-
Η αίσθηση δεν έχει καμία σημασία, οι αριθμοί μετράνε.
Νόμιζα ότι είχες το Focus 2 με τον ατμοσφαιρικό με τα 115.
ναι, αυτό έχω. Δεν μου φάνηκε να υστερεί σε σχέση με το δικό μου. Βέβαια, γενικά δεν το κυνηγάω με το αμάξι. Γκρινάζει η σύζυγος
Γενικά, όλα τα SUV αυτής της κατηγορίας, αντίστοιχες επιδόσεις δεν έχουν (VAG 1.0Tsi, Nissan/Renault 1.2T, Opel 1.2T)?
-
Ο χρήστης lospsi έγραψε:
ναι, αυτό έχω. Δεν μου φάνηκε να υστερεί σε σχέση με το δικό μου.Πολύ ωραίο μοτεράκι, αλλά πρέπει να το δουλεύεις ψηλά για να δεις τι μπορεί να κάνει. Μετά τις 4000 ξυπνάει και δίνει πολύ ωραία!!! Σαφώς και είναι ταχύτερο από το QQ που κοιτάς.
-
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Επιμένω και λέω ότι τουλάχιστον με τον τρόπο που οδηγώ εγώ, δηλαδή χωρίς να στροφάρω ψηλά το μοτέρ στις περισσότερες περιπτώσεις, το Qashqai δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι υστερεί. Επειδή όμως ήθελα να το ψάξω λίγο παραπάνω, βρήκα νούμερα επιδόσεων από το αρχείο των 4Τ. Έχουμε και λέμε:
1.2 DiG-T CVT 115 PS/5.200 rpm, 16,8 kgm/1.750 rpm
0-100 km/h 11,9”
50-110 km/h (με αλλαγές) 10,1”
50-80 km/h 3,9”
80-110 km/h 6,4”
110-140 km/h 12,0”
Μέση κατανάλωση 9,2 lt/100 kmFocus 1.6 115hp ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ 115 ίπποι/6.000 σ.α.λ. ΜΕΓ. ΡΟΠΗ 15,8 χλγμ./4.150 σ.α.λ.
EΠIΔOΣEIΣ
0-100 XΛM./ΩPA 11,0 δλ.
50-80 XΛM./ΩPA (3η) 5,8 δλ.
80-110 XΛM./ΩPA (4η) 8,0 δλ.
80-110 XΛM./ΩPA (5η) 11,8 δλ.
Μέση κατανάλωση: 10,1 λίτρα/100 χλμ.Προφανώς έχει να κάνει με τον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα του Focus, ανέκαθεν εμένα δεν μου άρεσε ότι έπρεπε να τον δουλέψω ψηλά για να τραβήξει. Σε άλλον οδηγό μπορεί όντως να μην του κακοφαινόταν αυτό.
Στο θέμα μας τώρα,
ξανακοιτώντας τα φυλλάδια μου, θυμήθηκα το Scross ξανά. Βγαίνει στα 22500 περίπου με τον 1.4Τ και αυτόματο κιβώτιο, δηλαδή στα ίδια λεφτά με το qashqai 1.2Τ CVT. Αν εξαιρέσεις τις καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση του Suzuki, δεν νομίζω να υπερτερεί κάπου αλλού. Δυσκολεύομαι λοιπόν να δώ το καλύτερο VFM του αυτοκινήτου όταν βγαίνει στα ίδια λεφτά με τον 'βασιλιά' της κατηγορίας (αντίστοιχοι χώροι, καλύτερο design, φρέσκο μοντέλο, αντίστοιχος εξοπλισμός). -
Ο χρήστης lospsi έγραψε:
Στο θέμα μας τώρα,
ξανακοιτώντας τα φυλλάδια μου, θυμήθηκα το Scross ξανά. Βγαίνει στα 22500 περίπου με τον 1.4Τ και αυτόματο κιβώτιο, δηλαδή στα ίδια λεφτά με το qashqai 1.2Τ CVT. Αν εξαιρέσεις τις καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση του Suzuki, δεν νομίζω να υπερτερεί κάπου αλλού. Δυσκολεύομαι λοιπόν να δώ το καλύτερο VFM του αυτοκινήτου όταν βγαίνει στα ίδια λεφτά με τον 'βασιλιά' της κατηγορίας (αντίστοιχοι χώροι, καλύτερο design, φρέσκο μοντέλο, αντίστοιχος εξοπλισμός).Καλημέρα,
Πριν 4 χρόνια ήμουν σε δίλημμα αλλά με τους 1.6 diesel κινητήρες στις τετρακίνητες εκδόσεις. Είχαν παρόμοιες επιδόσεις, χώρους ελαφρώς καλύτερους το suzuki αλλά το qq μου έβγαινε πολύ ακριβότερο. Επέλεξα το suzuki και δεν το μετάνιωσα μιας και κάνω πολλά km και είχα σημαντική οικονομία με παρεμφερείς επιδόσεις. Η εμφάνιση δεν με ξετρέλανε ποτέ προφανώς σε κανένα από τα 2, και δεν αποτελεί για μένα και πολύ σοβαρό κριτήριο σε αμάξια αυτού του βεληνεκούς. Όλα ξεφτίζουν με τον χρόνο και καμιά φορά τα ομορφότερα πιο γρήγορα. Να σημειώσω βέβαια ότι τότε δεν υπήρχαν πολλές επιλογές. Τα 2 αυτά μαζί με duster, yeti, mokka και asx. Έχοντας συγκεκριμένο μπάτζετ και ανάγκες κατέληξα σχετικά εύκολα. Να σημειώσω ότι παρά την γενική πεποίθηση για όσους αγοράζουμε crossover θεώρω πως έχω αξιοποιήσει τις δυνατότητες. Προσωπικά ανήκω σε αυτούς τους γραφικούς που πιστεύουν οτι αυτα τα αυτοκίνητα θέλουν την τετρακίνηση τους, προφανώς όμως η κοινή γνώμη και οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν άλλη άποψη! Χιόνια, λάσπες χωματόδρομος και επαρχιακοί κακοτράχαλοι δρόμοι σε ημερησία διάταξη, όπως και πολλά km σε εθνικές.Στην περίπτωση σου όμως δε θα έφερα αντίρρηση. Απλά επειδή δεν έχω παρακολουθήσει όλα τα γραφόμενα σου, πέρα από τα φυλλάδια, θα ήταν καλό να τα έχεις οδηγήσει και τα 2. Και κάτι ακόμα σημαντικό, πόσα περίπου km τον χρόνο θα κάνεις και που... αν είναι κυρίως αστικά χλμ για μένα και τα 2 είναι καλές επιλογές, οι επιδόσεις δεν μετράνε και πολύ ως καθόλου, αλλά έστω και ελάχιστα πιο ευέλικτο είναι το suzuki. Xτες πάντως είδα ένα fl του qq και μου άρεσε. Αν είχε τις επιδόσεις του scross στα ίδια λεφτά δε θα υπήρχε καν συζήτηση. Πιστεύω κι εγώ αν τότε που διάλεγα μου έβγαινε στα ίδια λεφτά με το suzuki θα είχα qq τώρα και μάλλον δεν θα είχα μετανιώσει. Όχι τόσο λόγω εμφάνισης, αλλά γιατί δεν θεωρώ τυχαία την επιτυχία του... Είμαι γενικά της άποψης πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις, άρα στα ίδια λεφτά μικρές διαφορές υπάρχουν σε τελική ανάλυση. Ο,τι σου κάνει κλικ! Και μου φαίνεται ότι το qq σου έχει κάνει
-
Ευχαριστώ για την τεκμηριωμένη απάντηση.
Χιλιόμετρα πολλά δεν κάνουμε πολλά ετησίως (περίπου 10-12000) οπότε το θέμα της κατανάλωσης δεν με απασχολεί τόσο ενώ τα περισσότερα πλέον είναι αστικά. Αν ρωτήσω την σύζυγο, που θα το οδηγάει καθημερινα, το πιο 'φιλικό' και 'μαζεμένο' σχήμα του scross το προτιμάει από αυτό του QQ ενώ ουσιαστικά οι διαστάσεις τους είναι παρεμφερείς. Εμένα πάλι, μου κάνει πιό αυτοκίνητο το QQ, πιο μοντέρνο, θα αντέξει περισσότερα χρόνια ενώ σίγουρα θα είναι και πιο μεταπωλήσιμο. Με προβληματίζει λίγο το θέμα του κινητήρα, το οδήγησα και μου φάνηκε μια χαρά αλλά δεν ξέρω φορτωμένο σε επαρχιακό πως θα ανταποκριθεί. Τo Scross δεν το έχω οδηγήσει ακόμα, δεν θα είχα πρόβλημα να το πάρω εάν ήταν πιο φθηνό από το best seller.
Γενικά δεν έχω κόλλημα με κάποιο συγκεκριμένο αυτοκίνητο, απλά προσπαθώ να κάνω την καλύτερη αγορά βάσει των αναγκών μου (ψηλό SUVcrossoverοειδές, αυτόματο, με χώρους για τετραμελή οικογένεια, γύρω στα 20, ΟΚ 22 χιλιάρικα) -
Ο χρήστης lospsi έγραψε:
Στο θέμα μας τώρα,
ξανακοιτώντας τα φυλλάδια μου, θυμήθηκα το Scross ξανά. Βγαίνει στα 22500 περίπου με τον 1.4Τ και αυτόματο κιβώτιο, δηλαδή στα ίδια λεφτά με το qashqai 1.2Τ CVT. Αν εξαιρέσεις τις καλύτερες επιδόσεις και κατανάλωση του Suzuki, δεν νομίζω να υπερτερεί κάπου αλλού. Δυσκολεύομαι λοιπόν να δώ το καλύτερο VFM του αυτοκινήτου όταν βγαίνει στα ίδια λεφτά με τον 'βασιλιά' της κατηγορίας (αντίστοιχοι χώροι, καλύτερο design, φρέσκο μοντέλο, αντίστοιχος εξοπλισμός).Το Suzuki είναι καλύτερο στα παρακάτω:
- Ποιότητα κατασκευής
- Εγγύηση
- Επιδόσεις
- Κατανάλωση
- Κιβώτιο
- Κινητήρας
- Εξοπλισμός
- Κράτημα / οδική συμπεριφορά
- Κιβώτιο
Το Qashqai υπερτερεί σε:
- Εμφάνιση
- Όνομα
- Άνεση
Το Scross όσων αφορά τις επιδόσεις, την κατανάλωση και τον κινητήρα είναι πολύ καλύτερο από το Qashqai και όχι απλά καλύτερο.
-
Ο χρήστης lospsi έγραψε:
1.2 DiG-T CVT 115 PS/5.200 rpm, 16,8 kgm/1.750 rpm
0-100 km/h 11,9”
50-110 km/h (με αλλαγές) 10,1”
50-80 km/h 3,9”
80-110 km/h 6,4”
110-140 km/h 12,0”
Μέση κατανάλωση 9,2 lt/100 kmFocus 1.6 115hp ΜΕΓ. ΙΣΧΥΣ 115 ίπποι/6.000 σ.α.λ. ΜΕΓ. ΡΟΠΗ 15,8 χλγμ./4.150 σ.α.λ.
EΠIΔOΣEIΣ
0-100 XΛM./ΩPA 11,0 δλ.
50-80 XΛM./ΩPA (3η) 5,8 δλ.
80-110 XΛM./ΩPA (4η) 8,0 δλ.
80-110 XΛM./ΩPA (5η) 11,8 δλ.
Μέση κατανάλωση: 10,1 λίτρα/100 χλμ.προς επιβεβαιωσις του φανη, απο το ντράιβ
σκρος
0-100 km/h 8,8”
0-160 km/h 22,6”
0-400 m 16,2” @ 139,0 km/h
0-1.000 m 29,8” @ 175,6 km/h
50-110 km/h (με αλλαγές) 7,2”
50-80 km/h (3η) 3,8”
80-110 km/h (3η) 3,5”
80-110 km/h (4η) 5,1”
110-140 km/h (4η) 6,4”
110-140 km/h (5η) 7,3”
110-140 km/h (6η) 9,8”
Φρένα 100-0 km/h 39,3 m
Τελική ταχύτητα 200 km/h
Μέση κατανάλωση 7,6 lt/100 kmσασμαν οχι αθλιο ψιβιτι αλλα κλασσικό αυτοματο μετατροπεα ροπης aisin
= αλλου!!! και μιλαμε για το τετρακινητο, το δικινητο προφανως και ειναι ακομη πιο γρηγορο. και πιο οικονομικο. νομιζω μονο με πολλων κυβικων σούβια μπορει να συγκριθει...
αν δεν ειχε αυτη τη γκαζμαδομασκα δεν θα το επαιζε αντιπαλος -
Αυτό ακριβώς. Εάν εξαιρέσεις την αισθητική του εξωτερικά κατά τα υπόλοιπα δύσκολα του βρίσκεις ψεγάδι.
-
Εμένα ρε παιδιά μου αρέσει εμφανισιακά. Δεν καταλαβαίνω γιατι έχετε κολλήσει όλοι με αυτό το θέμα. Σάμπως είναι ιδιαίτερα όμορφα τα υπόλοιπα «περίπτερα»!
-
Και εμενα μου αρεσει...το pro facelift δεν μου αρεσε καθολου εμπρος. Πλεον μου αρέσει αρκετα!
-
Εμένα προσωπικά μου αρέσει περισσότερο το QQ αλλά δεν με χαλάει και το S-cross. Θα το προτιμούσα φθηνότερο όμως και με καλύτερο χρηματοδοτικό. Κατά τα άλλα, δεν αμφιβάλλω ότι είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, ίσως και καλύτερο από το QQ, ειδικά για έναν πιο 'ψαγμένο' οδηγό που θα εκτιμήσει τις δυνατότητες του.
-
Το αυτοκίνητο βάσει επιδόσεων φαίνεται να υπερτερεί του qq. Σε σχέση με το qq όμως ως προς στην εμφανιση απλά γνωρίζει συντριπτική ήττα. Σε χώρους πάνω κάτω τα ίδια είναι νομίζω.
-
με τον 1400άρη κινητήρα - αλλά και τα λοιπά καλούδια (π.χ. 4κίνηση) προφανώς η διαφορά στις επιδόσεις και μάλλον και στην οδηγική συμπεριφορά είναι ξεκάθαρη υπέρ του scross
Το drive βέβαια - αν διαβάσετε προσεκτικά το test drive - είναι πολύ 'προσεκτικό' στις διατυπώσεις του για το πώς συμπεριφέρεται το αμάξι στον δρόμο. Όχι ότι το QQ θα υπερτερεί βέβαια...Ακόμη θυμάμαι στο test drive που είχα κάνει να προσπαθώ να μαζέψω το αμάξι επειδή πήρα μια λίγο κλειστή στροφή λίγο πιο γρήγορα...και τον πωλητή δίπλα μου να μαγκώνεται... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ακόμη θυμάμαι στο test drive που είχα κάνει να προσπαθώ να μαζέψω το αμάξι επειδή πήρα μια λίγο κλειστή στροφή λίγο πιο γρήγορα...και τον πωλητή δίπλα μου να μαγκώνεται...Για ποιο λες; Το s cross; Esp δεν είχε;
-
Ο χρήστης sargus έγραψε:
Ακόμη θυμάμαι στο test drive που είχα κάνει να προσπαθώ να μαζέψω το αμάξι επειδή πήρα μια λίγο κλειστή στροφή λίγο πιο γρήγορα...και τον πωλητή δίπλα μου να μαγκώνεται...
Για ποιο λες; Το s cross; Esp δεν είχε;
Για το Qashqai λέει ο Βασίλης.
-
Εμένα πάλι, στο τεστ ντράιβ, ο πωλητής μου έλεγε πάνω στην στροφή 'πάτα το, μην το φοβάσαι'...
Πάντως, για να ξαναμπούμε στο θέμα, ενώ υπάρχει πληθώρα μοντέλων στην κατηγορία, τελικά όταν μπαίνει και θέμα budget, οι επιλογές μετριάζονται κατά πολύ...Πχ, εγώ που θέλω μικρομεσαίο SUV αυτόματο (όχι crossover), με ένα 'καλό' επίπεδο εξοπλισμού, ουσιαστικά πρέπει να δω Qashqai 1.2 και S-cross 1.4T, εκεί γύρω στα 22,5Κ. (άντε βάλε και το Mokka X 1.4T στα 22Κ, οριακά λόγω μεγέθους και αυτό)
Υπάρχει το Kadjar στα 27Κ, το Tiguan στα 32Κ?, το Ateca επίσης στα ίδια, το Grandland X στα 26Κ. Υπό προυποθέσεις (λόγω μεγέθους) και το Τ-Roc στα 25Κ. Μόνο σε μένα φαίνονται πολλά τα λεφτά???? -
Το πολλά είναι το πιο υποκειμενικό πράγμα! Πιο υποκειμενικό και από την εξωτερική εμφάνιση του C3 Aircross! [emoji16]
Προσωπικά μεταξύ των 2 που αναφέρεις, θα επέλεγα το Suzuki.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Το πολλά είναι το πιο υποκειμενικό πράγμα! Πιο υποκειμενικό και από την εξωτερική εμφάνιση του C3 Aircross! [emoji16]Προσωπικά μεταξύ των 2 που αναφέρεις, θα επέλεγα το Suzuki.
Χαχαχαχα, καλό.
Και εγώ για Suzuki λέω
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Το θέμα φίλοι είναι οι ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ανάγκες του καθένα. Εγώ είμαι κάτοχος του scross, από τα 2 θα έπαιρνα πάλι το scross, αλλά για τον φίλο δεν διαλέγουμε εγώ και σείς. Ο ψηλός προτιμάει το qq. Το πιο σημαντικό απ'όλα που θα μπορούσε για μένα να διαφοροποιήσει την επιλογή είναι να ΟΔΗΓΗΣΕΙ και το suzuki. Τότε και μόνο τότε ισως καταλάβει τα θετικά, και αν αυτά γείρουν την πλάστιγγα ναι, ειδάλλως και το qq είναι καλή επιλογή σίγουρα. Όταν είχα κάνει td το προηγούμενο μου είχε αφήσει καλές εντυπώσεις. Το είχα γράψει και εξαρχής. Αν έχει φτασει πραγματικα ένα βήμα πριν την τελική επιλογή μόνο αυτό μένει να πάει να κάνει. Ας πάρει και την γυναικα μαζι, και μετα ας ξαναπαει και στη nissan καπάκια να έχουν την εικόνα και των 2 κολλητά.
Αφήνω ένα ερωτηματικό για το θέμα με τα αυτόματα κιβώτια, που δεν έχω εμπειρία - ένας φίλος επεσήμανε οτι υπερέχει αυτό του scross, πραγματικά δεν το γνωρίζω και έιναι δύσκολο νομίζω να υπάρχουν td με ΑΤ.
Αλλά στη ζωή πρέπει όσο το δυνατόν να κάνουμε αυτά που μας αρέσουν, όχι αυτα που -απλά- δεν μας χαλάνε...
Εγώ ήθελα το 4WD για κάποιο λόγο είχα ψιλοκαψουρευτεί το κουμπάκι allgrip. Ίσως κι αυτό είχε δώσει ένα πόντο στην παράταση όταν πήγαινα πέρα δωθε στις αντιπροσωπείες....Για το αν είναι ακριβά ή όχι είναι σίγουρα υποκειμενικό, αλλά όχι τόσο. Εν έτει 2018 στην Ελλάδα ακόμα και 20K θα πρεπε να φτάνουν και να περισσεύουν για ένα καλό οικογενειακό αυτοκίνητο, εκεί ειδικά που έχουν πάει μισθοί, συντάξεις και το αίσχιστο νταβατζιλίκι στους ελευθ. επαγγελματίες... αλλά έτσι είναι η παγκόσμια οικονομία δυστυχώς. Θα το πάρουμε στην ίδια τιμή με τον πολίτη της χώρας που ο μέσος μισθός είναι τετραπλάσιος... και τσίμπα και ένα φόρο πολυτελείας αν δώσεις κάτι παραπάνω για να έχεις το κάτι παραπάνω(!)
Προσωπικές απόψεις πάντα, ποτέ δεν θέλω να θίξω κανέναν.
-
Τα διλήμματα είναι αρκετά, όσον αφορά την αγορά ενός οικογενειακού σήμερα.
π.χ.
1.suv/crossover ή μικρομεσαίο;
2.diesel ή υβριδικό;
3.Με καλη μεταπώληση και ακριβότερο ή φτηνότερο και αντίο τιμή μεταπώλησης;
Ακόμα,εάν το κρατήσεις αρκετά χρόνια θα πρέπει να έχει μία πιο προχωρημένη τεχνολογία απ ότι έχει ο μ.ο. σήμερα. Επομένως κοιτάς από 20.000 και άνω με μέση τιμή τα 24 με 25.000. Εννοείται πως θα πρέπει να συνδυαστεί με χαμηλό κόστος συντήρησης και κατανάλωσης
αγορά νέου οικογενειακού αυτοκινήτου