-
Ατυχία,αλλά το σημαντικό είναι πως δεν υπήρξε πιο σοβαρό ατύχημα.
Εύχομαι ταχεία κι άψογη επιδιόρθωση!
-
Θερμαινόμενο είχαμε βάλει ως εξτρά στη παραγγελία στο παλιό μας Φόκους, καμιά φορά τα συρματάκια της αντίστασης μπορεί να γίνουν αντιληπτά και ενοχλητικά για κάποιους. Και στη πράξη σχεδόν ποτέ δεν τα χρησιμοποιήσαμε.
Σε άλλο μου αυτοκίνητο όμως παρκαρισμένο όλη νύχτα σε βιομηχανική περιοχή 'καμπίσια' που είχε 1 πόντο πάγο στις 5:50 το πρωί και ήθελε 10 λεπτά ξεπάγωμα μετά τη νυχτερινή βάρδια, θα ήταν ο πιο χρήσιμος εξοπλισμός.
-
Κρίμα dimitris, περαστικά τι να πώ.. Ξέρω ότι δε θα αφήσεις τίποτα στην τύχη και όλα θα γίνουν όπως πρέπει. Υγεία να έχουμε και τα του αυτοκινήτου τα βρίσκουμε.
-
Εννοείται. Η παραγγελία έγινε μέσα από την Ford και τους ζήτησα να επιβεβαιώσουν ότι θα έχει την σφραγγίδα της Ford.
Φίλε εύχομαι να ξεμπερδέψεις γρήγορα και να σκέφτεσαι πως ήταν μόνο αυτό και όχι κάτι σοβαροτερο
-
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά. Στην αρχή τα νεύρα ήταν αρκετά. Αργότερα όμως σκέφτηκα πως ότι έγινε έγινε και πως όντως θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ χειρότερο.
Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα... Τα αυτοκίνητα κινούνται και ζημιές προκύπτουν...
Με ενημέρωσαν πως το τζάμι έχει ήδη φτάσει στην αντιπροσωπεία και αύριο θα πάω να το δει πραγματογνώμων. Μια πρώτη εκτίμηση είναι πως παρασκευή στο σχόλασμα θα το πάρω έτοιμο.
-
Ναι ρε συ, δεν είναι σασί.... Οποτε μην στεναχωριέσαι.
Άκου όμως. Αν δεν μπορεί να του πεις να βγάλει τα πλαστικα από μέσα στο a pillar. Μερικοί δνε τα εβγαζαν και τα γρατζοθνουσαν ή τα έκοβαν!!!!!!!!!
Ναι έχει συμβεί αυτό που γράφω.
-
Ευχαριστώ για την συμβουλή Lap θα το τσεκάρω.
Μόλις τέλειωσα και με τον πραγματογνώμονα. Το αυτοκίνητο μπαίνει Δευτέρα τελικά και θα είναι έτοιμο Τρίτη...
-
Ευχαριστώ για την συμβουλή Lap θα το τσεκάρω.
Μόλις τέλειωσα και με τον πραγματογνώμονα. Το αυτοκίνητο μπαίνει Δευτέρα τελικά και θα είναι έτοιμο Τρίτη...
Λαμαρίνες και τζαμακια είναι!
Υγεία και ασφάλεια, και τα υπόλοιπα φτιάχνονται. Μην αγχώνεσαι.
-
Νέα έκδοση για το SYNC (21020) και χάρτες F10 στην σελίδα της Ford.
Αναβάθμισα το SYNC και κάποια στιγμή πρέπει να προγραμματίσω μια μεγάλη βόλτα (κάπου στα 70 80 λεπτά) για τους χάρτες.
-
Αυριο ελπίζω να τελειώσει η ταλαιπωρία μου με το αυτοκίνητο. Βρίσκεται από τις 5/5 στο συνεργείο(δεν λειτουργούσε το κρύο στον κλιματισμό) μετά από πολλές ημέρες ερχεται όπως μου ειπαν η περιφερειακή μονάδα στάλθηκε από εργοστασιο στην Μεγάλη Βρετανία, η οποία ελέγχει τα φώτα πόρτες παράθυρα και το αιρκοντίσιον, όταν βάζεις μπρος κάνει έλεγχο αν λειτουργούν σωστά και η οποία είχε πρόβλημα. Μεγάλη απογοήτευση αυτοκίνητο 6 μηνών και να βγάζει πρόβλημα ακόμα δεν έχω προλάβει να το χαρώ.Όταν παρήγγειλαν το ανταλλακτικό δεν με ενημέρωσαν ότι μπορεί να σταλεί και express από τη Ford με χρέωση 30 ευρώ μου το είπαν μετά από 3 ημέρες όταν είχε ήδη παραγγελθεί μετά από δικη μου ερώτηση και δεν μπορούσε να αλλαξει ο τρόπος μεταφορας. Γενικα δεν υπήρχε ενημέρωση από το συνεργείο παρά μόνο όταν πήγαινα από εκεί, τηλεφωνικά ουσιαστικά δεν μου έδιναν πληροφορίες είτε μιλούσα με τον τεχνικό είτε με τον διευθυντή τους
-
Το πιο περίεργο είναι ότι έρχεται από UK ενώ το εργοστάσιο είναι Γερμανία! Είναι και εκτός ΕΕ τώρα καλά κρασά.
Σου έχουν δώσει ελπίζω αυτοκίνητο αντικατάστασης έτσι;
Αν ο κόμπος φτάσει στο χτένι και ΔΕΝ μπορούν να το φτιάξουν, ρώτα ένα δικηγόρο σχετικά με υπαναχώρηση πώλησης. Υπάρχει κάποιος σχετικός νόμος αλλά δεν γνωρίζω τα χρονικά διαστήματα που το δικαιούσαι.
http://www.synigoroskatanaloti.gr/docs/reports/2007-10-11. Σύσταση-Αγορά αυτοκινήτου.pdf
Τσέκαρε σελίδες 4, 5 και 6 στο παραπάνω
Γενικά ο συνήγορος του καταναλωτή είναι μια πολύ καλή διέξοδος σε τέτοια προβλήματα. Πάντα μιλάω για την περίπτωση που ο έμπορος δεν έχει την διάθεση να σε βοηθήσει...
-
Στην αρχή οταν μου είπαν για το ανταλλακτικό μου ειπαν οτι το παρηγγειλαν απο Γερμανία την προηγούμενη Τρίτη μου ειχαν πει οτι τι αυτοκίνητο θα είναι έτοιμο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και οτι εχει έρθει η πλακέτα αλλα το πρόβλημα δεν είναι στην 'πλακετα' αλλα στον αισθητηρα ατην καμπίνα και την προηγούμενη Παρασκευή που τους πηρα τηλέφωνο και μου ειπαν θα σε πάρουμε εμεις ποτε δεν πηραν και πηγα απι εκει και είδα οτι ειχαν βγάλει το ενα φανάρι μου πέταξαν οτι τελικα είναι η πλακέτα είναι ο περιφερειακος αισθητηρας και δεν έχει έρθει ακομα επειδη παραγγελθηκε αρχικα στην ford στη Γερμανία και το στειλαν απο Αγγλία.Τοτε μου ειπε οτι αμα δεν φτιαχτεί μέχρι τελος της επόμενης εβδομάδας παμε για αντικατάσταση.Τηνπροηγούμενη τριτη τους ειχα πει οτι αμα δεν μου δώσετε κάποιο χρονικό όριο επισκευης παμε για αναστροφή πώλησης, βεβαια εχω ρωτήσει δικηγορο και δικαιούμαστε αναστροφή πώλησης δυο χρόνια απο την ημερομηνία αγοράς.Αμαξι αντικαταστασης (fiesta 2016 trend 81 άλογα 154000χμ) μου δώσανε 10 ημέρες απο την στιγμή που πηγα στο συνεργείο
-
Μεγάλη ατυχία ρε γαμώτο... Σε ποια πόλη όλα αυτά; Πολύ παράξενο μου φαίνεται να μη μπορούν να βρουν τι φταίει, ειδικά με τόσα σύγχρονα διαγνωστικά.
-
Καλλιθεα νοτια προαστια.Πηγα απο εκει το πρωι οι τεχνικοι δεν ηξεραν κατι για το ανταλλακτικο και πηρα τωρα τηλεφωνο και μιλησα με υπευθυνο μου ειπαν οτι ηρθε το πρωι και το απογευμα θα ειναι ετοιμο.Πραγματικα ευχομαι στον καθενα σας μην τυχει τετοιο ζητημα γιατι ειναι ψυχοφθορο και δεν εχουμε ολοι το χρονο να ασχολουμαστε με τα συνεργεια εκει θελουμε να πηγαινουμε και να παιρνουμε ξεκαθαρες απαντησεις και οχι αρες μαρες κουκουναρες.Στο κατω κατω της γραφης για αυτο παιρνουμε καινουριο για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο παρα μεταχειρισμενο οπου θα μπορουσαμε να γλιτωσουμε καποιες αρκετες χιλιαδες ευρω.Αν δεν ειναι ετοιμο σημερα θα ζητησω αναφορα υπογεγραμμενη για τις εργασιες που εχουν γινει για να παμε για υπαναχωρηση αγορας.
-
Στην αρχη που πηγαινα γιατι ολη αυτη η ιστορια ξεκινησε απο τις 14/4 και πηγα πρωτη φορα συνεργειο οπου δεν το εβγαζε συνεχεια το προβλημα, το εβαζαν στο διαγνωστικο και δεν τους εδειχνε καμια ενδειξη, μεγαλη πεμπτη που το ειχα ξαναπαει εκαναν update στο λογισμικο του αιρκοντισιον και δουλεψε για 2 ημερες και απο εκει και περα νεκρο. Δεν φαινοταν πουθενα η βλαβη στο διαγνωστικο, στα τυφλα πηγαιναν εκαναν ελεγχους και δεν εβρισκαν κατι.
-
Μόλις παρέλαβα το αμάξι από την αλλαγή παρμπρίζ.
Εκ πρώτης όψεως η εγκατάσταση είναι άριστη. Και μάλιστα σημεία που τους είπα να προσέξουν γιατί είχα άγχος ζημιάς, είναι αψεγάδιαστα! Φαίνεται να έχουν μεγάλη εμπειρία στη συγκεκριμένη δουλειά. Δυστυχώς όμως υπήρξαν κάποιες 'τσαπατσουλιές'. Άλλον μπορεί να μη τον ένοιαζαν, εμένα όμως που το προσέχω τόσο πολύ με χάλασαν λίγο... Πιο συγκεκριμένα:
-
Κάποιος έχοντας κάποια άσπρη κόλλα ή άλλη ουσία στα χέρια του, έπιασε τα λάστιχα στο τελάρο της πόρτας (το άνοιξαν) του συνοδηγού, με αποτέλεσμα να αφήσει κάτασπρες δαχτυλιές οι οποίες ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βγουν. Για όποιον ξέρει δε τρίβουμε ποτέ επιφάνειες από λάστιχο, προσπαθώντας να τις καθαρίσουμε, γιατί ασπρίζουν. Επίσης δυνατά χειμικά μπορεί να της αλλοιώσουν... Τέλος πάντων έκανα ότι ήταν δυνατόν να κάνω και μαζεύτηκε. Ευτυχώς δεν ήταν μεγάλη ποσότητα.
-
Γεμίσανε το αμάξι (το οποίο είχε σκόνη - δε πρόλαβα να το πλύνω) δαχτυλιές και χεριές! Και μάλιστα όχι σε σημεία σχετικά με το παρμπριζ. Φτερά καπώ προφυλακτήρες γεμάτοι χαϊδέματα παλάμες και δαχτυλιές... Είναι γνωστό φαινόμενο αυτό. Βλέπουν ότι είναι επιστρωμένο και γυαλίζει και τους εμπνέει να χουφτώνουν! Τι να πω... Μέχρι και στην αντιπροσωπεία πέτυχα υπάλληλο να σέρνει το χέρι του από το πίσω φανάρι μέχρι το εμπρός φτερό προσπαθώντας να δει πόσο λεία είναι η επιφάνεια...
-
Τέλος και το χειρότερο... Κάποιος ΕΚΑΤΣΕ πάνω στον εμπρός προφυλακτήρα/καπώ. Ευτυχώς δεν υπάρχει βαθούλωμα αλλά είναι εμφανές από την έλλειψη σκόνης σε εκείνο το σημείο, δύο ανάποδες χεριές (στηρίχτηκαν κιόλας) και κάποιες ελαφρές γρατζουνιές (!) στον εμπρός προφυλακτήρα, πιθανόν από τζιν ή δαχτυλίδι ή κάτι τέτοιο... Ευτυχώς δεν είναι βαθιές και μάλλον πάνω στο κεραμικό. Αλλά ρε γαμώτο μόνο κ μόνο που έγιναν και πρέπει να ασχοληθώ να το διορθώσω μου δημιουργεί ένα μεγάλο γιατί... Δεν θεωρώ ότι έγιναν από κακία, απλά κάποια άτομα δυστυχώς έχουν μάθει να μη προσέχουν... Μπορεί και στα δικά τους έτσι να κάνουν. Ποιος ξέρει;
Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Η σοβαρή δουλειά με την πρώτη ματιά έγινε σωστά. Αυτό έχει σημασία. Για τα υπόλοιπα ίσως να πει κάποιος πως είαμι υπερβολικός... Απλά τυχαίνει να ξέρω και το παραμικρό ψεγάδι πάνω στο αμάξι και αναγωρίζω τι γίνεται φυσιολογικά και τί όχι.
Εννοείται πως δεν άξιζε να κάτσω εκεί να το ψάχνω σπιθαμή και σπιθαμή μπροστά τους... Δε θα έβγαζε πουθενα και τσάμπα θα χαλιόμουν παραπάνω.
Τέλος πάντων. Τώρα πρέπει να κάνω μια ωραία βόλτα και με νύχτα για να δω αν κάμερες αισθητήρες κτλ δουλεύουν σωστά.
-
-
Δες και την εξάτμιση, με τόση ανωμαλία που κυκλοφορεί δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να έκαναν στο φορντακι σου.
-
Δες και την εξάτμιση, με τόση ανωμαλία που κυκλοφορεί δεν θέλω να σκέφτομαι τι μπορεί να έκαναν στο φορντακι σου.
Άσε καρφί για αποστείρωση το πήγα...
-
Δημήτρη. Πάρε ρολλ το κόκκινο για τα υφάσματα και ψεκασε το λάστιχο. Θα γίνει μαύρο. Σε εμενα έτσι έφτιαξα τα λαστιχα όταν άλλαξα μοκέτα οροφής σε ένα άλλο αυτοκίνητο της οικογένειας. Ειχα καθαρίσει και άφηνε αυτές τις ασπριλες ανάμεσα από τις χαραγματιες του ελαστικου που μοιάζει με απομίμηση δέρματος.
-
Μόνο καλή δουλειά δε το λες με αυτά που κάνανε. Το να δουλεύεις καθαρά με σεβασμό στην περιουσία του πελάτη είναι το παν.
Ford Focus MK4