-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Εγώ θα το κοιτούσα λίγο διαφορετικά το θέμα SUV ή Sedan.Η χώρα έχει γεμίσει SUV και Κροσόβερ. Παντού SUV και Κροσόβερ.
Αυτός είναι παράγοντας αποτρεπτικός για να πάρει κάποιος Sedan.
Ειδικά αυτοκίνητο Sedan που θεωρείται διαχρονικά το αυτοκίνητο του συνταξιούχου του δημοσίου που επιτέλους πήρε το εφάπαξ.Έτσι όπως είναι οι δρόμοι (κυρίως οι αστικοί) τα sedan και τα απλά χαμηλά αυτοκίνητα είναι σαν να κυκλοφορούν ανάμεσα σε 'βράχους με ρόδες'.
Μειωμένη ορατότητα, λιγότερη οδική ασφάλεια, αγχωτική οδήγηση, μεγαλύτερο ρίσκο για μικροτρακαρίσματα, δυσκολία στο παρκάρισμα, αδυσώπητο μπούλινγκ από οδηγούς SUV/Κροσόβερ και φυσικά διαφορετική αντιμετώπιση παντού.Από μένα Sedan ΟΧΙ.
Ενδιαφέρουσα προσέγγιση του φίλου. Διαφορετικη, αλλά πραγματικά πολλη ενδιαφέρουσα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης panasol έγραψε:
το Ford Edge ειναι τεραααααστιο......το κακο με τον φορο πολυτελειας (αφορα το volvo και το 2λιτρο με τα 231 αλογα Χ1) ειναι οτι σε βαθος 8ετιας πχ (με την παρουσα νομοθεσια) βγαινει 3500 ευρω παραπανω..
λεφτα που μπορεις να τα ριξεις σε εξοπλισμο σε αλλο κινητηρα
Πρακτικα...αναμεσα στα εξης θα κινηθω
1)Volvo XC40 D4 AWD με 7000 χλμ
2)Νεα X1 1600cc βενζινη με 140 αλογα
3)Χ1 ετους διλιτρη με 6000 χλμ και 231 αλογα
4)3008ολα ειναι suv...δε θελει η συζυγος sedan κτλ....πορτα...μεγαλη πορτα
Η πιο fun-to-drive είναι η χ1 με τα 231 άλογα, κερδίζεις σε γκάζι/φρένο/τετρακίνηση.
Το d4 και το μικρό χ1 θα είναι πιο χαλαρά στην οδήγηση.
Το 3008 και το xc40 τα πιο φουτουριστικά/ντιζαϊνάτα (πολύ συντηρητική η χ1, δυστυχώς).
Στο βενζινοκίνητο υπολόγισε πιο ακριβά τέλη κυκλοφορίας λόγω ρύπων, καθώς και την αυξημένη κατανάλωση/κόστος καυσίμου.ΥΓ αν ξαναπάς από βόλβο, ρώτα πότε θα έρθει το νέο s60!
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αν το κοιταξει κανεις σχεδιαστικα, η σχεδιαστικη αρμονια με τους τρεις ογκους που προσφερουν τα σενταν δεν μπορει να συγκριθει με το φουσκωμα των σουβ.
Εχει να κανει και με την αρμονια και την χρυση αναλογια που υπαρχει παντου στη φυση και ο εγκεφαλος του ανθρωπου εχει συνηθησει να την βλεπει ως κατι το ωραιο.
Ιδιαιτερα σε σχεδιαστικες γραμμες οπως η 4αρα της μεπμβε ή του νεου 508 αλλα ακομα και στην απλη 5αρα μπεμβε, η διαφορα ειναι χαωδης. Τα σενταν με τις κουπε γραμμες, για μενα εκφραζουν ενα αντρικο και ελεγκανς σχεδιο.
Απο την αλλη η ασφαλεια που προσφερουν τα σουβ μιας και η εμπροσθια μπαρα και γενικα ολος ο θαλαμος βρισκεται αρκετα υψηλοτερα απο τα σενταν προσφερουν τον ασσο στο μανικι για καθε οικογενεια.
Ποσο μαλλον, οταν παντου γυρω μας θα υπαρχουν ψηλα οχηματα με τις ζωνες παραμορφωσης και τις ακαμπτες μπαρες τους, οι οποιες εμβολιζουν το αλλο αυτοκινητο, να βρισκονται σε σημεια που ενα σενταν δεν μπορει ευκολα να αντισταθμισει.
-
4)3008Το DS7 το απέρριψες ; Ρώτησες τιμή ;
-
Το ds δε με βολεύει λόγω αντιπροσωπείας.. Δε γίνεται για το παραμικρό να κάνω 220χλμ x 2
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Απο την αλλη η ασφαλεια που προσφερουν τα σουβ μιας και η εμπροσθια μπαρα και γενικα ολος ο θαλαμος βρισκεται αρκετα υψηλοτερα απο τα σενταν προσφερουν τον ασσο στο μανικι για καθε οικογενεια.Παλιότερα ναι, αλλά αυτό αλλάζει:
Βέβαια το βαρύτερο όχημα θα έχει πάντα το πλεονέκτημα σε μια μετωπική (απλή φυσική), αλλά ας μην ξεχνάμε τα πλεονεκτήματα σε ενεργητική ασφάλεια που έχει ένα χαμηλό αυτοκίνητο.
-
Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης μετά την 5ετία μειώνεται, στα διλιτρα από 440 νομίζω πάει στα 300 κάτι - όχι ότι θα σε σώσει, αλλά βγάζεις τα τέλη κυκλοφορίας
ΥΓ είδες τίποτα σε 4αρα gran coupe?
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Γι αυτό υπολόγισα 3500 περίπου στην 8ετια..
5 x 440 + 3 x 308Το παράτησα εντελώς το θέμα sedan... Οριστικά SUVακι
-
Γι αυτό υπολόγισα 3500 περίπου στην 8ετια..
5 x 440 + 3 x 308Το παράτησα εντελώς το θέμα sedan... Οριστικά SUVακι
Ναι, 3124€ για την ακρίβεια...
Θεωρώ ότι για 32,5€ το μήνα (στην 8ετία) αξίζει το δίλιτρο τετρακίνητο (x1 ή d4), για ένα χιονοδρομικό ακόμα και για τη γλίτσα τις βροχερές μέρες. Επίσης, η παραπάνω δύναμη θα σου φανεί χρήσιμη σε ένα προσπέρασμα και δεν θα σου λείψει πολύ συγκριτικά με το ΤΤ.
Tiguan, Karoq/Kodiaq, crossland/grandland, crv, xtrail τα είδες καθόλου?Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
το Ford Edge ειναι τεραααααστιο......το κακο με τον φορο πολυτελειας (αφορα το volvo και το 2λιτρο με τα 231 αλογα Χ1) ειναι οτι σε βαθος 8ετιας πχ (με την παρουσα νομοθεσια) βγαινει 3500 ευρω παραπανω..
λεφτα που μπορεις να τα ριξεις σε εξοπλισμο σε αλλο κινητηρα
Πρακτικα...αναμεσα στα εξης θα κινηθω
4)3008ολα ειναι suv...δε θελει η συζυγος sedan κτλ....πορτα...μεγαλη πορτα
βαλε κ τη καταναλωση π σιγουρα θα ειναι 2 με 3 λιτρα κατω το διλιτρο diesel απο το x1 βενζινη.Στο περιπου 4 5 ευρω στα 100χλμ βγαινει το κερδος.
Αλλα βγαινουν ακριβοτερα στην αγορα.
Δες λοιπον τι σε συμφερει αναλογα και τι χλμ κανεις.Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το παράτησα εντελώς το θέμα sedan... Οριστικά SUVακι
Έπεσε παντόφλα
-
παντόφλα και μαλιστα τεραστια..
κακως αντισταθηκα απο την αρχη μαλλον..Με βαση τον τιμοκαταλογο που πηρα απο τη Volvo εφτιαξα 2 πακετα
1)D3 auto (150 αλογα) με navi , harman kardon , ηλιοροφες κτλ κτλ
2)T4 auto (190 αλογα) με παρομοιο εξοπλισμοκαι τα δυο βγαινουν σχεδον ισα με το D4 το τετρακινητο που βρηκα με 7000χλμ...
με τον αντιπροσωπο που μιλησα σημερα , μου ειπε οτι θα φτιαξουν οποια μικροθεματακια εχει (κατι hairlines , μια θηκη που τριζει κτλ κτλ) και θα το φερουν ξανα σε κατασταση new...αρα σε οτι αφορα στο XC 40 , το διλημμα ειναι brand new με ειτε Τ4 (πολλα αλογα αλλα αυξημενη καταναλωση και αυξημενα τελη) , ειτε με D3 (150 αλογα , μαλλον λιγα για τα κιλα του και χαμηλα τελη) ειτε D4 AWD (πολλα αλογα , νορμαλ τελη και πληρεστερο εξοπλισμο λογω R-Design plus)
Στα συν του τελευταιου η επεκταση εγγυησης στα 5 συνολικα χρονια (απο 2 τα δυο που ειναι η αρχικη εργοστασιακη...πρεπει να βγαινει κανα 500αρι το χρονο)Στα μειον?
7000 χλμ , αναγκαιο ενα μικρο ρετουσαρισμα και το μουντο εσωτερικο (λογω nubuck και μαυρου δερματος) -
Εμένα όπως έγραψα και πιο μπροστά το Volvo δεν με πείθει (btw τριγμοί από 7κ χλμ?, αλλά είναι volvo και άρα ποιοτικότερο του Peugeot 3008 ) αλλά το D4 4x4 φαίνεται καλή ευκαιρία με τόσο λίγα χλμ.
-
Εγώ θα διάλεγα το D4 AWD, λόγω υπερπλήρους εξοπλισμού, κινητήρα, τετρακίνησης και εγγύησης.
Εξάλλου ότι και να πάρεις, μετά την πρώτη εβδομάδα, μεταχειρισμένο θα οδηγείς! Και με 7.000 Km τη στιγμή που θα πάρεις το D4 και την αίσθηση καινούριου αυτοκινήτου θα έχεις και την ικανοποίηση μιας μεγάλης έκπτωσης από την τιμή του καινούριου.
Τέλος, όταν έρθει η ώρα της μεταπώλησης, κατά πάσα πιθανότητα το πολύ πιο ακριβό από τ' άλλα D4 ακόμα και με 7.000 Km παραπάνω, θα πιάσει καλύτερη τιμή. -
Το έγραψα λάθος.. Δεν τρίζει.. Καμία σχέση.. Έκλεισα παράθυρα και air condition (κόντεψα να πεθάνω μεσημεριατικα) και δεν ακούγεται τίποτα..
Έχει μια θήκη μπροστά από τον επιλογέα που 'παίζει'.. Βιδωμα θέλει μου είπαν.. Κάποια μ***** πήγε να φορτίσει κάτι και δεν το πρόσεξε..
Καμία σχέση με τριξιματα κτλ -
D4 και απο μενα και ας πηρα το d3...ειναι πιο πληρες αμαξι..το ναμπακ μεσα επισης μ αρεσει πολυ..ειδικα αν ειναι σε καμμια διχρωμια το εξωτερικο ειναι απιστευτο.Ο μονος μ ενδοιασμος θα ταν να μη τοχουν γαμ.. οι προηγουμενοι ειδικα αν δεν ηταν δικο τους...Τωρα με το στρωσιμο του κινητηρα στα καινουργια αμαξια επισης δε ξερω τι παιζει (δλδ αν πρεπει τελικα η οχι να γινει) και αν το εκαναν...Κατα τα αλλα και εγω υπερ των μτχ ειμαι αλλα οταν παρηγγειλα δεν υπηρχε τπτ..
Στάλθηκε από το LG-H850 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Και εγώ το μτχ θα έπαιρνα, όταν είναι ουσιαστικά καινούργιο όπως αυτό είναι καλό vfm.
-
Εγώ πάντως χτύπησα το X1 βενζίνης 1500 αυτόματο 140hp 31000 πριν μερικούς μήνες καινούριο (πινακιδωμενο) και είμαι ευχαριστημένος. Πάνω από 40000 θα έδινα μόνο για καλύτερο κινητήρα. Με τίποτα για εξοπλισμό. Εξοπλισμό έξτρα δεν εβαλα αλλά είμαι ευχαριστημένος με το όχημα την ποιότητα κατασκευής και την κατανάλωση. Και είναι πολύ βολικό για την οικογένεια. Ένα sedan ίσως πατούσε καλύτερα στην άσφαλτο αλλά άμα δοκιμάσεις να βάλεις καρότσια και βαλίτσες δυσκολεύει το πράγμα. Βέβαια φωτιά στην άσφαλτο δεν βάζει αλλά δεν το θέλω για τέτοια σκοπό. Τώρα ίσως σκεφτόμουνα και το xc40 σοβαρά αν επέλεγα γιατί είναι καινούριο σκαρί και η x1 πάει για facelift του χρόνου
-
Ο χρήστης Panos8 έγραψε:
Εγώ πάντως χτύπησα το X1 βενζίνης 1500 αυτόματο 140hp 31000 πριν μερικούς μήνες καινούριο (πινακιδωμενο) και είμαι ευχαριστημένος. Πάνω από 40000 θα έδινα μόνο για καλύτερο κινητήρα. Με τίποτα για εξοπλισμό. Εξοπλισμό έξτρα δεν εβαλα αλλά είμαι ευχαριστημένος με το όχημα την ποιότητα κατασκευής και την κατανάλωση. Και είναι πολύ βολικό για την οικογένεια. Ένα sedan ίσως πατούσε καλύτερα στην άσφαλτο αλλά άμα δοκιμάσεις να βάλεις καρότσια και βαλίτσες δυσκολεύει το πράγμα. Βέβαια φωτιά στην άσφαλτο δεν βάζει αλλά δεν το θέλω για τέτοια σκοπό. Τώρα ίσως σκεφτόμουνα και το xc40 σοβαρά αν επέλεγα γιατί είναι καινούριο σκαρί και η x1 πάει για facelift του χρόνουSent from my iPhone using Tapatalk
Ίδια φάση και εγώ. Αγόρασα ετοιμοπαράδοτο 1500 xline αυτόματο Χ1 με 33500 αλλά πάνω από 40 για το μικρό κινητήρα εγώ δεν θα έδινα ανεξαρτήτως εξοπλισμού. Πολλοί άλλοι το κάνουν και καλά κάνουν αλλά στα λεφτά αυτά παίρνεις γκάζι που το πλαίσιο και στήσιμο του αμαξιού σηκώνει ανετοτατα.
Κοίταξα κάποια στιγμή που κοιτάζαμε στο Χ1 φόρουμ για βελτιωσεις (ac schnitser) μηπως αλλάξω απευθείας σε δίλιτρο βενζινης με καλύτερο εξοπλισμό στα 45-47 χιλιάρικα αλλά έπρεπε να πουλήσω ατομικά το 1500 (έπιανε μεν 31 άνετα αλλά που χρόνος να τρέχεις με αγοραστές) και έτσι έμεινα ως έχω που με εξυπηρετεί τέλεια στα χιλιόμετρα και στη χρήση που κάνω ετησίως (έχουμε αλλα αμάξια για κάθε μέρα).
Περισσότερα καλούδια και κυβικά στο επόμενο ελπίζοντας και σε πιο ορθολογικό φορολογικό.
Ότι λίγο μου έλειπε από εξοπλισμό (ναβι, κάμερα, led) έβαλα after market με κόστος περίπου 700 ευρώ ολα μαζί και τελειώσαμε! -
Η αλήθεια είναι ότι το xc40 έχει πολύ καλό βασικό εξοπλισμό με πολύ ωραία οθόνη με Android auto και CarPlay, καντράν ηλεκτρονικό και όλα τα καλά safety συστήματά που δεν τα έχει το x1.
Επιλογή οικογενειακού SUV / Sedan