-
Σε μια γραφικη συγκυρια της τυχης, εχω ξεμεινει ο μονος οδηγος στον ευρυτερο οικογενειακο κυκλο.
Θα χρειαστώ μεγάλο αυτοκίνητο που να παίρνει οδηγό και 4 γεροντοεπιβάτες + μπαγκάζια με άνεση και να μπορεί να κάνει ταξίδι χωρίς να έχεις γκάζι στο πάτωμα (aka κάτι 1.6 diesel κόβονται με τη μία). Πρέπει να είναι αυτόματο και κατά προτίμηση σεντάν. Τα κυβικά δεν είναι πρόβλημα αλλά καλό θα ήταν τα τέλη να μη πάνε πάνω από 700 το χρόνο.
Θα παίξω μάλλον με μεταχειρισμένο και κέφτομαι για S80. Γνώμες;
-
Σε μια γραφικη συγκυρια της τυχης, εχω ξεμεινει ο μονος οδηγος στον ευρυτερο οικογενειακο κυκλο.
Θα χρειαστώ μεγάλο αυτοκίνητο που να παίρνει οδηγό και 4 γεροντοεπιβάτες + μπαγκάζια με άνεση και να μπορεί να κάνει ταξίδι χωρίς να έχεις γκάζι στο πάτωμα (aka κάτι 1.6 diesel κόβονται με τη μία). Πρέπει να είναι αυτόματο και κατά προτίμηση σεντάν. Τα κυβικά δεν είναι πρόβλημα αλλά καλό θα ήταν τα τέλη να μη πάνε πάνω από 700 το χρόνο.
-
-
Ένα από τα καλύτερα αυτοκίνητα για αυτή τη χρήση είναι μια BMW 5αρα (2λιτρη diesel ή βενζίνη). Όχι όμως την Ε60, F10 ή τη νέα εάν φτάνει το budget.
-
Και σε πιο οικονομική λύση από την 5άρα, μπορείς να δεις δίλιτρο Superb. Καλοφτιαγμένο, με καλούς κινητήρες στα δύο λίτρα και απίστευτους χώρους (μεγαλύτερους και από 5άρα). Οι παππούδες θα το ευχαριστηθούν στο μέγιστο!
-
Για τι ποσό περίπου μιλάμε;
5άρα BMW, Mercedes E, Audi A6 ή A8.
Θα πρότεινα και το Giulάκι αλλά δεν ξέρω πόσο άνετο/βολικό μπορεί να είναι γι'αυτά που θέλεις. -
Επίσης, αυτό που πρέπει να σκεφτεις ειναι ότι μπορεί οι παπαπούδες να ευχαριστηθούν περισσότερο ένα μεγάλο SUV (π.χ. Skoda Kodiaq), γιατί προσφέρει ακόμη πιο ευχάριστο ταξίδι λόγω μεγάλης ορατότητας και επιπλέον ευκολότερη είσοδο έξοδο, λόγω μεγαλύτερου ύψους καθίσματος.
Υ.Γ.: Όχι δεν τα παίρνω από τη Skoda, αλλά παραδοσιακά συνδυάζει λογικές τιμές με μεγάλους χώρους σε αρκετά μοντέλα της.
-
Ωραίο θέμα. Μετά τον sargus, ακόμα ένα ωραίο (χαμηλό) αυτοκίνητο!
Νομίζω ότι οποιοδήποτε μεγάλο και δυνατό saloon κάνει για αυτήν την δουλειά. Είναι φυσικά θέμα budget και διαθεσίμων αυτοκινήτων, αλλά εγώ θα σκεφτόμουν κάπως έτσι:
Για χώρους και άνεση: Mercedes E Class. Κορυφαίο σε ταξίδι, κύλιση, ηχομόνωση κλπ και καλές επιδόσεις με τους κομπρέσσορες/τούρμπο (αναλόγως το μοντέλο).
Για πιο σπορ συμπεριφορά (για σένα που θα οδηγείς): BMW 5 Series. Πιο σφιχτό, με μικρότερους χώρους, αλλά εξίσου καλοτάξιδο και με μπόνους την χαρά της οδήγησης. Οπωσδήποτε σε τούρμπο αν δίλιτρο ή εξακύλινδρο 2500 cc και άνω, ως ατμοσφαιρικό.
Αντί για S80 πάντως, προσωπικά θα προτιμούσα αυτόν τον πανέμορφο πύραυλο : https://www.car.gr/13746209-saab-9-5-aero-xwd
Ειδεμή και το S80 μια χαρά θα κάνει την δουλειά σου.
ΥΓ: Μην τους ακούς για SUV!!!
-
Ο χρήστης lleonidas έγραψε:
Θα πρότεινα και το Giulάκι αλλά δεν ξέρω πόσο άνετο/βολικό μπορεί να είναι γι'αυτά που θέλεις.Για 5 άτομα με μπαγκάζια, θέλεις μεγαλύτερο αυτοκίνητο από D Segment, αν δεν θέλεις να στριμώχνεστε. Άσε που η Giulia είναι νέα και πανάκριβη σε μεταχειρισμένο. Παίρνεις καινούριο E Segment (π.χ. Superb) με λιγότερα λεφτά.
-
Δεν ξέρω πόσα διαθέτεις. Όμως, το έχει γείτονας (κάτοχος δύο Ε-Κλαςς) κι είναι πολύ ευχαριστημένος. Γιατί να πληρώνεις τέλη για δίλιτρο;
-
Mazda 6;
-
Για τα SUV που προτάθηκαν θα σου έλεγα ότι ναι μεν είναι πιο άνετα στο μπες/βγες για τους ηλικιωμένους το οποίο είναι σημαντικό αλλά ενδέχεται να προκαλούν δυσφορία και ανακατωσούρα στο ταξίδι (λόγω ύψους) το οποίο είναι απείρως σημαντικότερο (πήγα πρόσφατα Σπάτα-Γαλαξίδι στο πίσω μέρος ενός καινούργιου RAV4 και θυμήθηκα τις σχολικές μου εκδρομές -ήταν θαύμα που δεν ξέρασα και δεν τρέχαμε καθόλου).
-
Eξαρτάται από τη χρήση. Αφού είσαι ο μόνο οδηγός σημαίνει ότι θα το οδηγάς μόνο εσύ. Πόσο συχνά θα είναι φορτωμένο με τους παπούδες για ταξίδι;
Γιατί εάν π.χ. θα ταξιδεύει κάθε Πάσχα και 15αυγουστο και τον υπόλοιπο καιρό θα το έχεις εσύ μόνος ίσως είναι καλύτερα να μην πάρετε κάτι και να νοικιάζετε ότι θέλετε για τις 2-3 φορές το χρόνο (και ταξί για αστικές διαδρομές χωρίς να δεσμεύεσαι ως οδηγός). Και φθηνότερα θα βγει και πιο ξένοιαστος θα είσαι. -
Ευχαριστώ για τις απόψεις, σοφές και σεβαστές όλες.
-Ωραιο το Saab αλλα πως το συντηρεις; Τι γινεται σε τρακαρισμα, τι υποστηριξη υπαρχει; Επισης νομιζω οτι ζητανε πολλα χρηματα για καταργημενη εταιρεια, δυσκολα θα δωσει καποιος πανω απο 12χιλιαρο ρεαλιστικα για κατι τετοιο.
-Η Giulia παραειναι καινουρια και παραειναι σπορ, προτιμω να επενδυσω τα χρηματα σε κατι πιο μεγαλο/ανετο παρα στην οδικη συμπεριφορα.
-
Ακριβως επειδη εκανα προσφατα ταξιδι σε ψηλο σιγουρευτηκα οτι δε θελω για κανενα λογο SUV, οι πισω θεσεις ειναι κυριολεκτικα λεωφορειο, και εκει θα ειναι οι 'ευαισθητοι' επιβατες.
-
Για την ιδεα με την ενοικιαση κινηθηκα κι εγω αρχικα. Λεω, θα εχω ενα σμαρτ για δικες μου μετακινησεις και θα νοικιαζω ενα μεγαλο 2-3 φορες το χρονο. Δυστυχως 1) μικρομετακινησεις, οχι απαραιτητα ταξιδια, βγαινουν πολυ πιο τακτικα και δεν μπορεις ουτε εχει νοημα να το πλαναρεις να νοικιαζεις καθε φορα, ενω τα ταξι δεν εξυπηρετουν παντα 2) ειναι ΤΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ να νοικιαζεις αμαξι οταν εχεις 1000 πραματα στο κεφαλι σου. Το δοκιμασα μια φορα και σιχτιρισα, και μονο η ενοια οτι πρεπει να το παρεις να το φερεις να το φορτωσεις να το ξεφορτωσεις να το γυρισεις κοστιζει 1 μερα απο την υπερπολιτιμη αδεια σου (συνολικα). Και ο χρονος ειναι πιο σημαντικος ακομα και απο το χρημα για οσους την τρωνε στη δουλεια
Ετσι αρχισα να σκεφτομαι για κατι που δεν το θελει κανεις δεν κραταει μεταπωλητικη αξια, οποτε θα μπορεσω να το βρω σε χαμηλη τιμη ενω σαν αυτοκινητο αξιζει πολυ περισσοτερα , πχ κατι τετοιο
https://www.car.gr/12706584-volvo-s80-summum-full-extra
(βεβαια διαβαζοντας τα σχολια στην περιγραφη του ψιλοξερναω οποτε μαλλον οχι το συγκεκριμενο)
Τα BMW, Audi, Mercedes κρατανε πολυ ψηλα τις αξιες μεταπωλησης. Ενω σε Superb, S80, η αξια τους πεφτει κατακορυφα.
Τα χρηματα μπορουν να πανε αρκετα παραπανω στα 20+ αλλα αν βρισκεται κατι ικανοποιητικο σε χαμηλοτερη τιμη, δε βρισκω λογο να τα εξαντλησω. -
-
Είναι τόσο παππουδίστικο αυτό το αμάξι που νύσταξα βλέποντας τις φωτογραφίες (και με το κατάλληλο χρώμα βεβαίως βεβαίως) .
Πέρα από την πλάκα, νομίζω ότι είναι εξαιρετικό για αυτό που ψάχνεις. Και μάλιστα το συγκεκριμένο. Ναι, μπορεί να είναι λίγο πρήξας ο ιδιοκτήτης αλλά πόσο θα τον συναναστραφείς; Εγώ θα σου έλεγα πάρτο! -
Το θεωρώ ένα απ τα πιο όμορφα αυτοκίνητα και θα το αγόραζα εύκολα ακόμα και σήμερα. Μιλάω γι αυτό
-
Το Βολβο, αν το τσεκάρεις και είναι οκ έχει όλα όσα θες.
-
Αν κ δήλωσες μια ανησυχία σχετικά με τα saab, https://www.car.gr/11167438-saab-9-3-xwd
Μετά κάτι σε Ιάπωνα, https://www.car.gr/9080010-honda-accord
Και τα καλύτερα για το τέλος, https://www.car.gr/12373053-alfa-romeo- ... win-phaser και https://www.car.gr/9763113-alfa-romeo-a ... -1-8-140hp .
-
ανωμαλος ειμαι, οτι θελω λεω...
λοιπον καποιο gs 450 lexus για status, με πολυ χαμηλα τελη και απιστευτη αξιοπιστια. νομιζω 07/06 βρισκεις...
επισης, το μονο ψηλο που ειχα μπει και δεν το ενοιωθες ψηλο, tribeca
σε νεωτερα αλλα λιγοτερο status, pug 508 το 2λιτρο hybrid
σε μικροτερο (στον χωρο αποσκευων μονο καθως εσωτερικα εχει απλετο χωρο για 5), αλλα εξαιρετικα ευχρηστο και αξιοπιστο, delta με τα 190 ντηζελακι 1.9, αν βρεις φυσικα... -
Αν σε παιρνει, απλα κλειδωστε το...
https://www.car.gr/13215834-citroen-c6
Μεγαλο οικογενειακο