-
@ataim said in Hyundai i30 2017:
Συνεπώς δεν χρειάζεται τίποτα αν είναι παρκαρισμένο
Σε θερμαινόμενο χώρο όμως...
-
@npapanik said in Hyundai i30 2017:
@cdim said in Hyundai i30 2017:
Καλημέρα σε όλους,
Έχω προσφορά για ένα 1.5T DCT Distinctive στα 25300. Πιστεύετε αξίζει σαν τιμή εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα γενικά στην αυτοκίνηση. Είναι η τελευταία ευκαιρία να πάρει κανείς ένα αξιόλογο μηχάνημα κάτω από 30000? Κλίνω προς το ναι προσωπικά αλλά θα ήθελα να ακούσω κι άλλες γνώμες.
Τώρα όσον αφορά το DCT, υπάρχει κάποιο μεγάλο service που απαιτούν κι αν ναι στα πόσα χιλιόμετρα και τι κόστος (δε θέλω να έχω εκπλήξεις εκτός εγγύησης)?
Επίσης, σε ελληνικό καλοκαιρινό μποτιλιάρισμα υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης? Ακόμα κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, λύνεται το θέμα αν απλά γυρίσεις σε manual mode?
Έχοντας το DCT στο Tucson, προτείνει αλλαγή των υγρών κιβωτίου στα 100.000Km αν το αυτοκίνητο οδηγείται σε συνθήκες που περιγράφονται κάτωθι. Επίσης, είναι καλή τακτική όταν βρίσκεσαι σε μποτιλιάρισμα, να αφήνεις τον μπροστινό να ξεκινήσει και να μην ρολάρεις ακολουθώντας τον (ώστε να μην φθείρεται υπερβολικά ο δίσκος). Μέχρι στιγμής δεν μου έχει ανάψει ποτέ το λαμπάκι υπερθέρμανσης του DCT (είμαι Αθήνα).
Αρα με προσοχή θεωρητικά δεν πρέπει να υπάρχει θέμα. Η μόνη μου αμφιβολία για να το κλείσω είναι στην ουσία η αξιοπιστία και η συμπεριφορά του DCT. Σε ποιες συνθήκες γίνεται πιο εκνευρισιτκό?
-
Καλημέρα σε όλους,
Έχω προσφορά για ένα 1.5T DCT Distinctive στα 25300. Πιστεύετε αξίζει σαν τιμή εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα γενικά στην αυτοκίνηση. Είναι η τελευταία ευκαιρία να πάρει κανείς ένα αξιόλογο μηχάνημα κάτω από 30000? Κλίνω προς το ναι προσωπικά αλλά θα ήθελα να ακούσω κι άλλες γνώμες.
Τώρα όσον αφορά το DCT, υπάρχει κάποιο μεγάλο service που απαιτούν κι αν ναι στα πόσα χιλιόμετρα και τι κόστος (δε θέλω να έχω εκπλήξεις εκτός εγγύησης)?
Επίσης, σε ελληνικό καλοκαιρινό μποτιλιάρισμα υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης? Ακόμα κι αν συμβεί κάτι τέτοιο, λύνεται το θέμα αν απλά γυρίσεις σε manual mode?
Έχοντας το DCT στο Tucson, προτείνει αλλαγή των υγρών κιβωτίου στα 100.000Km αν το αυτοκίνητο οδηγείται σε συνθήκες που περιγράφονται κάτωθι. Επίσης, είναι καλή τακτική όταν βρίσκεσαι σε μποτιλιάρισμα, να αφήνεις τον μπροστινό να ξεκινήσει και να μην ρολάρεις ακολουθώντας τον (ώστε να μην φθείρεται υπερβολικά ο δίσκος). Μέχρι στιγμής δεν μου έχει ανάψει ποτέ το λαμπάκι υπερθέρμανσης του DCT (είμαι Αθήνα).
Αρα με προσοχή θεωρητικά δεν πρέπει να υπάρχει θέμα. Η μόνη μου αμφιβολία για να το κλείσω είναι στην ουσία η αξιοπιστία και η συμπεριφορά του DCT. Σε ποιες συνθήκες γίνεται πιο εκνευρισιτκό?
Ακριβώς. Έχοντας συγκριτικό με το προηγούμενο Honda CR-V με κλασικό αυτόματο κιβώτιο μετατροπέα ροπής, το DCT είναι πολύ πιο ευχάριστο και γρήγορο στην οδήγηση σε ανοικτό δρόμο, με πλεονεκτήματα όπως το φρενάρισμα αντίστοιχο του χειροκίνητου κιβωτίου. Εκνευριστικό δεν θα το χαρακτήριζα, κάποιες ελάχιστες φορές μπορεί να σου σκορτσάρει σε συνθήκες κίνησης με πολύ χαμηλές ταχύτητες.
-
@CDim Από το manual:
• Το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη μπορεί να θεωρηθεί ένα αυτόματα μηχανικό κιβώτιο σχέσεων. Δίνει την οδηγική αίσθηση του μηχανικού κιβώτιου, όμως παρέχει την ευκολία ενός πλήρως αυτόματου κιβωτίου.
• Όταν επιλεγεί η θέση D (Οδήγηση), θα έχετε τελείως αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων
αντίστοιχη με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό αυτόματο κιβώτιο, η αλλαγή ταχυτήτων μπορεί μερικές φορές να γίνει αισθητή και να ακουστεί καθώς οι ενεργοποιητές εμπλέκουν τους συμπλέκτες
και επιλέγονται οι ταχύτητες.
• Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη υιοθετεί ένα διπλό συμπλέκτη ξηρού τύπου, που επιτρέπει καλύτερη απόδοση επιτάχυνσης και καλύτερη κατανάλωση καυσίμου ενώ οδηγείτε. Όμως διαφέρει από ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο επειδή δεν έχει
μετατροπέα ροπής. Αντίθετα, η αλλαγή από τη μια ταχύτητα στην άλλη γίνεται με ολίσθηση του συμπλέκτη, ειδικά σε χαμηλές
ταχύτητες. Ως αποτέλεσμα οι αλλαγές ταχυτήτων είναι ορισμένες φορές πιο αισθητές και μπορεί να αισθανθείτε μια μικρή
δόνηση καθώς η ταχύτητα του άξονα μετάδοσης συμπίπτει με την ταχύτητα του άξονα κινητήρα. Αυτή είναι κανονική κατάσταση για το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
• Ο συμπλέκτης ξηρού τύπου μεταφέρει άμεσα ροπή και παρέχει μια άμεση οδηγική εμπειρία που μπορεί να είναι διαφορετική από ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο. Αυτό μπορεί να είναι πιο αισθητό όταν ξεκινά το αυτοκίνητο από στάση ή με χαμηλή ταχύτητα σταμάτα-ξεκίνα.
• Όταν επιταχύνετε απότομα από μια χαμηλότερη ταχύτητα, οι στροφές του κινητήρα μπορεί να αυξηθούν δραματικά σαν αποτέλεσμα της ολίσθησης του συμπλέκτη καθώς η μετάδοση διπλού συμπλέκτη επιλέγει τη σωστή ταχύτητα. Αυτή είναι μια φυσιολογική κατάσταση.
• Όταν επιταχύνετε από στάση σε μια κλίση, πιέστε το γκάζι απαλά και σταδιακά για να αποφύγετε τυχόν αίσθημα τρέμουλου ή αστάθειας.
• Όταν ταξιδεύετε με χαμηλή ταχύτητα, αν αφήσετε το πεντάλ γκαζιού πολύ γρήγορα, μπορεί να αισθανθείτε το φρενάρισμα του κινητήρα πριν αλλάξουν οι ταχύτητες. Η αίσθηση φρεναρίσματος κινητήρα είναι παρόμοια με τη λειτουργία ενός μηχανικού κιβωτίου -
@CDim Από το manual:
• Το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη μπορεί να θεωρηθεί ένα αυτόματα μηχανικό κιβώτιο σχέσεων. Δίνει την οδηγική αίσθηση του μηχανικού κιβώτιου, όμως παρέχει την ευκολία ενός πλήρως αυτόματου κιβωτίου.
• Όταν επιλεγεί η θέση D (Οδήγηση), θα έχετε τελείως αυτόματη αλλαγή ταχυτήτων
αντίστοιχη με ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε αντίθεση με το παραδοσιακό αυτόματο κιβώτιο, η αλλαγή ταχυτήτων μπορεί μερικές φορές να γίνει αισθητή και να ακουστεί καθώς οι ενεργοποιητές εμπλέκουν τους συμπλέκτες
και επιλέγονται οι ταχύτητες.
• Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη υιοθετεί ένα διπλό συμπλέκτη ξηρού τύπου, που επιτρέπει καλύτερη απόδοση επιτάχυνσης και καλύτερη κατανάλωση καυσίμου ενώ οδηγείτε. Όμως διαφέρει από ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο επειδή δεν έχει
μετατροπέα ροπής. Αντίθετα, η αλλαγή από τη μια ταχύτητα στην άλλη γίνεται με ολίσθηση του συμπλέκτη, ειδικά σε χαμηλές
ταχύτητες. Ως αποτέλεσμα οι αλλαγές ταχυτήτων είναι ορισμένες φορές πιο αισθητές και μπορεί να αισθανθείτε μια μικρή
δόνηση καθώς η ταχύτητα του άξονα μετάδοσης συμπίπτει με την ταχύτητα του άξονα κινητήρα. Αυτή είναι κανονική κατάσταση για το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.
• Ο συμπλέκτης ξηρού τύπου μεταφέρει άμεσα ροπή και παρέχει μια άμεση οδηγική εμπειρία που μπορεί να είναι διαφορετική από ένα συμβατικό αυτόματο κιβώτιο. Αυτό μπορεί να είναι πιο αισθητό όταν ξεκινά το αυτοκίνητο από στάση ή με χαμηλή ταχύτητα σταμάτα-ξεκίνα.
• Όταν επιταχύνετε απότομα από μια χαμηλότερη ταχύτητα, οι στροφές του κινητήρα μπορεί να αυξηθούν δραματικά σαν αποτέλεσμα της ολίσθησης του συμπλέκτη καθώς η μετάδοση διπλού συμπλέκτη επιλέγει τη σωστή ταχύτητα. Αυτή είναι μια φυσιολογική κατάσταση.
• Όταν επιταχύνετε από στάση σε μια κλίση, πιέστε το γκάζι απαλά και σταδιακά για να αποφύγετε τυχόν αίσθημα τρέμουλου ή αστάθειας.
• Όταν ταξιδεύετε με χαμηλή ταχύτητα, αν αφήσετε το πεντάλ γκαζιού πολύ γρήγορα, μπορεί να αισθανθείτε το φρενάρισμα του κινητήρα πριν αλλάξουν οι ταχύτητες. Η αίσθηση φρεναρίσματος κινητήρα είναι παρόμοια με τη λειτουργία ενός μηχανικού κιβωτίουΣε ευχαριστω ήσουν πολύ κατατοπιστικός.
-
Για το DCT που ρωτάς δεν έχω άποψη αφού έχω το κλασικό χειροκίνητο.
Σαν αυτοκίνητο ακόμα και στα 25κατι που λες και μάλιστα η συγκεκριμένη έκδοση πιστεύω είναι αν όχι το κορυφαίο, σίγουρα απ τα κορυφαία.
Το fastback αν σε ενδιαφέρει και υπάρχει οικογένεια είναι αρκετά ικανοποιητικό σε πορτμπαγκάζ -
Συμφωνώ.
Ίσως υπολείπεται σε κάποιους τομείς από τα κορυφαία του κάθε τομέα αλλά τελικά τα κάνει όλα πολύ καλά και θα σε ικανοποιήσει σίγουρα.
Δε το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Ορισμένες φορές περνάει από το μυαλό μου να είχα πάρει το dct. Όχι ότι δε με καλύπτει και σαν χειροκίνητο, έτσι για το yolo και την εμπειρία του αυτόματου.
Επίσης αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση σε αυτό το αυτοκίνητο είναι ότι κερδίζει την εμπιστοσύνη σου ότι όλα θα δουλεύουν όπως πρέπει για πολύ πολύ καιρό. Όλα του τα συστήματα παρουσιάζουν συνέπεια και δουλεύουν πάντα με τον ίδιο τρόπο στις ίδιες συνθήκες. Δε ξέρω αν έγινα κατανοητός με το τελευταίο. -
Βεβαίως. Το βλέπω καθημερινά.
Εμένα μου αρέσει ο τρόπος που κλείνουν οι πόρτες και η άνεση παρότι φοράει 17αρες. Just saying.
-
Και με 18αρες μια χαρά είναι δε κοπανάει καθόλου.
-
@georgemit said in Hyundai i30 2017:
Συμφωνώ.
Ίσως υπολείπεται σε κάποιους τομείς από τα κορυφαία του κάθε τομέα αλλά τελικά τα κάνει όλα πολύ καλά και θα σε ικανοποιήσει σίγουρα.
Δε το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή. Ορισμένες φορές περνάει από το μυαλό μου να είχα πάρει το dct. Όχι ότι δε με καλύπτει και σαν χειροκίνητο, έτσι για το yolo και την εμπειρία του αυτόματου.
Επίσης αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση σε αυτό το αυτοκίνητο είναι ότι κερδίζει την εμπιστοσύνη σου ότι όλα θα δουλεύουν όπως πρέπει για πολύ πολύ καιρό. Όλα του τα συστήματα παρουσιάζουν συνέπεια και δουλεύουν πάντα με τον ίδιο τρόπο στις ίδιες συνθήκες. Δε ξέρω αν έγινα κατανοητός με το τελευταίο.Εχω Opel Corsa και ξέρω πολυ καλα για τι πράγμα μιλας, απλως ειμαι στο αλλο ακρο της εμπιστοσυνης στο αμαξι...
Αυτό που με κρατάει πίσω μόνο είναι τυχόν καλύτερες οθόνες στο facelift, καθώς και το γεγονός οτι δεν μπορώ να βάλω τα nline led φωτα. Στο Android Auto παρατηρείτε καθυστερήσεις στην απόκριση?
-
@nik-2 said in Hyundai i30 2017:
Για το DCT που ρωτάς δεν έχω άποψη αφού έχω το κλασικό χειροκίνητο.
Σαν αυτοκίνητο ακόμα και στα 25κατι που λες και μάλιστα η συγκεκριμένη έκδοση πιστεύω είναι αν όχι το κορυφαίο, σίγουρα απ τα κορυφαία.
Το fastback αν σε ενδιαφέρει και υπάρχει οικογένεια είναι αρκετά ικανοποιητικό σε πορτμπαγκάζΩραιο και το fastback, αλλά νιώθω οτι είναι πολύ μακρύ για μεσα στην πόλη. Τα 25κ τα αναφέρω γιατί δεν ξέρω πόσο θα αυξηθεί στο facelift.
-
Συμφωνώ.
Επίσης αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση σε αυτό το αυτοκίνητο είναι ότι κερδίζει την εμπιστοσύνη σου ότι όλα θα δουλεύουν όπως πρέπει για πολύ πολύ καιρό. Όλα του τα συστήματα παρουσιάζουν συνέπεια και δουλεύουν πάντα με τον ίδιο τρόπο στις ίδιες συνθήκες. Δε ξέρω αν έγινα κατανοητός με το τελευταίο.Εχω Opel Corsa και ξέρω πολυ καλα για τι πράγμα μιλας, απλως ειμαι στο αλλο ακρο της εμπιστοσυνης στο αμαξι...
Αυτό που με κρατάει πίσω μόνο είναι τυχόν καλύτερες οθόνες στο facelift, καθώς και το γεγονός οτι δεν μπορώ να βάλω τα nline led φωτα. Στο Android Auto παρατηρείτε καθυστερήσεις στην απόκριση?
Είχα corsa c και είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος.
Τα φώτα του n line μπαίνουν σαν έξτρα με 450€. Είχα πάρει προσφορά παλιότερα.
Το aa το δουλεύω με καλώδιο για να μου φορτίζει και το κινητό. Μια χαρά δουλεύει.
Στο ασύρματο λένε ότι κάνει αποσυνδέσεις. Δε το έχω δοκιμάσει να σου πω την αλήθεια, 2 - 3 φορές για σύντομο χρόνο.
Τώρα για τις οθόνες του fl, who knows?
Παράγγειλε τη 10αρα αν θέλεις καλύτερη αλλά θα περιμένεις αρκετά παραπανω.
Επίσης ο χώρος αποσκευών του hatch είναι ικανοποιητικότατος για 4μελή οικογένεια αρκεί να έχεις περάσει τη φάση με τα καρότσια. Απλά στα μεγάλα ταξίδια Χριστούγεννα και καλοκαίρι βγάζω εταζερα. -
Μου είπαν οτι έχουν σταματήσει πλήρως οι παραγγελίες και το συγκεκριμένο είναι ένα από τα λίγα που φέρνουν αυτοί. Δεν μπορώ να προσθέσω τίποτα εξτρα έτσι κι αλλιώς. Παίζει αν είναι τόσο κοντά το facelift όσο λένε εδώ και μήνες να είναι κι από τις τελευταίες παρτίδες που θα βγουν. Γι'αυτό ήθελα να μάθω περισσότερα από κατόχους γιατί αν θέλω να προχωρήσω και πραγματικά αξίζει δεν έχω και πολύ χρόνο.
Κι εγώ τον είδα μια χαρά τον χώρο των αποσκευών.
-
Σε κάτι κατασκοπευτικες φώτο που κυκλοφόρησαν πάντως το fl έχει μπρος πίσω τα led του n line.
-
Το ΑΑ το δουλεύω συνέχεια σε ασύρματο και δουλεύει άψογα!
-
Το F/L πιθανότατα θα έχει κουμπί για το ξεκίνημα του κινητήρα και όχι κλειδί όπως το τωρινό.
-
https://vm.tiktok.com/ZGe6wLjCQ/
Δυναμομετρηση 1.5T 160, στα 165 και 31 κιλά ροπής.
-
Άψογα νέα για το μοτέρ! Αποδίδει παραπάνω και από αυτά που λέει ο κατασκευαστής!
-
Ναι τους πιάσανε κορόιδα τους Ευρωπαίους οι Κορεάτες.
-
https://vm.tiktok.com/ZGe6wLjCQ/
Δυναμομετρηση 1.5T 160, στα 165 και 31 κιλά ροπής.
πολύ ροπή για τα 165 άλογα....!
το 1.8 tsi 160 που είχα είχε 25 κιλά ροπής.....
Hyundai i30 2017