-
Περάσαμε στην ζώνη του λυκόφωτος τώρα συγκρίνοντας καινούριο με μεταχειρισμένο...
ΥΓ: Ε92 Μ3 κάτω από 40.000 δύσκολα να βρεις στην Ελλάδα.
-
Έγινε, πάμε παρακάτω, τόσα θέματα υπάρχουν που μπορείς να πας να γράψεις ότι είστε χαζοί που θέλετε να πάρετε με 28000 € Kuga, Quashqai, Corolla, SUVs κ.τ.λ. ενώ μπορείτε να πάρετε M3 με 420 άλογα. Μην περιορίζεσαι εδώ.
-
Έγινε, πάμε παρακάτω, τόσα θέματα υπάρχουν που μπορείς να πας να γράψεις ότι είστε χαζοί που θέλετε να πάρετε με 28000 € Kuga, Quashqai, Corolla, SUVs κ.τ.λ. ενώ μπορείτε να πάρετε M3 με 420 άλογα. Μην περιορίζεσαι εδώ.
Τα αυτοκίνητα που αναφέρεις είναι πολυ καλύτερα απο το Clio, αρα λεμε ακριβώς το ίδιο πραγμα, οτι δηλαδη πολύ καλύτερες επιλογές σε αυτα τα χρήματα.
-
Το κουγκα το qq και αλλα σουβ στα χρηματα ειναι καλυτερα για καποιον που κοιτα την Κλιω σαν αυτοκινητο πολης. Αρα τοσο αυτο οσο και οι ανταγωνιστες του, στα χρηματα αυτα δεν θα επρεπε να κυκλοφορουν...
-
Το κουγκα το qq και αλλα σουβ στα χρηματα ειναι καλυτερα για καποιον που κοιτα την Κλιω σαν αυτοκινητο πολης. Αρα τοσο αυτο οσο και οι ανταγωνιστες του, στα χρηματα αυτα δεν θα επρεπε να κυκλοφορουν...
Ξέρεις κάποιο άλλο supermini με μόνο 140 άλογα που παίζει κοντά στα 30 χιλιάρικα;
-
Περάσαμε στην ζώνη του λυκόφωτος τώρα συγκρίνοντας καινούριο με μεταχειρισμένο...
ΥΓ: Ε92 Μ3 κάτω από 40.000 δύσκολα να βρεις στην Ελλάδα.
Ενα παράδειγμα απλά ήθελα να φέρω του τι αμάξι μπορείς να πάρεις αν ανέβεις κοντά στα 30. (τόσο νομίζω την έφερε απο Γερμανία ο φίλος μου). Ο Fanis πιο πάνω έδωσε πολύ καλά παραδείγματα και σε καινούργιο. Ειδικά το Fiesta ST με το μπλοκέ διαφορικό προσφέρει σχεδόν αγωνιστικού επιπεδου οδηγική εμπερία. Και μην με τρελάνετε με την οικονομία τωρα γιατί όποιος διαθέτει τόσα χρηματα για αυτοκίνητο δεν θα χρεοκοπήσει αν δώσει 60 αντί για 40 στο βενζινάδικο. Το εχουμε τερματίσει με τις αναλύσεις για οικονομία καυσίμου και έχουμε ξεχάσει εντελώς εναν απο τους βασικότερους παράγοντες , την οδηγική ευχαρίστιση. Ακόμα και παντρεμένος με παιδιά να είσαι, οφείλεις στον ευατό σου λιγη απόλαυση. Δεν πρέπει να βλέπεις το αυτοκινητο μονο σαν ενα πράγμα που θα σε μεταφερει απο το σημείο Α στο σημείο Β.
-
Στην κατηγορια αυτη τα 140 τα θεωρω υπεραρκετα. Απο εκει και μετα δεν ειναι μονο τα αλογα που θα καθοριζαν την δικη μου επιλογη. Απο τα λιμανακια δεν περνω συχνα. Υπαρχει ομως ενας κανονας που λεει οτι παιρνεις οτι πληρωνεις. Μερικες φορες δεν γινεται αμεσα αντιληπτο αυτο.
-
Υπαρχει ομως ενας κανονας που λεει οτι παιρνεις οτι πληρωνεις. Μερικες φορες δεν γινεται αμεσα αντιληπτο αυτο.
Ισχύει πολύ συχνά, αλλά δυστυχώς όχι στην περίπτωση του υβριδικού Clio.
-
SPI_duster wrote:
Ξέρεις κάποιο άλλο supermini με μόνο 140 άλογα που παίζει κοντά στα 30 χιλιάρικα;
Mini 5door, polo, audi a1, 208...Για πάρε υπογλωσσιο και πανε ζητά τιμές σε αντιπροσωπεία για τις πλούσιες εκδόσεις τους! Να έχεις και νεράκι μαζί σου.
-
Ηταν η εποχη που ειχα μολις παρει το ντουστ. Τσεκαρα απο περιεργεια το Abs. Οκ φτιαγμενο απο την bosch οπως και στα περισσοτερα της εποχης αυτοκινητα. Το ονομα ηταν το ιδιο αλλα οχι η γενια του. Αλλη φυσικα η αξια αυτου και αλλη του abs πχ για Χ1 ή τιγκ. Οτι πληρωνεις παιρνεις Φανη. Με μικρες αποκκλισεις αλλα ναι. Για να μεινει χαμηλα το ντουστ ποτε δεν απεκτησε τα καθισματα τυπου Νασα του qq. Clio τωρα. Το μοντελο που ακομη και στα τελειωματα ειναι στην πρωτη δεκαδα πωλησεων στην Ευρωπη, πανω και απο το ολοφρεσκο 2008 καποιο λογο θα εχει.
-
Polo GTI DSG7 200 άλογα 6,7 sec 0-100 25.300 ευρώ. Δεν το προτείνω γιατί δεν μου αρέσει (θεωρώ το Fiesta ST πολύ καλύτερο) αλλά και πάλι φτηνότερο βγαίνει απο την υβριδική Γαλλίδα. Ναι ξέρω... καίει, εχει τελη , δεν έχει τις σουπερ-ντουπερ εξελιγμένες (αχρηστες) τεχνολογίες αλλά κάποιους αυτό μας αφήνει παγερά αδιάφορους, γιατί μας αρέσει να οδηγάμε, οχι να παιζουμε με οθόνες και γκατζετς
-
τι πληρωνεις παιρνεις Φανη. Με μικρες αποκκλισεις αλλα ναι. Για να μεινει χαμηλα το ντουστ ποτε δεν απεκτησε τα καθισματα τυπου Νασα του qq. Clio τωρα. Το μοντελο που ακομη και στα τελειωματα ειναι στην πρωτη δεκαδα πωλησεων στην Ευρωπη, πανω και απο το ολοφρεσκο 2008 καποιο λογο θα εχει.
Είπαμε συμφωνώ! Αλλά το Clio Hybrid δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Πληρώνεις της εξέλιξη για ένα σύστημα που λειτουργεί μέτρια ακόμα. Παίρνεις λιγότερα από όσα πληρώνεις...στην 2λιτρη Κορόλα με 184 άλογα και 27Κ παίρνεις ό,τι πληρώνεις, το ίδιο και σε ένα Fiesta ST (αλλά όχι Puma), το ίδιο και στο Βιτάρα. Στα 27Κ πληρώνεις πολλά για να πάρεις λιγότερα στην περίπτωση του Κλιό Χαιμπριντ...απλό είναι. Και επείδή ανέφερες τα φρένα, ακόμα και το υβριδικό ταμπουρα έχει πίσω...οικονομία από παντού.
Το προηγούμενο Κλιό ήταν ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο, με σούπερ οικονομικό και αξιόπιστο μοτέρ σε πολύ καλή τιμή, για αυτό και ήταν τόσο ψηλά σε πωλήσεις (αν και έχουμε αναλύσει σε άλλο θέμα ότι οι πωλήσεις ουδεμία σχέση έχουν με το πόσο καλό είναι ένα αυτοκίνητο).
-
Συμφωνώ 100%. Ειδικά τα Clio με τον πολυ καλό 1,5 diesel άξιζαν μεχρι τελευταίου σεντ τα λεφτά τους. Δηλαδή ακόμα και τώρα οποιος καταφέρει να βρεί diesel Clio πρεπει να το αρπάξει αμέσως. Με 16 χιλιάρικα εχεις καλύτερη οικονομία και απόδοση σε σχεση με τους μουφο-υβριδικούς ανταγωνιστες των 20+ χιλιαδων.
-
Polo GTI DSG7 200 άλογα 6,7 sec 0-100 25.300 ευρώ. Δεν το προτείνω γιατί δεν μου αρέσει (θεωρώ το Fiesta ST πολύ καλύτερο) αλλά και πάλι φτηνότερο βγαίνει απο την υβριδική Γαλλίδα. Ναι ξέρω... καίει, εχει τελη , δεν έχει τις σουπερ-ντουπερ εξελιγμένες (αχρηστες) τεχνολογίες αλλά κάποιους αυτό μας αφήνει παγερά αδιάφορους, γιατί μας αρέσει να οδηγάμε, οχι να παιζουμε με οθόνες και γκατζετς
Καλα σας κάνει, τον άλλον τον νοιάζει η τεχνολογία... Γούστο του όπως και το δικό σου.
Μην αμφιβάλεις αν κάποιος που αγοράσει τοσο ακριβο υβριδικο για την πολη, να μπορεί να έχει και άλλα αυτοκίνητα που ούτε στα ονειρα σου δεν βλέπεις.
Οτι ειναι ακριβο οντως ειναι πολυ ακριβο αλλά η σύγκριση γίνεται με τα υπολοιπα υβριδικα.
Οποτε αν θέλει αυτοματο για πολη, για το κέντρο της πόλης κτλ κτλ κτλ μπορεί να το κοιτάξει. Το να θέλει αυτοκινητο πολης και να δει το polo gtι είναι αυτό που λέμε εξαίρεση
Εγω οταν πήγα να φτιάξω με κάποια έξτρα κάποια από τα μοντέλα που σου έβαλα έφταναν άνετα κοντά στα 27 με 28 χήνες.
-
Ρε σεις, αυτά που γράφετε δεν τα λένε ούτε 15χρονα. Ξέρετε κανένα που να αμφιταλαντεύεται μεταξύ ενός υβριδικού Κλιό και ενός Φιέστα ΣΤ ή Πόλο ΓΤι? Κανέναν άλλο που να λέει : 'θέλω το αμάξι μου να έχει 140 αλόγατα' και να βάζει στην εξίσωση και το υβριδικό Κλιό μαζί με τα προαναφερθέντα? Μήπως κάποιον που να ανοίγει θρεντ με το ερώτημα καινούργιο υβριδικό Κλιό ή μετάχειρη οκτακύλινδρη Μ3 με 325/30/22 λάστιχο?** Έναν μόνο, όχι πολλούς. **
-
Ο αντωγωνισμός του υβριδικού Κλιό μέχρι στιγμής είναι οι εξής : Γιάρις υβρίδιο και Τζαζ υβρίδιο. Επιτέλους, δώστε ένα TEΛΟΣ στο καφρηλήκι αλλιώς θα ανοίξω θρεντ: 'υβριδικό Κλιό ή μετάχειρη Καγιέν ΜΚ1 υγραέριο από ιατρό με 380.000χλμ. όλα εθνική'.
ΤΕΛΟΣ.+_
-
Αχαχα....κλαίω!!!
Εγώ θα πρόσθετα και την Κορόλα στην σύγκριση γιατί παίζει στα ίδια χρήματα (και για εμένα το Κλιό ήταν στα υποψήφια όπως και το Γιάρις όπως και η Κορόλα και όταν καταλήξω θα υπάρξει και σχετικό θέμα).
-
Με την έννοια ότι υβρίδιο σειράς, και όχι LaFerrari, αγοράζει κάποιος για να το δουλέψει στο αστικό περιβάλλον, για την ήρεμη οδήγηση και την αυτοματίκλα, με ολίγη από δακτύλιο και οικονομία καυσίμου, θα το (κουτσο)δεχτώ επειδήΣ έχουν παραπλήσια τιμή.
-
Μα για αυτούς τους λόγους ακριβώς το λέω και ταυτόχρονα η Κορόλα (1.8) είναι πιο φτηνή ή στα ίδια χρήματα παίρνεις την 2λιτρη που έχει και καλές επιδόσεις.
-
Πάντως στο γνωστό θέμα 'Μαζούτ, πορδές ή μπαλαντέζες' είχαν παρελάσει από Χ5 18 ετών με υγραέριο μέχρι ολοκαίνουρια ηλεκτρικά των 30+ χιλιάδων (βλέπε Enyaq). M3 δε μου πέρασε από το μυαλό...
Renault Clio V