-
Ισως λίγο biased η δοκιμή υπέρ του C-HR και χωρίς να λέει και τίποτα ιδιαίτερο... Άχρωμη σύγκριση.
Απλά είπα να το ποστάρω για κάποιον που θα ήταν ανάμεσα στα 2 αυτά μοντέλα ίσως του φανεί χρήσιμη.
-
Καλησπέρα και καλοτάξιδο!
Ήθελα και εγώ να το πάρω αλλά άλλαξα γνώμη λόγω φορών πολυτελείας στα 2000 κυβικά που είναι 440 ευρώ / χρόνο και προχώρησα με το 1800
Πιστεύεις θα αλλάξει κάτι πάνω σε αυτό για τα υβριδικά έστω?
-
Κάποια στιγμή να μας πεις πως πάει ο 18αρης. Αξίζει να αγοράσει κανείς οικογενειακό όχημα με αυτό το μοτερ ή ακόμα και για αυτή τη χρήση είναι σχετικά αδύναμο;
-
Εγώ πάντως το βρήκα μια χαρά με τον 1.8 για οικογενειακή χρήση.
-
CHR (MY2020, 2.0L hybrid) vs Juke, by Marek
Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έβαλαν απέναντι στο Juke το 18αρι CHR. Όχι ότι θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα αλλά + 7κ το λες και πρόκληση...
-
Ήθελα να δώσω μια εικόνα από κατανάλωση του C-HR 2.0 μετά από το πρώτο ταξίδι μας. 200 χλμ σύνολο, τα 190 αυτοκινητόδρομος. Ταχύτητα 120-130 χλμ/ώρα, 3 άτομα και κλιματισμός εκαψα ~ 5.4λίτρα / 100χλμ. Συνδυαζόμενο με τα ~5 λίτρα που έχω στην πόλη μιλάμε για πολύ αξιόλογα νούμερα. Θα κάνω ένα μεγάλο ταξίδι τέλη του μήνα τέρμα φορτωμένος (και μπαγκαζιέρα οροφής) οπότε και θα επανέλθω για όποιον ενδιαφέρεται.
-
Καλησπέρα,
εχει δοκιμάσει κάποιος κάτοχος του facelift το CarPlay;
-
Τι θα ήθελες να μάθεις?
Είναι πλήρως λειτουργικό όπως σε όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη λειτουργία.
-
kgkatzi wrote:
Τι θα ήθελες να μάθεις?
Είναι πλήρως λειτουργικό όπως σε όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων που υποστηρίζουν την συγκεκριμένη λειτουργία.
Αυτό που είπες ότι είναι πλήρως λειτουργικό. Toyota είναι αυτή ποτέ δεν ξέρεις. Η οθόνη από απόκριση είναι οκ; Έρχομαι από Yaris που είχε μια καθυστέρηση.
-
Αυτό που είπες ότι είναι πλήρως λειτουργικό. Toyota είναι αυτή ποτέ δεν ξέρεις. Η οθόνη από απόκριση είναι οκ; Έρχομαι από Yaris που είχε μια καθυστέρηση.
Είναι μια χαρά. Νομίζω αν πας σε μια έκθεση με καλώδιο και τους πεις να συνδέσεις κινητό δεν νομίζω να σου πουν όχι...
Η γυναίκα μ έχει το yaris 2018, χωρίς CarPlay και είναι τραγική η απόκριση, δεν ξέρω αν το συγκρίνεις με κάτι τέτοιο.
Η μητέρα μου μόλις πήρε Yaris με CarPlay και είναι εξίσου γρήγορο. με το C-HR
Νομίζω το CarPlay δεν πρέπει να συνδέεται με την ταχύτητα απόκρισης του συστήματος της Toyota και του κάθε κατασκευαστή γιατί ίσως η απόκριση για το CarPlay/Android auto ίσως και να ορίζεται από το κινητό και όχι από τον επεξεργαστή του αυτοκινήτου.
-
kgkatzi wrote:
Είναι μια χαρά. Νομίζω αν πας σε μια έκθεση με καλώδιο και τους πεις να συνδέσεις κινητό δεν νομίζω να σου πουν όχι...
Η γυναίκα μ έχει το yaris 2018, χωρίς CarPlay και είναι τραγική η απόκριση, δεν ξέρω αν το συγκρίνεις με κάτι τέτοιο.
Η μητέρα μου μόλις πήρε Yaris με CarPlay και είναι εξίσου γρήγορο. με το C-HR
Νομίζω το CarPlay δεν πρέπει να συνδέεται με την ταχύτητα απόκρισης του συστήματος της Toyota και του κάθε κατασκευαστή γιατί ίσως η απόκριση για το CarPlay/Android auto ίσως και να ορίζεται από το κινητό και όχι από τον επεξεργαστή του αυτοκινήτου.
Σε ευχαριστώ πολύ. Με κάλυψες απόλυτα. Λογικά αύριο θα το κλείσω. Θα το δοκιμάσω στην πράξη μόλις το παραλάβω.
-
Ερώτηση προς ιδιοκτήτες hybrid. Η Toyota κάθε πόσα χλμ δίνει αλλαγή λαδιών στο eCVT (άραγε λέγονται και εδώ βαλβολίνες;) και πόσο κοστίζει αυτή η αλλαγή;
Ρωτάω γιατί ξαναείδα ένα διαφωτιστικό βίντεο για τα αυτόματα κιβώτια στο οποίο εκθειάζεται η αξιοπιστία και η λειτουργικότητα του CVT ενώ ουσιαστικά μόνα μείον δίνει την αμάθεια του μέσου υποψηφίου αγοραστή (παράλληλα με το λάθος promo από ημιμαθείς δημοσιογράφους) αλλά και το κόστος/χρόνο αντικατάστασης των λαδιών του κιβωτίου.
-
Πας στο site toyota.gr και ψάχνεις υπολογισμός κόστους σέρβις , υπάρχουν αναλυτικά τα έξοδα συντήρησης για κάθε μοντέλο .
Για το chr λάδια ecvt κάθε 6 χρόνια η 90000 χλμ και η χρέωση είναι λογική για αντιπροσωπεία 100 € περίπου ,όλο το σέρβις σε αυτά τα χλμ είναι 420€ περίπου αλλά έχει και μπουζια και φίλτρα καμπίνας κλπ είναι μάλλον τα πιο μεγάλο και ακριβό.
-
Καλησπέρα παιδιά!
Είμαι καινούργιος οδηγός,πριν λίγο καιρό έβγαλα το δίπλωμα οδήγησης και σκέφτομαι για αγορά ενός καινούργιου C-HR Hybrid του '20 ως το πρώτο μου αυτοκίνητο.
Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους 2 μήνες έχω δει άπειρα review στο YouTube,έχω διαβάσει άπειρα σχόλια και θέλω να είμαι 100% σίγουρος για την αγορά μου και εννοείται στο σύντομο μέλλον θα πάω για ένα test drive.
Γενικά δεν γνωρίζω πάρα πολλά πράγματα για αυτοκίνητα αλλά για το συγκεκριμένο μετά από πολύ διάβασμα έχω μάθει αρκετά άλλα θα ήθελα και μια ακόμα γνώμη από ανθρώπους που το έχουν αγοράσει και έχουν κάνει κάποια χιλιόμετρα με αυτό(διάβασα αρκετές σελίδες από αυτό το topic αλλά δεν κατάφερα και τις 30+).
Το μάτι μου έχει κολλήσει στο C-HR εδώ και 3 χρόνια και έκανα οικονομίες για να αποκτήσω το συγκεκριμένο και ειδικά τώρα που βλέπω βελτιώσεις στις καινούργιες εκδόσεις του θέλω ακόμα περισσότερο να το αγοράσω.
Ψάχνω γενικά για ένα αυτοκίνητο άνετο στην οδήγηση,όμορφο,να μην χρειάζεται να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας,ήσυχο,ξεκούραστο με χαμηλή κατανάλωση και να έχει και κάποια τεχνολογία που να κάνει την οδήγηση λίγο πιο εύκολη και απ ότι βλέπω,το συγκεκριμένο τα έχει όλα αυτά.
Ξέρω ότι στα αρνητικά του είναι οι πίσω θέσεις που θυμίζουν σπηλιά και η αργή επιτάχυνση αλλά προσωπικά δεν με απασχολούν οι πίσω θέσεις εφόσον δεν έχω παιδιά και ούτε ψάχνω για ένα αυτοκίνητο που να πηγαίνει από τα 0-100 σε 5 δευτερόλεπτα.
Πιο πολύ θα ήθελα να ξέρω αν εσείς που έχετε εμπειρία με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα το συνιστούσατε για έναν καινούργιο οδηγό και αν έχετε κάποια extra tips που θα έπρεπε να γνωρίζω
-
Εαν σου αρέσει και μπορείς, να το πάρεις!
Κάνει 'τικ' σε όλα τα θέλω σου, προφανώς σου αρέσει πάρα πολύ και αντικειμενικά είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, με εξαιρετική ποιότητα κύλισης και οδική συμπεριφορά.
-
Καλησπέρα παιδιά!
Είμαι καινούργιος οδηγός,πριν λίγο καιρό έβγαλα το δίπλωμα οδήγησης και σκέφτομαι για αγορά ενός καινούργιου C-HR Hybrid του '20 ως το πρώτο μου αυτοκίνητο.
Η αλήθεια είναι ότι τους τελευταίους 2 μήνες έχω δει άπειρα review στο YouTube,έχω διαβάσει άπειρα σχόλια και θέλω να είμαι 100% σίγουρος για την αγορά μου και εννοείται στο σύντομο μέλλον θα πάω για ένα test drive.
Γενικά δεν γνωρίζω πάρα πολλά πράγματα για αυτοκίνητα αλλά για το συγκεκριμένο μετά από πολύ διάβασμα έχω μάθει αρκετά άλλα θα ήθελα και μια ακόμα γνώμη από ανθρώπους που το έχουν αγοράσει και έχουν κάνει κάποια χιλιόμετρα με αυτό(διάβασα αρκετές σελίδες από αυτό το topic αλλά δεν κατάφερα και τις 30+).
Το μάτι μου έχει κολλήσει στο C-HR εδώ και 3 χρόνια και έκανα οικονομίες για να αποκτήσω το συγκεκριμένο και ειδικά τώρα που βλέπω βελτιώσεις στις καινούργιες εκδόσεις του θέλω ακόμα περισσότερο να το αγοράσω.
Ψάχνω γενικά για ένα αυτοκίνητο άνετο στην οδήγηση,όμορφο,να μην χρειάζεται να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας,ήσυχο,ξεκούραστο με χαμηλή κατανάλωση και να έχει και κάποια τεχνολογία που να κάνει την οδήγηση λίγο πιο εύκολη και απ ότι βλέπω,το συγκεκριμένο τα έχει όλα αυτά.
Ξέρω ότι στα αρνητικά του είναι οι πίσω θέσεις που θυμίζουν σπηλιά και η αργή επιτάχυνση αλλά προσωπικά δεν με απασχολούν οι πίσω θέσεις εφόσον δεν έχω παιδιά και ούτε ψάχνω για ένα αυτοκίνητο που να πηγαίνει από τα 0-100 σε 5 δευτερόλεπτα.
Πιο πολύ θα ήθελα να ξέρω αν εσείς που έχετε εμπειρία με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο θα το συνιστούσατε για έναν καινούργιο οδηγό και αν έχετε κάποια extra tips που θα έπρεπε να γνωρίζω
Δεν είμαι κάτοχος, αλλά με αυτά που λες πιστεύω θα μείνεις πολύ ευχαριστημενος, θα το χαρείς σίγουρα.
Όπως είπες και εσύ βελτιώθηκαν κάποιες λεπτομέρειες που όμως προσέθεσαν αρκετούς πόντους στην χρηστικότητα και οδηγική απόλαυση (έτσι λένε, δεν έχω οδηγήσει το καινούργιο για να ξερω από πρώτο χέρι) και εντελώς υπό-αντι-κειμενικά είναι το ποιό όμορφο Toyota!
Άντε, με το καλό και περιμένουμε εντυπώσεις!
-
Ρωτάω γιατί ξαναείδα ένα διαφωτιστικό βίντεο για τα αυτόματα κιβώτια στο οποίο εκθειάζεται η αξιοπιστία και η λειτουργικότητα του CVT ενώ ουσιαστικά μόνα μείον δίνει την αμάθεια του μέσου υποψηφίου αγοραστή (παράλληλα με το λάθος promo από ημιμαθείς δημοσιογράφους) αλλά και το κόστος/χρόνο αντικατάστασης των λαδιών του κιβωτίου.
H αμάθεια του αγοραστή που ακριβώς εντοπίζεται?
-
H αμάθεια του αγοραστή που ακριβώς εντοπίζεται?
Στον τρόπο οδήγησης που απαιτείται για να φανούν τα πλεονεκτήματα αυτού του συστήματος. Οδηγώντας το όπως τα απλά αυτοκίνητα, κάνει απλά θόρυβο και δεν πάει...είναι εως και ενοχλητικό. Εγώ στις 3 ημέρες που το κράτησα, από την 2η μέρα κιόλας, ήταν σαν να οδηγώ τελείως διαφορετικό αυτοκίνητο.
-
Kai ποιος είναι ο τρόπος?
-
Kai ποιος είναι ο τρόπος?
Εαν το οδηγήσεις θα καταλάβεις. Δεν περιγράφεται εύκολα με λόγια και εγώ στην πράξη το κατάλαβα, άσχετα με το τι είχα διαβάσει.
Τελείως στρωτός, δεν έχει νόημα το τέρμα γκάζι και το kick down γιατί απλά κάνει θόρυβο. Θέλει μεσαίες στροφές, πάτημα για επιτάχυνση για λίγο και μετά εκμετάλλευσης της κεκτημένης και μισό γκάζι. Γενικά είναι διαφορετικό από τα κλασσικά αυτόματα (ακόμα και τα CVT) λόγω υβριδικού συστήματος. Δεν έχει σχέση με το πως οδηγούσα τα αυτόματα τόσα χρόνια (5 διαφορετικά αυτόματα).
Toyota C-HR 2016