-
Αν το φέρουν με τον 1.6 tdi, θα κοστίζει κοντά στα 24.000..
-
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθείς με το Golf!
Αν στην advance 1.0 μπορείς να προσθέσεις και τα full led φώτα χωρίς να ανέβεις κλίμακα θα είναι σχεδόν υπερπλήρης.
Σίγουρα οι 16αρες ζαντουλες θα είναι άθλιες αλλά με την πρώτη ευκαιρία... αναβαθμίζεις σε 18αρες BBS.Ακόμη και στα 25.900 που ζητά η Experience μπορεί να θεωρηθεί VFM καθώς έχει όλο τον κατάλογο εξοπλισμου σε συνδιασμό με ένα πολύ καλό κινητήρα.
Όλα νομίζω θα κριθούν από την εμφάνιση του ( δεν το έχω δει από κοντά) και κατά πόσο δικαιολογεί την συναισθηματική επιλογή του σε σχέση με πιο λογικες- πρακτικές επιλογές όπως το Karoq ή πιο VFM επιλογές οπως τα Kona - Stonic.
Αλήθεια από πλευρά χώρων σε ποια κατηγορία τοποθετείται;
Είναι δηλαδή ένα υπερυψωμένο Golf ή πατάει σε μικρότερη πλατφόρμα;Sent from my SM-T715 using Tapatalk
-
Ακριβό το βρίσκω, τουλάχιστον το 1.5.
-
Το Karoq με τον 1.5 στη full έκδοση (KAROQ STYLE 1.5 TSI 150HP), η οποία δε διαθέτει μέσα στον εξοπλισμό της, led φώτα εμπρός, Navigation και ψηφιακό πίνακα οργάνων, κοστίζει 26.800€.
Αντίστοιχα η full έκδοση του T-Roc (T-Roc 1.5 TSI ACT EVO 150PS Experience), η οποία περιλαμβάνει μέσα στον εξοπλισμό τα φώτα led, το Navigation και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων κοστίζει 25.850€.
Οι παραπάνω εκδόσεις με dsg βγαίνουν με τιμές 30.500€ για το Karoq και 27.050€ για το T-Roc.
Σαφώς φθηνότερο λοιπόν το T-Roc και με πιο πλούσιο εξοπλισμό.Από άποψη διαστάσεων και χώρων, το Karoq είναι 15 εκατοστά πιο μακρύ και 2 εκατοστά πιο φαρδύ και υπερτερεί σε χώρο αποσκετών με 521 λίτρα έναντι 445 λίτρων του T-Roc.
Επίσης σε σχέση με το Golf το T-Roc έχει μεγαλύτερους χώρους σε καμπίνα και πορτ μπαγκάζ.
Πατάνε στην ίδια πλατφόρμα. -
Το είδα χθες στην έκθεση. Καταρχήν είναι πανέμορφο, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον. Επιπλέον, οι χώροι του ειναι άνετοι - με 445 λιτρα χώρο αποσκευών δεν ειναι συγκρίσιμο με Kona-Stonic κλπ των 350. Τέλος η τιμολόγηση του είναι ευχάριστη έκπληξη, ξεκινά απο 20000 και στα 27000 το έχεις με ενα πολύ καλό κινητήρα, αυτόματο και με όλη σχεδόν τη λίστα του εξοπλισμού.
-
Ωραίο φαίνεται , αλλά θα πρέπει να είναι η επιλογή κάποιου σε σχέση με το τι μπορείς να βρείς περί τα 25 χιλιάρικα και πλέον .
-
Δεν ειχα προσεξει σωστα τον εξοπλισμο της καθε εκδοσης...οντως οι τιμες ειναι πολυ καλες!! Εαν δεν εχει και τα γνωστα θεματα αξιοπιστιας του γκρουπ, ειναι μια καλη προταση!
-
Τα 445 λίτρα είναι πραγματικα ή μαζί με το χώρο της ρεζερβας; γιατι στο tiguan που το διαφήμιζαν με 605 τελικά εχει420.
-
Το ότι όσοι το έχετε δει από κοντά σας άρεσε πολύ είναι νομίζω το κερασάκι στην τούρτα!
Έχω μπριζωθεί να πάω στην έκθεση αλλά φαντάζομαι σήμερα θα γίνεται χαμός και θα περιμένεις στην ουρά...Θεωρώ πως θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον των γκολφάκιδων όπως εγώ , που δεν βλέπουν λόγο να αναβαθμίσουν από το V .
Ταφόπλακα του Golf μου φαίνεται.
Μοναδικό ερωτηματικό η παραχώρηση σε θέματα ποιότητας πλαστικών τα οποία όμως δεν αποτελούν deal breaker στην τελική.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Τα 445 λίτρα είναι πραγματικα ή μαζί με το χώρο της ρεζερβας; γιατι στο tiguan που το διαφήμιζαν με 605 τελικά εχει420.Είναι πραγματικά. Μαζί με τη ρεζέρβα.
Επίσης έχει σύστημα που μπορείς να ανεβάσεις το πάτωμα στο ύψος του ανοίγματος της πίσω πόρτας για να είναι flat ο χώρος φόρτωσης, ή να το κατεβάσεις κάτω χαμηλά ακριβώς πάνω από τη ρεζέρβα, αν χρειάζεσαι περισσότερο χώρο.
Λογικά βέβαια τα 445 λίτρα είναι με το πάτωμα κατεβασμένο ακριβώς πάνω από τη ρεζέρβα αλλά δεν ρώτησα να το διευκρινίσω.Μου άρεσε κι εμένα πάρα πολύ από κοντά.
Θεωρώ φάουλ τα σκληρά πλαστικά στο πάνω μέρος του ταμπλό όχι τόσο για λόγους αισθητικής και πολυτέλειας (άλλωστε πόσες φορές απλώνει κανείς το χέρι του να πιάσει το ταμπλό), αλλά περισσότερο για λόγους τριγμών και θορύβων σε βάθος χρόνου.
Αυτό βέβαια θα το δείξει ο χρόνος. -
Σαν το q2 δεν είναι αυτό ;
-
Σημερα το ειδα και εγω απο κοντα.Οκ τα πλαστικα πανω απο το ταμπλω που δεν ειναι μαλακα, δεν φαινονται ασχημα καθολου.Ισα ισα μου εκαναν καλη εντυπωση.Αυτο που δεν μου αρεσε απο κοντα ειναι το υλικο στο ταμπλω που μπορει να εχει διαφορα χρωματα.Μου φανηκε πολυ ψευτικο, οπως και η συναρμογη του η οποια δεν ηταν επιπεδου αυτοκινητου vw. Οκ η οθονη κτλ πολυ καλη,μεγαλος χωρος αποσκευων.Επισης ενα αλλο μειον για εμενα ηταν οτι για τους μπροστινους επιβατες μου φανηκε λιγο 'στενο'.Αυτη ηταν η αισθηση η δικη μου.Μπορει σε απολυτα νουμερα να ειναι φαρδυ,αλλα η αισθηση ηταν αυτη.Πχ το arona που ειναι μικροτερο αυτοκινητο, για τους μπροστινους επιβατες μου φανηκε το ιδιο.
Αυτα... -
Ένας πωλητής που μίλησα μου είπε ότι τρέχει έκπτωση 700 ευρώ για παραγγελίες μέχρι τέλος του μήνα και ήθελε να με πείσει ότι το 1.0 tsi είναι super και δεν αξίζει να πάρει κάποιος diesel σήμερα. Επίσης θα το φέρουν περίπου την άνοιξη με τον 1.6 tdi αλλά μάλλον με τα άλογα του νέου polo (95!!) και τιμή γύρω στα 23.000 στην advance έκδοση.
Σαν αυτοκίνητο μου αρέσει εξωτερικά αρκετά, μέσα είναι αρκετά πιο κλασικό σε σχεδίαση. Ποιοτικά όντως έχουν γίνει εκπτώσεις αλλά δεν μου φάνηκε φτηνιάρικο ή φτωχό. Χώροι εφάμιλλοι του golf μέσα και πολύ καλό πορτ μπαγκάζ. Θα το προτιμούσα σίγουρα από το golf. Στην φάση που είμαι το karoq το βρήκα overall πιο ολοκληρωμένο. -
-
Τέλεια τιμολόγηση , τέλειοι συνδυασμοί τιμής -εξοπλισμού - κινητήρα.
-
Άρχισαν να έρχονται τα πρώτα.
Το είδα χθες το βράδυ έξω από την έκθεση της Auto Club στη Φιλαδέλφεια. -
Το είδα απόψε στο Γρατσια. Ομορφο είναι και με σχετικά καλή τιμή. Θεωρώ ότι στο segment crossover B θα πάει καλά (έχει και το όνομα της VW με ότι αυτό σημαίνει )
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
http://www.drive.gr/test-drives/dokimaz ... tsi-115-ps
Ωραίο άρθρο σαν να το έγραφε κάποιος από εδώ μέσα.
Απλά και κατανοητά. Και για τα πλαστικά , και για κινητήρα , κατανάλωση , οδική συμπεριφορά.Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ποια εξοπλιστική έκδοση οδήγησαν.
Αναφέρει κάπου για την άνεση με 16αρες ζάντες αλλά στις φωτογραφίες δεν μου κάνει για τόσο μικρή. Επίσης φαίνεται να έχει led φώτα και αυτό τα παραλληλόγραμμα led ημέρας που είναι και φλας ταυτόχρονα άρα δεν είναι η βασική.Γενικά πάντως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που λογικά θα πάει καλά λόγω σχέσης τιμής εξοπλισμού , και κυρίως λόγω σχεδίασης συν το κερασάκι στην τούρτα που είναι το σηματάκι.
Εξακολουθώ να μην βλέπω κανένα λόγο αγοράς του Golf πλέον , τα θέματα απτής ποιότητας στο εσωτερικό του T-ROC ξεπερνιουνται εύκολα στην σκέψη του αγοραστή με τα ηλεκτρονικά μπλιμπλικια και τον γενικότερο εσωτερικό διάκοσμο που μοιάζει πιο μοντέρνος.
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
http://www.drive.gr/test-drives/dokimazoyme-neo-volkswagen-t-roc-10-tsi-115-psΩραίο άρθρο σαν να το έγραφε κάποιος από εδώ μέσα.
Απλά και κατανοητά. Και για τα πλαστικά , και για κινητήρα , κατανάλωση , οδική συμπεριφορά.Αυτό που δεν κατάλαβα είναι ποια εξοπλιστική έκδοση οδήγησαν.
Αναφέρει κάπου για την άνεση με 16αρες ζάντες αλλά στις φωτογραφίες δεν μου κάνει για τόσο μικρή. Επίσης φαίνεται να έχει led φώτα και αυτό τα παραλληλόγραμμα led ημέρας που είναι και φλας ταυτόχρονα άρα δεν είναι η βασική.Γενικά πάντως μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που λογικά θα πάει καλά λόγω σχέσης τιμής εξοπλισμού , και κυρίως λόγω σχεδίασης συν το κερασάκι στην τούρτα που είναι το σηματάκι.
Εξακολουθώ να μην βλέπω κανένα λόγο αγοράς του Golf πλέον , τα θέματα απτής ποιότητας στο εσωτερικό του T-ROC ξεπερνιουνται εύκολα στην σκέψη του αγοραστή με τα ηλεκτρονικά μπλιμπλικια και τον γενικότερο εσωτερικό διάκοσμο που μοιάζει πιο μοντέρνος.
Απεναντίας εγώ το άρθρο το βρίσκω αρκετά ρηχό. Είναι τόσο απλό και κατανοητό που δεν είναι εφικτό να αντιληφθούμε εάν το όχημα που κρίνεται κοστίζει 20000 και έχει παραχωρήσεις λόγω έκδοσης ή είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή κοντά στα 30000 με χώρο αποσκευών που συναγωνίζεται του πόλο. Προσωπικά δεν βλέπω τον λόγο να συγκριθεί με το γκολφ που από οδική συμπεριφορά είναι σίγουρα πολύ καλύτερο και ενώ το γκολφ μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ως πρώτο αυτοκίνητο μιας οικογένειας, αυτό μόνο για δεύτερο... Ένα σχόλιο ακόμη για τα πλαστικά. Στα περισσότερα αυτοκίνητα οι πολλοί και μόνιμοι τριγμοί εμφανίζονται λόγω γήρανσης και καταπονήσεων μετά τα 50000 χλμ ή τα 5 χρόνια. Θεωρώ περιττό να διαβάζω από δημοσιογραφική πένα πως δεν παρατήρησε τριγμούς στην πρώτη έξοδο του οχήματος από την κατάσταση βιτρίνας.
ΥΓ οποιαδήποτε σύγκριση με άλλα οχήματα όπως το c3 aircross, το λίγο ντεμοντέ σχεδιαστικά 2008 στην πραγματικότητα όπως βλέπω μάλλον το αδικεί. Αυτά είναι κατά την γνώμη μου πολύ πιο ισορροπημένες προτάσεις ουσίας για την κατηγορία. Επειδή η ελληνική αγορά όμως έχει τα γνωστά 'μπαγκ' μπορεί τελικά να δούμε αρκετά οχήματα σαν κι αυτό εφοδιασμένα με τον tsi των 115 ίππων και μάλιστα να καλούνται να καλύψουν ανάγκες οικογένειας...
-
Είναι 415 λίτρα ο χωρος αποσκευών του polo;
VW T-Roc