-
Ο χρήστης panasol έγραψε:
αρα σε οτι αφορα στο XC 40 , το διλημμα ειναι brand new με ειτε Τ4 (πολλα αλογα αλλα αυξημενη καταναλωση και αυξημενα τελη) , ειτε με D3 (150 αλογα , μαλλον λιγα για τα κιλα του και χαμηλα τελη) ειτε D4 AWD (πολλα αλογα , νορμαλ τελη και πληρεστερο εξοπλισμο λογω R-Design plus)
Στα συν του τελευταιου η επεκταση εγγυησης στα 5 συνολικα χρονια (απο 2 τα δυο που ειναι η αρχικη εργοστασιακη...πρεπει να βγαινει κανα 500αρι το χρονο)Στα μειον?
7000 χλμ , αναγκαιο ενα μικρο ρετουσαρισμα και το μουντο εσωτερικο (λογω nubuck και μαυρου δερματος)Μη σε αγχώνει η απόδοση, έχει 35 κιλά ροπή για 1700 κιλά αμάξωμα, το έχω πάει τεστ και φυσάει.
ΤΤ δεν είναι αλλά και προσπέραση θα κάνεις και δε θα κολλήσει πουθενά.Να το δεις στη πίστα της Κερατεας να μοιράζει ραβασακια...
Απο μεριά μου ψηφίζω D4, αν είναι το άσπρο r design απλά δε το σκέφτεσαι καθόλου, με κλειστά μάτια.
-
Ποια είναι η πίστα της Κερατέας; Η Μαύρη;
-
Ο χρήστης Panos8 έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι το xc40 έχει πολύ καλό βασικό εξοπλισμό με πολύ ωραία οθόνη με Android auto και CarPlay, καντράν ηλεκτρονικό και όλα τα καλά safety συστήματά που δεν τα έχει το x1.Sent from my iPhone using Tapatalk
Πρώτα απο ολα αγοράζεις αυτοκίνητο παντως!
Βολικά τα ΑΑ και ΑCP αλλά λύνονται με ένα απλό Android infotainment που ειναι πολύ πιο ανοιχτό.
Για συστήματά ασφαλείας ποια είναι τα παραπάνω ; emergency front brake, όρια ταχυτητας και αυτοματισμούς (φώτα και υαλοκαθαριστηρες) καθως και emergency call έχει ήδη η Χ1 στο βασικό εξοπλισμό.
Ποια αλλά χρησιμοποιείς;
Είχα και έχω σε αλλά αμάξια lane departure πχ που πάντα ήταν απενεργοποιημενο.
Nice to have όχι must have ολα αυτά. -
Ενταξει Ice ελαχιστοι θα ξηλωναν νεο αμαξι για να βαλουν κινεζιες. Εγω δε θα το εκανα σε καμια περιπτωση οπως και πολλοι που ξερω.
Εσυ καλα εκανες και το εβαλες και το ειχες δειξει το συστημα σου κι ηταν μια χαρα, αλλα αλλοι θελουν out of the box το αμαξι ετοιμο.Αλλο ενα πλεονεκτημα του volvo εναντι της x1 ειναι οτι προκειται και για νεο αμαξι εντελως , απο χ1 εχει βρωμισει ο τοπος.
(Εμενα μου αρεσουν ΚΑΙ τα δυο)
Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για να βάλω εγώ που είμαι ο σούπερ ψυχαναγκαστικος πίστεψε με δεν είναι κάτι.
Αντιθέτως πάντα κάθε έτοιμη λύση έχει εγγενείς περιορισμούς.
Τελωσπαντων μια βασική για τους περισσότερους περιορισμούς έχει η Χ1 (ανάγκη για φθηνό navi) που λύνεται εύκολα και σε επίπεδο επισήμων αντιπροσωπειών πια. Τώρα για το xc40 δείχνει θεωρώ λιγότερο αυτοκίνητο.
Σαν σουλούπι είναι υποκειμενικό αλλά σαν σχήμα και όγκο σαφώς δείχνει μικρότερο. -
Με τπτ δε ξηλωνα το ταμπλο σε καινουργιο 40χιλιαδων αμαξι...αντε και πες πετυχαινει...αν ομως 1 στις 100 ακουγα τπτ τριξιματα κλπ θα βαραγα το κεφαλι μ στο τιμονι λαθε φορα...
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Με τπτ δε ξηλωνα το ταμπλο σε καινουργιο 40χιλιαδων αμαξι...αντε και πες πετυχαινει...αν ομως 1 στις 100 ακουγα τπτ τριξιματα κλπ θα βαραγα το κεφαλι μ στο τιμονι λαθε φορα...Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν σε ανάγκασε κανεις. Οποίος θέλει το κάνει. Πάντως απ όσα έχω δει η μικρή εργοστασιακή οθόνη αλλάζει εύκολα και βάζεις μια οθόνη των 500 με Android με Navi Spotify κλπ και αναβαθμίζεται πολύ το αμάξι. Η μεγάλη εργοστασιακή της bmw στοιχίζει 3000 και δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω από την απλή. Εγώ με την μικρή είμαι ευχαριστημένος και έχω και την μουσική μου κλπ. Το Navi το έχω στο κινητό.
Τελοσπαντων ξεφύγανε από το θέμα
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης giannis3011 έγραψε:
Με τπτ δε ξηλωνα το ταμπλο σε καινουργιο 40χιλιαδων αμαξι...αντε και πες πετυχαινει...αν ομως 1 στις 100 ακουγα τπτ τριξιματα κλπ θα βαραγα το κεφαλι μ στο τιμονι λαθε φορα...Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έτσι είμαι και εγώ...καλώς ή (μάλλον) κακώς!
-
παντόφλα και μαλιστα τεραστια..
κακως αντισταθηκα απο την αρχη μαλλον..Με βαση τον τιμοκαταλογο που πηρα απο τη Volvo εφτιαξα 2 πακετα
1)D3 auto (150 αλογα) με navi , harman kardon , ηλιοροφες κτλ κτλ
2)T4 auto (190 αλογα) με παρομοιο εξοπλισμοΣτα μειον?
7000 χλμ , αναγκαιο ενα μικρο ρετουσαρισμα και το μουντο εσωτερικο (λογω nubuck και μαυρου δερματος)Αδερφέ welcome to the club. έαν δεν μπορείς να το αποφύγεις το suv , πρέπει να το απολαύσεις.
Και για να μην τις κακολογουμε τις γυναίκες μας, βολεύουν αφάνταστα στα ταξίδια τα suv , είδικα έαν έχεις μικρά παιδία ή κάνεις ποδηλασία κλπ.Εγώ θα προτιμούσα να καθυστερήσω την αγορά εως τον Νοέμβρη για τους παρακάτω λόγους
- Να δώ το καινούργιο Q3 (δεν είμαι φαν του γκρουπ - καμμένος για την ακριβεία είμαι - αλλά καταλαβαίνω οτι εσύ το γουστάρεις το γκρουπ) Έχει πολύ δυνατά ηλεκτρονικά gadget και δοκιμασμένα καλές συνταγές στα μηχανικά μέρη.
- Να υπάρχουν καλύτερες προσφορές για την X1 ( θα την προτιμούσα δίλιτρη καθώς είναι πιο ισορροπημένο το αυτοκίνητο, ο τρικύλινδρος μου προκαλούσε αλλεργία )
- Να δω το lexus Ux (https://www.lexus.eu/car-models/ux/#feature-gallery) , εδώ είναι λίγο μικρότερος ο χώρος αποσκευών αλλά είναι πραγματικά διαφορετικό και πραγματικά premium
https://www.youtube.com/watch?v=qfOehlpBxUI&t=587s - Να έβλεπα και το καινούργιο honda crv στην executive έκδοση . Έδω το deal είναι οτι κρατάμε την γυναίκα happy με τους χώρους και τα αξεσουάρ πανοραμική οροφή και παίρνουμε εμείς ένα πραγματικα πολύ δυνατό κινητήρα χωρίς μεγάλα κόστη φορολογίας.
Για άμεση αγορά μάλλον θα ψήφιζα 3008 σε gt line εξοπλισμό.
-
Το Q3 το σκέφτηκα αλλά θα αργήσει να βγει.. Και πρέπει αρχές του 19 το πολύ να το έχω στα χέρια μου
Εξωτερικά δε με ενθουσίασε.. Παραμένει το σχήμα 'αυγό'
Εσωτερικά, οκ... Είναι πανέμορφο..Σχετικά με την Χ1.. Βρήκα διλιτρη diesel με 231 άλογα.. Περιμένω τιμή αύριο.λογικά κοντά στο επίπεδο που κινούμαι
Το UX δείχνει ωραίο αλλά περισσότερο κινείται στο στυλ της X2.. Ίδιο ύψος, λίγο μεγαλύτερο μήκος....
-
Αν βρεις την 25d σε καλή τιμή ορμα!
Όνειρο !!! -
@Tkln73
Η κατανάλωση του Tiguan 2.0TDi 4Motion με τα 190 άλογα χωρίς να οδηγώ οικονομικά και με 50% πόλη είναι στα 7.5/100 μέση
-
Το Q3 το σκέφτηκα αλλά θα αργήσει να βγει.. Και πρέπει αρχές του 19 το πολύ να το έχω στα χέρια μου
Εξωτερικά δε με ενθουσίασε.. Παραμένει το σχήμα 'αυγό'
Εσωτερικά, οκ... Είναι πανέμορφο..Σχετικά με την Χ1.. Βρήκα διλιτρη diesel με 231 άλογα.. Περιμένω τιμή αύριο.λογικά κοντά στο επίπεδο που κινούμαι
Το UX δείχνει ωραίο αλλά περισσότερο κινείται στο στυλ της X2.. Ίδιο ύψος, λίγο μεγαλύτερο μήκος....
Πράγματι το UX είναι στο στυλ του X2 και μάλλον με ανάλογους χώρους -ίσως και μικρότερους. Στα δυο παιδιά τρώει άκυρο .
Η Χ1 είναι πολύ καλύτερη σε χώρους.
Το καινουργιο Q3 με βάση τα specs θα είναι στα ίδια επίπεδα με την X1 σε χώρους και με καλυτερα ηλεκτρονικά, το infotainment θα είναι μάλλον από τα κορυφαία και με ωραίο ψηφιακό ταμπλό.Εγώ σε αυτά θα πήγαινα.
-
Πάντως, στο γνωστό site μτχ στην καινούρια x1 τα δίλιτρα είναι 9 και τα 1.5/1.6 είναι 53! Για αυτό κυκλοφορούν και πολλά στο δρόμο.
Τα παραπάνω άλογα σίγουρα θα τα χρησιμοποιήσεις σε οποιοδήποτε αμάξι, τώρα για οθόνες/ναβι/ηλιοροφές κλπ έξτρα δεν ξέρω αν θα βγάλουν τα λεφτά τους σε βάθος χρόνου, πχ τα 2-3 χιλ. που συνολικά κοστίζει η ηλιοροφή με φόρους θα τα βγάλεις στα τόσα χρόνια? Θα την ανοίγεις κάθε μέρα ή μια φορά στο τρίμηνο?
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εσύ καλά έκανες και πήρες άλογα, εξίσου καλά κάνουν και όσοι τα ακουμπάνε για εξοπλισμό. Τώρα να σου εξήγησω πχ γιατί για μένα τα gadgets κάνουνε μεγαλύτερη διαφορά από τα οποία άλογα, έχει νόημα; γι'αυτό δεν παίρνουμε όλοι τα ίδια αυτοκίνητα:-)
-
Εμένα με συγκινούν τα άλογα. Τα διάφορα gadgets μπορεί και να χαλάσουν. Τα αλογάκια συμβάλουν και στην ενεργητική ασφάλεια. Όμως αυτά είναι προτιμήσεις. Ανάλογα με του καθενός τις επιθυμίες.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Εσύ καλά έκανες και πήρες άλογα, εξίσου καλά κάνουν και όσοι τα ακουμπάνε για εξοπλισμό. Τώρα να σου εξήγησω πχ γιατί για μένα τα gadgets κάνουνε μεγαλύτερη διαφορά από τα οποία άλογα, έχει νόημα; γι'αυτό δεν παίρνουμε όλοι τα ίδια αυτοκίνητα:-)Δεν διαφωνώ, ούτε έχω σκοπό να 'μαλώσω' με κανέναν - κι εγώ αν είχα άλλα 10 χιλ. θα είχα βάλει harman kardon, navi και ηλιοροφή. Τα αναφέρω ως μέρος του συνολικού προβληματισμού του κάθε υποψήφιου αγοραστή.
ΥΓ. Εγώ χρειάζομαι την τετρακίνηση, οπότε αναγκαστικά έπρεπε να πάρω δίλιτρο.
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πάντως τα gadgets είναι περισσότερο χρήσιμα σε ένα ταξίδι απ οτι τα άλογα, μόνο το navi αν υπολογίσεις θα σε γλυτώσει σε πολλά, ακόμα και στις κάμερες ταχύτητας. Τα άλογα και να τα χεις το καλύτερο που μπορείς να κερδίσεις είναι μια ωραία κλήση...
Για να μη βγάλω τον Ιαβέρη απο μέσα μου και αναφέρουμε τις προσπεράσεις...Για τη κάμερα όπισθεν οσο driver να είσαι είναι μια φοβερή προσθήκη και έχω χρειαστεί να τη δουλέψω ουκ ο λίγες φορές σε δύσκολα σημεία.
Οσο για τα ηλεκτρονικά μόνο το lane assist μετά απο πολύωρο ταξίδι τουλάχιστον κάποια στιγμή θα σας κρατήσει ξάγρυπνους, ασε που σε όλους μας έχει τύχει ο άλλος να έχει ξεφύγει απ το ρεύμα του και να σε δυσκολεύει να περάσεις δίπλα του και με φόβο.
-
Η έννοια 'άλογα' και ενεργητική ασφάλεια είναι κάτι σχετικό .
Το να έχεις ένα αμάξι που κάνει 0-100 κάτω από 10 δ είναι γρήγορο έτσι και αλλιώς , άρα έχει ενεργητική ασφάλεια , όπως και αν κάνει 11 και 12 .
Τώρα αν για κάποιον ενεργητική ασφάλεια είναι να κάνει 0-100 κάτω από 7 και να είναι πάντα στο αντίθετο ρεύμα , μάλλον αυτό είναι ανώριμες λογικές πιτσιρικάδων που πρωτοπιάνουν τιμόνι .
Γιατί πρέπει να τα σέβεσαι τα άλογα που έχεις . Εχοντας οδηγήσει για χρόνια αμάξια με πολλά άλογα , μπορώ να πω ότι εύκολα κάποιος μπορεί να παρασυρθεί σε κάτι που δεν έχει νόημα .
Από την άλλη , η ύπαρξη πλέον δικτύου αυτοκινητοδρόμων παντού , αλλά και οι κάμερες και τα όρια , μας δείχνουν άλλα πράγματα από την τρέλα των αλόγων .
Γιατί ξέρεις τι είναι να περνάς με την αμαξάρα σε επαρχιακό τον μπροστινό σου και 2-3 αμάξια μπροστά σου να στρίβει αριστερά στο δρομάκι , ή ακόμα χειρότερα να σου βγεί από το δρομάκι το αγροτικό , ή κάτι άλλο .
Οπότε λογικά πράγματα στα άλογα και εξοπλισμός για να περνάτε όμορφα στα ταξίδια σας .
-
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Πάντως τα gadgets είναι περισσότερο χρήσιμα σε ένα ταξίδι απ οτι τα άλογα
Επιλογή οικογενειακού SUV / Sedan