-
έρχεται και από την toyota !
ledομπαρες φωτόσπαθα για να ¨σκοτώσουν" τα κακά tuscon -
Εντάξει ρε παιδιά με τα drl, αλλά λίγο dimming να μην στραβώνουν είναι απαραίτητο σε πολλά μοντέλα.
Μάλιστα, δεν είναι σπάνιο να δεις αυτοκίνητο το βράδυ να κινείται μόνο με αυτά. -
Επόμενο στάδιο φώτα στην οροφή, όπως στις νταλίκες.
-
Στο fiesta mk7 που είχα σε φανάρι με προτζέκτορα είχα βάλει xenon της autobeam στα 4.300k.
Πολύ καλός φωτισμός, τέλειο cut off λόγω προτζέκτορα και δε μου άναψε ποτέ κανείς φώτα.
Είχαν και 5 χρόνια εγγύηση.
Νομίζω ότι με τα xenon πετυχαίνεις καλύτερο αποτέλεσμα αν και θεωρούνται ξεπερασμένα σε σχέση με τα led.
Ξεπερασμένα ίσως γιατί κοστίζουν περισσότερο. -
@georgemit said in Φώτα LED:
Στο fiesta mk7 που είχα σε φανάρι με προτζέκτορα είχα βάλει xenon της autobeam στα 4.300k.
Πολύ καλός φωτισμός, τέλειο cut off λόγω προτζέκτορα και δε μου άναψε ποτέ κανείς φώτα.
Νομίζω ότι με τα xenon πετυχαίνεις καλύτερο αποτέλεσμα αν και θεωρούνται ξεπερασμένα σε σχέση με τα led.
Ξεπερασμένα ίσως γιατί κοστίζουν περισσότερο.Παρακολουθώ κάποια κανάλια στο youtube , που κάνουν τεστ στο δρόμο με φωτόμετρα κλπ
όλοι αυτό λένε σε προτζέκτορα που είχε λάμπα αλογόνου ΜΟΝΟ Xenon δουλεύουν σωστά , τα Led βγάζουν λιγότερο φως!
Τα είχες βάλει σε κάποιο μαγαζί ή μόνος σου; -
Θα συμφωνησω. Στο Fiesta μου (mk8) με προτζεκτορες εχω βαλει και εγω τα Xenon (6000K) της Autobeam με τρομερο αποτελεσμα.
Ισως επειδη η λαμπα τω Xenon ειναι σαν μια αλογονου (φωτιζει περιμετρικα) ενω τα LED συνηθως εχουν τα στοιχεια τους πανω-κατω η δεξια αριστερα. -
Ξεπερασμένα ίσως γιατί κοστίζουν περισσότερο.Παρακολουθώ κάποια κανάλια στο youtube , που κάνουν τεστ στο δρόμο με φωτόμετρα κλπ
όλοι αυτό λένε σε προτζέκτορα που είχε λάμπα αλογόνου ΜΟΝΟ Xenon δουλεύουν σωστά , τα Led βγάζουν λιγότερο φως!
Τα είχες βάλει σε κάποιο μαγαζί ή μόνος σου;Τα παραγγειλα και πηγα σε ηλεκτρολογο.
-
Από την Autobeam είχα ψωνίσει 2-3 φορές προ Brexit και ήμουν πολύ ευχαριστημένος για την ποιότητα τους σε σχέση με την τιμή τους.
Τελευταία φορά πριν κάνα χρόνο δεν θυμάμαι ακριβώς, είχα παραγγείλει κάποιες λάμπες περίπου στα 60€ , και μόλις έφτασαν μέσω email μια εταιρεία μεταφοράς - εκτελωνισμου δεν ξέρω τι ήταν μου ζήτησε αλλά 100 ευρώ για δασμούς φόρους κλπ!
Σίγουρα έκαναν λάθος , προσπάθησα να συνεννοηθώ μαζί τους αλλά μιλούσα με κάποιους στην ... Ινδία και δεν βρήκα άκρη από την Autobeam καθώς δεν είχαν πουθενά support στο site τους! Με παρέπεμπε κάπου στο Facebook και δεν μπόρεσα να βρω άκρη.
Τα πλήρωσα γιατί θα έχανα και τα 60 ευρώ που είχα δώσει με την παραγγελία.
Από τότε δεν έχω ξαναδοκιμάσει. -
Μακράν οι καλύτεροι, ειδικά για Ford. Έχουν ελάχιστα για άλλες μάρκες.
-
Τα είχες βάλει σε κάποιο μαγαζί ή μόνος σου;Το έχω παρατηρήσει κι εγώ αυτό που λες, μάλιστα έχω δει led philips να γράφει στο κουτί ότι δεν κάνει για φανάρια με προτζέκτορα.
-
Για προβολείς με καθρέπτες και όχι προτζέκτορες, έχει LED λάμπες που έχουν από μόνες τους μπροστά δικό τους προτζέκτορα.
Έχουμε βάλει σε ένα CX-30 και σε ένα Vitara και ήταν εντυπωσιακό και με σωστό φωτισμό.
Προσπαθώ να θυμηθώ ποια μάρκα και ποιον τύπο ακριβώς, μόλις το βρω θα σας το στείλω. -
Παρακολουθώ κάποια κανάλια στο youtube , που κάνουν τεστ στο δρόμο με φωτόμετρα κλπ
όλοι αυτό λένε σε προτζέκτορα που είχε λάμπα αλογόνου ΜΟΝΟ Xenon δουλεύουν σωστά , τα Led βγάζουν λιγότερο φως!Τα xenon πέρα από το ότι θέλουν πολλές μετατροπές χωροταξικά και ηλεκτρικά, και σε μερικές περιπτώσεις αντικατάσταση του φαναριού, έχουν πολύ πολύ εντονότερη δεσμη απ τα λεντ και κανονικά οι βιομηχανίες τα τοποθετουσαν μόνο με ενεργό σύστημα συνεχούς ορίζοντα ώστε να μην επηρεάζεται η Δέσμη απ τις ανωμαλίες του οδοστρώματος και αφήσουν αναπηρία στους απέναντι οδηγούς.
Τα λεντ συνήθως απλά τα κουμπώνεις και αν ρυθμιστούν έχουν πολύ πιο ανώδυνες επιπτώσεις (όχι οι κακοσχεδιασμένες κινεζιες).
Επίσης τα xenon θέλουν κάποια δευτερόλεπτα ζεσταματος και επιβαρύνουν αρκετά την ηλεκτρική κατανάλωση.
Σε προτζεκτορα θέλει τα πιο δυνατά λεντ με τα μέγιστα βατ, σε ρεφλεκτορ τα λιγότερο δυνατά.Αν βρει ο φίλος αυτά με ενσωματωμένο φακό να μας τα στείλει, έχω απορία πως θα λειτουργήσουν σωστά μέσα σε φανάρι...
-
Επειδή πλέον η συγκεκριμένη μάρκα LED δεν υπάρχει (δεν ξέρω γιατί), μπορώ να σας δώσω ένα Link από aliexpress που έχει τέτοιες παρόμοιες, χωρίς να ξέρω όμως αν κάνουν σωστή δέσμη ή όχι.
Δυστυχώς είναι σαν να παίζεις τζόκερ με την κάθε μάρκα. -
Σε αμάξι με προτζέκτορα που είχα δοκιμάσει του κιλού led πάντως, ήταν χειρότερα από καλές αλογόνου. Από κάποιο σημείο κόστους και μετά ίσως αξίζει... αλλά μάλλον ξεφεύγει λίγο.
-
Εξαρτάται τι λάμπα βάζεις. Πρέπει να είναι για προτζεκτρα.
-
Υποτίθεται ότι ήταν, αλλά ήταν και του 40€ το ζευγάρι. Δεν χώραγαν και οι ψύκτρες στο φανάρι... οπότε τις έκανα δώρο.
-
Πλέον δεν έχουν ψήκτρες. Νομίζω η Philips, έχει σειρά χωρίς ενεργητική ψήκτρα αλλά παθητική
-
και πάλι... 140€ για λάμπες δε νομίζω ότι αξίζει, ειδικά για παλιότερα αυτοκίνητα.
-
Διαφωνώ, έχει διαφορά. Απλά το κόστος σε εμποδίζει. Ότι υπάρχει διαφορά υπάρχει.
-
Έτσι είναι γενικά στα suzuki
Πολύ μικρή διαφορά με τα μεγάλα φώτα. Στην ουσία τα μεγάλα φώτα φωτίζουν πιο ψηλά. Όχι πιο μακριά
Φώτα LED