-
Καλησπέρα σε όλους
Αισίως συμπλήρωσα 10 ήμερες με το chr (1.8) και 600 χλμ
Τα μισά τα έκανα εγώ και τα μισά η σύζυγος
Μερικές πρώτες εντυπώσεις
όσον αφορά τη κατανάλωση που ενδιαφέρει τους περισσοτέρους είναι στα 4.9 σύμφωνα με την εφαρμογή ΜΥΤ
η οποία επίσης μου δίνει hybrid score 81. μέσο χρόνο οδήγησης με μπαταρία 63%, μέση απόσταση με μπαταρία 43%
Να πω ότι οι διαδρομές είναι μικτές , αρκετά περιφερειακό ,λίγο πόλη, διαδρομές Καλαμαριά Πανόραμα , και μια φορά Θεσ/κη -Κιλκις .
Σήμερα πήγα το γέμισα για δεύτερη φορά μετά τη πρώτη φορά οταν το είχα παραλάβει , πήρε 29 λίτρα για τα 600χλμ
Δεν τη περίμενα τόσο χαμηλά πραγματικά
Να πω ότι το facelift δεν το είχα κάνει test γιατί δεν υπήρχε και είχα κάνει το παλιό . 2 φορές. Σε σχέση με αυτό να πω ότι έχει γίνει αρκετή δουλεία όσον αφορά την ηχομόνωση και το πατινάρισμα του κιβωτίου. Δεν είναι τόσο ενοχλητικό πλέον και αν μάθεις να το λειτουργείς δεν ενοχλεί καθόλου. Στην επιτάχυνση και με 140χλμ ο θόρυβος που έρχεται μέσα είναι απόλυτα λογικός και σίγουρα λιγότερος από ένα diesel.
Επίσης το τιμόνι είναι πολύ βελτιωμένο, χαίρεσαι να οδηγείς σε δρόμο με στροφές
Ανάρτηση αρκετά σκληρή αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό. Στρίβει πολύ καλά για suv.
Ηχοσυστημα με AA καλό , δε φτάνει αυτό του vag group ή την ευκολία της bmw αλλά μαζί με τα κουμπιά του τιμονιού τα κάνεις όλα σχετικά εύκολα . Στα θετικά ότι αντικαταστάθηκαν τα κουμπιά αφής με κανονικά . Στα αρνητικά οτι έχει μόνο μια θύρα usb. Επίσης ενώ είναι όλα ελληνικά ,όταν θέλω να κάνω αναζήτηση ένα τηλεφωνο ή μια οδο μου βγάζει μόνο αγγλικό αλφάβητο
Ένα άλλο αρνητικό είναι οι λίγοι αποθηκευτικοί χώροι. Ειδικά πίσω δεν έχει τίποτα. Ευτυχώς υπάρχουν πίσω οι ποτηροθηκες τουλάχιστον . Δεν έχει ουτε usb θυρα , ουτε αεραγωγούς. Επίσης δε κλειδώνουν αυτόματα οι πόρτες όταν ξεκινάει. πρέπει να το πατήσεις εσύ
Έχει 3 προγράμματα οδήγησης , eco-normal-sport. To sport κάνει πραγματικά δουλεία ,καθως το γκάζι γινεται πολύ πιο άμεσο και το τιμόνι ακόμα πιο βαρύ. Είναι οτι πρέπει για επαρχιακούς δρόμους με προσπεράσεις και στροφές
Στον εξοπλισμό θα ήθελα keyless entry και αναδιπλούμενους καθρέπετες και αισθητήρες βροχής. Τουλάχιστον ta led φώτα είναι σουπερ . Κάνουν τη νύχτα μέρα . Επίσης acc μαγικό.
Το πιο σημαντικό απο όλα βέβαια είναι οτι άρεσε στη μικρή μου(6 ετών) , ουτε φυσικά παραπονέθηκε για τα μικρά παραθυρα
Το πιο ωραίο αυτοκινητο της γειτονιάς λέει.
-
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Ως μελλοντικός κάτοχος θα ήθελα να ρωτήσω πως βλέπεις την συναρμογή στα υλικά, αν υπάρχουν τριγμοί και γενικότερα τι αίσθηση σου δίνει το εσωτερικό ίσως και σε σύγκριση με άλλα αυτοκίνητα που είχες πρόσφατη οδηγική εμπειρία.
Επίσης θα ήθελα να ήξερα αν βρεις τον χρόνο να μας πεις πως οδηγείς ένα υβριδικό, τι κάνεις δηλαδή για φόρτιση, φρενάρεις με κινητήρα ή με χρήση φρένων κ.ο.κ.
Η ποιητα κατασκεύης φαίνεται πολύ καλή, τριγμοι δεν ακουγουνται καθόλου. Εχει τα καλυτερα καθίσματα για οδηγό και συνοδηγό απο τα αυτοκινητα που έχω οδηγησει . Σε αγκαλιάζουν πραγματικά.
-
Πόσο ύψος έχεις και νιώθεις τόσο άνετα στο CHR;
-
Πόσο ύψος έχεις και νιώθεις τόσο άνετα στο CHR;
175
-
Μπράβο ρε συ
-
Τα υβριδικά δεν φορούν το direct-shift CVT, αλλά το e-cvt. Έτσι νόμιζα και εγώ, αλλά έκανα λάθος. Δύο σελίδες πίσω μπορείς να διαβάσεις τα μηνύματα του pituser.
-
-
Στην περίπτωση μου και ο πωλητής και ο τεχνικός σύμβουλος ήταν πλήρως ενημερωμένοι οπότε μου το έκανα με συνοπτικές διαδικασίες . Να πω ότι μιλάω για αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη
Φιλε αν θελεις ενημερωσε μας ποια ειναι η αντιπροσωπεια αυτη, (εαν ειναι σωστη και σέβεται του πελατες καλο ειναι για μας και για την ιδια να τα λεμε) για να εξυπηρετηθουμε οταν και αν χρειαστεί
-
Έφτασε η μέρα και παρέλαβα το κάρο (2.0l Chic Bi-tone).
Full ενθουσιασμένος, το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο από όλες τις γωνίες (πράγμα που μου φαινόταν δύσκολο αρχικά).
Εντελώς αθόρυβο, πρέπει να έχει γίνει πολύ δουλειά με την ηχομόνωση από το μοντέλο του 2016. Με μικρή ένταση στα FM, δεν καταλάβαινα πότε λειτουργούσε o κινητήρας και πότε όχι..
Φαίνεται να έχει απίστευτη συναρμογή στο εσωτερικό, προφανώς δεν υπάρχει παραμικρός τριγμός (οι Τούρκοι κάνουν καλή δουλειά) και δεν υπάρχει κανένα 'παίξιμο' στην κονσόλα ή στο κεντρικό τούνελ όσο και να το προσπάθησα.
Πρώτη κίνηση προφανώς να το καθαρίσω σχολαστικά και να περάσω γλυκερίνη τα ελαστικά
Έχει πολλά να δω σχετικά με τα ηλεκτρονικά του, σιγά σιγά θα τα μάθουμε.
Ευχάριστη έκπληξη η ηλεκτρονική οσφυική στήριξη στο κάθισμα οδηγού! (δεν φαίνεται κάπου στο προσπέκτους..)
Θα ανεβάσω και καμιά πρόχειρη foto που το έβγαλα στην αντιπροσωπεία πριν καν το οδηγήσω
-
Συγχαρητήρια καλορίζικο!
-
Καλά χιλιόμετρα να έχεις...πάντα με υγεία!
-
Καλορίζικο,με καλά κι ασφαλή χλμ.!
-
Καλοτάξιδο και να το χαρείτε με υγεία και ευτυχία!
Οι Τούρκοι είναι πάντα αποτελεσματικοί!
-
Καλοτάξιδο @arvani. Αυτή η μυρωδιά του καινούριου is something...
-
Με το καλό, να το χαρείς με Υγεία και πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
Έκανες εξαιρετική επιλογή, είναι πάρα πολύ καλό αυτοκίνητο και από τα πολύ λίγα Toyota που πραγματικά στρίβουν και σε ενθουσιάζουν όταν τα οδηγείς!
-
Παίδες,
Ξέρει κανείς αν στα υβριδικά και πιο συγκεκριμένα στο CHR 2.0 η 12V μπαταρία φορτίζεται από το υβριδικό σύστημα?
Το λέω γιατί διάβαζα σε Toyota UK blog το ακόλουθο:
'The simplest way to maintain charge in both of these batteries is to simply go through the normal start procedure: press the ‘Start’ button with your foot on the brake and ensure the ‘Ready’ light is illuminated on the dashboard.
We recommend you put the car in ‘Ready’ mode for about 60 minutes before switching it off again and repeat the process at least once a week'
Αν είναι τόσο απλό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κυκλοφορήσω το αυτοκίνητο για να φορτίσει η μπαταρία μέσω δυναμό (?).
Αν έχει κάποιος εικόνα επί τούτου..
Thanks
-
Δεν ξέρω επακριβώς ούτε καν που είναι η μπαταρία στο γιαρις αλλά καπως θα αλληλοεπιδρα με το υβριδικό σύστημα. Ενώ σε κάθε Τογιότα έδω και 20 χρονια είχα θέμα με τη μπαταρία στα 3 -3,5 χρονια στο υβριδικό δεν με έχει απασχολήσει και έχει κλείσει 4ετια.
-
Δες πρώτα αν έχει δυναμό που λες.
Θεωρητικά είναι πιο οικονομικό ενεργειακά να φορτίζεται από την άλλη μπαταρία.
-
η μπαταρία 12v στο yaris ειναι κάτω από το πίσω κάθισμα στην δεξιά πλευρά
-
Ρώτησα στο Toyota UK forum και περιμένω να δω τι θα μου πουν.
Είναι πολύ active το forum, οπότε φαντάζομαι ότι θα έχω απάντηση εντός ολίγων λεπτών
Toyota C-HR 2016