-
@stefan147 said in Seat Leon Mk4 (2020):
Παραδοσιακά τα vag έχουν αξιοπρεπή βασικά ηχοσυστήματα αν και νομίζω την κάνανε τη γυφτιά στο ΜΚ4 και κόψανε τα πίσω tweeters και πλέον έχει ως βασική 6 αντί για 8 ηχεία που είχε η FR στο ΜΚ3.
Ναι το διάβασα και εγώ!
Στο παλιό μου αμάξι Audi A4 B7 1.8t Quattro φορούσε ήδη 6 ηχεία και subwoofer πίσω. Αλλά τελείως άλλη φιλοσοφία, και χρονολογικά και ως μάρκα. -
Παραδοσιακά τα vag έχουν αξιοπρεπή βασικά ηχοσυστήματα αν και νομίζω την κάνανε τη γυφτιά στο ΜΚ4 και κόψανε τα πίσω tweeters και πλέον έχει ως βασική 6 αντί για 8 ηχεία που είχε η FR στο ΜΚ3.
Παραδοσιακά τα Seat έχουν πολύ καλά βασικά ηχοσυστήματα. Σε σύγκριση με τα αντίστοιχα VW τα Seat πάντα υπερτερούσαν. Ισχύει ότι τελευταία κάνουν τσιγουνιές και τα Seat στα ηχεία. Το δικό μου Leon MK2 (2006 παρακαλώ) είχε τα 8 ηχεία και στις μεσαίες, αν όχι και στις βασικές, εκδόσεις. Τώρα 8 ηχεία δεν έχουν ούτε τα ακριβά, παρά μόνο αν βάλεις το "Beats audio" που βάζουν 8 ηχεία +subwoofer νομίζω. Και έτσι όμως, με τα 6 ηχεία, τα Seat παραμένουν καλύτερα από τα αντίστοιχα Skoda και VW.
-
Επίσης, με κάποια έκπληξη, βλέπω στα στοιχεία των πωλήσεων ότι το νέο Leon πάει αρκετά καλά στην Ελλάδα και σίγουρα καλύτερα από το MK3 παρά την άνοδο στην τιμή...
-
Το δικό μου Leon παρόλο που έχει το βασικό ηχοσύστημα με την 5άρα οθόνη και τα 6 ηχεία βαράει αλύπητα. Βαθύ μπάσο που δεν χαμπαριάζει από την αύξηση της έντασης.
Αυτό όμως οφείλεται κυρίως στην ποιότητα του αμαξώματος, στα υλικά των θυρών (κυρίως των πάνελ), στην ηχομόνωση κλπ... Εμφανέστατη η διαφορά με άλλα αυτοκίνητα που είναι "τενεκέδες" σε κάποια σημεία.
-
@storm said in Seat Leon Mk4 (2020):
Το δικό μου Leon παρόλο που έχει το βασικό ηχοσύστημα με την 5άρα οθόνη και τα 6 ηχεία βαράει αλύπητα. Βαθύ μπάσο που δεν χαμπαριάζει από την αύξηση της έντασης.
Αυτό όμως οφείλεται κυρίως στην ποιότητα του αμαξώματος, στα υλικά των θυρών (κυρίως των πάνελ), στην ηχομόνωση κλπ... Εμφανέστατη η διαφορά με άλλα αυτοκίνητα που είναι "τενεκέδες" σε κάποια σημεία.
Τελικά αυτά που προέκυπταν στα πρώτα reviews με τοις τριγμούς στις πόρτες ήταν προβλήματα early production; Στου Ricov το review για το ST πάντως φαινόταν καλή η συναρμογή και ο ίδιος έλεγε καλά λόγια.
-
Ο μονος λογος που ακουγονται αξιοπρεπως τα Leon ΜΚ3 και ΜΚ4 ειναι οτι μπροστα φορανε 8αρια ηχεια. Το συνηθες ειναι 6.5αρια και ετσι βγαζουν αυτο που οι περισσοτεροι αντιλαμβανονται ως "βαθυ μπασο". Επισης οι πορτες στα Leon εχουν ΜΗΔΕΝ ηχομονωση. Ειναι λαμαρινα συν πλαστικο και τελος. Αν οντως κανεις ηχομονωση με κατι τυπου dynamat συν καποιο ηχοαπορροφητικο αλλαζει ολο το αμαξι. Αν ακουσετε την πορτα μου πως κλεινει (εχω βαλει κι απ τα δυο σε σχεδον καθε γυμνη μεταλλικη επιφανεια) θα νομιζει κανεις οτι ακουει πορτα S-Class. Επισης τεραστια διαφορα στην αποδοση του ηχοσυστηματος και στη λεπτομέρεια που πλεον βγαζει σε καθε συχνοτητα.
-
Νομίζω πως ακόμα και το manual του αυτοκινήτου αναφέρει ότι δεν πρέπει να ανοίγουμε το εσωτερικό τις πόρτας και να μη γίνονται εργασίες στο εσωτερικό τους από μη εξουσιοδοτημένους γιατί έτσι μπορεί κανείς να βλάψει τη λειτουργικότητα των αερόσακων. Υπάρχει μία συγκεκριμένη πίεση και στεγανότητα στο εσωτερικό τους, η οποία όταν μεταβάλεται σημαντικά, όπως σε ένα πλαϊνό τρακάρισμα, ο αντίστοιχος αισθητήρας δίνει εντολή να ανοίξουν οι πλαϊνοί αερόσακοι. Αυτό τουλάχιστον έχω διαβάσει εγώ στο manual.
-
Too late for that!
-
Ο μονος λογος που ακουγονται αξιοπρεπως τα Leon ΜΚ3 και ΜΚ4 ειναι οτι μπροστα φορανε 8αρια ηχεια. Το συνηθες ειναι 6.5αρια και ετσι βγαζουν αυτο που οι περισσοτεροι αντιλαμβανονται ως "βαθυ μπασο". Επισης οι πορτες στα Leon εχουν ΜΗΔΕΝ ηχομονωση. Ειναι λαμαρινα συν πλαστικο και τελος. Αν οντως κανεις ηχομονωση με κατι τυπου dynamat συν καποιο ηχοαπορροφητικο αλλαζει ολο το αμαξι. Αν ακουσετε την πορτα μου πως κλεινει (εχω βαλει κι απ τα δυο σε σχεδον καθε γυμνη μεταλλικη επιφανεια) θα νομιζει κανεις οτι ακουει πορτα S-Class. Επισης τεραστια διαφορα στην αποδοση του ηχοσυστηματος και στη λεπτομέρεια που πλεον βγαζει σε καθε συχνοτητα.
8αρια? Ενδιαφέρον. Δεν το ήξερα. Είχα την εντύπωση ότι όλοι βάζουν το πολύ μέχρι 6.5 για οικονομικούς λόγους.
Πάνελ δεν έχω ανοίξει, οπότε δεν ξέρω τι παίζει εντός των θυρών.
-
@sabas_thess said in Seat Leon Mk4 (2020):
Τελικά αυτά που προέκυπταν στα πρώτα reviews με τοις τριγμούς στις πόρτες ήταν προβλήματα early production; Στου Ricov το review για το ST πάντως φαινόταν καλή η συναρμογή και ο ίδιος έλεγε καλά λόγια.
Μάλλον αναφέρεσαι στο MK4.
Εγώ MK3 οπότε ας απαντήσουν τα παιδιά που έχουν MK4. -
Μάλλον αναφέρεσαι στο MK4.
Εγώ MK3 οπότε ας απαντήσουν τα παιδιά που έχουν MK4.Δεν έχω κανένα τριγμό εγώ μέχρι στιγμής , αν εξαιρέσουμε τον θόρυβο του σαζμάν κατα τα άλλα δεν ακούγεται τίποτα στο αμάξι ακόμη και σε ταξίδια στην εθνική
-
Κάποια θέματα συναρμογής είχαν τα ΜΚ3 pro-FL. Με το FL τα διόρθωσαν και το ΜΚ4 δε φαίνεται επίσης να έχει τέτοια θέματα. Σίγουρα πάντως στο θέμα της ηχομόνωσης θα μπορούσαν να έχουν κάνει περισσότερα. Είναι ξεκάθαρα από τους τομείς που έχει γίνει cost cutting.
-
Κάποια θέματα συναρμογής είχαν τα ΜΚ3 pro-FL. Με το FL τα διόρθωσαν και το ΜΚ4 δε φαίνεται επίσης να έχει τέτοια θέματα. Σίγουρα πάντως στο θέμα της ηχομόνωσης θα μπορούσαν να έχουν κάνει περισσότερα. Είναι ξεκάθαρα από τους τομείς που έχει γίνει cost cutting.
Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι στα MK4 και ειδικά στα FR με 18αρες ζάντες περνάει ο ήχος αέρα μέσα στην καμπίνα από τις κολώνες σε μεγάλες ταχύτητες, πχ 130 χλμ?
-
Το μόνο FR ΜΚ4 που έχω οδηγήσει είναι το plug-in hybrid και δε μπορώ να πω ότι εντόπισα κάτι τέτοιο αν και το εβγαλα και Α.Ο. και το πήγα 150-160. Φαντάζομαι δεν ισχύει κάτι διαφορετικό για τις υπόλοιπες εκδόσεις.
-
Το μόνο FR ΜΚ4 που έχω οδηγήσει είναι το plug-in hybrid και δε μπορώ να πω ότι εντόπισα κάτι τέτοιο αν και το εβγαλα και Α.Ο. και το πήγα 150-160. Φαντάζομαι δεν ισχύει κάτι διαφορετικό για τις υπόλοιπες εκδόσεις.
Λογικά όχι!!! Θα φανεί στην πορεία...
-
Να'ναι μόνο cost cutting ή πολύ περισσότερο προτεραιότητες του VAG πως "πρέπει" τα Golf/A3 να έχουν την top ποιότητα κύλισης; Να μου πεις τόσο καλά που έστησαν οι Ισπανοί το Leon MK4 αν τους άφηναν και όλες τις επιλογές ανοικτές από το VAG το Golf πως θα έκανε εκατομμύρια πωλήσεις;;....
-
Αγαπητέ sabas_thess διαβάζω κι από εσένα κι από άλλους συμφουρίτες για την κακιά vw που καταπιέζει τα "παιδιά της" τη Skoda και τη Seat και δεν τα αφήνει να "μεγαλουργήσουν" όπως μπορούν και αν είχαν το σηματάκι της vw θα ήταν καλύτερες κλπ. και εκπλήσσομαι. Πολύ σύντομα, για να μη χαλάσω και το θέμα του Leon.
Σοβαρά τώρα βρε παιδιά? Ποιά ήταν η Seat και η Skoda πριν τις πάρει η vw? Με ποιανού τεχνολογία φτιάχνουν αυτοκίνητα η Seat και η Skoda? Πλατφόρμες, μοτέρ, κιβώτια ταχυτήτων κλπ? Αν τους πει αύριο η vw άντε και .... δεν σας θέλω πια, τι θα μείνει σ' αυτές τις εταιρείες?
Έδωσε η audi τα μοτέρ για να γίνει η Cupra και σε λίγο θα λένε κάποιοι ότι η Cupra είναι καλύτερη από την audi, θα το ακούσουμε κι αυτό.
Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι?Κατά τη γνώμη μου είναι προς τιμή των Γερμανών και επιχειρηματικά και τεχνικά που πήραν 2 εταιρείες σχεδόν ανύπαρκτες και κοντεύουν να τις φτάσοτν στην κορυφή. Δεν το κάνουν βέβαια για ψυχικό οι Γερμανοί, βγάζουν λεφτά, αλλά και πάλι μπράβο για τις ικανότητές τους. Σημειωτέον, ούτε εγώ τους συμπαθώ ιδιαίτερα τους Γερμανούς και έχω δουλέψει και πολύ καιρό στη Γερμανία, αλλά οι ικανότητές τους είναι αδιαμφισβήτητες.
Και φυσικά βγάζουν πιο μπάτζετ αυτοκίνητα και με περισσότερες αδυναμίες, γιατί αυτός είναι ο ρόλος τους στο Group. Δεν τους ρίχνουν σφαλιάρες ο Γερμανοί για να μην τους φτάσουν, τους περιορίζει προφανώς το χαμηλότερο budget των αυτοκινήτων τους και πιθανόν και οι τεχνικές τους ικανότητες, μια και η περισσότερη τεχνολογία που διαχειρίζονται είναι δανεική από τη vw.
Θα είχε κάποιο νόημα επιχειρηματικά να ανέβαζε την ποιότητα π.χ. το leon και να ήταν ισάξιο του golf και να τα πουλούσαν στην ίδια τιμή? Τι για να λέμε εμείς μπράβο στους Γερμανούς που αφήνουν τη Seat να εξελιχθεί πιο πολύ και την Cupra να γίνει Audi?
-
Η καθε εταιρια σ εναν ομιλο εχει το υφος και το ρολο της. Προφανως και η Σεατ μπορει να φτιαξει Audi οπως και η Audi μπορει να φτιαξει Σεατ. Ιδιο μαγαζι ειναι, απ το ιδιο ραφι ψωνιζουν. Οτι γινεται ειναι απλα business. Απλα εμεις σαν καταναλωτες τα θελουμε ολα με το χαμηλότερο δυνατο τιμημα γι αυτο και σχολιαζουμε.
Btw οποιος εχει λυσει Golf-Leon-A3-Octavia (MQB γενιες) θα βρει αστειες διαφορες μεταξυ τους σε θεματα ουσιας. Τα επιπλεον κοστη ειναι κυριως σημα και απτη ποιοτητα. Γι αυτο και ειναι μαγκες και εχουν τα οικονομικα αποτελεσματα που εχουν.
-
Ως όμιλο σίγουρα τους βγάζω το καπέλο. Κρατάνε όλη την αγορά από τα @@. Έχουν κάνει τα μεγαλύτερα σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια, δίνουν τις μικρότερες εγγυήσεις και συνεχίζουν να σαρώνουν.
Έχω παραδεχθεί παλαιότερα πως δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν νέο αγοραστή να μην βρεί εύκολα όχημα που θα του κάνει περισσότερο από κάθε άλλο μέσα από τον όμιλο. Ειδικά αν δεν έχει αρνητική προδιάθεση.
Όμως παρά ταύτα δεν επικροτώ τις πρακτικές τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το Leon MK4 θα χρειαζόταν ελάχιστα επιπλέον πράγματα για να γίνει η κορυφαία (τουλάχιστον οδηγικά) επιλογή στην κατηγορία. Ένα κλικ ποιότητα κατασκευής και κύλισης. Ούτε κάν τους κοστοβόρους πολλαπλούς πίσω....
-
Ως όμιλο σίγουρα τους βγάζω το καπέλο. Κρατάνε όλη την αγορά από τα @@. Έχουν κάνει τα μεγαλύτερα σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια, δίνουν τις μικρότερες εγγυήσεις και συνεχίζουν να σαρώνουν.
Έχω παραδεχθεί παλαιότερα πως δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν νέο αγοραστή να μην βρεί εύκολα όχημα που θα του κάνει περισσότερο από κάθε άλλο μέσα από τον όμιλο. Ειδικά αν δεν έχει αρνητική προδιάθεση.
Όμως παρά ταύτα δεν επικροτώ τις πρακτικές τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το Leon MK4 θα χρειαζόταν ελάχιστα επιπλέον πράγματα για να γίνει η κορυφαία (τουλάχιστον οδηγικά) επιλογή στην κατηγορία. Ένα κλικ ποιότητα κατασκευής και κύλισης. Ούτε κάν τους κοστοβόρους πολλαπλούς πίσω....
Αν είναι στα ίδια επίπεδα με το focus (ως κορυφαίο οδηγικά) δεν έχουν λόγο να υπερβάλουν.
Seat Leon Mk4 (2020)