-
Καλησπέρα.
Η αδερφή μου κ ο γαμπρός μου ψάχνουν αυτοκίνητο. Ήθελαν B Suv. Αφού τους έφαγα τα αυτιά, είδαν και το Στεφου (που τους αρέσει) να λέει ότι στο δίλημμα c hatch vs B Suv θα διαλεγε και εκείνος το χαμηλό, κατάφερα και τους έπεισα να πάνε σε χαμηλό.
Τους κατευθυνω λοιπόν προς focus. Δεν έχουν γνώσεις από αυτοκίνητα (και δυστυχώς δεν τα προσέχουν και καθόλου). Οι απαιτήσεις τους ειναι κάτι απλό, όμορφο στο μάτι και κυρίως αξιόπιστο. Από την πρωτη στιγμή λοιπόν τους είπα για τους δύο Κορεάτες και το focus. Οι Κορεάτες δεν τους αρέσουν τελικά οπότε μας έμεινε το focus.
Σε τι τιμή βρίσκουμε το πιο απλό χιλιάρι; και τι άλλο να προσέξουν ή να βάλουν πάνω; ισχύει το καλό χρηματοδοτικο ακόμη (πόσο είναι;) και τα 8 χρόνια εγγύηση; ευχαριστώ!
-
Εμ πρέπει να ισχύουν.. αλλά όταν πάνε σε έκθεση Ford με Puma θα φύγουν έτσι κι αλλιώς, οπότε...
-
Εμ πρέπει να ισχύουν.. αλλά όταν πάνε σε έκθεση Ford με Puma θα φύγουν έτσι κι αλλιώς, οπότε...
Χαχα! Και άλλη μία πώληση Puma βλέπω εγώ!
Εκτός αν τους το κρύψουν πίσω από τίποτα μαύρα πανιά, ή το έχουν εξαφανίσει από την αντιπροσωπεία εκείνη τη μέρα επίτηδες.
-
Όχι, αυτό το ξεπερασαμε. Πήγαμε μαζί, τους άρεσε το πουμα, εμένα μου άρεσε πιο πολύ (χαχα) τους είπα αν b Suv τότε πουμα, μου έλεγαν κάτι ιεροσυλίες του στυλ ότι προτιμούν το καμικ κτλ. Τέλος πάντων, πάει το suvακι, μας τέλειωσε. Πάμε δυνατά για φοκους.
Θα μου απαντήσει κάνεις στα προηγούμενα ερωτήματα μου;
-
O διαμορφωτής λέει 20721 με το αχρεωτο χρώμα το 1.0 125 connected. Όχι κλειδί και χωρίς τυχόν προωθητικο. Παίζει το 1% επιτόκιο για έως 60 δόσεις αν δώσεις το 40% μπροστά.
Από εκεί και πάνω είτε επιδόσεις αλλάξεις είτε έκδοση εξοπλισμού φεύγει εύκολα πάνω από τα 22Κ.
-
linos1985 wrote:
Δεν είναι έτσι ακριβώς. Αν είναι 1500 τότε ο φορ. ίπποι είναι 11 αν όμως είναι 1499 και κάτω τότε είναι 10. Για αυτό ρωτάω αν ξέρει κάποιος, αλλιώς μόνο όταν βγει η άδεια γίνεται γνωστό 100%;
Και τι σημασία έχει αν είναι 10 ή 11 φορολογησιμοι ίπποι ?
Αν και καθυστερημένα αλλά η δουλειά με απορρόφησε όλο αυτό το διάστημα να απαντήσω.
Ο ασφαλιστής ρωτούσε για την ασφάλεια διότι είχε μια διαφορά στην τιμή (όχι μεγάλη αλλά υπήρχε) και ο πωλητής δεν ήξερε τους ακριβείς φορολογήσιμους ίππους και μου τους ζητάγανε επίμονα από την ασφαλιστική για να την μου βγάλουν και υπήρχε ένα σχετικό άγχος διότι το αμάξι ήρθε κάνα δίμηνο νωρίτερα από την ημερομηνία που μου είχαν πει και είχαν πέσει όλα μαζί και υπήρχε ένα άγχος.
-
O διαμορφωτής λέει 20721 με το αχρεωτο χρώμα το 1.0 125 connected. Όχι κλειδί και χωρίς τυχόν προωθητικο. Παίζει το 1% επιτόκιο για έως 60 δόσεις αν δώσεις το 40% μπροστά.
Από εκεί και πάνω είτε επιδόσεις αλλάξεις είτε έκδοση εξοπλισμού φεύγει εύκολα πάνω από τα 22Κ.
Ευχαριστώ φίλε!
-
Καλησπερα παιδια, σκεφτομαι να αγορασω το ST Line στα 125hp. Μπορειτε να μου πειτε γενικα ως αυτοκινητο αν ειναι αξιοπιστο ή που βγαζει προβληματα? Ρωτω γιατι βλεπω 8 χρονια εγγυηση και μου φαινεται απιστευτο το νουμερο.
Ευχαριστω!
-
Καλησπερα παιδια, σκεφτομαι να αγορασω το ST Line στα 125hp. Μπορειτε να μου πειτε γενικα ως αυτοκινητο αν ειναι αξιοπιστο ή που βγαζει προβληματα? Ρωτω γιατι βλεπω 8 χρονια εγγυηση και μου φαινεται απιστευτο το νουμερο.
Ευχαριστω!
8 χρόνια ή 100 000 χιλιόμετρα όποιο έρθει πρώτο.
Ναι είναι πολύ αξιόπιστο.
-
Έριχνα μια ματιά σήμερα στον τιμοκατάλογο και απορώ γιατί έχουν πάρει την πάνω βόλτα οι τιμές. Γνωρίζει κανείς? Και μάλιστα με 'εκπτώσεις' εξοπλιστικές που έχουν λάβει μέρος τον τελευταίο καιρό χωρίς τις αντίστοιχες μειώσεις στην τιμή. Συγκεκριμένα το ίδιο μοντέλο ( ST Line 125) πωλείται σήμερα 3000 ευρώ παραπάνω χωρίς να υπολογίσω τα επιπλέον κόστη τελωνείου κλπ κλπ με.ουσιαστικα λιγότερο εξοπλισμό. Βέβαια συγκρίνω με το δικό μου το non mild hybrid αλλά και πάλι.
-
Γίνεται συντεταγμένη προσπάθεια να φτάσουν τις ελάχιστες δυνατές πωλήσεις, ώστε να νομίζεις ότι έχεις συλλεκτικό αυτοκίνητο..! Αλλά όντως έχει πάρει πάρα πολύ την ανιούσα ο τιμοκατάλογος. Βλέπω τώρα το 155hp ST Line X και είναι όντως ~ +2-2.5Κ από την προσφορά που είχα πάρει πέρυσι.
-
H επίσημη δικαιολογία της αύξησης των τιμών των μοντέλων της Φορντ είναι ότι πρόκειται για νέους πιο αποδοτικούς , οικολογικούς , υβριδικούς κινητήρες που ρυπαίνουνω και καίνε λιγότερο αλλά κοστίζουν περισσότερο.
Στο ταμείο του κατόχου δεν τίθεται θέμα οικονομίας το καύσιμο και τα τέλη που γλιτώνει δεν αποσβενουν πότε τα 2000 αύξηση.
Σε επιδόσεις είναι αστείο το όφελος αν υπάρχει για το κόστος που πληρώνεις.
Η Φορντ κατάφερε ένα δικό της πρόβλημα τα πρόστιμα των ρύπων να το κυλισει στο πελάτη από την μια και το οποίο έξτρα κόστος του μικρουβριδικου να το υπερκοστολογησει στο πελάτη!
Διπλή νίκη για την Φορντ διπλή χασουρα για τον πελάτη!
Φυσικά αν αυτό συνοδεύεται με τουλάχιστον σταθεροποίηση των πωλήσεων μιλάμε για κίνηση ματ!
-
Γραφικός Toyotaκιας μεν αλλά η γλώσσα του κόκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει. Μεγάλες τραγικές αλήθειες για την Ford....
-
Έψαξα λίγο την θέση της Φορντ στις ελληνικές πωλήσεις την τελευταία δεκαετία από το 2012 ως τον Απρίλιο φέτος.
7 9 7 8 11 10 11 13 12 11
Τα υβριδικά και οι αυξήσεις τιμών είναι από πέρυσι. Χειρότερη χρονιά ήταν το 2019 που δεν είχε ακόμα υβριδικά ( και μεταξύ δεν είχε το πούμα που έκανε γκελ). Το 20 που ξεκίνησε να ανηφόρα στις τιμές με την εισαγωγή των υβριδικών βελτίωσε μια θέση και φέτος άλλη μια. Φυσικά είναι μακριά από την 7η θέση του 2012 αλλά δεν δείχνει να της χαλάει την κατηφόρα που έχει ξεκινήσει από το 2016.
Σημειώνουμε ότι από το 2008 ως το 2011 4 χρονιες σερι ήταν 4η!
-
Το Puma πουλάει σαν ζεστό ψωμάκι, δεν χρειάζεται καν να προσπαθήσουν οι πωλητές. Το μόνο ποπυ κάνουν είναι να σε σπρώχνουν προς τα εκεί, αν έχεις πάει να δεις το Focus ή το Fiesta. Όπως και το pickup γιατί αρέσει και είναι macho. Focus πάντως δεν βλέπεις εύκολα στον δρόμο. Εγώ το τελευταίο 3μηνο να έχω πετύχει 3 στον δρόμο. Με μια βόλτα 20' βλέπω 2-3 Puma πάντως σίγουρα. Θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε τις πωλήσεις του Focus την τελευταία 10ετία.
Και έρχεται και ολοκαίνουριο Civic hatchback..
-
2021-2005 πωλήσεις φοκους !
139 468 765 494 842 1187 1142 662 664 676 1267 2002 3499 7078 8073 9441 7863
Κάποτε 2005-2008 η χειρότερη θέση που είχε ήταν 4η και φυσικά και πρώτο και χρόνια! Ακόμα και 2015-16 στην καρδιά της κρίσης κρατούσε κάποιες πωλήσεις και δείτε την βύθιση την τελευταία 4ετια....το 2020 όπου έδωσαν ρέστα σε αυξήσεις και ξεχαρβαλωμα εξοπλισμού ήταν η χειρότερη χρονιά της καριέρας του στην Ελλάδα!
-
Θα ήταν ενδιαφέρον να είχαμε τις πωλήσεις του Focus την τελευταία 10ετία.
Αφού το ζήτησες!
-
2020 - 445
-
2019 - 755
-
2018 - 541
-
2017 - 881
-
2016 - 1313
-
2015 - 1209
-
2014 - 744
-
2013 - 665
-
2012 - 675
-
2011 - 1347
-
2010 - 1948
Συγκριτικά το Puma πούλησε 1.026 το 2020 και για το 2021 μέχρι τον Μάιο το Puma εχει πουλήσει **738, **το Fiesta 463 και το Focus 169.
-
-
Το φοκους από ένα οδηγοκεκτρικο οικονομικό λαϊκό αμάξι με νεαρής ηλικίας κατόχους που το κρατούσαν και ως οικογενειακό κατέληξε σε ειδικη ακριβή επιλογή για τους εραστές της στροφής και φανατικούς της μάρκας που θέλουν πάση θυσία φοκους και θα το πληρώσουν ακόμα και αν ξεκινήσει από τα 25000! Φυσικά αυτοί είναι λίγοι στην Ελλάδα και για αυτό και η βύθιση στις πωλήσεις.
Στην Ευρώπη αντίθετα που η αγοραστική δύναμη είναι μεγαλύτερη ποσότητα πολύ το φοκους πηγαίνει καλά και παραμένει διαχρονικά στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας.
Για τον Έλληνα δυστυχώς το φοκους έγινε πολύ ακριβό .... φυσικά δεν είναι το μόνο. Δείτε πχ που έχει πάει και το ανταγωνιστικό Λεόν που κάποτε το έπαιρνες με 17-18Κ και τώρα θες 23Κ!
Το νέο σιβικ αν ο Σ. το ξεκινήσει από 23990 φαντάζομαι ότι θα πέφτει ξύλο στις αντιπροσωπείες ποιος θα πρωτοβαλει παραγγελία...
-
Κουλες και dacia και τέτοια αυτοκινητα αντιστοιχούν στον μέσο Έλληνα οδηγό.
Όλοι οι άλλοι ή με κλεμμένα και μαύρα ή με λεφτά άλλων ή (λιγοι) με την αξία τους αγοραζουν καλύτερα αυτοκίνητα.
Και όπως πάντα το λεω και έχω εμπειρία από τέτοιους ανθρώπους. Όσοι δνε τα βγάζουν τα λεφτά με την αξία τους σνομπάρουν τα φθηνότερα αυτοκινητα. Έχει ψυχολογική εξήγηση το φαινόμενο αυτό.
Αυτο ειναι ο κανόνας και η μοναδική αλήθεια.
-
Πολύ απόλυτος είσαι Lap και αυτό το τσουβάλιασμα δεν είναι καλό. Υπάρχουν χιλιάδες Έλληνες με καλό μισθό που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία που λες. Τα στερεότυπα δεν οδηγούν κάπου, μόνο κόμπλεξ βγάζουν (γιατί αυτός και όχι εγώ? άρα κλέβει, τα πήρε από την γιαγιά, πουλάει ναρκωτικά κλπ.).
Ford Focus MK4