-
Για τον Έλληνα δυστυχώς το φοκους έγινε πολύ ακριβό .... φυσικά δεν είναι το μόνο. [b]Δείτε πχ που έχει πάει και το ανταγωνιστικό Λεόν που κάποτε το έπαιρνες με 17-18Κ και τώρα θες 23Κ![/b]
Το νέο σιβικ αν ο Σ. το ξεκινήσει από 23990 φαντάζομαι ότι θα πέφτει ξύλο στις αντιπροσωπείες ποιος θα πρωτοβαλει παραγγελία...
Καλό είναι να μη κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις καθώς όλα ακριβαίνουν σε βάθος χρόνου λόγω πληθωρισμού.
Όσο για τον Σ και το Civic, ωραία θα ήταν, αλλά φτάνει μόνο να δει κανείς την τιμή του Jazz, από τον συγκεκριμένο εισαγωγέα, για να βάλει τα γέλια...
-
Αφού το ζήτησες!
- 2020 - 445
- 2019 - 755
- 2018 - 541
- 2017 - 881
- 2016 - 1313
- 2015 - 1209
- 2014 - 744
- 2013 - 665
- 2012 - 675
- 2011 - 1347
- 2010 - 1948
Συγκριτικά το Puma πούλησε 1.026 το 2020 και για το 2021 μέχρι τον Μάιο το Puma εχει πουλήσει **738, **το Fiesta 463 και το Focus 169.
Είναι οφθαλμοφανής η πτώση πωλήσεων και πόσες έχει κλεψει το Puma. Ο φίλος πιο πάνω το έγραψε πολύ σωστά και συμφωνώ 100%. Το Focus ήταν το σχετικά οικονομικό sport αυτοκίνητο του νέου φερέλπιδος οικογενειάρχη και έγινε πλέον ένα ακριβό αυτοκίνητο (που χάνει και εξοπλισμό από τον βασικό κάθε λίγο και λιγάκι). Ο κόσμος λοιπόν δεν το προτιμάει.
-
Εντάξει δεν ακριβαινουν 4-5 χιλιάρικα τα αμάξια σε μια πενταετία λόγω πληθωρισμού! Μην τρελαθουμε! Μιλάμε για ~30% αύξηση!
Το φοκους των 19 πήγε 22! Και όλα τα έχουμε φορτώσει στο το ότι είναι άλλος κινητήρας υβριδικός! Και από τον άνετο 1.5 πήγαμε στον στριμοκωλο χιλιοπιεσμενο 1.0 που να δούμε τις αντοχές του στο τέλος της εγγύησης των 100000 χλμ.
Οι εταιρείες λόγω των ποινών για τους ρύπους προχώρησαν σε βίαιες και γρήγορες μηχανολογικές αλλαγές , που ούτε έχουν δοκιμαστεί και παράλληλα μετακυλισαν τις ποινές στην λιανική αλλά και το κόστος της υποχρεωτικη εξέλιξης στον πελάτη!
Έτσι όλα τα πληρώνει ο πελάτης και αυτοί έσωσαν τις καρέκλες τους που ετριζαν!
Φυσικά όλα αυτά αν ψωνίσεις όσο δεν ψωνίζεις μένουν σε αναμμένα κάρβουνα , βάζοντας κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους να μας απειλούν με κυρώσεις αν μείνουμε με τα αμάξια που έχουμε!
-
Μίλησες για 'κάποτε' για το Leon πως έκανε 17-18 χιλιάρικα και τώρα κάνει 23.
Πότε ήταν αυτό το κάποτε;
Εμένα πάντως το 2008 ένα Opel Corsa 1.4 3θυρο, ατμόσφαιρα 90 άλογα, σε σχετικά βασική έκδοση μου κόστισε 15 χιλιάρικα ακριβώς...
1000άρηδες ecoboost έχουν περάσει κατά πολύ τα 100 χιλ χμ εδώ και τόσα χρόνια και είναι μια χαρά. Τα πιεσμένος κτλ είναι κάπως αβάσιμα, με νοοτροπίες προηγούμενων δεκαετιών.
-
Το Λεόν το προηγούμενο τόσο δεν πουλιόταν; Ρώτα οποίο σχετικο μηχανολογο αυτοκινήτων να σου πει πιο μοτέρ τούρμπο θα δουλέψει για περισσότερα χρόνια σωστά ένα 1.5 με 150 ή ένα 1.0 με 155?
-
Οι εταιρείες λόγω των ποινών για τους ρύπους προχώρησαν σε βίαιες και γρήγορες μηχανολογικές αλλαγές , που ούτε έχουν δοκιμαστεί και παράλληλα μετακυλισαν τις ποινές στην λιανική αλλά και το κόστος της υποχρεωτικη εξέλιξης στον πελάτη!
Προφανώς και έγινε αυτό, λογικό και αναμενόμενο. Το περίεργο θα ήταν να γινόταν κάτι διαφορετικό!! Για αυτό και καταργήθηκα εκδόσεις, όταν το επιπλέον κόστος δεν μπορεί να 'δικαιολογηθεί' ή να απορροφηθεί. Κέρδη θέλουν οι εταιρείες, σιγά μην πλήρωναν αυτές το όποιο κόστος, τα πρόστιμα μετακυλούν στον πελάτη ενσωματώνοντάς τα στην τιμή του αυτοκινήτου, αυτονόητο είναι.
-
Εξαρτάται την έκδοση... Δεν είναι όλα τα Leon ίδια.
Αν πάρεις κάτι πολύ βασικό, με μικρό κινητήρα και το καινούριο τόσο κάνει:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/36988496-seat-leon
Προσπάθησε να κάνεις συγκρίσεις μεταξύ όμοιων σχετικά πραγμάτων.
Τι εννοείς 'για περισσότερα χρόνια'; Ανάλογα την συντήρησή του και την χρήση του. Υπό φυσιολογικές συνθήκες δε νομίζω να έχουν τρελή διαφορά. Το να κρατήσει το ένα μοτέρ 20 χρόνια και το άλλο 22 μικρή σημασία έχει. Πόσα χρόνια έχεις σκοπό να κρατήσεις το αυτοκίνητο για να κάνει απόσβεση τα χρήματα που διέθεσες; Τέλος, κάποιες φθορές είναι λογικές να βγούν μετά από πχ 15 χρόνια... Δε σημαίνει πως το μοτέρ πάει για πέταμα.
-
Νομίζω είσαστε λίγο υπερβολικοί.
Το υβριδικό Focus είναι πολύ διαφορετικό από το αρχικό. Για μένα προσωπικά δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή.
Σε κάθε περίπτωση, πόσα αυτοκίνητα προσφέρουν τα ίδια με το focus σε αυτή την τιμή; Αν θέλετε πραγματικά να δείτε αν συμφέρει ή όχι το focus μπείτε στη διαδικασία να το ψάξετε σαν να ήσασταν αγοραστές αυτή τη στιγμή. Βάλτε στη σύγκριση και τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Λίγα μοντέλα θα είναι πιο φθηνά από το focus, ειδικά αν μέρος του αντιτίμου πληρωθεί με δόσεις.
Αλήθεια, πόσο πιο φθηνά είναι τα puma, 2008, golf, leon, corolla, civic, vitara κλπ σε αντίστοιχες εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρων; Παρόλα αυτά τα βλέπεις παντού. Άρα το πρόβλημα του focus δεν είναι η τιμή του, για μένα είναι η προώθησή του. Φαίνεται αυτό από τις πωλήσεις του στο εξωτερικό. Επίσης όποιος μπει σε αντιπροσωπεία Ford αυτή τη στιγμή θα δει ένα Focus (πιθανώς σε έκδοση Connected), μερικά Puma σε διάφορες εκδόσεις και χρωματισμούς και τουλάχιστον ένα Kuga στην καλύτερη θέση της έκθεσης. Άντε και κάνα Fiesta σε μια γωνία.
Εγώ κατέληξα στο Focus μετά από αρκετό ψάξιμο. Για μένα προσωπικά έχει τον καλύτερο συνδυασμό αυτοκινήτου, τιμής και χρηματοδότησης. Έχει μηδενικά τέλη (άρα συγκριτικά με άλλα σε βάθος εξαετίας θα γλιτώσω ένα 500ρικο), καλύτερη κατανάλωση από πολλά, επιδόσεις και χώρους.
-
Μιλάω για αντοχή πιστονιων, χιτονιων, στρόφαλου αλλά ζόρια τρώει το χιλιαρι αλλά ζόρια το 1.5 άλλο το τρικυλινδρο άλλο το τετρακύλινδρο....το μάρκετινγκ όμως τα ισοπεδώνει όλα.
-
Μιλάω για αντοχή πιστονιων, χιτονιων, στρόφαλου αλλά ζόρια τρώει το χιλιαρι αλλά ζόρια το 1.5 άλλο το τρικυλινδρο άλλο το τετρακύλινδρο....το μάρκετινγκ όμως τα ισοπεδώνει όλα.
Αυτό ειδικά, παντελώς λάθος... Καμία σημασία δεν έχει για την αντοχή ενός κυλίνδρου, ο αριθμός των υπόλοιπων κυλίνδρων...
Θα μπορούσα μάλιστα να σου πω, ότι εφόσον σε ένα τρικύλινδρο υπάρχει μεγαλύτερη χωρητικότητα και συνολικό μέγεθος ανα κύλινδρο, άρα υπάρχουν και μεγαλύτερες αντοχές ανά κύλινδρο... Σε ένα 1.5 μοτέρ πχ, η χωρητικότητα του κάθε κυλίνδρου είναι 500cc, όσο δηλαδή σε ένα δίλιτρο 4κύλίνδρο μοτέρ.
-
Νομίζω είσαστε λίγο υπερβολικοί.
Το υβριδικό Focus είναι πολύ διαφορετικό από το αρχικό. Για μένα προσωπικά δικαιολογείται η διαφορά στην τιμή.
Σε κάθε περίπτωση, πόσα αυτοκίνητα προσφέρουν τα ίδια με το focus σε αυτή την τιμή; Αν θέλετε πραγματικά να δείτε αν συμφέρει ή όχι το focus μπείτε στη διαδικασία να το ψάξετε σαν να ήσασταν αγοραστές αυτή τη στιγμή. Βάλτε στη σύγκριση και τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Λίγα μοντέλα θα είναι πιο φθηνά από το focus, ειδικά αν μέρος του αντιτίμου πληρωθεί με δόσεις.
Αλήθεια, πόσο πιο φθηνά είναι τα puma, 2008, golf, leon, corolla, civic, vitara κλπ σε αντίστοιχες εκδόσεις εξοπλισμού και κινητήρων; Παρόλα αυτά τα βλέπεις παντού. Άρα το πρόβλημα του focus δεν είναι η τιμή του, για μένα είναι η προώθησή του. Φαίνεται αυτό από τις πωλήσεις του στο εξωτερικό. Επίσης όποιος μπει σε αντιπροσωπεία Ford αυτή τη στιγμή θα δει ένα Focus (πιθανώς σε έκδοση Connected), μερικά Puma σε διάφορες εκδόσεις και χρωματισμούς και τουλάχιστον ένα Kuga στην καλύτερη θέση της έκθεσης. Άντε και κάνα Fiesta σε μια γωνία.
Εγώ κατέληξα στο Focus μετά από αρκετό ψάξιμο. Για μένα προσωπικά έχει τον καλύτερο συνδυασμό αυτοκινήτου, τιμής και χρηματοδότησης. Έχει μηδενικά τέλη (άρα συγκριτικά με άλλα σε βάθος εξαετίας θα γλιτώσω ένα 500ρικο), καλύτερη κατανάλωση από πολλά, επιδόσεις και χώρους.
Τι σχέση έχει το 2008 το βιταρα και το πούμα με το φοκους.
Το Λεόν ακόμα και το τωρινό που έχει πάρει την ανηφόρα η τιμή του είναι 3200 σε τιμή μετρητοίς πιο φθηνό από το φοκους.
25100 έχει το fr plus με πακέτο safe drive L και μεταλλικο , πήγαινε στον διαμορφωτή να βάλεις τον εξοπλισμό του στην έκδοση stline x και η τιμή πάει στα 28385.
Τα οδηγησα και τα δύο. Τα αμάξια είναι κοντά δεν προκύπτει με τπτ η χρηματική διαφορά του φοκους. Είναι ένα κλικ πάνω αλλά όχι 3000 ευρώ!
-
To τρικυλινδρο vs 4 κύλινδρο δεν το ανέφερα από άποψη αντοχής αλλά από ραφιναρισμένης λειτουργίας και θορύβου.
Αλλιώς αναπνέει το 1.5 αλλιώς το χιλιαρι τι να κάνουμε;....
Και για να μην ξαναπαρεξηγηθω θα πω ότι το φοκους ήταν το αμάξι που όταν κατέβηκα από τεστ ντραιβ ήταν το μόνο που μου είχε αφήσει ένα χαζό χαμόγελο παρότι δεν είχα οδηγήσει κάνα st line 1.5 αλλά το ταπεινό ντίζελ business αυτόματο! Το αμάξι χαιροσουν να το οδηγείς!
-
Στην αγορα ομως του αυτοκινητου παιζουν ρολο και αλλοι παραγοντες. Πχ με χρηματοδοτηση και 8 χρονια εγγυηση τα ford δημιουργουν ενα πολυ καλο πακετο. Θα μου πεις οκ το πληρωνεις μεσα στη τιμη, αλλα οταν ρωταγα με χρηματοδοτικα αλλων εταιριων τελικα βγαιναν πιο ακριβα και με σημαντικη διαφορα.
Με 20800 τελικη με ολα μεσα και την χρηματοδοτηση και 8 χρονια εγγυηση και πολυ καλο εξοπλισμο που το πηρα περυσι το focus active ηταν ευκαιρια, αλλα και παλι δεν πουλουσε. Παιρναν το puma , 2008 , και αλλα τετοια ακριβοτερα.Ειδικα το 2008 εβγαινε πανω απο 5000 ακριβοτερο, εε δεν βγαινει νοημα.
-
Με 20800 τελικη με ολα μεσα και την χρηματοδοτηση και 8 χρονια εγγυηση και πολυ καλο εξοπλισμο που το πηρα περυσι το focus active ηταν ευκαιρια, αλλα και παλι δεν πουλουσε. Παιρναν το puma , 2008 , και αλλα τετοια ακριβοτερα.Ειδικα το 2008 εβγαινε πανω απο 5000 ακριβοτερο, εε δεν βγαινει νοημα.
Βγαίνει νόημα, το 2008 πουλάει desing (άσχετα εαν εμένα δεν μου αρέσει καθόλου), τεχνολγοία, οθόνες, 3D και εσωτερικό περίεργο μεν, ξεχωριστό δε. Η πλειοψηφία με αυτά ασχολείται.
-
Τα hatch και τα sedan έχουνε πατώσει σε πωλήσεις λόγω των Suv. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που το αμάξι δε σημειώνει αναλογικά τις πωλήσεις που έκανε κάποτε. Το ίδιο ισχύει για όλους. Ένας ακόμα λόγος είναι οτι οι κατασκευαστές δίνουν έμφαση στις κατηγορίες που πουλάνε. Θα βγάλουν και τα κλασσικά αμαξώματα για τους παραδοσιακούς πελάτες που τα προτιμούν αλλά με λιγότερη 'αγάπη' και προσοχή.
-
To χρηματοδοτικό είναι σημαντικό όντως και εκεί η Φορντ είτε με το 1% και έστω με 40% προκαταβολή είτε με το 5.Χ% έχει το προβάδισμα και σβήνει αυτά τα 2-2.5Κ που έχει διαφορά με τον ανταγωνισμό με το 1% πρόγραμμα.
-
Να μου θύμισες λίγο τι ακριβώς πήρες με 20800;
Και αν γνωρίζεις πόσο βγαίνει σήμερα κάτι αντίστοιχο;
-
Έβγαινε το 2008 ακριβοτερο με τον ίδιο εξοπλισμό και κινητηρα από το focus active ;;;;
Το active είναι το crossover;
-
Έλα ντε! Εγώ δεν το θυμάμαι ποτέ να έβγαινε το ακτιβ σε τέτοια τιμή και νομίζω το παρακολουθώ από την αρχή του.
Τώρα 23200 βγαίνει η βενζίνη και 23500 το ντίζελ στο ακτιβ το απλό.
Μήπως ο φίλος ήθελε να γράψει το business?
-
Αν θυμάμαι καλά ήταν το απλό 125άρι και όχι το MHybrid, με καλή έκπτωση. Μην το συγκρίνετε με το τωρινό Active. Και ναι για το Stline 125 MHybrid η προσφορά που είχα ήταν κάτω απο 21000 , μιλάμε για 09/2020
Ford Focus MK4