-
@georgemit said in VW T-Roc:
@marc-s110l said in VW T-Roc:
Για remap μετά την 4ετία που θα λήξει η εγγύηση. Όπως πιθανόν ξέρεις, η Karenta δε χαρίζει κάστανα σε τέτοια. Θα σε σκίσει αν πάθει τίποτα το αυτοκίνητο, θα σε ξεζουμίσει στα φράγκα, χα,χα,χα.
Ναι οι Γερμανοί είναι πολύ αυστηροί με τα παράνομα λογισμικά
Βρε κοίτα εσύ να κάνεις καμιά βελτίωση στο χουάι-ντάι μπας και περνάς κάνα vag στο δρόμο κι άσε τους Γερμανούς και τα λογισμικά .
Αντλία νερού σου αλλάξανε ή όχι ακόμα? Έχει βουηξει η πιάτσα για τα i30 που "κατουριούνται πάνω τους".
Όπα Μπάστα. Μην μιλήσουμε για αξιοπιστία vag τώρα. Ούτε για τιμές. Πλαστική αντλία νερού όταν άλλαξα είδα την φοβερή ποιότητα της και έφριξα. Κουστούμι 480 ευρώ η αλλαγή της μόνο. Άσε με τους γερμανοτσολιάδες τώρα. Ούτε στην φαντασία της δεν βλέπει την αξιοπιστία των Hyundai.
-
Κοίτα, αν το θες απλά για ευκολία μέσα στην πόλη, έχεις δίκιο, δεν είναι η καλύτερη λύση (αν και ανάλογα με την υλοποίηση μπορεί να είναι ΟΚ). Όμως πολύς κόσμος θέλει τα αυτόματα/ημιαυτόματα (πες τα όπως θες) για άλλους λόγους, όχι απλά για να μην κουνάει το χέρι και το πόδι του, στην κίνηση. Για σβέλτη οδήγηση, με paddles πίσω από το τιμόνι, είναι ιδανικά τα διπλοσύμπλεκτα.
Το ίδιο λέμε, η κύρια χρήση του αυτόματου (και ο λόγος που βγήκε) είναι η ευκολάι στην κίνηση, όχι στην Ε.Ο που βάζεις μια 6η και πας. Και αυτό λέω, ότι για την κύρια χρήση ενός αυτόματου δεν κάνει γιατί δεν είναι αυτόματο στην ουσία. Τώρα για paddles κλπ. ειδικές κατασκευες, ΟΚ το δέχομαι ότι σε ορισμένους αρέσει - βέβαια η τρανή BMW που ξέρει τα κόβει από τα γρήγορα....γιατί άραγε (εγώ ξέρω) ?!?!
-
Παπάρια ξέρει η BMW. Δες τι ξέρουν Ferrari, Lamborghini, Porsche και McLaren, με εκατομμύρια αγωνιστικά χιλιόμετρα η κάθε μια. Όλες αυτές βάζουν διπλοσύμπλεκτα... Προφανώς οι BMW είναι πιο καθημερινές, γι' αυτό έχουν μετατροπέα. Αν θες το απόλυτο όμως τότε θα βάλεις ημιαυτόματο (μονοσύμπλεκτο, διπλοσύμπλεκτο ή σειριακό).
-
Παπάρια ξέρει η BMW. Δες τι ξέρουν Ferrari, Lamborghini, Porsche και McLaren, με εκατομμύρια αγωνιστικά χιλιόμετρα η κάθε μια. Όλες αυτές βάζουν διπλοσύμπλεκτα... Προφανώς οι BMW είναι πιο καθημερινές, γι' αυτό έχουν μετατροπέα. Αν θες το απόλυτο όμως τότε θα βάλεις ημιαυτόματο (μονοσύμπλεκτο, διπλοσύμπλεκτο ή σειριακό).
Η BMW ξέρει γιατί πουλάει 100αδες χιλιάδες αμάξια. Η Πόρσε κάνει αναγκαστικά ότι πει το αφεντικό, το ίδιο και η Lambo...VW είναι με άλλο όνομα. Η Φεράρρι, ΟΚ μόνη της έμεινε, το κάνει για τους απόλυτους χρόνους και γιατί οι αγοραστές δεν ασχολούνται με άλλα πράγματα, έχουν άλλα 10-20 αμάξια, δεν είναι all around αμάξι, το ίδιο και η McLaren. Αυτό λέω, ειδικού σκοπού αμάξια με ειδικού σκοπού κιβώτια, πολύ περιορισμένης χρήσης και περιοριστικά, για πίστα ουσιαστικά ή γρήγορη οδήγηση σε συγκεκριμένες συνθήκες.
-
Για την πόλη, τον οικογενειάρχη και το σουπερμαρκετ: παραδοσιακό αυτόματο ή CVT
Για οτιδήποτε απαιτεί συνεχή ανεβοκατεβάσματα υπό πίεση (πχ αναβάσεις) ή κόντρες: Κάποιου είδους διπλοσύμπλεκτο.
Για προσωπική ευχαρίστηση σε σβέλτες μοναχικές βόλτες: ΚΑΛΟ χειροκίνητο ή ακόμα καλύτερα ΚΑΛΟ χειροκίνητο με rev-matching.Ειδικά τα DSG είναι η προσωποποίηση της κόλασης σε μανούβρες ακριβείας σε τερέν με μεγάλες κλίσεις (αλλαξοκωλιές σε καλντερίμια ορεινών οικισμών, παρκαρίσματα σε μέρη τύπου ανηφόρες Λυκαβηττού κτλ) όταν δε προσπαθήσουν να ζευγαρώσουν με eco προγράμματα οδήγησης είναι τόσο άγαρμπα στις αλλαγές τους που αναρωτιέσαι μερικές φορές αν οι προγραμματιστές τους δουλεύανε απλήρωτοι ...
@andya3 , καλοτάξιδος και άσπαστος εύχομαι.
-
Για την πόλη, τον οικογενειάρχη και το σουπερμαρκετ: παραδοσιακό αυτόματο ή CVT
Για οτιδήποτε απαιτεί συνεχή ανεβοκατεβάσματα υπό πίεση (πχ αναβάσεις) ή κόντρες: Κάποιου είδους διπλοσύμπλεκτο.
Για προσωπική ευχαρίστηση σε σβέλτες μοναχικές βόλτες: ΚΑΛΟ χειροκίνητο ή ακόμα καλύτερα ΚΑΛΟ χειροκίνητο με rev-matching.Ειδικά τα DSG είναι η προσωποποίηση της κόλασης σε μανούβρες ακριβείας σε τερέν με μεγάλες κλίσεις (αλλαξοκωλιές σε καλντερίμια ορεινών οικισμών, παρκαρίσματα σε μέρη τύπου ανηφόρες Λυκαβηττού κτλ) όταν δε προσπαθήσουν να ζευγαρώσουν με eco προγράμματα οδήγησης είναι τόσο άγαρμπα στις αλλαγές τους που αναρωτιέσαι μερικές φορές αν οι προγραμματιστές τους δουλεύανε απλήρωτοι ...
Τα είπες όλα!!! Εύγε Ειδικά για ανηφόρες τύπου Λυκαβηττού (έμενα 30 χρόνια εκεί), έχω τεράστια εμπειρία με παρκάρισμα με την όπισθεν σε ανηφόρα με ελάχιστο χώρο και ο μετατροπέας μου επέτρεπε να κάνει κινήσεις ακριβείας, κυριολεκτικά εκατοστό εκατοστό.
-
Η BMW ξέρει γιατί πουλάει 100αδες χιλιάδες αμάξια. Η Πόρσε κάνει αναγκαστικά ότι πει το αφεντικό, το ίδιο και η Lambo...VW είναι με άλλο όνομα. Η Φεράρρι, ΟΚ μόνη της έμεινε, το κάνει για τους απόλυτους χρόνους και γιατί οι αγοραστές δεν ασχολούνται με άλλα πράγματα, έχουν άλλα 10-20 αμάξια, δεν είναι all around αμάξι, το ίδιο και η McLaren. Αυτό λέω, ειδικού σκοπού αμάξια με ειδικού σκοπού κιβώτια, πολύ περιορισμένης χρήσης και περιοριστικά, για πίστα ουσιαστικά ή γρήγορη οδήγηση σε συγκεκριμένες συνθήκες.
Οι σημερινές Πόρσε είναι και πιο χρηστικές και πιο γρήγορες από τις αντίστοιχες BMW. Το μόνο που μένει στις BMW είναι η ομαλότητα, για τους παππούδες...
-
-
Οι σημερινές Πόρσε είναι και πιο χρηστικές και πιο γρήγορες από τις αντίστοιχες BMW. Το μόνο που μένει στις BMW είναι η ομαλότητα, για τους παππούδες...
Όσο είχαν το τιπτρονικ ήταν, τώρα που έγινα vag και φορτώθηκαν την μ@λακία το dsg δεν είναι. Για να σε δω να παρκάρεις σε ανηφόρα του Λυκαββητου με μια 911 με DSG....χαχαχα!
BMW rulez!! Προσωπικά μια 911 είναι το όνειρό μου, αλλά από τις καλές τις παλιές με το τιπτρονικ!! -
Όσο είχαν το τιπτρονικ ήταν, τώρα που έγινα vag και φορτώθηκαν την μ@λακία το dsg δεν είναι. Για να σε δω να παρκάρεις σε ανηφόρα του Λυκαββητου με μια 911 με DSG....χαχαχα!
BMW rulez!! Προσωπικά μια 911 είναι το όνειρό μου, αλλά από τις καλές τις παλιές με το τιπτρονικ!!Πρώτα από όλα να σε ενημερώσω ότι το διπλοσύμπλεκτο το εφηύρε η Porsche, ως αγωνιστικό κιβώτιο, όχι η VW, οπότε διάβασε λίγο καλύτερα την ιστορία. Γιατί να πάει κανείς σε ανηφόρα του Λυκαβηττού με 911; Για αυτό υπάρχουν τα Yaris. Σκέφτεσαι πολύ πεζά... Κοιμισμένο ήταν το Tiptronic εκείνο, το έχω οδηγήσει, καμία σχέση με το PDK. Που και πάλι μπορεί να παρκάρει στην ανηφόρα, αν και δεν είναι το καλύτερό του.
-
Πρώτα από όλα να σε ενημερώσω ότι το διπλοσύμπλεκτο το εφηύρε η Porsche, ως αγωνιστικό κιβώτιο, όχι η VW, οπότε διάβασε λίγο καλύτερα την ιστορία. Γιατί να πάει κανείς σε ανηφόρα του Λυκαβηττού με 911; Για αυτό υπάρχουν τα Yaris. Σκέφτεσαι πολύ πεζά... Κοιμισμένο ήταν το Tiptronic εκείνο, το έχω οδηγήσει, καμία σχέση με το PDK. Που και πάλι μπορεί να παρκάρει στην ανηφόρα, αν και δεν είναι το καλύτερό του.
Πόρσε = φαγκ, οπότε το ίδιο λέμε. Μια οικογένεια ήταν και είναι. Γιατί να πάει? Μα γιατί εκεί μένει!! Επίσης, εσύ είπες για χρηστικότητα "Οι σημερινές Πόρσε είναι και πιο χρηστικές" και αυτό που λέω ειναι χρηστικότητα και αποδυκνύει ότι οι Πόρσε δεν είναι πιο χρηστικές. Έχουν πολλούς περιορισμούς.
Μια χαρά ήταν το τιπτρονικ, εξαιρετικό. Μάλιστα έχω οδηγήσει και πιο δεινόσαυρο, 928 με 3αρι αυτόματο και ήταν σούπερ!! Αυτό ήταν φοβερό κιβώτιο και η ροπή του V8 αλλο πράγμα!
-
Όταν βγήκε το διπλοσύμπλεκτο στους αγώνες, στα τέλη της δεκαετία του 1970, δεν ήταν VAG ακόμα η Porsche. Διαβάζω όμως ότι η πρώτη ιδέα, στα χαρτιά, ήταν το 1939 και δεν ήταν Γερμανός που το σκέφτηκε...
Για να μου λες για 3άρι όμως... σαν να ακούω Αμερικανό συνταξιούχο του 1960...
Αυτός που έχει 911 στον Λυκαβηττό, υποθέτω ότι έχει γκαράζ για αυτήν μέσα στην βίλα, δεν την παρκάρει στην ανηφόρα έξω από το σπίτι του...
-
Αυτό που έχει 911 στον Λυκαβηττό, υποθέτω ότι έχει γκαράζ για αυτήν μέσα στην βίλα, δεν την παρκάρει στην ανηφόρα έξω από το σπίτι του...
Δεν λέμε αυτό, αλλά το θέμα χρηστικότητας και επαναλαμβώνω ότι δεν είναι όσο χρηστική είναι μια bmw. Επιπλέον, βίλα στον Λυκαβηττό δεν υπάρχει....χαχαχα!! Κάποιες λίγε πολυκατοικίες με γκαράζ και ναι ο γείτονας είχε ένα τέτοιο με μια 911 και η ανηφόρα για το γκαράζ και η μανούβρα ήθελε κινήσεις ακριβείας....με χειροκίνητο δεν το έβγαζε με τίποτα!
Όσο για την σχέση Πόρσε με Φαγκ, πάντα υπήρχε αφού ο Πόρσε την ίδρυσε ουσιαστικά και πλέον ελέγχει πάνω από το 50%.
-
Σαν να θυμάμαι κάτι βίλες (πες τες μονοκατοικίες αν θες) πάνω από το θέατρο στα στενά, όχι στον κεντρικό δρόμο πάνω.
Η VAG ελέγχει την Porsche. Εκτός αν αναφέρεσαι στις οικογένειες Porsche και Piech, που εκεί δεν βγάζεις άκρη.
Αλλά πες αλήθεια τώρα. Θα προτιμούσες μια Μ4 αντί για μια 911, ακόμα και με το διπλοσύμπλεκτο της τελευταίας;
-
Αλλά πες αλήθεια τώρα. Θα προτιμούσες μια Μ4 αντί για μια 911, ακόμα και με το διπλοσύμπλεκτο της τελευταίας;
Όχι προτιμώ την 911, γιατί χτύπησες ευαίσθητη χορδή!!!....η 911 είναι διαχρονικά το αγαπημένο μου αυτοκίνητο, και από Ferarri, Lambo κλπ. Για εμένα είναι το απόλυτο αυτοκίνητο!!
Επίσης η Μ4 δεν μαρέσει, θέλω τα μεγάλα τα μπόλικα αμάξια, π.χ. Μ8.
-
Όχι προτιμώ την 911, γιατί χτύπησες ευαίσθητη χορδή!!!....η 911 είναι διαχρονικά το αγαπημένο μου αυτοκίνητο, και από Ferarri, Lambo κλπ. Για εμένα είναι το απόλυτο αυτοκίνητο!!
Επίσης η Μ4 δεν μαρέσει, θέλω τα μεγάλα τα μπόλικα αμάξια, π.χ. Μ8.
Εκτός αν αναφέρεσαι στις οικογένειες Porsche και Pich, που εκεί δεν βγάζεις άκρη.
Σε αυτό αναφέρομαι και στο ότι ουσιαστικά ο Πόρσε έφτιαξε την VW κατ' αντολή του Χίτλερ. Επίσης διαβάζω ότι η Πόρσε ελέγχει την VW και όχι το ανάποδο, δλδ η Porsche AG κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών....ίσως ειναι λάθος.
-
Κάπου μπερδέυτηκες. Η VAG ελέγχει την Porsche, αλλά οι οικογένειες Porsche και Piech ελέγχουν όλον τον Όμιλο (μαζί με το Γερμανικό Κράτος).
-
Κάπου μπερδέυτηκες. Η VAG ελέγχει την Porsche, αλλά οι οικογένειες Porsche και Piech ελέγχουν όλον τον Όμιλο (μαζί με το Γερμανικό Κράτος).
Ίσως....εδώ πάντως λέει ότι η Porsche εχει την πλειοψηφία:
Είναι θέμα του τι ορίζουμε ώς "Πόρσε" τελικά....χαχαχα.
-
Εντυπωσιακό πόσο μπλεγμένα τα έχουν κάνει αυτοί.
Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, usually shortened to Porsche, is a German automobile manufacturer specializing in high-performance sports cars, SUVs and sedans, headquartered in Stuttgart, Baden-Württemberg, Germany. The company is owned by Volkswagen AG, a controlling stake of which is owned by Porsche Automobil Holding SE.
-
Το Infotainment έχει κάποια θέματα. Δηλαδή στις 100 φορές θέλει 1 επανεκκίνηση για να συνδεθεί ασύρματα με το carplay. Ωστόσο το mib 3 έχει δεχτεί πάρα πολλές αναβαθμίσεις απομακρυσμένα μέσω 4g/5g. Αποτέλεσμα αυτού να βελτιωθεί και να μην θέλει τόσα restart όσο όταν το πρωτοπήρα 1 στις 50 φορές. Το παλεύουν και το προσπαθούν. Επειδή δοκίμασα και του Audi νομίζω πως της Vw είναι 1 Level παραπάνω.
VW T-Roc