-
Στο σέρβις μου έκαναν αρκετή ώρα κάποιες αναβαθμίσεις αλλά δεν ρώτησα. Από τότε έχω την αίσθηση δεν ενεργοποιείται τόσο συχνά το αυτόματο φρενάρισμα. Μπορεί να είναι και placebo φαινόμενο διότι πλέον πολύ λίγες φορές επεμβαίνει και ίσως έχει επιβάλει να οδηγώ με έναν πιο παθητικό τροπο. Όντως με ενημερώνει με τον χαρακτηριστικό ήχο όταν περνώ από στενά που υπάρχουν πεζοί δεξιά αριστερά έτοιμοι να περάσουν απέναντι στον δρόμο, αλλά δεν φρενάρει τόσο εύκολα όπως παλιά.
Το lane assist βοηθά σε λεωφόρους και οχι στα στενά που υπάρχει μια λωρίδα μόνο. Για παράδειγμα πας να δεις κάτι στην οθόνη και βγαίνεις εκτός πορείας αμέσως σε ενημερώνει και τρέμει το τιμόνι σαν να περνάς "τα μάτια γάτας" Πολύ πρακτικό.
Έχω και εδώ μια αίσθηση, μπορεί placebo. Ότι τρέμει πιο πολύ από την πλευρά που έχεις βγει εκτός πορείας. Αν βγεις προς τα δεξιά τότε τρέμει πιο έντονα από την δεξιά πλευρά.Το blind spot που δεν το έχουμε αλλά το έχει το fl είναι απλά σωτήριο. Δεν φαντάζεσαι πόσο.
Γενικά στο πρώτο εξάμηνο οντως σου σπάει τα νεύρα το αυτοκίνητο, αλλά έπειτα από μια περίοδο σου μαθαίνει να οδηγείς πιο στρωτά και παθητικά μέσα στην πόλη.
-
Έγραψα μια απάντηση και χάθηκε
Edit ?...Ωπ να τη!
Ακυρο -
@alejandro said in Νέο Suzuki Swift 2017:
@lap said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Εκτός των μεταχειρισμένων glx οι υπόλοιπες εκδόσεις δεν έχουν συστήματα adas τα οποία είναι σχεδιασμένα κυρίως για την πόλη.
Πφφφ...
Αυτόματη πέδηση (φρεναρισμα) ειναι άχρηστο. Υπερευαίσθητο με σατανικό ήχο... με το που μπαίνω το απενεργοποιώ.
Lane Assist - Σιγά, αμα δε μπορεις μέσα στη πολη να μεινεις μέσα στη λωρίδα, πάρε ταξί καλύτερα.
(το νεο) Blind Spot - Οκ, το δικό μου δε το έχει, μάλλον χρήσιμο αλλα στο καθρεφτη θα βλέπεις φωτακι να αναβοσβήνει όλη την ώρα..
Λαπ, όλα τα συγκεκριμένα τα θεωρώ κακές εφαρμογές τεχνολογίας απο τη Σουζουκι ιδιαίτερα (το 1ο που δε το έχει φτιάξει ακόμα με κανένα Update).
Αρα, βασικό, χωρις καν ινφοτεϊνμεντ... ραδιοφωνάκι και τηλέφωνο στο τζαμάκι κλασσικά να κάνεις τη δουλειά σου. Ναβι, στο δικό μου ποτέ δε το χρησιμοποιησα. Google maps απο iphone δε παίζει άρα άχρηστη οθόνη.
Οποτε βασικό... μαχ 12.000 και εισια οκ.
Αυτά τα λέω εγω που χειροκροτάω μέχρι αηδίας κάθε τι ΙαπωνοΑσιατικό.Γιατί δεν σου λειτουργεί άραγε το Google maps; Eμένα δουλεύει και το Goole maps και το Here και το Wase και το μητρικό του iphone (που έχει και τις κάμερες ταχύτητας). Παρ΄όλα αυτά το βασικό του συστήματος (αν καταφέρεις βέβαια να βρεις τον προορισμό σου εκεί μέσα) είναι το αμεσότερο για'αυτό έψαχνα και αναβάθμιση του χάρτη πρόσφατα. Για τα lane assist, επικείμενες συγκρούσεις, αυτόματα φρεναρίσματα και λοιπές π@π@ριές δεν διαφωνώ. Ομως και μουσική από το τηλέφωνο είτε με bluetooth είτε με car play μια χαρά είναι, όπως και οι τηλεφωνικές κλήσεις.
Εμένα με βολεύει βέβαια δραματικά και το keyless (γι'αυτό εξ΄άλλου είχα πάρει και το GLX τότε). -
manast, Ομολογώ δε το έχω ξαναδοκιμάσει σχετικά με τους χαρτες. Θα το κάνω. Η ζωή ειναι μικρή και θλιβερή (φαση Τρύπες) για να παλεύω με τα μπλιμπλικια του αυτοκινήτου. Ασε που συνδεει η γυναίκα μου και εκείνη το τηλέφωνό της και γινεται χαμός με τα BT στο αυτοκίνητο. Μια φορά πάρκαρα κατω απο το σπίτι και ξαφνικά άρχισα να ακούω ποντκαστ στα Κινέζικα... έλεος... και ξανά έλεος...
Και εγω Glx εχω, με το keyless. Εγω το πήρα γιατι το '17 τολμησε η Σουζουκι να φερει τις αλλες εκδόσεις στην ουσία χωρις προσκέφαλα πίσω (κατι σταθερά πολυ χαμηλά). -
@manast said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Σου είπαν λοιπόν ότι αυτή η βλάβη οφείλεται στα φαγωμένα από τα τρωκτικά καλώδια; Έχεις ακόμα εγγύηση; Σου είπαν πόσο θα πάει το μαλλί;
Εγγύηση δεν μπορεί να παίξει σε τέτοιου είδους φθορά. Για το μαλλί που με καίει και μένα, μου είπε ότι μάλλον θα χρειαστεί μεγάλο ...καλάθι, αλλά θα επικοινωνήσει με Αθήνα και θα μου πει. Θα ενημερώσω τη συζήτηση.
Αισίως, 23/8 η παραγγελία, 17/9 ήρθε το ανταλλακτικό! Αμέσως μου είχαν πει δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Μου κακοφάνηκε τόση καθυστέρηση. Τοποθετήθηκε χτες. Αισθητήρας οξυγόνου. 255 ευρώ. Φαίνονται όλα καλά. Οι αγωνία με τα ποντίκια παραμένει. Εβαλα σπρέυ, έβαλα ναφθαλίνη. Βλέπουμε...
-
εμενα το ρανταρ brake ειναι πολυ ευαισθητο σε μηχακια και πεζους...και το τελευταιο εξαμηνο ενω ημουν στην εθνικη εχει πατησει φρενο μονο του 3-4 φορες ενω τα μηχανακια ηταν σε αρκετη αποσταση μπροστα κατι που με αναγκαζει να το απενεργοποιοω καθε φορα που μπαινω στο αμαξι...συμβαινει σε κανεναν αλλον?υπαρχει τροπος να το βγαλω μονιμα απο το μενου??
-
@cobra-7 said in Νέο Suzuki Swift 2017:
εμενα το ρανταρ brake ειναι πολυ ευαισθητο σε μηχακια και πεζους...και το τελευταιο εξαμηνο ενω ημουν στην εθνικη εχει πατησει φρενο μονο του 3-4 φορες ενω τα μηχανακια ηταν σε αρκετη αποσταση μπροστα κατι που με αναγκαζει να το απενεργοποιοω καθε φορα που μπαινω στο αμαξι...συμβαινει σε κανεναν αλλον?υπαρχει τροπος να το βγαλω μονιμα απο το μενου??
Δυστυχώς ούτε ρυθμίζεται ούτε απενεργοποιείται μόνιμα. Απ'όλες αυτές τις π@π@ριές που παρεμβαίνουν στο χειρισμό, μόνο η διατήρηση λωρίδας απενεργοποιείται μόνιμα.
Και εμένα με έχει εκθέσει τρεις φορές σε προβλεπόμενες (άρα εύκολα αποφευκτέες),ανόητες και παράνομες κινήσεις ηλιθίων μηχανακίων όπου ήμουν τυχερός και δεν έπεσε ο πίσω πάνω μου. Σίγουρα τους τιμητικούς χαρακτηρισμούς μου θα τους πήρα βέβαια... -
Ορίστε μεσιέ, ταξιδευτή...
Σας έβαλα την καλύτερη έκδοση του ταμπλό.Δεν σας αρέσει;
Στο κέντρο ο καφές και το νεράκι στην πόρτα.
Αυτά είναι αυτοκίνητα. Μαλακά πλαστικά και αηδίες.Μακρά ο ομορφότερος πίνακας οργάνων στην κατηγορία και όχι μόνο. Δεν είναι πλήρως ψηφιακός (έχει μια μεγαλουτσικη έγχρωμη οθόνη στο κέντρο), αλλά αισθητικά είναι πολύ μπροστά. Και αυτό έχει σημασία. Κάθε και ολη μέρα τον κοιτας. Τα μαλακά πλαστικά στο ταμπλό τα ζουλας μόνο στην αντιπροσωπεία. Ποτέ ξανά.
Edit είχα βάλει φώτο της fabiatou στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο.
-
Τον θεωρείς σύγχρονο ?
Γιατί εμένα μου θυμίζει κάτι του 80 ?
Αν βγάλεις την οθόνη βέβαια . -
Ε όχι και του 80, ..
Γενικά όντως είναι ασιατικο αλλά δες το 206 που είναι mid 2000s
Λίγο πιο μοντέρνο από το 206 είναι. Αυτό είναι μια ρεαλιστική περιγραφή πιστεύω. -
15 χρόνια στον σχεδιασμό είναι μεγάλη διαφορά.
-
Οκ δεν είναι και τοοοοσο μοντέρνο. Αλλά μόλις κάνεις τα πρώτα μέτρα μαζί του το ξεχνάς. Αρχίζεις και χαίρεσαι αλλά προσόντα.
Και εμένα δεν με εντυπωσίασε με την πρώτη ματιά αλλά μετά πραγματικά για μεγάλο διάστημα εντόπισα πανέξυπνα σημεία σχεδίασης
Για παράδειγμα το κάθετο a pillar που αφηνει μεγάλο αέρα γύρω από το κεφάλι σου. Τον άπλετο χώρο για τα πόδια και τους ώμους κτλ
Ένα άλλο που δεν το έχει κανένα. Το ταμπλό προς το τέλος του κοντά στις πόρτες βυθίζεται προς τα μέσα και δεν παραμείνει στο ίδιο βάθος όπως το κέντρο του. Με αυτή την σχεδίαση το πόδι και το γόνατο δε χτυπάει στο ταμπλό όταν πας να μπεις και να βγεις..... Πανέξυπνο και όμως δεν το έχει κανένα άλλο. Τα δοκίμασα όλα τα μικρά.
Θυμάμαι στην corolla έκανα μελάνια στο γόνατο μου μόλις πήγα να μπω επειδει δε έχει αυτό το έξυπνο στοιχείο σχεδίασης.
Σε συνδιασμό και με το κάθετο a pillar όταν μπαίνεις νομίζεις πως μπαίνεις σε suv. Ελάχιστα σκύβεις.
Δες την corolla.
Δε είναι μόνο το γόνατο που πρέπει να στριψεις είναι ότι πρέπει να σκύψεις και πολύ λόγω εντανης γωνίας του a pillar -
@criuser said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Τον θεωρείς σύγχρονο ?
Γιατί εμένα μου θυμίζει κάτι του 80 ?
Αν βγάλεις την οθόνη βέβαια .Είναι βασικά λειτουργικό, αναλογικό, διαισθητικό και στα μάτια κάποιων (εμένα)και όμορφο. Τα "πρωτοποριακά" κατά βάση στερούνται λειτουργικότητας. Η αισθητική τους δε, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...
-
Ήρθε η ώρα για εντυπώσεις από τριήμερη συμβίωση με Swift υβριδικό 1.2 83 hp στην απλή έκδοση Gl.
Ήμουν ήδη θετικά διακείμενος γιατί το θεωρώ το ομορφότερο στην κατηγορία του και γενικότερα έχω πολύ καλή άποψη για την αξιοπιστία και λειτουργικότητα της φίρμας, ως κάτοχος Grand Vitara 2.5 V6 (από καινούργιο 2004-2011) και Grand Vitara 1.6 τρίθυρο μοντέλο του 2005 (από 2017 έως σήμερα).
Γνωρίζω ότι μιλάμε για αυτοκίνητο που η χρήση του πρέπει να είναι κυρίως πόλη. Έκανα την αντίθετη χρήση, περίπου 600 χλμ εκ των οποίων 80% εθνική και το υπόλοιπο πόλη.
Στην αστική χρήση με ικανοποίησε απόλυτα. Φοβερά άνετο κιβώτιο ταχυτήτων, θέλεις να αλλάζεις ταχύτητες, ευέλικτο, δεν έβλεπα καθόλου καπώ, ένοιωθα ότι μπορώ να χωθώ οπουδήποτε.
Όλα τα χειριστήρια εκεί που έπρεπε να είναι αν και δεν είχα οθόνη πολυμέσων παρά μόνο ράδιο-cd, το οποίο δεν έπιανε και όλους τους σταθμούς.
Επιτάχυνση καλή για συνθήκες πόλης, σταθερότητα στις στροφές, ωραίο στήσιμο, με παιχνιδιάρικη διάθεση. Με έκανε να θέλω να στρίβω με λίγο παραπάνω χιλιόμετρα και πραγματικά άφηνε μία ευχαρίστηση κι ένα χαμόγελο.
Μου έλειψαν τόσο η πίσω κάμερα ή αισθητήρες παρκαρίσματος αλλά λόγω μεγέθους δεν υπήρχε πρόβλημα.
Όμως υπήρχαν προβολείς Led με πολύ καλή απόδοση και Adaptive cruise control.
Ταξιδεύοντας στην εθνική εμφανίστηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα, για μένα. Ηχομόνωση. Για τα 120 χλμ χρειάζονται 3000 στροφές ενώ για τα 140 περίπου 3700. Ο θόρυβος καμπίνας ήταν οριακά ανεκτός, περίπου ισοδύναμος με το Grand Vitara 2005 που οδηγώ. Το Acc απολαυστικό. Πραγματοποιεί ότι υπόσχεται. Ένα πολύ χρήσιμο gadget, πάντα κατά την προσωπική μου άποψη.
Το δεύτερο πρόβλημα ήταν οι αναρτήσεις. Στην εθνική με ταχύτητες άνω των 80 χλμ, οι ανωμαλίες γίνονταν πολύ αισθητές και άκουγα το γνωστό "γκουπ" της ξερής αντίδρασης. Στην πόλη ήταν πολύ καλύτερη η αίσθηση. Για να δώσω ένα μέτρο σύγκρισης, στον τομέα αυτό, ήταν καλύτερο από το Στόνικ 1.0 100 hp και αρκετά χειρότερο από το Πούμα 1.0 125 hp. Εννοείται πως δεν συγκρίνω τα αυτοκίνητα παρά μόνο την αίσθηση που σου αφήνουν οι αναρτήσεις.
Χώροι καλοί, πίσω από μένα (1,78) κάθισε άνετα ο αδελφός μου (1,93). Πορτ μπαγκάζ καλό για πόλη, δύσκολα για διακοπές. Δεν υπήρχε ρύθμιση ύψους των προβολέων και θα τα ήθελα ένα τικ πιο πάνω το βράδυ. Ορατότητα παντού καλή (θυμάμαι στο Στόνικ δυσκολευόμουν τόσο πίσω όσο και δεξιά στις διασταυρώσεις).
Μέσος όρος κατανάλωσης 5,7 λίτρα ανά 100 χλμ, νούμερο που το θεωρώ εντυπωσιακό δεδομένου ότι τα περισσότερα χλμ έγιναν με ταχύτητες 120-140 με μικρά ανοίγματα στα 160. Ο μέσος όρος στον πίνακα οργάνων ήταν 5 και επειδή ήταν από γραφείο ενοικιάσεων, πιστεύω ότι στην πόλη και με συνετή οδήγηση θα δείξει εύκολα 4 με 4,5.
Η υβριδική απεικόνιση πολύ βοηθητική. Βλέπεις πότε η μπαταρία φορτίζει (παίζει από 2 μέχρι 5 γραμμές που είναι το μάξιμουμ) και πότε συνεισφέρει στην επιτάχυνση. Απροβλημάτιστο το start- stop.
Συμπέρασμα, ιδανικό αυτοκίνητο πόλης αν θες να κάνεις και 2-3 ταξίδια το χρόνο. Εκεί θα συμβιβαστείς με τον θόρυβο. Αν κάποιος το θέλει για συχνά ταξίδια δεν είναι η καλύτερη λύση.
Ερώτηση προς κατόχους.
Το συγκεκριμένο ήταν 5τάχυτο. Στις πιο εξοπλισμένες εκδόσεις βγαίνει 6τάχυτο? Μήπως τότε η 6η βγάζει τα 120 ή τα 140 χλμ με λιγότερες στροφές άρα και θόρυβο?
Επίσης μπορεί να γίνει αξιόπιστα, επιπλέον ηχομόνωση στις πόρτες ή/και μεταξύ μηχανής και καμπίνας?
Αν ναι, θα το πρότεινα και σαν μοναδικό αυτοκίνητο για μέχρι τριμελή οικογένεια.
Τέλος σεντονιού. Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα επανέλθω. -
Ωραίο ποστ, και συμβαδίζει και με τα δικά μου συμπεράσματα.
Παρατηρήσεις:
Απίστευτο που έχει led και acc στην βασική. Έδωσα 4000 ευρώ παραπάνω κυρίως για αυτά πριν το facelift!!!
Όχι δεν έχει 6αρι. Υποπτεύομαι θα έχει το καινούργιο που έρχεται το επόμενο καλοκαίρι μιας και όπως ανακοινώνουν θα έχει αισθητά καλύτερη κατανάλωση από το σημερινό!
Το turbo έχει και αυτό 5 αρι με πολύ πιο μακρυ γραναζωμα και έτσι ρίχνει πιο κάτω τις στροφές.
Στις πιο πλούσιες εκδόσεις έχει 16 ιντσών ζάντες γεγονός που του δίνει ακόμα πιο σπορτιζουσα συμπεριφορά αλλά και χειρότερη άνεση.Γενικά είναι ένα αυτοκίνητο που σε κάνει να θέλεις να το οδηγείς. Αν έχεις αυτό και ένα πιο αθόρυβο,πιο βαρύ πιο μεγάλο αλλά και βαρετό θα επιλέξεις το swift. Και ας κοπαναει κάπως. Είναι ίσως από τα λίγα με την αίσθηση των παλιών καλών μικρών του 90. Στο ίδιο συμπέρασμα φτάνουν όσοι το οδηγήσουν είτε δοκιμαστές είτε απλοί οδηγοί όπως εμάς.
Ναι, με λίγη μόνωση στις πόρτες και στους θόλους κάπως θα έρθει στα ίσα με τα πιο ακριβά αυτοκίνητα άλλων κατηγοριών. Αλλά γενικά έχω γράψει το μυστικό. Βάζεις το κλίμα στην μέση στην δύναμη του ανεμιστήρα και ο white noise καλύπτει αισθητά αυτό το θρόισμα από τα ελαστικά. Με το κόλπο αυτό κάνεις μεγάλα ταξίδια και είσαι κομπλέ. Μόλις κλείσεις το κλίμα αμέσως έρχεται στην επιφάνεια το θέμα στην ηχομόνωση τροχασμου.
Ο κινητήρας είναι ήσυχος ο θόρυβος έρχεται από τα ελαστικά.
Με το acc και το clima (για λίγο πιο χαλαρά αυτιά) διασχίζεις όλη την Ελλάδα αρεκτα άνετα και οικονομικά σαν με diesel.
Οι χώροι εντυπωσιάζουν τους πάντες.Στην πόλη θεωρώ πως είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στην αγορά παρέα με το yaris.
Η δική μου κατανάλωση είναι μόνιμα στο 4,7 κτλ με μεικτή χρήση και φουλ κλίμα. Χωρίς κλίμα είμαι στα 4,2 λίτρα. Αλλά έχω μικρότερη μπαταρία στο mhev και 90 άλογα.
Υ.γ Συμφωνούμε επίσης στην φράση του να θέλεις αλλάζεις ταχύτητες. Το κιβωτιο είναι παναλφρο με πολύ ωραίο κούμπωμα και πούπουλο συμπλέκτη. Πραγματικά όπως τα λες αλλάζεις χωρίς λόγο έτσι σαν νευρική κίνηση του χεριού. Αλλάζεις με τη σκέψη τις σχέσεις στο κιβώτιο.
-
@antoniokon said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Για τα 120 χλμ χρειάζονται 3000 στροφές ενώ για τα 140 περίπου 3700.
Αν στα 120 έχει 3000, τότε στα 140 έχει 3500.
-
@realzeus said in Νέο Suzuki Swift 2017:
@antoniokon said in Νέο Suzuki Swift 2017:
Για τα 120 χλμ χρειάζονται 3000 στροφές ενώ για τα 140 περίπου 3700.
Αν στα 120 έχει 3000, τότε στα 140 έχει 3500.
Πολύ πιθανό γιατί κοιτούσα φευγαλέα το στροφόμετρο.
Ευχαριστώ για τη διόρθωση. -
-
Φανταστικό χρώμα!!!
-
Lap να σε ρωτήσω κάτι...
Αν ξέρει και κάποιος άλλος, ευχαρίστως να απαντήσει.
Δοκίμασα το Swift σε ταξίδι και το μεγαλύτερο ελάττωμα του, ήταν η κακή ηχομόνωση. Γνωρίζω ότι δεν είναι αυτή η κυρίως αποστολή του αν και ο Γύρος πρότεινε ένα κολπάκι με την ένταση του ανεμιστήρα.
Η ερώτηση είναι, το ταξίδι με το Baleno είναι πιο ήσυχο?
Μιλάω για ταχύτητες 120-140 χλμ.
Και αν ναι, σε όλες τις εκδόσεις του?
Είτε 1200 ατμοσφαιρικό είτε 1000 τούρμπο?Ευχαριστώ.
Νέο Suzuki Swift 2017