-
@marc-s110l said in VW T-Roc:
Προβλέπω σύντομα αγγελίες με 1,5 tsi όταν η βενζίνη έχει 2 ευρώ.
20-24 ευρώ για κάθε 100 χλμ απόστασης. Αχαχουχα.... ρε σεις σπίτι αγοράζεις με τόσαΣτα 20Κ χιλιόμετρα το έτος περίπου 5Κ ευρώ θα ναι οι βενζίνες. Πες σέρβις κτλ 5,5Κ μόνο τα πάγια του αυτοκινήτου. Δηλαδή 460 ευρώ/μήνα, βάλε και την προκαταβολή από την πώληση του 1,5 tsi να το το εξοχικό!
Οπότε η σωστή ερώτηση είναι εξοχικό ή t roc 1,5tsi?
Υ.γ δεν υπολογίζω αποσβέσεις
Προφανώς έχεις μείνει σε καταναλώσεις προηγούμενης δεκαετίας....
1,5 και με 18αρες και βλέπω χαλαρά 5,5/100 ....
Στο mk8 1,5 Golf που είχα πέρσι ήμουν στο 4,5 με 5,0/100 το πολύ.....manual και τα 2 με 150 hp και με πρόγραμμα και τα 2....Το θεωρώ αδύνατο να έχεις τέτοιο μ.ο.
Τον Απρίλιο νοίκιασα golf 2.0 πετρέλαιο στην Γερμανία σε διαδρομές επαρχίας και εθνική, διαδρομές δλδ που είναι λουκούμι για πετρέλαιο, και είχα 5 έως 6. -
Σε επαρχιακούς με λογικές ταχύτητες 70 - 90 km/h ή εθνική με 110 - 120 είναι εφικτες αυτές οι καταναλώσεις.
Αν το πλακώσεις λίγο τις χαλάς για πλάκα.
Τον Ιούνιο ξεκίνησα από Γαλάτσι πήγα Περιστέρι από πηγμενο Κηφισό και μετά Βραχάτι, σε όλη την εθνική cruise στα 120 και είχα 5.1.
2 άτομα με ερκοντισιο. -
@georgemit said in VW T-Roc:
Τον Ιούνιο ξεκίνησα από Γαλάτσι πήγα Περιστέρι από πηγμενο Κηφισό και μετά Βραχάτι, σε όλη την εθνική cruise στα 120 και είχα 5.1.
2 άτομα με ερκοντισιο.Νομίζω ότι το παράχεσε η Huyndai στο κλέψιμο του trip computer. 5,1 μέση κατανάλωση με 120, δύο άτομα και A/C δεν γίνεται με βενζίνη. Μόνο με diesel!
-
Την επομένη φορά που θα το κάνω θα έχω και φωτογραφικά ντοκουμέντα.
-
Την επομένη φορά που θα το κάνω θα έχω και φωτογραφικά ντοκουμέντα.
Δεν μασάμε! Ή κάποιο λάθος έκανες στην ταχύτητα ή οι χιουνταίοι είναι κλεφταράδες και απατεώνες! 5,1 στα 120 ΔΕΝ γίνεται χωρίς diesel! Έχω οδηγήσει άπειρα μικρομεσαία και μπορώ να το πω με βεβαιότητα.
-
Κι όμως γυρίζει.
-
Κι όμως γυρίζει.
Και γυρίζει και καίει!
Δύσκολα πάντως θα σε πίστευα, γιατί ανάμεσα στα άλλα πέρσι το Δεκέμβρη έκανα 518 χιλιόμετρα (πάνω από 400 σε εθνική) με i30 χιλιάρι στη Γερμανία. Το 1000άρι με πολύ μικρότερη ιπποδύναμη και 15άρες, με δύο άτομα και χωρίς κλιματισμό δεν πλησίασε καν τα 5,1.Μη με παρεξηγήσεις, δεν λέω ότι λες ψέματα. Απλώς έχεις πέσει στην παγίδα της επίδειξης χαμηλής κατανάλωσης και μπορεί να ξεχνάς κάποια πράγματα. Λες π.χ. 120 με cruise control και μπορεί να ξεχνάς ότι έκανες και κάμποσα χιλιόμετρα σε επαρχιακό δρόμο με 60-70-80.
-
@gtsartsal said in VW T-Roc:
Προβλέπω σύντομα αγγελίες με 1,5 tsi όταν η βενζίνη έχει 2 ευρώ.
20-24 ευρώ για κάθε 100 χλμ απόστασης. Αχαχουχα.... ρε σεις σπίτι αγοράζεις με τόσαΣτα 20Κ χιλιόμετρα το έτος περίπου 5Κ ευρώ θα ναι οι βενζίνες. Πες σέρβις κτλ 5,5Κ μόνο τα πάγια του αυτοκινήτου. Δηλαδή 460 ευρώ/μήνα, βάλε και την προκαταβολή από την πώληση του 1,5 tsi να το το εξοχικό!
Οπότε η σωστή ερώτηση είναι εξοχικό ή t roc 1,5tsi?
Υ.γ δεν υπολογίζω αποσβέσεις
Προφανώς έχεις μείνει σε καταναλώσεις προηγούμενης δεκαετίας....
1,5 και με 18αρες και βλέπω χαλαρά 5,5/100 ....
Στο mk8 1,5 Golf που είχα πέρσι ήμουν στο 4,5 με 5,0/100 το πολύ.....manual και τα 2 με 150 hp και με πρόγραμμα και τα 2....Το θεωρώ αδύνατο να έχεις τέτοιο μ.ο.
Τον Απρίλιο νοίκιασα golf 2.0 πετρέλαιο στην Γερμανία σε διαδρομές επαρχίας και εθνική, διαδρομές δλδ που είναι λουκούμι για πετρέλαιο, και είχα 5 έως 6.Αν καταφέρω θα ανεβάσω φωτο
Γιατί να πω ψέματα? Αν πηγαίνω νορμάλ τόσο έγραφε. -
Αν καταφέρω θα ανεβάσω φωτο
Γιατί να πω ψέματα? Αν πηγαίνω νορμάλ τόσο έγραφε.Το νορμάλ είναι διαφορετικό για τον καθένα. Άλλος θεωρεί νορμάλ τα 100 στην εθνική και άλλος τα 180...
-
@harisma23 said in VW T-Roc:
Κι όμως γυρίζει.
Και γυρίζει και καίει!
Δύσκολα πάντως θα σε πίστευα, γιατί ανάμεσα στα άλλα πέρσι το Δεκέμβρη έκανα 518 χιλιόμετρα (πάνω από 400 σε εθνική) με i30 χιλιάρι στη Γερμανία. Το 1000άρι με πολύ μικρότερη ιπποδύναμη και 15άρες, με δύο άτομα και χωρίς κλιματισμό δεν πλησίασε καν τα 5,1.Μη με παρεξηγήσεις, δεν λέω ότι λες ψέματα. Απλώς έχεις πέσει στην παγίδα της επίδειξης χαμηλής κατανάλωσης και μπορεί να ξεχνάς κάποια πράγματα. Λες π.χ. 120 με cruise control και μπορεί να ξεχνάς ότι έκανες και κάμποσα χιλιόμετρα σε επαρχιακό δρόμο με 60-70-80.
Τέλος Αυγούστου που θα ξανανεβω Αθήνα θα επανέλθω με ντοκουμεντα.
Δε θέλω να δείξω τίποτα κι εμένα εντύπωση μου έκανε.
Νομίζω τη γνωρίζεις τη περιοχή μου. Επαρχιακός ήταν μόνο το κομμάτι από κόμβο Αρχαίας μέχρι Βραχάτι. -
Παντως φιλος με golf 1.5 150hp εχει ανετες τετοιες καταναλώσεις....
-
@anergos13 said in VW T-Roc:
Παντως φιλος με golf 1.5 150hp εχει ανετες τετοιες καταναλώσεις...
Εντάξει, έχουμε γίνει σαν το ανέκδοτο με τον κυνηγό και τον ψαρά. Να ανεβάσω κι εγώ μέση κατανάλωση 1,6 lt/100Km σε διαδρομή 15 χιλιομέτρων με A3 2.0T 250 ίππων;
-
Πραγματική κατανάλωση!
Σας το ορκίζομαι!
Απλώς "ξέχασα" να σας πω ότι η διαδρομή ήταν από τα Άνω Τρίκαλα ως τη Ρίζα, κατεβαίνοντας περί τα 800 μέτρα υψόμετρο σε 15 Km.
Οπότε θα με συγχωρέσετε, αλλά επειδή έχω προσωπική άποψη μετά από πάρα πολλές διαφορετικές οδηγικές εμπειρίες, δεν τσιμπάω με τέτοιες ενδείξεις μέσης κατανάλωσης. Κάτι "ξεχνάτε" εσείς, κάτι θεωρείτε νορμάλ που για εμάς δεν είναι, βάλτε και κάτι που κλέβει το trip computer και έτοιμη η μαγική συνταγή της μικρής κατανάλωσης!Δεν θέλω να προσβάλλω κανένα, αλλά τα πράγματα έτσι όπως τα λέω, είναι.
-
Αν θες σοβαρό racing κιβώτιο πας σε sequential, Pagani. Τα αμέσως πιο κάτω πάνε σε dct, NSX, GTR, 911, 488. Μετά πας σε μετατροπέα ροπής, GT86, M3
Η λογική είναι χάνω σε ταχύτητα, κερδίζω σε αξιοπιστία, και αυτό που λέει ο Φάνης είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να έχει ένα αυτοκίνητο πόλης dct εκτός αν τρέχει Σέρρες κάθε σκ. Είναι πολύ καλύτερα να έχει slushbox, και ας μην είναι τόσο γρήγορο.
Σειριακό (με την αυστηρή έννοια του όρου) έχουν μόνο οι Pagani πίστας. Οι δρομίσιες έχουν ρομποτικό μονού συμπλέκτη, όπως π.χ. της Aventador.
-
Εντάξει, έχουμε γίνει σαν το ανέκδοτο με τον κυνηγό και τον ψαρά. Να ανεβάσω κι εγώ μέση κατανάλωση 1,6 lt/100Km σε διαδρομή 15 χιλιομέτρων με A3 2.0T 250 ίππων;
Μπορεις να πιστευεις οτι θες.,...
παντως ...η αποσταση δεν ειναι 800m ουτε 15 αλλα 50km !!!
και η ταχυτητα , χρονος , ακομα και η θερμοκρασια εμφανεστατη!και σιγουρα δεν μιλαμε για καταβαση...
-
και η ταχυτητα , χρονος , ακομα και η θερμοκρασια εμφανεστατη!Ωραία! Σε απόλυτα επίπεδη διαδρομή 20 Km με το ίδιο Α3 2.0Τ των 250 ίππων και με την ίδια μέση ταχύτητα που έχεις ανεβάσει, είχα μέση κατανάλωση 5,0 lt/100 Km. Μάλλον κερδίζω αφού είχα 15% παραπάνω κατανάλωση για 33% μεγαλύτερο κινητήρα με 67% παραπάνω ιπποδύναμη.
Όσο για το υπερατού της μεγαλύτερης απόστασης, είναι πλεονέκτημα όσον αφορά την κατανάλωση, αφού το αυτοκίνητο καταναλώνει περισσότερο όταν είναι κρύο. Άλλο λοιπόν 5 Km κρύο στα 50 κι άλλο στα 15.
Το βασικότερο όμως όλων είναι ότι μιλάμε για ιδανικές συνθήκες και τρόπο οδήγησης που δεν τον λες και νορμάλ!
-
και η ταχυτητα , χρονος , ακομα και η θερμοκρασια εμφανεστατη!Ωραία! Σε απόλυτα επίπεδη διαδρομή 20 Km με το ίδιο Α3 2.0Τ των 250 ίππων και με την ίδια μέση ταχύτητα που έχεις ανεβάσει, είχα μέση κατανάλωση 5,0 lt/100 Km. Μάλλον κερδίζω αφού είχα 15% παραπάνω κατανάλωση για 33% μεγαλύτερο κινητήρα με 67% παραπάνω ιπποδύναμη.
Όσο για το υπερατού της μεγαλύτερης απόστασης, είναι πλεονέκτημα όσον αφορά την κατανάλωση, αφού το αυτοκίνητο καταναλώνει περισσότερο όταν είναι κρύο. Άλλο λοιπόν 5 Km κρύο στα 50 κι άλλο στα 15.
Το βασικότερο όμως όλων είναι ότι μιλάμε για ιδανικές συνθήκες και τρόπο οδήγησης που δεν τον λες και νορμάλ!
Εαν εχεις φωτο με ενδειξεις trip .,,καλοδεχουμενες!!
-
Πριν 15 χρόνια εδώ μέσα μιλάγαμε για άλογα και επιδόσεις. Σήμερα μετράμε τις καταναλώσεις. Μπαρμπάδεψαμε.
-
και η ταχυτητα , χρονος , ακομα και η θερμοκρασια εμφανεστατη!και σιγουρα δεν μιλαμε για καταβαση...
Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο @harisma23 είναι.
Η κατανάλωση ενός αυτοκινήτου δεν είναι τα 50 χλμ που έκανε σε επίπεδο επαρχιακό δρόμο.Από την άλλη βέβαια, αν η χρήση που κάνει κάποιος είναι μόνο η παραπάνω διαδρομή τότε ισχύει αυτή η κατανάλωση αλλά μόνο για το δικό του αυτοκίνητο.
-
Οι καταναλώσεις σε μια διαδρομή μικρή σημασία έχουν, είναι τόσοι οι αστάθμητοι παράγοντες που δεν μπορούν αντικειμενικά να χρησιμοποιηθούν, και εγώ είχα κάποια στιγμή 4λ σε ταξίδι με το 1000αρι στα 120kph επειδή ήταν κατηφορική με ευνοϊκό άνεμο 60kph.
Δώστε μέσες και χρήση, πχ στο Α1 80% πόλη είμαι 6,5 ή ακόμα καλύτερα ρίξτε μια ματιά στο σπριτμονιτορ το Troc 1,5 έχει μέση 7,0l ενώ για παράδειγμα το Hrv 1,5 των 180 ίππων έχει 6,4l
VW T-Roc