-
@lapin said in Seat Leon Mk4 (2020):
Νομίζω ότι ανακοινώθηκε πως το 1.5 150ps και το δίλιτρο Leon θα παράγονται πλέον μόνο ως Cupra Leon. Το Seat Leon μέχρι 130ps...
Το προτιμώ ως Cupra το Leon φυσικά αλλά σίγουρα θα είναι ακριβότερο (και καλύτερα εξοπλισμένο).Ας το φέρει με πολλαπλούς πίσω και (ίσως) υγρού τύπου DSG να δω ποιος θα ξαναγοράσει Golf/A3. Αν το φέρει δε και με manual θεωρώ ότι θα προσελκύσει (και λόγω τιμής) ακόμα μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό με τις τιμές εκεί που έφτασαν.
-
@sabas_thess said in Seat Leon Mk4 (2020):
@lapin said in Seat Leon Mk4 (2020):
Νομίζω ότι ανακοινώθηκε πως το 1.5 150ps και το δίλιτρο Leon θα παράγονται πλέον μόνο ως Cupra Leon. Το Seat Leon μέχρι 130ps...
Το προτιμώ ως Cupra το Leon φυσικά αλλά σίγουρα θα είναι ακριβότερο (και καλύτερα εξοπλισμένο).Ας το φέρει με πολλαπλούς πίσω και (ίσως) υγρού τύπου DSG να δω ποιος θα ξαναγοράσει Golf/A3. Αν το φέρει δε και με manual θεωρώ ότι θα προσελκύσει (και λόγω τιμής) ακόμα μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό με τις τιμές εκεί που έφτασαν.
Το θέμα είναι η τιμή γιατί αν έχει 28500€ το manual και 31000€ το DSG σε Seat , τότε σε Cupra θα είναι παραπάνω.
Και μην γελιομαστε, πάλι Seat θα είναι με λίγο καλύτερα υλικά σε κάποια σημεία
Ούτως η άλλως όποιος ήταν να αγοράσει golf ή Audi το έκανε και τώρα λόγω μάρκας, δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι -
@paraskevas013 said in Seat Leon Mk4 (2020):
@octanios said in Seat Leon Mk4 (2020):
Μετά από 2.600 χιλιόμετρα, έχω αρχίσει να το ερωτεύομαι.
Πολύ καλό τιμόνι, "στριφτερό" πλαίσιο και καλά φρένα, μόλις συνηθίσεις την αίσθηση του πενταλ.
Ο 1.5 tsi φαίνεται πολύ καλός κινητήρας, αρκετά γεμάτος μεταξύ 2.500 και 4000 στροφών. Η αίσθηση που μου δίνει στο τράβηγμα είναι αντίστοιχη με τον ecoboost που είχα στο Volvo, ο οποίος με πρόγραμμα απέδιδε περίπου 180 ίππους.
Ιδιαίτερα στο sport mode έχει πολύ καλή αμεσότητα στο πάτημα του γκαζιού.
Το μόνο μου άγχος είναι τα πολλά ηλεκτρονικά (infotaintment, χειρόφρενο κ.λ.π.) και η αντοχή τους στο χρόνο, δεδομένου ότι το αυτοκίνητο θα το πληρώνω για αρκετά χρόνια.
Νομίζω, εν τέλει, πως σε αυτά τα χρήματα μόνο το Leon και το Huyndai i30 υπάρχουν ως επιλογές για κάποιον που θέλει ένα hatchback με, ας πούμε, sportif χαρακτηριστικά.φίλε μου με την κατανάλωση πως πηγαίνει το συγκεκριμένο,,στο διαδίκτυο μία θα λένε οικονομικό μία ότι πίνει άσχημα,,η δικιά σου εμπειρία τι λέει,,εντός εκτός πόλης? είμαι υποψήφιος αγοραστής έχω ανεβάσει το μπάτζετ που διέθετα και μαζί με το puma(ξέρω διαφορετικές κατηγορίες) που με ενδιαφέρει είναι το fr plus!
Μέχρι τώρα έχω 6,8 - 7,5 L/100 Km στην πόλη και 6,0 με 6,5 εκτός.
Το παλεύω βέβαια, δηλαδή εντός πόλης προσπαθώ να κάνω οικονομική οδήγηση, όσο μπορώ.
Για εμένα είναι μια ευχάριστη έκπληξη η κατανάλωση, μέχρι τώρα. -
Αυτή την κατανάλωση την επιτυγχάνεις με "eco" ως επί το πλείστον εντός πόλης. Επίσης μηχανικό ή DSG;
-
@sabas_thess said in Seat Leon Mk4 (2020):
Αυτή την κατανάλωση την επιτυγχάνεις με "eco" ως επί το πλείστον εντός πόλης. Επίσης μηχανικό ή DSG;
Με μηχανικό κιβώτιο και Normal mode.
Βέβαια οι αστικές διαδρομές που κινούμαι περιλαμβάνουν Αττική οδό και αρκετές περιαστικές αρτηρίες, όπως τον περιφερειακό του Καρέα κ.λ.π.
Δηλαδή δεν παίζει πολύ μποτιλιάρισμα.
Υπό αυτές τις συνθήκες, αν είσαι "μετρημένος" επιτυγχάνεις αυτά τα νούμερα. -
Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα λοιπόν παρέλαβα και εγώ το δικό μου fr χρώματος λευκού και εχω να πω τα εξής. Ά.Ρ.Ρ.Ω.Σ.Τ.Ο αμάξι. Να ξεκινήσω λέγοντας ότι μετά από 60χλμ μέσα στην Αθήνα μάλλον το χαίρονται περισσότερο οι περαστικοί που το βλέπουν παρά εγώ λες και είναι λαμποργκινι αν και μεταξύ μας είναι ομορφότερο από λαμποργκινι. Να προσθέσω εδώ πως δεν ξέρω μπορώ να είμαι αντικειμενικός διότι στην κατοχή μου οδηγούσα αγροτικά ( Toyota Hilux 2009 και ένα του 90 και ένα fiat stilo 2002) μιας και ζούσα επαρχία και ήρθα Αθήνα τα 2 τελευταία χρόνια οπότε μπροστα τους μοιάζει ονειρικό το αμάξι. Τιμόνι ακριβείας πας εκεί που θες χωρίς να χάνεις χιλιοστό. Φρένα ευτυχώς δεν χρειάστηκε να γίνει κάποιο απότομο φρενάρισμα ούτε θέλω αλλά δείχνουν καλά αλλα ίσως για δικά μου γούστα να χρειάζονται λίγο πάτημα ακόμα. Το ac προσωπικά το συνήθισα μέσα στο infotainment δεν λέω ότι είναι τόσο λειτουργικό αλλά σίγουρα δεν νομίζω να είναι επικίνδυνο. Αυτά σε πρώτη φάση σίγουρα ξεχνάω πολλά να πω από την χαρά μου μιας και είναι το πρώτο μου αμάξι (ετών 29) αλλά θα επιστρέψω με update
-
@arsenis said in Seat Leon Mk4 (2020):
Καλησπέρα σε όλους. Σήμερα λοιπόν παρέλαβα και εγώ το δικό μου fr χρώματος λευκού και εχω να πω τα εξής. Ά.Ρ.Ρ.Ω.Σ.Τ.Ο αμάξι. Να ξεκινήσω λέγοντας ότι μετά από 60χλμ μέσα στην Αθήνα μάλλον το χαίρονται περισσότερο οι περαστικοί που το βλέπουν παρά εγώ λες και είναι λαμποργκινι αν και μεταξύ μας είναι ομορφότερο από λαμποργκινι. Να προσθέσω εδώ πως δεν ξέρω μπορώ να είμαι αντικειμενικός διότι στην κατοχή μου οδηγούσα αγροτικά ( Toyota Hilux 2009 και ένα του 90 και ένα fiat stilo 2002) μιας και ζούσα επαρχία και ήρθα Αθήνα τα 2 τελευταία χρόνια οπότε μπροστα τους μοιάζει ονειρικό το αμάξι. Τιμόνι ακριβείας πας εκεί που θες χωρίς να χάνεις χιλιοστό. Φρένα ευτυχώς δεν χρειάστηκε να γίνει κάποιο απότομο φρενάρισμα ούτε θέλω αλλά δείχνουν καλά αλλα ίσως για δικά μου γούστα να χρειάζονται λίγο πάτημα ακόμα. Το ac προσωπικά το συνήθισα μέσα στο infotainment δεν λέω ότι είναι τόσο λειτουργικό αλλά σίγουρα δεν νομίζω να είναι επικίνδυνο. Αυτά σε πρώτη φάση σίγουρα ξεχνάω πολλά να πω από την χαρά μου μιας και είναι το πρώτο μου αμάξι (ετών 29) αλλά θα επιστρέψω με update
Να το χαίρεσαι φίλε, και καλά χιλιόμετρα. Έχουν προχωρήσει πολύ τα αυτοκίνητα από το Stilo του 2002!
-
Καλοταξιδο να είναι το leon σου.
-
@gtsartsal said in Seat Leon Mk4 (2020):
Καλοταξιδο να είναι το leon σου.
Ευχαριστώ πολύ φιλαράκι μου νασαι καλά
-
@dublin said in Seat Leon Mk4 (2020):
Να το χαίρεσαι φίλε, και καλά χιλιόμετρα. Έχουν προχωρήσει πολύ τα αυτοκίνητα από το Stilo του 2002!
ευχαριστώ πάρα πολύ
-
Καλησπέρα σε όλους! Μελλοντικός κάτοχος κι εγώ η παραγγελία έγινε 01/12/21. Ακόμα τίποτα! Μου είπαν προχθές οτι το εργοστάσιο δίνει ημερομηνία παραγωγής το πρώτο 6μηνο του 23. Δεν είναι πολύ αόριστο όλο αυτό; Θα μου πείτε στους καιρούς που ζούμε... Υπάρχει κάποιος που έχει κάνει παραγγελία ίδια εποχή; Πρόκειται για το μοντέλο 1.5 eTSI FR plus χωρίς πρόσθετα. Καλά χιλιόμετρα σε όλους!
-
01/12/21;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
tragic -
@partoferto said in Seat Leon Mk4 (2020):
Καλησπέρα σε όλους! Μελλοντικός κάτοχος κι εγώ η παραγγελία έγινε 01/12/21. Ακόμα τίποτα! Μου είπαν προχθές οτι το εργοστάσιο δίνει ημερομηνία παραγωγής το πρώτο 6μηνο του 23. Δεν είναι πολύ αόριστο όλο αυτό; Θα μου πείτε στους καιρούς που ζούμε... Υπάρχει κάποιος που έχει κάνει παραγγελία ίδια εποχή; Πρόκειται για το μοντέλο 1.5 eTSI FR plus χωρίς πρόσθετα. Καλά χιλιόμετρα σε όλους!
13 μήνες και θα περιμένεις και άλλο ?
Πολύ μεγάλη αναμονή
Υπομονή θα το ευχαριστηθείς@arsenis said in Seat Leon Mk4 (2020):
Καλοτάξιδος , τα φρένα μία χαρά πιάνουν απλά μέχρι να τα συνηθίσεις σου δίνουν την αίσθηση ότι "αργούν" να εμπλακούν. Έτσι πίστευα και εγώ στην αρχή απλά θέλει λίγο συνήθεια .
Το infotainment θα καταλάβεις ότι όντως είναι επικίνδυνο , όταν το χρειαστείς εν κινήσει (π.χ. θολώσουν τζάμια και δεν είσαι σταματημένος) , αλλά εντάξει ευτυχώς είναι λίγα αυτά που πρέπει να κάνεις εν κινήσει -
@tsofras said in Seat Leon Mk4 (2020):
13 μήνες και θα περιμένεις και άλλο ?
Πολύ μεγάλη αναμονή
Υπομονή θα το ευχαριστηθείς@arsenis said in Seat Leon Mk4 (2020):
Καλοτάξιδος , τα φρένα μία χαρά πιάνουν απλά μέχρι να τα συνηθίσεις σου δίνουν την αίσθηση ότι "αργούν" να εμπλακούν. Έτσι πίστευα και εγώ στην αρχή απλά θέλει λίγο συνήθεια .
Το infotainment θα καταλάβεις ότι όντως είναι επικίνδυνο , όταν το χρειαστείς εν κινήσει (π.χ. θολώσουν τζάμια και δεν είσαι σταματημένος) , αλλά εντάξει ευτυχώς είναι λίγα αυτά που πρέπει να κάνεις εν κινήσειΑριστερά στα φώτα ήταν το shortcut να το πω του παρμπρίζ μπροστά οπότε έκανε την δουλειά του αρκετά καλά και γρήγορα. Υποθέτω όμως πως θα έχεις δίκιο. Μια ερώτηση προς τους κατόχους. Έμεναν μου είπαν ότι το αμάξι δεν θέλει στρώσιμο και ούτε αλλαγή λαδιών στα πρώτα 1000 χλμ όπως ήξερα εγώ. Ισχύει όντως αυτό και σε σας τα ίδια είπαν?
-
Μπορεί να σου βγει σε καλό η αναμονή και να το πάρεις με το Evo 2 μοτέρ. Φίλε μου το 1.5 etsi είναι ότι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην κατηγορία του.
Εύχομαι να το παραλάβεις το συντομότερο και να το χαρείς. Πιθανόν να τελειώσεις την οδηγική σου ιστορία στα θερμικά αυτοκίνητα με το καλύτερο μοτέρ που έχει βγάλει ως τώρα η vw. -
Μια ερώτηση προς τους κατόχους. Έμεναν μου είπαν ότι το αμάξι δεν θέλει στρώσιμο και ούτε αλλαγή λαδιών στα πρώτα 1000 χλμ όπως ήξερα εγώ. Ισχύει όντως αυτό και σε σας τα ίδια είπαν?οι κινητηρες εδω και πολλα χρόνια ερχονται στρωμένοι αλλα όχι όλα τα υπολοιπα μηχανικά μέρη και καλό ειναι να πας ηρεμα στην αρχή ώστε αν βγει κατι να μην βγει πανω στο ζορισμα.
δες μια το manual. Στο formentor λέει αυτο και επιπελον στα 1500 πήγα για ενα τυπικο έλεγχο ότι δεν εχει χασει λαδια/υγρα/κτλ.
Συμβουλές οδήγησης Ροντάρισμα
Παρακαλούμε τηρείτε τις οδηγίες για το ρο-
ντάρισμα των καινούργιων εξαρτημάτων.
Ροντάρισμα του κινητήρα
Ένας καινούργιος κινητήρας θα πρέπει να
οδηγηθεί σε μία περίοδο ρονταρίσματος κατά
τη διάρκεια των πρώτων 1500 χιλιομέτρων
(1000 μίλια). Κατά τη διάρκεια των πρώτων
μερικών ωρών λειτουργίας, η εσωτερική τριβή
μέσα στον κινητήρα είναι μεγαλύτερη από ότι
αργότερα, όταν όλα τα κινούμενα εξαρτήμα-
τα έχουν στρώσει.
Ο τρόπος οδήγησης για τα πρώτα 1500 km
(1000 μίλια) επηρεάζει επίσης και την μελλο-
ντική απόδοση του κινητήρα. Σε ολόκληρη τη
διάρκεια ζωής του αυτοκινήτου, αυτό θα πρέ-
πει να οδηγείται σε μέτρια ταχύτητα (ιδιαίτερα
όταν ο κινητήρας είναι κρύος) επειδή αυτό θα
μειώσει τη φθορά του κινητήρα και θα αυξή-
σει την ωφέλιμη ζωή του. Ποτέ μην οδηγείτε
σε εξαιρετικά χαμηλές στροφές του κινητήρα.
Συμπλέκετε πάντοτε μία χαμηλότερη ταχύτητα
όταν ο κινητήρας λειτουργεί «ανώμαλα». Για
τα πρώτα 1000 km ή 600 μίλια, παρακα-
λούμε σημειώστε:
● Μην χρησιμοποιείτε τελείως πατημένο γκάζι.
● Μην φορτίζετε τον κινητήρα επάνω από τα
δύο τρίτα των μέγιστων στροφών.
● Μην ρυμουλκείτε τρέιλερ.
Μεταξύ 1000 και 1500 χιλιομέτρων (600
έως 1000 μίλια), αυξήστε σταδιακά την ισχύ
μέχρι να φθάσετε στη μέγιστη ταχύτητα και
στις υψηλές στροφές του κινητήρα.
Ροντάρισμα των καινούργιων ελαστικών
και τακακιών φρένων
● Αντικατάσταση των ζαντών των τροχών και
καινούργιων ελαστικών ››› σελίδα 347 .
● Πληροφορίες σχετικά με τα φρένα ››› σελί-
δα 287. -
Καλοτάξιδο φίλε μου, σου εύχομαι να το χαρείς.
Τα φρένα, να ξέρεις, μόλις στρώσουν, πιάνουν πολύ καλά. -
Ανακοινώθηκαν οι τιμές του Cupra Leon 1.5 150ps στην Ελλάδα.
28.890€ το χειροκίνητο και 31.390€ το DSG MHEV. Το δεύτερο είναι 1200€ ακριβότερο από το Seat Leon FR Plus DSG MHEV, το οποίο εξακολουθεί να εμφανίζεται στον ελληνικό κατάλογο.
-
Επειδή για πολλαπλούς σε συνδυασμό με τιμολογιακή τρέλα της εποχής η τιμή είναι εξαιρετική περιμένω να δω εξοπλισμό. Και δεν εννοώ τις 18" στα χρώματα της Cupra, αυτές μακάρι να μην είναι στάνταρ. Μιλάω για τίποτα τσιπιές τύπου 8" info, ελλείψεις στο ADAS, "eco" αντί fullLED φώτα και τέτοια. ΑΝ όλα αυτά πάνε καλά τον έκανε τον VAG στα C κουδούνι...
-
Για τους πολλαπλούς μην παίρνεις όρκο. Διαβάζω αντιφατικές πληροφορίες. Παίζει να είναι ημιάκαμπτος...
Seat Leon Mk4 (2020)