επιβατικό.
Πολύ ωραία και η πρόταση του Φάνη για το Compass, αν τελικά προτιμηθεί SUV. Τετρακίνητο φυσικά!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τη giulia τη κόβουν τα ηλεκτρονικά όταν πας να πιέσεις σε μια διαδρομή οπότε δε μπορείς να την απολαύσεις.
Ναι, οκ έχεις τέλεια αίσθηση κλπ αλλά δε φτάνει μόνο αυτό.
Αν ο σκοπός είναι παντιλίκια στις πλατείες, έχεις δίκιο. Σε όλα τα άλλα, πολύ ανώτερη η Giulia.
Όχι όχι. Κάνεις λάθος. Δεν είναι αυτός ο σκοπός και ελεύθερα ηλεκτρονικά δε σου δίνουν αυτό μόνο.
Της giulia είναι πολύ παρεμβατικό και σε κόβει υπερβολικά σε κάθε στροφή.
Στα Μέγαρα ειμασταν μαζί με τον Μιχάλη από το drive. Αυτός με τη veloce εγώ με το 10αρι. Πριν μπούμε είχαμε πιάσει κουβέντα για την Ιουλία και μου έλεγε ακριβώς αυτό. Πας να το πιέσεις και σε κόβει. Δεν μπορείς να επιτεθείς σε μια στροφή και αυτό είναι απαράδεκτο.
Όταν δε μπήκαμε μαζί, στο warm-up lap μου ήταν μπροστά και φαινόταν στα Κ πόσο έκοβε.
Χρειάζεται οπωσδήποτε τρόπος να απενεργοποιηθουν και κάτι άκουσα ότι γίνεται με πρόγραμμα αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Sent from my G8141 using Tapatalk
-
Ας ξεκινησω απο τα σοβαραεκανα βολτα σημερα απο Volvo και BMW
συμπερασματα :
1)τελος το s90..φανταστικο εσωτερικο , φοβερη ποιοτητα , επιβλητικο..αλλα...τεραστιο...καθομουν στη θεση του οδηγου και δεν ηξερα τα ορια του αυτοκινητου... δυσκολευομαι να φανταστω πως θα μπορει να στριψει σε μικρα στενα.
2)XC 40..εκδοση D4 AWD...σχεδον ιδανικο...καλοι χωροι , ανετο , αθορυβο στο test drive...στα μειον;;;
τα υλικα σε ορισμενα σημεια...δεν δικαιολογουνται για τοσο ακριβο αυτοκινητο...αλλα μιλαμε για λεπτομερειες...εχει διαφορα στην ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με BMW πχ3)Χ1..δυστυχως δεν υπαρχει κατι διαθεσιμο στον Σφακιανακη...(αλλα και σε ολο το car.gr)
Ολα τα diesel ειναι χειροκινητα και οι εκδοσεις της βενζινης (ενα ειχαν μονο) με πολυ βασικο εξοπλισμο
Υπαρχει ενα στα Γιαννενα απο τον τοπικο αντιπροσωπο και θα στειλω φιλο να το δει4)Με βαση τα οσα ειδα στο S90 και οσα εγραψαν μελη μελη του forum , απορριπεται και το Α7...και λογω μεγεθους αλλα και λογω ¨κλασης¨ (με οτι αυτο συνεπαγεται σε service και κοστος συντηρησης)
Αρα , τι μου μενει;;
XC40 , 3008 και να δω και σειρα 4 ΒΜWΠρακτικα, πιστευω οτι θα καταληξω σε ενα απο τα δυο πρωτα....
στα λιγοτερο σοβαρα , SPI_duster ειλικρινα δε μπορω να καταλαβω το υφος σου...
στο thread εχουν γραψει καμια 40αρια ατομα και εχει σχεδον 2500 προβολες..ο μονος που ειρωνευεται και με μειωνει εισαι εσυ...δε θα ασχοληθω περισσοτερο με το περιεχομενο των οσων γραφεις...Μεταξυ των τριών που σκέφτεσαι xc 40 με χίλια από μένα!!!!!!!!
Όσον αφορά τις ειρωνίες μην ασχολησε καθόλου-είναι αυτά τα άτομα που κάθε υποψήφιο αγοραστή είναι δήθεν εδώ να τον βοηθήσουν. Να τον ταπεινώσουν πρώτα, να δείξουν ποσα ξέρουν, ότι γουστάρουν να στρίβουν και να κρατάνε τιμόνι, και μετά να μειώσουν και την επιλογή που θα κανει. Κοινώς, είναι τα άτομα αυτά, που αν τα έβαζες στο tt όταν ήσουν νεότερος και έβραζε το αίμα...θα ήθελαν ξεμάτιασμα μόλις κατέβαιναν για να συνέλθουν.
Ολοι υπόλοιποι γουστάρουμε να διαβάζουμε τις σκέψεις, προτιμήσεις, από ανθρώπους που ετοιμάζονται να αγοράσουν αυτοκίνητο για να βάλουν την οικογένεια τους.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπιδες,όλοι έχουν από μια.
Όπως είπε και ο ντέρτι Χάρι.
Δεν νομίζω ότι κάποιος είπε την άποψη του κακοπροαίρετα. -
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Τη giulia τη κόβουν τα ηλεκτρονικά όταν πας να πιέσεις σε μια διαδρομή οπότε δε μπορείς να την απολαύσεις.
Όχι όχι. Κάνεις λάθος. Δεν είναι αυτός ο σκοπός και ελεύθερα ηλεκτρονικά δε σου δίνουν αυτό μόνο.
Στα Μέγαρα ειμασταν μαζί με τον Μιχάλη από το drive. Αυτός με τη veloce εγώ με το 10αρι. Πριν μπούμε είχαμε πιάσει κουβέντα για την Ιουλία και μου έλεγε ακριβώς αυτό. Πας να το πιέσεις και σε κόβει. Δεν μπορείς να επιτεθείς σε μια στροφή και αυτό είναι απαράδεκτο.
Όταν δε μπήκαμε μαζί, στο warm-up lap μου ήταν μπροστά και φαινόταν στα Κ πόσο έκοβε.
Χρειάζεται οπωσδήποτε τρόπος να απενεργοποιηθουν και κάτι άκουσα ότι γίνεται με πρόγραμμα αλλά δεν είμαι σίγουρος.
Εκτός αν ο Μιχαλιός τα είπε διαφορετικά με σένα και με μένα, διαφωνώ. Τα ηλεκτρονικά της δεν είναι παρεμβατικά, αφήνουν μεγαλύτερες γωνίες σε σχέση με το 1ο στάδιο απενεργοποίησης του DCT της BMW. Επίσης οι BMW μαλάκωσαν πια. Δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο κοφτερές όσο η Giulia, ούτε ελέγχουν το αμάξωμα στον ίδιο βαθμό. Συμφωνώ όμως ότι θα έπρεπε να απενεργοποιούνται πλήρως τα ηλεκτρονικά. Ίσως στο facelift...
-
Εγώ θα πρότεινα και το 5008 ή σε sedan το νέο 508. Δες τα δεν χάνεις κάτι.
Όσο για τα «ειρωνικά» σχόλια δεν βλέπω κάτι μεμπτό και ιδιως απο τον συνονόματο μου spiduster που αν και δεν χρειάζεται την στήριξη μου, οφείλω να πω πως πάντα γράφει νηφάλια και λογικά και ποτέ δεν προκαλεί. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε σε όλαSent from my iPhone using Tapatalk
-
αφου εχεις καταλήξει σε 2-3 , πάρε τη γυνάικα και δειξε της τα
μπορει να στο λυσει το θεμα μια και καλή -
Ας ξεκινησω απο τα σοβαραεκανα βολτα σημερα απο Volvo και BMW
συμπερασματα :
1)τελος το s90..φανταστικο εσωτερικο , φοβερη ποιοτητα , επιβλητικο..αλλα...τεραστιο...καθομουν στη θεση του οδηγου και δεν ηξερα τα ορια του αυτοκινητου... δυσκολευομαι να φανταστω πως θα μπορει να στριψει σε μικρα στενα.
2)XC 40..εκδοση D4 AWD...σχεδον ιδανικο...καλοι χωροι , ανετο , αθορυβο στο test drive...στα μειον;;;
τα υλικα σε ορισμενα σημεια...δεν δικαιολογουνται για τοσο ακριβο αυτοκινητο...αλλα μιλαμε για λεπτομερειες...εχει διαφορα στην ποιοτητα κατασκευης σε σχεση με BMW πχ3)Χ1..δυστυχως δεν υπαρχει κατι διαθεσιμο στον Σφακιανακη...(αλλα και σε ολο το car.gr)
Ολα τα diesel ειναι χειροκινητα και οι εκδοσεις της βενζινης (ενα ειχαν μονο) με πολυ βασικο εξοπλισμο
Υπαρχει ενα στα Γιαννενα απο τον τοπικο αντιπροσωπο και θα στειλω φιλο να το δει4)Με βαση τα οσα ειδα στο S90 και οσα εγραψαν μελη μελη του forum , απορριπεται και το Α7...και λογω μεγεθους αλλα και λογω ¨κλασης¨ (με οτι αυτο συνεπαγεται σε service και κοστος συντηρησης)
Αρα , τι μου μενει;;
XC40 , 3008 και να δω και σειρα 4 ΒΜWΠρακτικα, πιστευω οτι θα καταληξω σε ενα απο τα δυο πρωτα....
...
Οι λογικές επιλογές είναι Χ1,3008. Οι εκδόσεις του 3008 gtline και άνω είναι πολύ καλά εξοπλισμένες.
Έαν μπορείς να περιμένεις δυο μήνες μέσα στο budget θα είναι και το τετρακίνητο crv με τα 190 άλογα στον εξοπλισμό Touring (executive για ευρώπη ή SR) στην αυτόματη έκδοση.
Youtube Video -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εκτός αν ο Μιχαλιός τα είπε διαφορετικά με σένα και με μένα, διαφωνώ. Τα ηλεκτρονικά της δεν είναι παρεμβατικά, αφήνουν μεγαλύτερες γωνίες σε σχέση με το 1ο στάδιο απενεργοποίησης του DCT της BMW. Επίσης οι BMW μαλάκωσαν πια. Δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο κοφτερές όσο η Giulia, ούτε ελέγχουν το αμάξωμα στον ίδιο βαθμό. Συμφωνώ όμως ότι θα έπρεπε να απενεργοποιούνται πλήρως τα ηλεκτρονικά. Ίσως στο facelift...
Λες να μη καταλάβαινα ρε συ?
Ας πούμε ότι δεν, φαινόταν στη πίστα πόσο έκοβε.
Μπροστά μου ήταν.
Και εδώ φαίνεται να συμβαδίζει με αυτό που λέω:
'Το όριο της πρόσφυσης είναι εξαιρετικά υψηλό. Όχι λόγω των ηλεκτρονικών, το κορυφαίο hardware κάνει τη δουλειά. Τουλάχιστον με το μπλοκέ δεν δυσκολεύεται να βάλει τη δύναμη κάτω, μειώνοντας έτσι την ανάγκη επέμβασης του ESP στα αργά κομμάτια και στις διαδοχικές αλλαγές κατεύθυνσης. Άρα και το σχετικό… ξενέρωμα.
Εκεί που πραγματικά το απολαμβάνεις πάντως είναι τα πατημένα κομμάτια. Εκεί πιάνεις τον εαυτό σου να ξεθαρρεύει. Ξεπερνάς το άγχος και δοκιμάζεις να κουβαλήσεις περισσότερη φόρα μέσα στη στροφή. Να περάσεις με μία πάνω. Και ως δια μαγείας, περνάει. Είναι μια σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται σταδιακά. Νιώθεις το αυτοκίνητο ζωντανό, να περιστρέφεται γύρω από τον εμπρός εσωτερικό τροχό, μέσα σε αυτό το μικρό περιθώριο που επιτρέπουν τα ηλεκτρονικά. Αν στρίψεις το τιμόνι περισσότερο ή πιο απότομα από όσο πρέπει, την υπερστροφή θα σβήσει το ESP. Στην υπερβολή στην ταχύτητα εισόδου, όταν πλέον το εμπρός εξωτερικό λάστιχο δεν θα αντέχει άλλη φόρα, θα αντιδράσει με ελαφρά υποστροφή. Και επειδή τα ηλεκτρονικά δεν αφήνουν την ουρά να παίξει το ρόλο της στην ισορροπία, αλλά και η δύναμη δεν είναι τόσο μεγάλη, διορθώνεται με «άσε».'
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... air-200-ps
Και εδώ δε βλέπω να αναφέρει αυτό που λες:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi ... s-bmw-320d
-
Ο χρήστης george1977 έγραψε:
Ας ξεκινησω απο τα σοβαρα
εκανα βολτα σημερα απο Volvo και BMW
συμπερασματα :
Αρα , τι μου μενει;;
...
Οι λογικές επιλογές είναι Χ1,3008. Οι εκδόσεις του 3008 gtline και άνω είναι πολύ καλά εξοπλισμένες.
Έαν μπορείς να περιμένεις δυο μήνες μέσα στο budget θα είναι και το τετρακίνητο crv με τα 190 άλογα στον εξοπλισμό Touring (executive για ευρώπη ή SR) στην αυτόματη έκδοση.
Youtube VideoΕγώ θα πρότεινα και το forester αλλά δεν του αρέσουν τα ιαπωνικά.
Επιλογή οικογενειακού SUV / Sedan