-
@wantone said in Seat Leon Mk4 (2020):
@lap said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ποιο Hatch με 200+ άλογα έχει €17.000!?!?
Ρε
Εγώ απορώ αν τα λες σοβαρά ότι λες ή τρολαρεις;
Σαφέστατα είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο. Μιλάμε πως σε αυτήν την τιμή αγοράζεις το fr με έξτρα εξοπλισμό
Το βάρος είναι μοιρασμένο λόγω μπαταρίας και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, το dsg είναι νέα έκδοση όπου ξεκινά με ηλεκτρισμό και δεν συμπλέκει. Είναι υγρού τύπου, και δεν πιέζεται από μποτιλιάρισμα, όπως στα υπόλοιπα dsg με θερμικό μοτέρ.
Καθημερινά κίνησε με ηλεκτρισμό.....έχεις ηλεκτρικό ...το καταλαβαίνεις;Εχω χατσμπακ και ξερω τα συν και πλην. Το λεον υβριδικο, δες τεστ απο το αντιστοιχο Γκολφ υβριδικο ολοι λεγανε για οχι καλο αμαξι λογω τεραστιου βαρους παραπανου. Το χατσμπακ το αγοραζεις ακριβως για να περιορισεις το βαρος του αμαξιου αλλοιως θα αγοραζες SUV.
Αυτά είναι δικές σου θεωρίες.
Το αυτοκίνητο έχει αυξημένο βάρος αλλά είναι μοιρασμένο στην καρότσα του. Το αυτοκίνητο είναι αρκετά γρήγορο. Έχει τεράστια ροπή από μηδέν στροφές και συνεχόμενη και δυνατή επιτάχυνση.
Για το στρίψιμο έχει ενεργητική ανάρτηση, και ηλεκτρονικο μπλοκέ διαφορικό. Τι να λέμε τώρα; -
Επιδοσεις πρεπει να εχει παρομοιες με τον 1.5 130.
Ούτε για αστείο, είναι αρκετά πιο γρήγορο και από το 150αρι, το 130αρι το αφήνει πολύ πίσω.
-
6,9 0-100 με απόθεμα στην μπαταρία
80-120 σε 4,4!!!
67db στα 120 χλμ με αυτούς τους τροχούς (νομίζω 18αρηδες)Ωραίο βίντεο , το βλέπεις και σε μικρα στροφιλικια
-
Καλό χρυσό το plug-in hybrid, το οδηγάς και νομίζεις ότι έχεις δυνατότερο μοτέρ από κάτω όντως... αλλά ως 1ο αμάξι από εμένα είναι όχι, λόγω χώρου αποσκευών.
Αλλά αυτά έχει η ζωή όταν πας να κάνεις phev ένα σασί που είχε ετοιμαστεί για θερμικά μοτέρ.
-
Το formentor πόσο χώρο έχει;
-
-
45-50 χλμ καθημερινή μετακίνηση με ηλεκτρισμό και φορτίζει σε απλη μπριζα χωρίς wallbox σε 6 ώρες.
Δηλαδή καθημερινά πας και έρχεσαι στην δουλειά σου και φορτίζεις κάθε μέρα.
1,5 ευρώ /100 χλμ μέσα στην πόλη.!!!Και σε ταξίδι έχεις ένα κάτσε καλά αυτοκίνητο. Τα πάντα όλα.
Τα καλύτερα ξοδεμενα 33Κ ειναι.
Λεπτομέρεια. Έχει και μεσαίο και πίσω έξτρα αερόσακους
-
450 το δικίνητο
420 το τετρακίνητο
345 το PHEV -
@lapin said in Seat Leon Mk4 (2020):
450 το δικίνητο
420 το τετρακίνητο
345 το PHEVΓια μένα είναι αποδεκτή θυσία για το τι αγοράζεις. Άλλωστε πολλές φορές αν βάλεις κάθετα τις βαλίτσες ο πραγματικός χωρίς είναι πρακτικά μεγαλύτερος από τα επίσημα νούμερα
-
Για μένα είναι αποδεκτή θυσία για το τι αγοράζεις. Άλλωστε πολλές φορές αν βάλεις κάθετα τις βαλίτσες ο πραγματικός χωρίς είναι πρακτικά μεγαλύτερος από τα επίσημα νούμερα
Δεν νομίζω ότι κάποιος προβληματίζεται για το αν θα χωράνε ή όχι κάθετα οι βαλίτσες του φιλτατε. Κυρίως είναι γονείς και προβληματίζονται όσο έχουν μικρά παιδιά για το που θα βάλουν την μετακόμιση που "απαιτεί" η γυναίκα τους σε κάθε ταξίδι κοντινό ή μακρινό...
-
Η αλήθεια είναι ότι η μείωση του χώρου αποσκευών είναι μόνο προς μία κατεύθυνση (ύψος μέχρι την εταζέρα). Στην πράξη η μείωση αυτή δεν είναι τόσο σοβαρή όσο λένε τα νούμερα.
-
Εντάξει υπάρχει και η οπτική των γυναικών, συμφωνώ.
Αλλά όπως λέει και ο lapin είναι στη ουσία σαν να είχες το ψευτοδαπεδο και από κάτω να είχες αλυσίδες πυροσβεστήρα κτλ.Αν μπει πάντως μια σκληρή βαλίτσα κάθετα και εξέχει ας πούμε 15 εκ από το ύψος της εταζερας στην ουσία έχεις καλύψει σχεδόν τα 100 λίτρα που έχασες από την μπαταρία. Δηλαδή πρακτικα ισως να μην υπάρχει πρόβλημα.
Επίσης κάτ εμε είναι καλό που οι μπαταρίες είναι πίσω και όχι κάτω από το κάθισμα που κάθονται παιδιά. Δεν ξέρω έχω μια φοβία σε αυτό το θέμα
-
Καμία σχέση, καθημερινά να κίνησε με 1,5 ευρώ αντί για 20 ευρώ... Το καταλαβαίνετε;;;
Βάλε καθημερινά το δικό σου με 200 άλογα να μπαίνεις στην κίνηση να πας στην δουλειά σου και έλα σε 5 έτη να δούμε πόσα πλήρωσεςΡε lap μη βάζεις εμένα. Δεν ήθελα το πιο οικονομικό εγώ. Για οικονομία μέσα στην πόλη θα πάρω ένα ηλεκτρικό
αν ήθελα πάντως οικονομία δεν θα έπαιρνα το leon plug in θα προτιμούσα ένα υβριδικό ή ένα ηλεκτρικό. Εξήγησα τους λόγους
Σκέτο βενζίνη θα το έπαιρνα είναι φανταστικό
-
Αυτό λέω βρε cirus. Και ηλεκτρικό να πάρεις θα κάνεις πάνω από 50 χλμ μέσα στην πόλη καθημερινά; Όχι.... Άρα το plug in ηλεκτρικο είναι στην ουσία ηλεκτρικό νγια την πόλη χωρίς όμως το άγχος της αυτονομίας.
-
@fanis75 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Ούτε για αστείο, είναι αρκετά πιο γρήγορο και από το 150αρι, το 130αρι το αφήνει πολύ πίσω.
Οταν είναι γεμάτες οι μπαταρίες. Σε ταξίδι μετα τα πρώτα χιλιόμετρα έχει χειρότερες λόγω αυξημένου βάρους.
-
Δεν αδειάζει πότε η μπαταρία. Είναι πλήρως υβριδικό.
-
Ναι και όπως όλα τα υβριδικά χρησιμοποιεί τον θερμικό κινητήρα περισσότερο στο ταξίδι απλά έχει πολύ μεγαλύτερο βάρος
Ειναι φανταστικό σαν leasing. για ιδιώτη δεν το θεωρώ συμφέρον αγορά. Προτιμώ να έχω 2 αυτοκίνητα ενα θερμικό και ένα καθαρα ηλεκτρικό για μέσα στην πόλη
Τωρα ο καθένος ότι γουσταρει κάνει
-
Σωστό, αλλά λιγότερο από ένα απλό θερμικό. Η κατανάλωση καθετε μεταξύ diesel και βενιζνης. Και τα εξοικονομείς όλα από την πόλη διότι μέχρι να ταξιδέψεις καταναλώνεις και μέσα στην πόλη καθώς βγαίνεις από αυτήν.
Άρα έρχεται μια ή άλλη με ένα doesel σε ταξίδι στα συνολικά λίτρα.
Και για ιδιώτη συμφέρει απλά όχι τόσο πολύ όσο σε έναν επαγγελματία. Αλλά ναι συμφέρει.
Καλά για τα δύο οχήματα, έναντι ενός plug in οικονομοτεχνικα έχεις λάθος.
-
Αυτό ακριβώς. Στα plug-in oταν δεν έχεις κίνηση αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα, γίνονται full υβριδικά, μετατρέπονται σε Toyota...
Το κακό είναι ότι το κόστος τους είναι πιο κοντά στα ηλεκτρικά, παρά στα Toyota... -
Άρα έρχεται μια ή άλλη με ένα doesel σε ταξίδι στα συνολικά λίτρα.
Και για ιδιώτη συμφέρει απλά όχι τόσο πολύ όσο σε έναν επαγγελματία. Αλλά ναι συμφέρει.
Καλά για τα δύο οχήματα, έναντι ενός plug in οικονομοτεχνικα έχεις λάθος.
το diesel είναι πιο συμφέρον σε ταξίδια
δεν νομίζω , προτιμώ να έχω 2 οχήματα
γνώμη σου, διαφωνώ. και δεν είναι μόνο το οικονομικό , βολεέει να έχω 2 οχήματα
Seat Leon Mk4 (2020)