-
Για να στο θέσω διαφορετικά, μια οικογένεια εάν πάρει ένα υβριδικό, από όλα τα σύγχρονα που κυκλοφορούν στα 200Κ χλμ θα έχει εξοικονομήσει τόσα χρήματα που θα είχε σπουδάσει τρία παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία.
Και αυτοί αντί να βάλουν των πωπω τους κάτω να φτιάξουν νέα συστήματα μας πετούν κάτι καθρεφτάκια και λαστιχαρες και τους θαυμάζουμε.
για να το θέσω διαφορετικά, τα ιδιωτικά σχολεία είναι ΠΑΝΆΚΡΙΒΑ, μια χαρά είναι και τα δημόσια.
και αν δεν έχει και καθόλου αυτοκίνητο μπορεί να τα στείλει και στο Χάρβαρντδεν έχω 10-12 χρονιά προσδόκιμο, οπότε δεν με ενδιαφέρει να κάνω 200.000 χλμ, στα 50.000 χλμ θα το δώσω και θα πάρω ένα ηλεκτρικό, μέχρι τότε με ενδιαφέρει να έχει ηλεκτρικό πορτμπαγκάζ, matrix και χάντρες και καθρεφτάκια.
δεν παίρνει η παρούσα πλατφόρμα υβριδισμοοοοοοο, θα έχει η επόμενη που έρχεται οσονουπω.
σήμερα δεν θεωρείται πανάκριβο ένα αυτοκίνητο 28-31000,
Και το σήμα της φόλκς βασικά...
Πέστα όλα...
Σιγά το σήμα.... αυτά ισχύουν στα Audi
-
@stefan147 said in VW T-Roc:
Δεν ισχύει αυτό. Πρώτον το απλό led φανάρι έχει 300€ διαφορά σε σχέση με το matrix καθώς τη μεγάλη διαφορά την κάνει το software και όχι τόσο το hardware και δεύτερον οι ασφαλιστικές δεν έχουν πρόσβαση στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα το ασφάλιστρο. Ξέρουν τον αριθμό πλαισίου μεν αλλά σιγά μην κάθονται να αποκωδικοποιούν. Η τελική αξία μόνο τους ενδιαφέρει.
Βασικά όχι σε ότι γράφεις. Και το ξέρω εκ πείρας σε opel matrix led. Οταν έσπασε πριν την πανδημία κόστιζε 1600 ευρώ το ένα. Τώρα δεν ξέρω.
Σκέψου να έχεις αυτοκίνητο 8-10 ετιας με αξία μικρότερη του μισού της αρχικής και να σπάσει. Την γ@@@ς.
Εάν το έχεις μικτή το μαθαίνει και η ασφαλιστική.
Γενικά τέτοια βρακιά θέλουν επιδέξιους κ@@@ς. Ή leasing
-
-
Καθόλου. Οι αυξήσεις τιμών συνέβησαν διότι υπήρχαν αγορές και παραγγελίες αυτοκινήτων σε διάφορα σημεία του πλανήτη ενώ η παραγωγή των εξαρτημάτων τους ήταν μικρότερη από το σύνηθες ή και καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις λόγω της πανδημίας.
Αυτό οδήγησε όντως σε αυξήσεις τιμών κυρίως των α υλών. Από τότε οι μηχανές της παγκόσμιας οικονομίας λειτουργούν στο φουλ όπως και η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα έχοντας καλύψει πλέον την ζήτηση.
Προφανώς οι νέες τιμές πρέπει να έρθουν σε μια νέα ισορροπία η οποία πηγάζει από την αγοραστική δυνατότητα των πελατών τους, εφόσον πλέον το ζήτημα της προσφοράς α υλών έχει εκλείψειΕίναι απλώς αισχροκέρδεια
-
Δεν πουλάει η βάγκ, μόνο στους βαγκέληδες που μειώνονται συνέχεια...
Οσο για τις εναλλακτικές πέρα από το υπερατού 3 αιρκρος στα 27500 στην ΜΑΧ υβριδικό 145 άλογα, υπάρχει το αδελφό Φροντέρα στα 29400 με θερμαινόμενα καθίσματα, τιμόνι και παρμπρίζ, ήρθε το νέο Ρενώ Συμβιόζ
https://www.drive.gr/news/agora/anakoinothike-i-timi-toy-renault-symbioz-stin-ellada
foul hybrid 145Έκδοση Τιμή
evolution full hybrid E-Tech 145 PS €28.900
techno full hybrid E-Tech 145 PS €30.500
esprit Alpine full hybrid E-Tech 145 PS €32.900
iconic full hybrid E-Tech 145 PS €34.500Ενώ κάπου στα 34000 ξεκινάνε τα μεγάλα C suv 3008, Γκράντλαντ κλπ...
Καλές προτάσεις αλλά άπαντα δεν έχουν matrix ούτε σαν έξτρα και στο symbioz μπορείς να προσθέσεις ηλεκτρικό άνοιγμα με κάνα 500€ από techno και πάνω. Για Citroen δεν ξέρω, θα μας πεις εσύ.
-
Για να στο θέσω διαφορετικά, μια οικογένεια εάν πάρει ένα υβριδικό, από όλα τα σύγχρονα που κυκλοφορούν στα 200Κ χλμ θα έχει εξοικονομήσει τόσα χρήματα που θα είχε σπουδάσει τρία παιδιά σε ιδιωτικά σχολεία.
Και αυτοί αντί να βάλουν των πωπω τους κάτω να φτιάξουν νέα συστήματα μας πετούν κάτι καθρεφτάκια και λαστιχαρες και τους θαυμάζουμε.
για να το θέσω διαφορετικά, τα ιδιωτικά σχολεία είναι ΠΑΝΆΚΡΙΒΑ, μια χαρά είναι και τα δημόσια.
και αν δεν έχει και καθόλου αυτοκίνητο μπορεί να τα στείλει και στο Χάρβαρντδεν έχω 10-12 χρονιά προσδόκιμο, οπότε δεν με ενδιαφέρει να κάνω 200.000 χλμ, στα 50.000 χλμ θα το δώσω και θα πάρω ένα ηλεκτρικό, μέχρι τότε με ενδιαφέρει να έχει ηλεκτρικό πορτμπαγκάζ, matrix και χάντρες και καθρεφτάκια.
δεν παίρνει η παρούσα πλατφόρμα υβριδισμοοοοοοο, θα έχει η επόμενη που έρχεται οσονουπω.
σήμερα δεν θεωρείται πανάκριβο ένα αυτοκίνητο 28-31000,
Και το σήμα της φόλκς βασικά...
Πέστα όλα...
Σιγά το σήμα.... αυτά ισχύουν στα Audi
Ισχύει και παρα ισχύει. Πάνε στα χωριά μια βόλτα και δες πως θαυμάζουν τα VW.
-
Καθόλου. Οι αυξήσεις τιμών συνέβησαν διότι υπήρχαν αγορές και παραγγελίες αυτοκινήτων σε διάφορα σημεία του πλανήτη ενώ η παραγωγή των εξαρτημάτων τους ήταν μικρότερη από το σύνηθες ή και καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις λόγω της πανδημίας.
Αυτό οδήγησε όντως σε αυξήσεις τιμών κυρίως των α υλών. Από τότε οι μηχανές της παγκόσμιας οικονομίας λειτουργούν στο φουλ όπως και η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα έχοντας καλύψει πλέον την ζήτηση.Είναι απλώς αισχροκέρδεια
Συνεχίζεις το Οφφ τοπικ.
Σε ρωτάω
Έχω 31000€ και θέλω να αγοράσω b suv με matrix και ηλεκτρικό άνοιγμα πορτμπαγκάζ.
Πήγα είδα το T-ROC και θέλω να μου προτείνεις εναλλακτικά αυτοκίνητα.Εγώ θα κάνω 200.000 χλμ σε 25 έτη και δεν ενδιαφέρομαι για επιπλέον επενδύσεις.
Το αυτοκίνητο θα το κρατήσω για 50.000 χλμΤα παιδιά μου έχουν τελειώσει το σχολείο και είναι τακτοποιημένα.
Έχω 31000€ για να τα κάψω στην πίσω αυλή του σπιτιού ή να πάρω αυτοκίνητο
Τι θα μου προτείνεις; -
Σου είπα. Όλα τα υβριδικά της αγοράς.
Αφού θες μετά μανίας στα ίδια χρήματα μια πόρτα πορτμπαγκάζ να ανοίγει μόνη της και να κάψεις κάποια χιλιάρικα καν'το, δεν σε εμποδίζει κανείς ]..
Δεν είναι οφφ τοπικ, ότι σου λέω. Στηρίζω το επιχείρημα μου σε μια σκέψη ή λογισμό που λένε και οι αριστούχοι, και στην αναφέρω.
-
Σου είπα. Όλα τα υβριδικά της αγοράς.
Αφού θες μετά μανίας στα ίδια χρήματα μια πόρτα πορτμπαγκάζ να ανοίγει μόνη της και να κάψεις κάποια χιλιάρικα καν'το, δεν σε εμποδίζει κανείς ]..
Δεν είναι οφφ τοπικ, ότι σου λέω. Στηρίζω το επιχείρημα μου σε μια σκέψη ή λογισμό που λένε και οι αριστούχοι, και στην αναφέρω.
Έπρεπε να γράφουμε 2 σελίδες για να συμφωνήσεις ότι δεν υπάρχει άλλο.
Αυτό το (μικρό) κενό καλύπτει, αφού δεν μπορεί (αντικειμενικά) να προσφέρει (φουλ) υβριδικό. -
Το κενό του καίω τα φράγκα μου;;;;
Α ρε Μαζωνάκη..... τα έλεγες.
-
Θα σου δώσουμε 3000 άτοκο δάνειο και θα πάρεις το Γκραντλαντ που τα έχει όλα αυτά και πολλά ακόμα.
Η θα πάρεις το 5 αιρκρος σ αυτά τα λεφτά υβριδικό μεσαία έκδοση.
Όσο για μένα με το χέρι υψωμένο φτάνω τα 2,50 μέτρα οπότε δεν με νοιάζει το κουμπί..
-
@stefan147 said in VW T-Roc:
Δεν ισχύει αυτό. Πρώτον το απλό led φανάρι έχει 300€ διαφορά σε σχέση με το matrix καθώς τη μεγάλη διαφορά την κάνει το software και όχι τόσο το hardware και δεύτερον οι ασφαλιστικές δεν έχουν πρόσβαση στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα το ασφάλιστρο. Ξέρουν τον αριθμό πλαισίου μεν αλλά σιγά μην κάθονται να αποκωδικοποιούν. Η τελική αξία μόνο τους ενδιαφέρει.
Βασικά όχι σε ότι γράφεις. Και το ξέρω εκ πείρας σε opel matrix led. Οταν έσπασε πριν την πανδημία κόστιζε 1600 ευρώ το ένα. Τώρα δεν ξέρω.
Σκέψου να έχεις αυτοκίνητο 8-10 ετιας με αξία μικρότερη του μισού της αρχικής και να σπάσει. Την γ@@@ς.
Εάν το έχεις μικτή το μαθαίνει και η ασφαλιστική.
Γενικά τέτοια βρακιά θέλουν επιδέξιους κ@@@ς. Ή leasing
Εγώ σου απάντησα συγκεκριμένα για τα φανάρια του αυτοκίνητου του θέματος. 1300+φπα το μεν, 900+φπα το δε. Τα υπόλοιπα που αναφέρεις δεν τα καταλαβαίνω. Σε 8-10 χρόνια ότι αμάξι και να έχεις από τα mainstream, θα αξίζει κάτω του μισού της αρχικής. Είτε έχει matrix είτε όχι. Αν τα 400€ επιπλέον ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ζημιάς είναι καταστροφικά τότε κακώς κάποιος να έχει αμάξι γενικώς.
Αν εσύ κοστολογείς τα μάτριξ ή το αυτόματο μπαγκάζ λιγότερο απ' ότι η φάουβε αυτό είναι άλλο θέμα. Σίγουρα όμως δεν είναι κριτήριο και σίγουρα δεν αποτελούν μεταξωτό βρακί. Για 30Κ μιλάμε που είναι η μέση τιμή αγοράς αυτοκινήτου αυτή τη στιγμή και εδώ και αρκετά χρόνια.
-
Έχω διαφορετική άποψη από τη ζωή. Μια αγορά των 30 Κ όταν γίνεται μπορεί να εξυπηρετεί εκείνη την στιγμή. Η ζωή όμως είναι μια διαδικασία ανάπτυξης σε διάφορες φάσεις. Οπότε σε δέκα έτη το πιθανότερο να μην βρίσκεστε σε αυτή την φάση είτε λόγω δανείων σπιτιών , σπουδών παιδιών, γονείς με φάρμακα κτλ
Οπότε ναι, πρέπει κατά έμε να υπολογίζεται διότι χωρίς αυτό απλά δεν οδηγείται το αυτοκίνητο. Και αν σπάσει πρέπει είτε να έχεις μικτή σε αυτοκίνητο 10 ετών είτε να πληρώσεις +1600 ευρώ. Μου είπανε παραπάνω πλέον σε πρόσφατη ερώτηση αλλά δεν θυμάμαι πόσο οπότε μένω στα 1600 πριν την πανδημία.
Στα Suzuki το φως full led 600 ευρώ,
-
Ε ωραία κάτσε μια ζωή με Σουζουκί τότε που έχει πιο φθηνά φανάρια.
-
Έχω διαφορετική άποψη από τη ζωή. Μια αγορά των 30 Κ όταν γίνεται μπορεί να εξυπηρετεί εκείνη την στιγμή. Η ζωή όμως είναι μια διαδικασία ανάπτυξης σε διάφορες φάσεις. Οπότε σε δέκα έτη το πιθανότερο να μην βρίσκεστε σε αυτή την φάση είτε λόγω δανείων σπιτιών , σπουδών παιδιών, γονείς με φάρμακα κτλ
Οπότε ναι, πρέπει κατά έμε να υπολογίζεται διότι χωρίς αυτό απλά δεν οδηγείται το αυτοκίνητο. Και αν σπάσει πρέπει είτε να έχεις μικτή σε αυτοκίνητο 10 ετών είτε να πληρώσεις +1600 ευρώ. Μου είπανε παραπάνω πλέον σε πρόσφατη ερώτηση αλλά δεν θυμάμαι πόσο οπότε μένω στα 1600 πριν την πανδημία.
Αν στην δεκαετία σπάσεις τα matrix και δεν έχεις λεφτά , βάζεις τα απλά....
Το σίγουρο είναι οτι αν θέλεις να κυκλοφορείς , κάτι πρέπει να βάλεις. -
Δεν είπα αυτό ρε συ, είπα πως πέρα από την χαρά και εντυπωσιασμό ενός εξοπλισμού καλό είναι να σκεφτόμαστε εαν τα 30 Κ και τα ανταλλακτικά είναι οριακά για εμάς.
Δηλαδή εάν στα αυτοκίνητα είσαι του 20Κ και πας στα 30Κ με χίλια ζόρια και στερήσεις αλλά έχεις σκοπό να το κρατήσεις, τότε κάνε πίσω.
Εάν είσαι των 40Κ και βρήκες καλή τιμή και πακέτο με 30-35Κ, τοτε πάρτο!
-
@gtsartsal said in VW T-Roc:
Το σίγουρο είναι οτι αν θέλεις να κυκλοφορείς , κάτι πρέπει να βάλεις.Δεν γίνεται. Δεν συνεργάζεται με το άλλο. ..το ρώτησα.
-
Το σίγουρο είναι οτι αν θέλεις να κυκλοφορείς , κάτι πρέπει να βάλεις.Δεν γίνεται. Δεν συνεργάζεται με το άλλο. ..το ρώτησα.
Δεν συνεργάζεται τι?
-
Δεν συνεργάζεται τι?
Το αλλο το φανάρι
Εαν σπάσεις το ένα δεν μπορείς να βάλεις απλό led, αυτά λειτουργούν συμπληρωματικά.
Οπότε για να λειτουργούν σωστά τα φώτα, πρέπει να πληρώσεις τουλάχιστον 1600 ευρώ ακόμα και αν απλά σε ακούμπησε κάποιος στο φως και το ράγισε ή μπήκε υγρασία. Άσε που κάποια άλλα Όπελ ο μηχανισμός που κάνει σχέδια όταν βάζεις μπροστά χαλούσε και έβγαζε error.
Γενικά τα matrix είναι μια εξαιρετική τεχνολογία, αλλά σε σημείο που εύκολα μπορεί να χτυπηθεί και να τραυματιστεί καθώς είναι εκτεθειμένα στον κάθε ένα ενώ η αντικατάσταση τους κοστίζει πολύ. Για επισκευη δεν γνωρίζω κάποιον που να τα αναλαμβάνει. Να ένας τομέας πιθανού κενού στην αγορα.!!
Δεν το συστήνω σε όποιον επιθυμεί να κρατήσει κάποια έτη το αυτοκίνητο του. -
Αυτό οδήγησε όντως σε αυξήσεις τιμών κυρίως των α υλών. Από τότε οι μηχανές της παγκόσμιας οικονομίας λειτουργούν στο φουλ όπως και η παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα έχοντας καλύψει πλέον την ζήτηση.Είναι απλώς αισχροκέρδεια
Συνεχίζεις το Οφφ τοπικ.
Σε ρωτάω
Έχω 31000€ και θέλω να αγοράσω b suv με matrix και ηλεκτρικό άνοιγμα πορτμπαγκάζ.
Πήγα είδα το T-ROC και θέλω να μου προτείνεις εναλλακτικά αυτοκίνητα.Εγώ θα κάνω 200.000 χλμ σε 25 έτη και δεν ενδιαφέρομαι για επιπλέον επενδύσεις.
Το αυτοκίνητο θα το κρατήσω για 50.000 χλμΤα παιδιά μου έχουν τελειώσει το σχολείο και είναι τακτοποιημένα.
Έχω 31000€ για να τα κάψω στην πίσω αυλή του σπιτιού ή να πάρω αυτοκίνητο
Τι θα μου προτείνεις;Ρε συ, σοβαρά απολογείσαι για την αγορά σου ;
Αυτό σου άρεσε, αυτό πήρες και μπράβο σου !
Είναι ευχής εργον να αγοράζεις ότι σου αρέσει και όχι ότι είναι πιο οικονομικό! Δεν είναι όλοι τσίμα τσίμα πχια
VW T-Roc