Τα περίεργα των καινούριων αυτοκινήτων που μπορεί να αφορά προβλήματα και μάλλον κανείς δεν ασχολείται με αυτά κατά την παραλαβή.
Σήμερα πρώτη φορά έβγαλα το αυτοκίνητο σε βροχή ή μάλλον σε ψιλόβροχο. Το αυτοκίνητο με σκόνη. Έπεσε το ψιλόβροχο στο παρμπρίζ το έκανε μαύρο χάλι.
Πρώτη φορά σήμερα πατάω μοχλό υαλοκαθαριστήρων. Ούτε που ήξερα αν λειτουργεί αυτός ο μοχλός.
Πατάω με τον εκτοξευτήρα νερού για να καθαρίσω το παρμπρίζ. Περιμένω να εκτοξευτεί νερό. Τίποτα. Δυο, τρεις φορές. Τίποτα. Οι καθαριστήρες έκαναν σκaτά το παρμπρίζ, δεν έβλεπα τίποτα. Κάνω στην άκρη, κάνω δοκιμές, τίποτα. Από το θόρυβο του περιβάλλοντος δεν καταλάβαινα αν λειτουργεί η αντλία. Ανοίγω καπό να δω αν το δοχείο έχει νερό, προσπαθώ να εντοπίσω τα σημεία εκτόξευσης. Το δοχείο σε κρυφό σημείο, δεν φαίνεται τίποτα. Το ίδιο και τα σημεία εκτόξευσης. Οι οδηγίες χρήσης μία μόνο αναφορά: Βάλτε νερό όταν χρειάζεται.
Τελικά περίμενα στο ψιλόβροχο να βραχεί επαρκώς το παρμπρίζ ώστε να λειτουργήσω τους υαλοκαθαριστήρες. Πάω σούπερ μάρκετ για τα ψώνια μου και αγοράζω και 1,5 λίτρο νερό. Πάω το ρίχνω στο δοχείο, το πήρε όλο.
Λειτουργώ ξανά τους καθαριστήρες με τον εκτοξευτήρα, ήρθε το νερό. Που ήρθε όμως; Χαμηλά στο παρμπρίζ.
Εν κατακλείδι. Η ΩΜΕΓΑ παρέδωσε το αυτοκίνητο χωρίς σταγόνα νερό στο πλυστικό δοχείο και επιπλέον δεν έχουν ρυθμιστεί οι εκτοξευτήρες νερού. Μετά από ψάξιμο διαπίστωσα ότι οι εκτοξευτήρες είναι κρυμμένοι κάτω από το καπώ με απίστευτη δυσκολία πρόσβασης. Προσωπικά δεν κατάφερα ούτε με φακό να τους ρυθμίσω. Ούτε που κατάλαβα πόσες εξόδους έχει ο κάθε εκτοξευτήρας. Φυσικά δεν μπήκα καν στο κόπο να δω τον πίσω καθαριστήρα και τον εκτοξευτήρα του.
Μπορεί για πολλούς εδώ μέσα αυτά να φαίνονται σαν λεπτομέρειες, αλλά εμένα μου χαλάνε τη διάθεση γιατί κάτι τέτοια σημεία του αυτοκινήτου τα θεωρώ από τα σοβαρά που πρέπει να είναι ελεγμένα πριν την παράδοση. Επίσης σκέφτομαι και το ενδεχόμενο να έχει διαρροή το πλυστικό δοχείο και να χάνει το νερό του. Ποιος ξέρει; Κανείς...