-
Παρακαλώ να αλλαχθεί ο τίτλος του θέματος σε: 'αγορά νέου οικογενειακού crossover/suv'
Υπάρχουν ακόμη μέλη που υποστηρίζουν τα απανταχού hatchback και sedan αυτοκίνητα...
-
Συγνωμη αλλα απο οσο βλεπω στους τιμοκαταλογους το Vitara 2WD 1.4 εχει ανωτατη τιμη 27+k οχι 20k που λεει ο φιλος παραπανω , βλεπω εγω λαθος ή κανουν τετοια εκπτωση ??? μηπως κοιταζες την προ φορων ??
-
Ο χρήστης Trogg έγραψε:
Συγνωμη αλλα απο οσο βλεπω στους τιμοκαταλογους το Vitara 2WD 1.4 εχει ανωτατη τιμη 27+k οχι 20k που λεει ο φιλος παραπανω , βλεπω εγω λαθος ή κανουν τετοια εκπτωση ??? μηπως κοιταζες την προ φορων ??Για το Scross λέει.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Το μπίζνες σε σχέση με κάποια άλλα που κοιτάει έχει μέτριο εξοπλισμό . Για αυτό και σωστά εσύ πήρες την επόμενη έκδοση .Με όλα τα ηλεκτρικά, διζωνικό κλιματισμό, Navi με full multimdedia, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπετες, θερμαινόμενο εμπρόσθιο παρ-μπριζ, αισθητήρες φώτων και υαλοκαθαριστήρων μόνο μέτριο δεν τον λές τον εξοπλισμό! Ελάχιστα αυτοκίνητα της κατηγορίας (έως και κανένα) στις €22.000 έχουν αυτό τον εξοπλισμό.
-
Πες τα ρε Φάνη, είπαμε να δεχτούμε ξέρω-γω την αυξημένη κατανάλωση ή το σχετικό μικρό πορτμπαγκάζ, αλλά εδώ έχουμε φτάσει να ακούμε 'σιγά την οδηγική συμπεριφορά' και σήμερα ότι το Kuga έχει 'μέτριο εξοπλισμό'...
-
Δεν το έχω ψάξει τόσο , αλλά όλοι μιλάνε για την επόμενη έκδοση . Που έχει και διαφορά σημαντική 15 % . Γιατί άραγε ?
Βέβαια μπορεί απλά να μην του αρέσει του φίλου , για αυτό έβαλε κάποια μοντέλα μόνο .
-
Δεν το έχω ψάξει τόσο , αλλά όλοι μιλάνε για την επόμενη έκδοση . Που έχει και διαφορά σημαντική 15 % . Γιατί άραγε ?Γιατί η επόμενη έκδοση έχει ακόμα καλύτερο εξοπλισμό (σχεδόν τα πάντα!) με μόνο €3.000 επιπλέον (ενώ η αξία των έξτρα είναι πολύ μεγαλύτερη εάν τοποθετηθούν μεμονωμένα). Και οι 2 εκδόσεις όμως, για την τιμή τους, όσων αφορά τον εξοπλισμό τους απλά δεν έχουν αντίπαλο.
Αλλά μην τα ισοπεδώσουμε και όλα...ακόμα και το Business έχει πολύ πλούσιο εξοπλισμό για την τιμή του. Έχει εξοπλισμό που στον ανταγωνισμό πρέπει να πληρώσεις επιπλέον €3-4.000 για να τον αποκτήσεις. Εάν δε πάμε σε premium μάρκες άστα να πάνε. Η Χ1 με τον εξοπλισμό του Kuga, όταν το αγόρασα εγώ άγγιζε της €40.000.
-
+1 για τον εξοπλισμό του Kuga, στα 22Κ είναι υπερπλήρης. Πολύ καλή επιλογή, αν παραβλέψεις την 'τσιμπημένη' κατανάλωση. Για μένα που θέλω αυτόματο κιβώτιο, με ρίχνει σε πετρέλαιο και οι τιμές ξεφεύγουν (περίπου 28,5Κ)...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Παρακαλώ να αλλαχθεί ο τίτλος του θέματος σε: 'αγορά νέου οικογενειακού crossover/suv'Υπάρχουν ακόμη μέλη που υποστηρίζουν τα απανταχού hatchback και sedan αυτοκίνητα... [emoji38]
- άπειρο
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης lospsi έγραψε:
+1 για τον εξοπλισμό του Kuga, στα 22Κ είναι υπερπλήρης. Πολύ καλή επιλογή, αν παραβλέψεις την 'τσιμπημένη' κατανάλωση. Για μένα που θέλω αυτόματο κιβώτιο, με ρίχνει σε πετρέλαιο και οι τιμές ξεφεύγουν (περίπου 28,5Κ)...Έχεις καταλήξει κάπου; Εννοώ ποιό είναι το αντίστοιχο vfm σε αυτόματο
όπως ειναι στα 22Κ το Kuga Business χειροκίνητο; -
Ο χρήστης johnkaran έγραψε:
Έχεις καταλήξει κάπου; Εννοώ ποιό είναι το αντίστοιχο vfm σε αυτόματο
όπως ειναι στα 22Κ το Kuga Business χειροκίνητο;Δεν είναι για εμένα η ερώτηση, το ξέρω (αλλά απαντάω γιατί και εγώ αυτόματο ήθελα...είχα καλομάθει τόσα χρόνια). Για εμένα vfm αυτόματο είναι το S Cross και ίσως και το Kadjar σε κάποιες εκδόσεις...αλλά βασικά μόνο το S Cross!
-
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας. Το suzuki sxcross το είδα δίπλα στο vitara και δεν μου άρεσε εμφανισιακά. Το στονικ μου φάνηκε μικρό. Θα τολμλησω να πω ότι μου άρεσε πολύ το c 3 aircross αν και κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν καθέτως εδώ. Μου φαίνεται νενανικό , ιδιαίτερο και πολύ φορτωμένο με καλούδια.. μόνο δύο πράματα μου λείπουν: αισθητήρες μπροστά και το μπράτσο οδηγού που είναι λιλιπούτειο..
Βέβαια θα οδηγήσω και κανά δυο ακόμη και πάλι το aircross σε διαδρομή δικής μου επιλογής... -
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
22.250 € τιμή καταλόγου Suzuki SX4 aircross GL+ 1.4 140 άλογα !!! 4WD
Αν φτάνεις μέχρι τα 22Κ€ και δεν θες το Kuga, τότε αυτό ^^^^
Kuga αποκλειστικά ST line , το απλό Kuga χάνει πολύ , σαν πολυμορφικό MPV μου κάνει , και δείχνει πολύ στενόμακρο.
Και από επιδόσεις το S cross λογικά θα είναι πιο γρήγορο , θα είναι πιο οικονομικό , και η τετρακίνηση είναι δώρο στα χρήματα αυτά.
Το απλό Kuga δείχνει πολύ βασικό , φτωχό , αγορά αναγκαστική ως εργαλείο και ανθρωπομεταφορεας από συνειδητοποιημένους αγοραστές και τίποτα παραπάνω.
Το St line είναι μάτσο και χαίρεσαι να το βλέπεις , το Scross 1.4 turbo αν και ασχημουτσικο με το σηματάκι AWD κάτι λέει για τον οδηγό του και με ένα-δύο κατεβάσματα σε μια προσπέραση θα σε ξαφνιάσει λίγο , το απλό Kuga είναι σαν εταιρικό φορτηγάκι με πίσω πόρτες.
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
#parlapipi Μου αρέσει πολύ το Nick σου
Ο άνθρωπος κοιτάει αμάξια αποδεκτής αισθητικής και του προτείνετε το πανάσχημο s cross ?Αμα είναι έτσι να βάλουμε και το Sportage
Ωπαααα..........εσυ το παράκανες!!!
Άκου το.....Sportage.....Ποιος τρελός θα έδινε χρήματα για το Sportage???
Την Γεωργία Βασιλειάδου των απανταχου SUV
καλο, χρυσο - αλλα ΑΣΧΗΜΟ!!! μακριαΤελος
Legal Disclaimer: θα επαιρνα ορκο οτι το topic είναι/εμπεριέχει τρολαρισματακι αλλα: '*κατα πασα πιθανότητα κάνω λάθος και ευχομαι στον topic starter καλη συνεχεια στην έρευνα αγοράς του και ζητώ συγγνώμη για το ανωτέρω Post μου που δεν τον βοήθαει/πληροφορεί στην αναζήτηση του' *
-
Δυστυχώς, οι επιλογές σε αυτόματο είναι ακριβές. VFM μένα δεν υπάρχει, καθώς δυσκολεύομαι να χωνέψω ότι θα πρέπει δώσω κοντά 25Κ για αυτοκίνητο, ώστε να έχει (σχεδόν) αντίστοιχο εξοπλισμό με το focus 12ετιας μου. ΟΚ, καινούργιο, αυτόματο, αλλά και πάλι, μου φαίνονται πολλά...
Προσωπικά θέλω τουλάχιστον 4,3μ αμάξωμα άρα πάω σε SUV, οριακά το Mokka Χ. Qashqai pre facelift στα 24Κ, countryman στα 26.6Κ, Ateca 1.5 dsg 30φευγα...T-roc 25K, Kadjar 26.9K. Γενικά 25+
Τα B-SUV τα θεωρώ μικρά, ακόμα και αν έχουν άριστη εκμετάλλευση χώρων για το μεγεθός τους. Νομίζω ότι το aircross είναι το πιο ευρύχωρο από τα μικρά. Το scross δεν έχω ρωτήσει ακόμα για αυτόματο, είναι όμως άσχημο το άτιμο
Μπλέξιμο... -
Ο χρήστης lospsi έγραψε:
Δυστυχώς, οι επιλογές σε αυτόματο είναι ακριβές. VFM μένα δεν υπάρχει, καθώς δυσκολεύομαι να χωνέψω ότι θα πρέπει δώσω κοντά 25Κ για αυτοκίνητο, ώστε να έχει (σχεδόν) αντίστοιχο εξοπλισμό με το focus 12ετιας μου. ΟΚ, καινούργιο, αυτόματο, αλλά και πάλι, μου φαίνονται πολλά...
Προσωπικά θέλω τουλάχιστον 4,3μ αμάξωμα άρα πάω σε SUV, οριακά το Mokka Χ. Qashqai pre facelift στα 24Κ, countryman στα 26.6Κ, Ateca 1.5 dsg 30φευγα...T-roc 25K, Kadjar 26.9K. Γενικά 25+
Τα B-SUV τα θεωρώ μικρά, ακόμα και αν έχουν άριστη εκμετάλλευση χώρων για το μεγεθός τους. Νομίζω ότι το aircross είναι το πιο ευρύχωρο από τα μικρά. Το scross δεν έχω ρωτήσει ακόμα για αυτόματο, είναι όμως άσχημο το άτιμο [emoji38]
Μπλέξιμο...Αυτο είναι το χειρότερο αρνητικό της αύξησης της φορολογίας στο τέλος ταξινόμησης!
Δεν μπορείς να βάλεις σε κανένα αυτοκίνητο πλέον αυτόματο κιβώτιο (που πλέον είναι εξαιρετικά) χωρίς να ξεφύγει σε τιμή.Μόνο σε σούπερ μίνι, χατσμπακ μικρα και αυτά μεχρι 22- 23000 κατά μέσο όρο.
Αν θες αυτόματο και όχι μικρό αυτοκίνητο πας σε Leon , Megane , Ceed, i30 , Soul , Captur, Duster από 20 - 23000 με φουλ εξοπλισμό , αλλιώς παίζεις μόνο σε Karoq ambition 1.0 DSG
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Αυτό βλέπω και εγώ, για σχεδόν λογικό μπάτζετ και αυτόματο, πρέπει να ξαναπάρω hatchback, κάτι που ήθελα να αποφύγω. Έχω βαρεθεί να σκύβω για μπες, βγες, βάλε παιδί, δέσε ζώνες κτλ...
Πάντως, μια και βάλαμε και αυτά (hatchback) στο παιχνίδι, εξαιρετικές επιλογές τα μτχ opel astra 1.6CDTi auto της Βελμάρ, τα μτχ 308 1.6 auto της Peugeot Hellas αλλά και το Leon 1.0TSI DSG καινούργιο (νομίζω γύρω στα 19Κ χωρίς όμως να ξέρω για εξοπλισμό). Τα πρώτα φουλ έξτρα στα 19Κ περίπου με 15000χλμ περίπου!
Θα προσπαθήσω να εξαντλήσω πρώτα όλες τις επιλογές σε SUV, χρόνος υπάρχει αφού το Focus είναι ακόμα απούλητο. -
Ο χρήστης parlapipis έγραψε:
Σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας. Το suzuki sxcross το είδα δίπλα στο vitara και δεν μου άρεσε εμφανισιακά. Το στονικ μου φάνηκε μικρό. Θα τολμλησω να πω ότι μου άρεσε πολύ το c 3 aircross αν και κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν καθέτως εδώ. Μου φαίνεται νενανικό , ιδιαίτερο και πολύ φορτωμένο με καλούδια.. μόνο δύο πράματα μου λείπουν: αισθητήρες μπροστά και το μπράτσο οδηγού που είναι λιλιπούτειο..
Βέβαια θα οδηγήσω και κανά δυο ακόμη και πάλι το aircross σε διαδρομή δικής μου επιλογής...Μην φοβάσαι . Τους παίρνουμε αμπάριζα για πλάκα ....
-
Ο χρήστης lospsi έγραψε:
Αυτό βλέπω και εγώ, για σχεδόν λογικό μπάτζετ και αυτόματο, πρέπει να ξαναπάρω hatchback, κάτι που ήθελα να αποφύγω. Έχω βαρεθεί να σκύβω για μπες, βγες, βάλε παιδί, δέσε ζώνες κτλ...
Πάντως, μια και βάλαμε και αυτά (hatchback) στο παιχνίδι, εξαιρετικές επιλογές τα μτχ opel astra 1.6CDTi auto της Βελμάρ, τα μτχ 308 1.6 auto της Peugeot Hellas αλλά και το Leon 1.0TSI DSG καινούργιο (νομίζω γύρω στα 19Κ χωρίς όμως να ξέρω για εξοπλισμό). Τα πρώτα φουλ έξτρα στα 19Κ περίπου με 15000χλμ περίπου!
Θα προσπαθήσω να εξαντλήσω πρώτα όλες τις επιλογές σε SUV, χρόνος υπάρχει αφού το Focus είναι ακόμα απούλητο.Να μην κοιτάς το μήκος αλλά το μεταξόνιο . Το αιρκρός που πράγματι είναι με διαφορά μεγαλύτερο σε χώρους από τα Β έχει μεταξόνιο 2,60+ . Και ας είναι 4,15 μόνο .
Το αιρκρος αυτόματο με 110 βενζίνης βγαίνει με πολύ πλούσιο εξοπλισμό γύρω στα 21 . Ακόμα δες και το Καροκ . Γύρω στα 22,5 το αυτόματο αν βάλεις λίγα πράγματα μόνο μέχρι 400 € . Η διαφορά των μεταξονίων των δύο είναι 3 εκ υπέρ του Κάροκ . Στο πορτ-μπαγκάζ γύρω στα 30 λίτρα με ρεζέρβα και τα δύο .
-
Σωστά, το μεταξόνιο του aircross είναι 2,604μ, μεγαλύτερο από Yeti και Mokka X. Παρ' όλα αυτά, οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια και πρακτικά το citroen δεν είναι πιο άνετο από το Yeti σίγουρα, πρέπει να ξαναδώ το Mokka X για να είμαι σίγουρος ότι επίσης είναι μεγαλύτερο από το citroen. Επίσης, απογοήτευση η ποιότητα των πλαστικών στο aircross, είναι το μοναδικό από όσα αυτοκίνητα έχω δεί που έχει σκληρά πλαστικά σε όλο το εσωτερικό του.
Το karoq με κλιματισμό που θέλω οπωσδήποτε, βγαίνει 24Κ και καλό Μάη (αν είμαι τυχερός) ή Αύγουστο για παράδοση. Ούτε καν...
αγορά νέου οικογενειακού αυτοκινήτου